Ostatnio doszedłem do wniosku, że można wykorzystać monety, dawane za pomoc. Jak ? Że za odpowiednią ilość monet, można kupić bryłki. Np. za 20 monet, jedna bryłka. Ale jak sami wiecie, każdy pomysł ma plusy i minusy. Zacznę od dobrej strony. Po pierwsze, jest to sposób, ale trudny, do zdobycia VIPa lub zmiany nicku (jeśli 140 bryłek jest za rangę, to trzeba byłoby zdobyć 2800 monet, w przypadku co wcześniej napisałem ). W gruncie rzeczy, można zmieniejszyć ilość monet za bryłkę, albo poprostu wysłać SMS, aby się nie męczyć. Nakręciłoby to ludzi, aby zaczęli pisać posty w poradach i w pomocach.
Niestety, teraz te złe strony mojej propozycji. SPAM. Ludzie mogą zacząć pisać bezsensowne porady w stylu: "Jak dotrzeć do Starego Obozu ?" itp. a potem mówić na SB: "Dawać monety za poradę". Ale wierzę, że nikt nie jest na tyle głupi aby coś takiego napisać . Albo, jak mój brat powiedział, mogą się umawiać. Że ktoś napisze posta w pytaniach, jego wspólnik odpowie, da monetę i tak na zmianę. Z drugiej strony, niech sobie nabijają te 2800 monet . To wszystko. Możecie wyrażać opinię, głosować, a ja się nie będę wtrącać do następnego tygodnia, kiedy będzie wiadomy wynik ankiety.
_________________ Ej, ty!!! Tak, o ciebie chodzi. Jeśli chcesz mieć ocenę z komiksu/zapowiedzi/MK, to pisz śmiało do mnie na PW. Jak mam czas, to ocenię każdy komiks, jaki zostanie mi zaproponowany.
Jak najbardziej popieram twój pomysł. Tylko można by nieco zmniejszyć stosunek monet za bryłkę od 10. Tak dla przykładu. Poza tym sam staram się uzyskać rangę V.I.P. . No to chyba wszystko co mogę tutaj powiedzieć. Mam nadzieję, że pomysł przejdzie.
Ja jestem na nie. Zauważyliście zapewne że od jakiegoś czasu nie ma reklam, a to znaczy że teraz nie dostajemy za nie kasy i zmniejszyło to liczbę dochodów na utrzymanie forum. Jak dojdą do tego jeszcze bryłki, to już w ogóle będzie kicha. Monety to po prostu wyznacznik, jak bardzo pomocny jest użytkownik. Poza tym nikt nigdy nie zbierze kilku tysięcy, a nawet kilkuset monet, więc to bez sensu i nawet jakbyśmy to wprowadzili, to i tak nikt nie wykorzysta tej opcji. Zresztą, jak już sam wspomniałeś, zrobi się za duży chaos. Tak więc - nie.
NIE..... Wtedy 100% aktywnych użytkowników będzie miało VIPa (patrzcie ile niektórzy z nich mają monet).
Chyba, że zrobiłoby się tak, że zamiast monet, będą dawane bryłki rudy. Ale wtedy nagrodę za "questa" z szukaniem bryłek rudy (by Dartam) trza by zwiększyć.
Jestem raczej na nie. Po prostu, jak ktoś ma dużo monet, to widać, że pomagał użytkownikom i tyle.
Pumo napisał/a:
Zauważyliście zapewne że od jakiegoś czasu nie ma reklam, a to znaczy że teraz nie dostajemy za nie kasy i zmniejszyło to liczbę dochodów na utrzymanie forum. .
Te reklamy, to jednak mogłyby być, bo wcale tak bardzo nie przeszkadzały, a jednak trochę kasy na forum by było.
Dziwne, gdy Dartam napisał, że to zły pomysł, byłem święcie przekonany że ludzie będą głosowali na nie. Jednak ku mojemu zaskoczeniu ankieta całkowicie inaczej pokazuje.
W tym temacie wypowiedziało się 6 osób w tym jedna mnie poparła. Ciekawe, kto popierał mój pomysł.
Z drugiej strony doszedłem do wniosku, że mogę tylko gdybać, niż działać (co ja niby mogę zrobić w tej sprawie, jestem tylko zwykłym szarym userem nie adminem). Jednak, ten wynik powinien skłonić adminów do reflekcji, bo jeśli są ludzie, którzy chcą tak, jak ja zaproponowałem to może pomysł nie jest całkiem głupi.
Dartam, Chciałbym poznać te wady, o których wspomniałeś. Zawsze warto przedyskutować kilka kwestii, ponieważ może nie zdaje sobie sprawy z wielu ważnych rzeczy, których pominąłem i przeszkadzają w zrealizowaniu tego pomysłu.
_________________ Ej, ty!!! Tak, o ciebie chodzi. Jeśli chcesz mieć ocenę z komiksu/zapowiedzi/MK, to pisz śmiało do mnie na PW. Jak mam czas, to ocenię każdy komiks, jaki zostanie mi zaproponowany.
Generał, w pierwszym poście napisałeś te wady. Po za tym nie zamierzam sprawdzać kto ma 20 monet i mu ręcznie przyznawać bryłki. Będą od czasu do czasu organizowane konkursy znajdź bryłkę rudy i tam będzie można taką zdobyć. Przykro mi, ale pomysł nie może zostać zaakceptowany.