Chciałbym ogłosić że zbieram w tym temacie chętnych na sesje RPG. problem w tym że niemam pomysłu na świat bo niechce wzorować się na WoW ITP. dlatego proponuje by zrobić ankietę na temat świata gry kto da ciekawe propozycje dam je do ankiety minimum 3.
Ostatnio zmieniony przez ObiWarnNieRobi 26-04-09, 15:04, w całości zmieniany 1 raz
Cóż... Do PBF'ów jakby straciłem "zaufanie"... Mieliśmy organizować, nie wyszło... Mam nadzieję, że tym razem się uda.
Propozycja świata? Niezbyt zrozumiałem: mamy wymyślić nowy, czy podać przykłady do "rozwinięcia"? Jeżeli pierwsze: mogę trochę pomóc w krainach, rasach, miastach etc. Jeśli drugie: no cóż... Albo (Heroes of) Might and Magic, albo... Nie, Gothic'a na pewno nie. Więc albo M&M, albo mogę pomóc w wymyślaniu nowego świata
Dlaczego nie wymieniłem m.in. WoW? Bo nie grałem, ale i tak nie lubię zarówno gier MMO, jak i ich światów: większość jest "przesłodzona". A Might and Magic to takie połączenie: raz sielanka, rusałki, elfy, a po drugiej stronie muru demony, szkielety i mroczne smoki... A PBF'y bazowane na Gothic'u mi się już przejadły...
P.S.: ABSOLUTNIE nie znam się ani na PA, ani MG. Mogę być scenarzystą: to wszystko.
_________________ Jako że wszyscy umieszczają w podpisach linki do swoich BatellKinght'ów(itp.), zrobionych komiksów, ja tego(na razie) nie zrobię.
A ty się tak nie interesuj i nie czytaj każdego napotkanego podpisu!
Miłego dnia życzę.
Swojego czasu bardzo lubiłem sesję RPG na forach internetowych. Podobał mi się klimat jaki tam panował. Oczywiście tematyką świata była Kolonia Karna znana z Gothic'a I.
Wbrew pozorom wcale nie jest to głupi pomysł lecz potrzeba sporej chęci, organizacji i pomysłowości.
Jako że przesiadują tu fani Gothic'a myślę, że właśnie taka powinna być tematyka tej Sesji RPG. Niektórzy powiedzą - Gothic? Eh, to nudne i głupie..., nieprawda. Wszystko zależy jak podejdziemy do sprawy. Gdyby dobrze rozkręcić "wirtualny" świat tejże gry, dodać klimatyczne muzyki w miejscach oraz ustawić wskaźniki LVL, HP i MP myślę, że ludzie bawiliby się dobrze.
...Zwłaszcza, że zbliża się czas wakacyjny a to tłumy nudzących się dziec.. chciałem powiedzieć użytkowników internetu .
Jako że przesiadują tu fani Gothic'a myślę, że właśnie taka powinna być tematyka tej Sesji RPG. Niektórzy powiedzą - Gothic? Eh, to nudne i głupie..., nieprawda. Wszystko zależy jak podejdziemy do sprawy. Gdyby dobrze rozkręcić "wirtualny" świat tejże gry, dodać klimatyczne muzyki w miejscach oraz ustawić wskaźniki LVL, HP i MP myślę, że ludzie bawiliby się dobrze.
...Zwłaszcza, że zbliża się czas wakacyjny a to tłumy nudzących się dziec.. chciałem powiedzieć użytkowników internetu .
Masz trochę racji. Tyle że trochę trudno to wszystko rozkręcić. Kolonia Karna zawsze będzie, czym była, co trudno zmienić: wielu będzie ją sobie dalej wyobrażać jako małą i obskurną. Chociaż... Gdyby dodać jakiś niezależny obozik, kilka innych podziemnych świątyń, i odnowić obozy... Czyli fabuła mogłaby się rozkręcić TUŻ PO ustawieniu bariery: zasady by się zaostrzały, władcy obozów orgnizowali by projekty i rekrutowali wojsko... I właśnie można by w ten sposób zorganizować fabułę na mniej-więcej rok: rozbudowa obozów. A później... Albo wojna w Kolonii(chyba nie, bo by za dużo bitew było, a tu chodzi o eksploracje), albo... Po prostu, utrzymać się przy życiu
Oj, trochę się rozpisałem W każdym razie Wagner mi uświadomił, że mi też bardziej pasuje świat Gothic'a Dalej może zostać propozycja HOMM, ale jeśli będzie ankieta, to głosuje na Gothic'a: w to wszyscy grali i będzie im łatwiej to wszystko sobie wyobrazić
_________________ Jako że wszyscy umieszczają w podpisach linki do swoich BatellKinght'ów(itp.), zrobionych komiksów, ja tego(na razie) nie zrobię.
Miłego dnia życzę.
Ja znam się na byciu MG, wiele pbf'ów mnie zna pod różnymi nickami. Deso co do pyrania to bierz gothica, jak się na niego zdecydujesz to na PW mogę ci dodać inspiracji, a kolonia wbrew pozorom jest bardzo ciekawa z odrobiną wyobraźni.
To moje zdanie.
_________________ Piszę poprawnie po polsku.
Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie
Wybrałem Gothica, choć ciągnęło mnie do WP. Ale spojrzałem prawdzie w oczy: żeby dobrze rozwinąć PBF'a o tematyce WP, trzeba przeczytać MINIMUM 4 książki Tolkiena: wbrew pozorom, kilka gier i film z Lordem Sygnetów w tytule nie wystarczy, aby objąć ogrom Śródziemia... A Gothic'a wszyscy znają, a można odrzucić kilka pomysłów i w ogóle...
Twardo stoję za Gothic'iem: nie myślę o sobie, ale o przyszłości PBF'a i ilości dobrze zaznajomionych z tytułem graczy.
Miłego dnia życzę.
Tak patrząc na ten temat, postanowiłem go omijać. Jednak gdy tak się rozwinął, no i jeszcze tekst Wagnera (nie, niechodzi o te "dzie..." ) Zachęciły mnie do wzięcia udział w tej dyskusji. No i cóż, jestem a Gothiciem. O ile się ten świat jakoś przerobi.
Widzę że wygra Gothic. Cóż szkoda. Gdyby było WP mógłbym być MG. Ale tak.... Głosuję na WP ale jak będzie Gothic to nie aż tak źle, ale nie też tak świetnie.
Dobra. Gothic został wybrany kentis chętnie skorzystam z twej pomocy jak masz pomysły to pisz na gg 10285578. jest jeden problem. niewiem jaki serwer wybrać na nowe forum na sesje więc dajcie swoje propozycje jak możecie
Mogę Ci polecić pun.pl, znam (i w pewnym sensie korzystam).
A propos świata i spraw z nim związanych, ja także mogę Ci pomóc. Muszę tylko wiedzieć, czego potrzebujesz.
_________________ http://myplay.com/video-player/michael-jackson
Każdy fan (oraz nie fan) Króla, bezpretensjonalnie musi wejść na tę stronę.
"Nazywam się Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy. Żyję na tym świecie czterysta dwadzieścia osiem lat według waszego rachunku, sześćset czterdzieści dwa lata według rachuby elfów. Jestem potomkiem rozbitków, nieszczęsnych istot uwięzionych wśród was po kataklizmie, który wy nazywacie Koniunkcją Sfer. Uchodzę, delikatnie mówiąc, za potwora. Za krwiożercze monstrum. "
Do sesji RPG nie potrzeba jakiegoś wypasionego forum. Żeby tylko sprawnie działało.
A tym z jun.pl nie wiadomo, co odbije z reklamami. Przez długi czas na pewnym forum widziałem reklamę kilku preparatów via-gry (jakby ktoś w szkole wchodził na to forum, żeby mu cenzura nie wlizła z powodu jakichś wyrazów, a ja się na tym nie znam, więc na zapas normalnie nie napisałem No cóż, właśnie z powodu tej reklamy ja sam na tamto forum w szkole nie mogłem wejść).
Mały bajerek jednak nie zaszkodzi. Może by się przydał taki miniportal, jak np. na mojeforum.net?
_________________ Piszę poprawnie.
Ciekawy ze mnie człowiek... zawsze, gdy wszystkim komiks się podoba maksymalnie, gdy wystawiają oceny 10/10, ja i tak znajdę dziurę...
Powstała w końcu forumowa sesja RPG dla użytkowników GothicKomiksy i nie tylko...
Ja i Raziel podjęliśmy współprace z Deso. Wspólnie stawiamy na bardzo wciągający klimat forum, wzajemną kooperacje między graczami.
Świat opiera się na Kolonii Karnej znanej z Gothic'a I.
Postacie takie jak Diego, Lares, Xardas czy Gomez nie będą mogły być odgrywane przez użytkowników. Jedyną ich rolą to tworzenie własnej fabuły w Kolonii Karnej za pomocą wykreowanych przez siebie postaci.
Aby do gry przystępowali tylko porządni forumowicze za nim weźmie się udział w zabawie trzeba napisać podanie. Oceniana jest estetyka, klimat historii i inne aspekty w podaniu. Dopiero po zwerfikowaniu dana osoba może zacząć przygodę w wirtualnym świecie jaki dla Was przygotowaliśmy.
W miarę im więcej postów będziecie pisali tym większy będziecie mieli Poziom. Warto dodac, że gdy przystąpisz do zabawy NIE ODRAZU BĘDZIESZ WIDZIAŁ WSZYSTKIE DZIAŁY.
Liczba odkrytych działów jest jak odkrywanie lokacji. Im dłużej będziesz eksplorował po świecie tym więcej terenów napotkasz.
Dodane są pola waluty Kolonii, czyli mam na myśli bryłki rudy, pancerz i oręż.
Wszystkie te podlegają edycji tylko GameMasterowi więc będziecie mieli pewność, że nikt nie będzie sobie po chamsku dopisywał lub dodawał tego czego w rzeczywistości nie miał.
Adres forum: http://rpg.gothickomiksy.pl
Sesja rozpocznie się prawdopodobnie pod koniec maja bądź na początku czerwca. Do tego czasu osoby chętne niech złóżą podania do gry.
Jak dla mnie, obecnie jest w porządku. Jest dobrze, nie trza psuć.
_________________ Piszę poprawnie.
Ciekawy ze mnie człowiek... zawsze, gdy wszystkim komiks się podoba maksymalnie, gdy wystawiają oceny 10/10, ja i tak znajdę dziurę...
Z przykrością informuje ale nie będę miał czasu prowadzić sesji Wagnera, powód jest taki że muszę popracować na rzecz GUP napisać parę recenzji ITP + sprawy prywatne których niemogę odwlec na kiedy indziej. A poza tym niewiele pamiętałem z G1 tak więc oddaje swe miejsce na grze Wagnera ale mam nadzieje że dane będzie mi pograć lub nawet Wagner da mi drugą szansę kiedyś. Wszystkich przepraszam
Ja powiem wam tak.Byłem kiedyś na forum tej samej tematyce,panował spokój cisza i wzajemny szacunek do siebie..Gdy zaproponowano właśnie sesje RPG wszystko zaczęło się sypać ponieważ były kłótnie (jeden chciał tak a drugi) tak i skończyło się to rozpadem forum i totalną załamką.Połowa userów została zbanowana a reszta wchodziła sporadycznie.W tej chwili forum zostało usunięte.Jest coś lepsze od sesji i coś bardziej oryginalnego jeśli chcecie wiedzieć co to napiszcie mi na GG ponieważ nie chce spamować w tym temacie swoimi pomysłami gdyby ktoś z administracji lub ktoś kto pociąga za sznurki w tym pomyśle niech napiszę..