Wysłany: 01-05-09, 12:11 "Porada" odnośnie nie łamania regulaminu
Widzę, że wielu z użytkowników (nawet admin ) czasem łamie regulamin.
Regulamin GK napisał/a:
7 - Nie pisz post pod postem
Kiedyś ktoś pisał mi o tym. Więc prezentuję sposób, którego sam używam, aby nie pisać takowego posta pod postem.
Pomyślicie - ,,Opcja Edytuj". Ale o tym wiecie sami, że nie widać na Stronie Głównej tej zmiany. I tym samym wielu nie będzie widzieć waszej zmiany. A ja prezentuję sposób, po którym wszyscy będą to widzieć na Stronie Głównej
Ale reguła jest jedna: wasz post, musi być (przynajmniej na taki moment) ostatni w temacie.
A więc, do rzeczy:
1. Przykładowo ktoś z was, napisał posta ,,Moja mama ciągle biega" Minął dłuższy czas (a nawet niekoniecznie dłuższy) i nikt w temacie nie odpisał, a chcecie, żeby ktoś zobaczył, że coś dopisaliście.
2. Wchodzicie w tym poście w Edytuj (szczególnie przydatne, jeśli w poście macie obrazek, bądź emotki) - ja polecam ten punkt (możecie go ominąć i w temacie zaznaczyć, ale nie zdziwcie się, jeśli w tym "nowym" nie będzie emotek i ewentualnych obrazków)
3. Kiedy jesteście już w ,,Edycji", to zaznaczacie cały tekst i dajecie Kopiuj (jeśli chcecie mieć pewność, to włączcie Worda/GG/IVONĘ i tam wklejcie ten tekst - ja przeważnie tak robię, bo czasem przez nieuwagę można skopiować coś innego )
4. Po (ewentualnym) wklejeniu tekstu do Worda, usuwacie post.
5. Następnie, w temacie dajecie Odpowiedz.
6. Wklejacie w pole tekst, który był poprzednio.
7. Pod spodem piszecie [EDIT] (najlepiej pogrubioną czcionką)
8. I pod tym [EDIT] wpisujecie tekst, który chcecie dopisać.
9. Klikacie Wyślij i po chwili macie stary post, i nowy post w jednym I wszystko zgodnie z regulaminem
Wydaje się być długie (bo ,,aż" 9 punktów), ale szybko się to robi
Można to zastosować np. w Off-Topicu, kiedy ktoś coś zadał, nikt nie odpowiedział i ,,zapomniało się" o tym quzie. Można zrobić coś takiego na przypomnienie
I ogólnie, wydaje mi się, że może być to przydatne