Rozpoczynamy kolejny już wiosenny (po pogodzie nie widać) konkurs komiksowy na naszym forum. Temat jest dość specyficzny, a mianowicie "Jak widzisz przyszłość forum?" Zapraszam wszystkich do udziału w konkursie. Jak widać, można sprawdzić swoje umiejętności na wysokim poziomie.
Jurry:
W jurry zasiadają Ado'o, Pumo i Papcio ChmieLL
Termin/składanie prac:
Nie trzeba się zapisywać, itd itp. Jeśli postanowisz zrobić pracę na konkurs, to ją tu wrzucasz. I tyle. Nie zapowiadasz się przed tym, "może, a niewiem bo to różnie bywa, chyba nie dam rady..." Robisz komiks i zamieszczasz tutaj.
Na zrobienie komiksu macie 2 tygodnie. (czyli termin składania prac to 13.04.09r.) Porzuć swoje dotychczasowe projekty, i zrób pracę na konkurs!
Zasady:
Hmmm... zasady. Oczywiście trzymamy się regulaminu robienia komiksów (ograniczamy/cenzurujemy przekleństwa, itp), nie zrzynamy od innych, i to w zasadzie tyle. Acha, i praca nie może składać się z więcej niż 5 arkuszy!
Nagrody:
Suprajsy.
Gorąco zachęcam do udziału w konkursie! "Jak widzisz przyszłość forum?" CZAS START!
Możecie sobie robic jaja z czego chcecie, byleby nie było to obraźliwe, więc przy ostrych żartach musicie troszkę hamowac, aby nikt nie poczuł się urażony. No i żeby się zgadzało się z tematem konkursu. Róbcie szybko, mam nadzieję że to będzie ostatni post, który nie pokazuje komiksu, w tym temacie.
A czy ktoś broni? Robicie komiks jak chcecie! Nie jest nigdzie powiedziane że GK MUSI byc w Starym Obozie. Jedyne co was ogranicza to to, że musi byc GK i że musi byc przyszłośc. A reszte robicie jak chcecie.
Losy komiksowego forum w 2011r w komiksie "Rysownik Ryan"
Komiks przyjmuje formę zapowiedzi jednak raczej nie będę robić kontynuacji. (Sama postać Ryana to odpowiednik mnie lecz ta cześć mojego życia nie dotyczy komisów.)
Ciekawostką jest brak łączników, zupełnie jakby w przyszłości wyszły z mody.
_________________ Urodziłem się 9 czerwca, to wielka data gdyż wtedy pojawiła się pierwsza kreskówka z Kaczorem Donaldem. Wiele lat później urodził się Don Rosa (też 9 czerwca) wg. mnie najlepszy rysownik tego uniwersum który wprowadził w bajkę dla dzieci łzy cierpienia i prawdziwe ludzkie marzenia.
Witam. Kopnął mnie zaszczyt umieszczenia na forum komiksowej wizji przyszłości GK. Robię to w imieniu Kasteta który niestety musiał wyjechać i to właśnie mnie powierzył swoje dzieło. Miłego oglądania.
_________________ Mieć milion i nie mieć miliona, to razem dwa miliony.
Dziś powinniśmy zamknąć konkurs i ustalać kto wygrał, ale... czy wy sobie jaja robicie? 2 tygodnie na konkurs, i tylko 5 prac? Narzekacie, że na forum nic się nie dzieje, że nie robimy konkursów. Ale jak jakiś zarządzamy, to.... to kurna co? 5 prac?
Daję wam jeszcze miesiąc na złożenie prac. (do 14.05.09r.). Jak do tego czasu, nie będzie złożonych conajmniej 10 komiksów, to możecie się pożegnać z konkursami na forum przez najbliższe pół roku. z KAŻDYMI konkursami, nie tylko komiksowymi. I mówie cholernie poważnie!
No wiesz z początku pisałeś że nagrody to spurajsy więc raczej za dużo ludzi to nie przyciągnęło. A tak marginesem : gdyby nie były święta to bym nie zrobił pracy bo jestem ograniczony weekendowo na kompa więc to raczej cud że mi sie udało
_________________ Huraaaaa
A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie cioty, iż GothicKomiksy mają.
Uhh zobaczyłem konkurs w niedzielę Zrobiłem screeny do końca, rano zobaczyłem, że Fraps był wyłączony Cały poniedziałek harowałem nie zdążyłem no to zostawiam A tu Papcio wyskakuje że przedłuza termin No to rach ciach i ponawiam robotę i skończyłem Oto komiks:
Hah, ja będe jedyny - a jak nie jedyny - to przynajmniej pierwszy, który da wprowadzenie - taka jakby zapowiedź prawie, heh. Dam w tym poście moje dalsze prace ( wszystkie arkusze) jak je zrobie. Spokojnie, nie mam zamiaru wrzucać tej pracy w częściach. Jedynie 'zapowiedź - wprowadzenie'.
Jeżeli chcesz Papcio, możesz wliczyć te wprowadzenie do tych 'maksymalnych' pięciu arkuszy
Mam pytanie czy mogę wprowadzić kolejny arkusz nie związany z tamtym?
_________________ Urodziłem się 9 czerwca, to wielka data gdyż wtedy pojawiła się pierwsza kreskówka z Kaczorem Donaldem. Wiele lat później urodził się Don Rosa (też 9 czerwca) wg. mnie najlepszy rysownik tego uniwersum który wprowadził w bajkę dla dzieci łzy cierpienia i prawdziwe ludzkie marzenia.
Mam pytanie czy mogę wprowadzić kolejny arkusz nie związany z tamtym?
Tak, nawet byłoby wskazane. Ale jezeli nie masz zamiaru skończyć tej pracy na konkurs to już sobie odpuść. Więc albo dajesz z zakończeniem i mamy całą pracę, albo w ogóle...
tamten komiks jest skończony... jakby co to dokończę.
Panie i panowie, chciałbym przedstawić wam moje dzieło.
Słowem wstępu:
Głównym bohaterem jestem JA i przedstawiona została sytuacja kiedy po kilku dobrych latach wracam na forum GK, z zamiarem zobaczenia co ciekawego się dzieje, a potem ponownego zniknięcia na parę lat.
P.S. Pierwszy konkurs na Gothic Komiksy, w którym biorę udział XD
UWAGA UŻYTKOWNICY! ZAPRASZAM NA OGŁOSZENIE WYNIKÓW!
Ale na wstępie, chciałbym podziękować wszystkim, którzy wzięli udział w konkursie. Wszyscy jesteście wygranymi. Pokazaliście, że jak widać jako nieliczni na tym forum macie jaja z brązu, macie ambicję i bierzecie udział w konkursie. Za to wam wszystkim dziękuje. Wszyscy macie u mnie wielkiego plusa.
A teraz podium. Drodzy uczestnicy...
Miejsce 1........ ARCYMAG! Moje nasjczersze gratulacje! Brawo!
Miejsce 2........ KASTET! Gratuluję!
Miejsce 3........ GRECHOL! Gratulacje!
Nagrody zostaną wysłane pocztą, poinformuję was kiedy to nastąpi.
Wszystkim uczestnikom jeszcze raz bardzo dziękuję, i gratuluje wygranym Mam nadzieję, że w konkursach które będą organizowane w przyszłości, będzie brało udział jeszcze więcej osób.