W dniu dzisiejszym pragniemy rozpocząć konkurs komiksowy GothicKomiksy 2010!
Jest to zapewne ważne wydarzenie, zarówno dla użytkowników, jak i dla forum. Zwycięzca, poza chwałą, otrzyma wybraną przez siebie grę na PC! I to nie byle co z reedycji za dwie dychy, a piękną, nową, premierową wersję. Tak więc jest o co walczyć, bo nagrodę i respekt otrzyma tylko pierwsze miejsce na podium! Spodziewamy się, że w tym roku zaskoczycie nas i walka będzie wyjątkowo zacięta, zwłaszcza że temat daje duże możliwości i pole do popisu.
Jury: Dartam, Elminster i Pumo.
Termin składania prac: 17 Czerwca 2010r.
• Prace wysyłamy do administratora Dartam przez PW.
• Wszelkie formy oszustwa będą surowo karane.
• Komiksy obowiązuje oczywiście główny regulamin.
1. Miejsce: Medal (pt. "Zajęcie 1 miejsca w konkursie komiksowym 2010") + usunięcie posiadanych ostrzeżeń (w przypadku posiadania jakowych) + złoty kolor nicku na okres miesiąca + Gra PC (do wyboru):
Bioshock 2
GTA IV
Assassin's Creed 2
Battlefield: Bad Company 2
Modern Warfare 2
Left 4 Dead 2
Batman: Arkham Asylum
Dragon Age: Początek
Mass Effect 2
Mount & Blade Warband/Ogniem i Mieczem
Risen
Drakensang
Overlord 2
Torchlight
Aliens vs Predator
2. Miejsce: Medal (pt. "Zajęcie 2 miejsca w konkursie komiksowym 2010") + usunięcie posiadanych ostrzeżeń (w przypadku posiadania jakowych) + srebrny kolor nicku na okres miesiąca
3. Miejsce: Medal (pt. "Zajęcie 3 miejsca w konkursie komiksowym 2010") + usunięcie posiadanych ostrzeżeń (w przypadku posiadania jakowych) + brązowy kolor nicku na okres miesiąca
Cytat:
W pewnym kraju władzę przejął bezwzględny tyran. Opanował on magię, która pozwalała mu klonować żołnierzy a potem przenosić ich do dowolnego miejsca. Dzięki temu mógł trzymać mieszkańców kraju w żelaznym uścisku. Jedyną pociechą dla ludzi, w świecie opanowanym przez tyrana, byli ich bogowie. Kiedy władca dowiedział się o tym, że obywatele czczą głupich bożków, zakazał nawet wspominania o nich. Tymczasem, jeden z mieszkańców miewał sny, w który widział owych bogów. Kiedy tyran się o tym dowiedział, kazał wtrącić go do szpitala dla obłąkanych. Teraz główny bohater musi się wydostać. Resztę wymyśla użytkownik.
POWODZENIA!
Ostatnio zmieniony przez Dartam 22-06-10, 12:54, w całości zmieniany 3 razy
One question more.
Rozumiem, że w komiksie nie trzeba streszczać ani przedstawiać opisanego powyżej fragmentu fabuły? Czy nie trzeba, ale można? Czy może wręcz nie wolno prezentować tego fragmentu, ale zaczynać już od podanego miejsca?
Rozumiem także, że komiks może być wykonany w obojętnie jakiej części Gothic? Może to być również Gothic 3 albo Zmierzch Bogów?
1) Kto obejmuje koszty przesyłki gry? Osoba wysyłająca czy może osoba do której się wysyła grę?
2) Komiks może byc przedstawiony w sposob humorystyczny czy tylko powazny?
One question more.
Rozumiem, że w komiksie nie trzeba streszczać ani przedstawiać opisanego powyżej fragmentu fabuły? Czy nie trzeba, ale można? Czy może wręcz nie wolno prezentować tego fragmentu, ale zaczynać już od podanego miejsca?
Jak kto chce.
Malbert napisał/a:
Rozumiem także, że komiks może być wykonany w obojętnie jakiej części Gothic? Może to być również Gothic 3 albo Zmierzch Bogów?
Część jest obojętna, ale oczywiście musi być to Gothic.
Shurtugal napisał/a:
1) Kto obejmuje koszty przesyłki gry? Osoba wysyłająca czy może osoba do której się wysyła grę?
No rzecz jasna, że my. Zwycięzca nic nie płaci.
Shurtugal napisał/a:
2) Komiks może byc przedstawiony w sposob humorystyczny czy tylko powazny?
Obojętnie.
Secundo: Kiedy komiks konkursowy będzie można wrzucić do PRAC KOMIKSOWYCH?
Terceto: Czy możliwe jest robienie komiksu w kooperacji z kimś?
1. Czy można jakiś screen z komiksu wykorzystać do np. Screenu Tygodnia?
2. Czy można lekko zmienić fabułę (konkretnie u mnie to wygląda tak, że on ma te sny po wtrąceniu do zakładu)?
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.
1. Czy można jakiś screen z komiksu wykorzystać do np. Screenu Tygodnia?
Można.
Cytat:
2. Czy można lekko zmienić fabułę (konkretnie u mnie to wygląda tak, że on ma te sny po wtrąceniu do zakładu)?
Cóż, w fabule jest napisane że zostaje wtrącony do zakładu Z POWODU tych snów, ale jeśli jakoś ładnie wytłumaczyłeś to, jak go zamknęli, to raczej będzie ci wybaczone. Ważne żeby było z sensem i spójnie.
Ja też jestem za piątkiem Ale jakby co, to i tak mogę wyrobić się do środy 23:59.
_________________ Ej, ty!!! Tak, o ciebie chodzi. Jeśli chcesz mieć ocenę z komiksu/zapowiedzi/MK, to pisz śmiało do mnie na PW. Jak mam czas, to ocenię każdy komiks, jaki zostanie mi zaproponowany.
Mi by bardziej pasowało gdyby termin został przesunięty na 15 czerwiec. I od razu ja mówię, że moja prośb nie wynika z lenistwa, tylko miałe dużo nauki i nie miałem okazji zrobić komiksu.