Wysłany: 30-01-09, 16:35 Wsparcie dla komiksów z Gothica 3
Zauważyliście, że na forum ostatnio coś koszmarnie mało komiksów z Gothica 3? I chyba tylko jeden jest. Dokładnie mój. Dlaczego by nie zachęcic ludzi do robienia komiksów z Gothica 3? Takie komiksy byłyby naprawdę często oglądane! A robienie komiksów w tej ciekawej grze jest łatwe . O ile ktoś ma dobrego kompa. A więc jak? Oczywiście nie musimy się od razu wszyscy przestawiac na G3. Ale takie komiksy mogą byc ciekawe zważając na wielkie zróżnicowanie klimatyczne Myrthany.
W takim razie "osobny dział" wywalamy.
--------
Pierwszy komiks z Gothic'a 3 należy do mnie. Są to "Ostatnie Zlecenia: Powrót Króla". Tak mi się zdaję, że pierwszy bo innego nie widziałem .
http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=1601
--------
Co do ludzi którzy będą pisac, że nia ma Tdes i w ogóle możliwości są mniejsze. Bzdura, nawet większe! Można przyśpieszac/zwalniac czas, urządzac domki itd.
http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=3328
To jest chyba trochę bez sensu... Komiksów z Gothica 3 zawsze będzie mało Nie każdy może mieć do G3 kompa, a jeśli nie to, to strasznie ciężko robiłoby się pewnie taki komiks (wyrazy uznania dla ciebie ). Chyba nigdy by się na powszechność nie przyjęły komiksy z G3 tak jak się przyjął G1 czy G2...
Ciastek dobrze gada. Zauważcie też, że Indiana napisał bardzo dobry poradnik do robienia komiksów z Gothic 3. Jak dla mnie pomysł ciastka jest świetny, zaraz chyba instaluję Zmierzch Bogów (niestety zwykłego Gothica 3 nie mam) i zabieram się za jakiś komiks... a nie. Ja muszę robić Onara .
Kastet --> Wiem, że nie każdy ma kompa na G3. W sumie ja też. Ale na konfiguracji Radeon 128 MB, 1536 MB RAM oraz 2.8 Ghz Procesor gra na minimalnych chodzi dobrze. Na średnich też nie najgorzej. Oczywiście lekko się ścina ale na obrazkach tego nie widac .
Ale jeśli chodzi o popularnośc to kto wie? Jest zwierzyna łowna (można robic fajne komiksy o myśliwych), jest Varant (komiksy o kimś kto próbuje przetrwac na pustyni) jest Nordmar (można robic komiksy o Ludziach z Północy czy jakby to nazwac). Są nieograniczone możliwości .
Xardas80-> Zwykły Gothic 3 mniej się tnie od Zmierzchu
Rzeczywiście mało jest tych komiksów, ale jestem na nie w sprawie nowego działu. Sam nie lubię komiksów z Gothic'a 3 chyba, że parę zdjęć. Chętniej oglądnąłbym jeden komiks w Gothicu 1/2 niż 5 w Gothicu 3. Takie jest moje zdanie i co do działu jestem na NIE
Hm... Po co osobny dział? Z tym się nie zgodzę, ale reszta: dobrze! Ja raczej nie zrobię komiksu, bo czasem mi się NK tnie, to wiecie Ale spróbować warto... Kody do G3 są jednocześnie "zacofane"(brak TDES), ale również rozwinięte!(budowanie domu, urządzanie go kodami!)... Szczerze? Jak zrobię remont kompa, zrobię komiks, o "człowieku, który przetrwa wszystko" XD
Jestem PRZECIW osobnemu działowi, ale
JESTEM ZA zachęcaniu do komiksów w G3
_________________ Jako że wszyscy umieszczają w podpisach linki do swoich BatellKinght'ów(itp.), zrobionych komiksów, ja tego(na razie) nie zrobię.
A ty się tak nie interesuj i nie czytaj każdego napotkanego podpisu!
Miłego dnia życzę.
No dobra, ale jak zachęcic ludzi do robienia komiksów w G3? Takie komiksy mogłyby byc niezłe, a zrobienie osobnego działu wydaje się najlepsze, bo takie komiksy miałyby wysoką oglądalnośc a w takim dziale byłoby raczej mało komiksów . Zaproponujcie inne możliwości.
Rezo --> Nie lubisz komiksów z G3? Ile ich jeszcze widziałeś XD (prócz mojego)? Mam na myśli komiksy a nie obrazki.
Skąd wiesz, że miały by wysoką oglądalnośc??? Ja jak patrze na ryje Gorna lub Miltena w G3 to mi się rzygac chce, Kompletnie są schrzanione! Wole patrzec na proste ryje w G2 z troche gorszą grafiką niż na krzywusy z G3. A po za tym czas na zrobienie komiksu w G3 byłby czterokrotnie dłuższy niż w G1 lub 2. I po co???
No dobra, ale jak zachęcic ludzi do robienia komiksów w G3?
Eee... Robiąc je? Można pokazać, co można w G3 osiągnąć, i inni na pewno spróbują Ty pokazałeś, że potrafisz: zrób jeszcze jeden. Ja najpierw skończę inny projekt, potem MO?E zrobie komiks w G3
_________________ Jako że wszyscy umieszczają w podpisach linki do swoich BatellKinght'ów(itp.), zrobionych komiksów, ja tego(na razie) nie zrobię.
A ty się tak nie interesuj i nie czytaj każdego napotkanego podpisu!
Miłego dnia życzę.
Grając w Gothica 3 zdecydowanie wole grafikę z innych części więc... No faktycznie mało komiksów z Gothica 3, ale nie przesadzajmy. Nie którzy jednak wolą stare, dobre komiksy, a po za tym co komu da nowy dział? Jedynie by zaśmiecał forum. Ciastko takie jest moje zdanie więc nie zadawaj zbędnych pytań .
Jestem na NIE. I mam szczerze mówiąc gdzieś, jaka jest grafika - ważna dla mnie przede wszystkim jest fabuła. A osbny dział? Proszę, bez jaj. Komiks komiksowi ma być równy, a jeżeli po Waszej akcji ma być ich o np. 2 więcej, to osobny dział byłby pośmiewiskiem.
P.S. Nie mówię tu o działach komiksiarzy - on dostali działy za zasługi komiksiarskie, i ich komiksy rzeczywiście są traktowane lepiej
Jakubcio --> Ale mi nie chodzi o grafike . Chodzi o to, żebyście jakoś zachęcili ludzi do tworzenia komiksów z G3. ?eby napisac poradniki, kody itd. już niekoniecznie osobny dział, bo to rzeczywiście może byc problem. Nie wiem co można zrobic "na zachętę". Może małe ogłoszenie, a może mój temat zachęci ludzi do tworzenia komiksów z G3? Grafika mogłaby byc gorsza, ale fabuły komiksów mogą byc lepsze. Wkońcu jak już pisałem jest tam wieelki świat i zróżnicowanie klimatyczne. Możeby zrobic pare komiksów z Gothica 3 i wdziale "komiksy" przypiąc je do samej góry tak, żeby wszyscy widzieli. Ludzie zobaczą te przypięte komiksy z G3 i też zaczną działac w tej grze. Ale nadal uważam, że w G 1 i 2 robi się lepiej pomimo, że 3 częśc daje większe możliwości co do fabuły.
I jeszcze raz powtarzam -> nie chodzi mi o to, że komiksy z G3 mają lepsza grafike, ale mogłyby miec lepszą i ciekawszą fabułe.
Dawcor -> Już mnie męczy to powtarzanie ! Ten temat jest poto, żeby jakoś zachęcic ludzi do tworzenia komiksów z G3! Przekonac ich, że G3 może i nie jest lepsze od innych części ale też wychodzą z niego ciekawe komiksy.
Cóż. Jak wszyscy wspominali, albo przynajmniej większość, osobny dział dla komiksów z G3, Nie. Co do komiksów z G3... Ja tam wolę osobiście te z G2NK i niżej. Przyzwyczaiłem się do ich klimatu, wyglądu (nie tylko postaci, ale i gry), a w 3 części jest zbyt khem.. "bajkowo", modele postaci są, jakie są, ale "inne" dziwne itd.. Z resztą, co ja tam gadam. Masz chęć zrobienia komiksu w G3? Rób! W G2? G1? NK? To Rób! Nie wiem, po co ten temat .
Idiotyczny pomysł. Nie ma to jak darmowa reklama co Ciastek? Po pierwsze tworzenie komiksów w G1 i G2 jest o niebo łatwiejsze. Po drugie chodzi o klimat gry, a ten w G3 jak każdy wie został niemal całkowicie zatracony. NIE NIE NIE! Jestem całkowicie na NIE i wątpię aby którykolwiek z adminów poparł ten pomysł.
Po za tym nikomu nie bronię tworzenia jakichkolwiek poradników, a także komiksó Sam widzisz, że G3 to komiksowa nisza, i nikomu się nie chce grzebać w niej, skooro 10 x szybciej może komiks zrobić w poprzednich częściach. Ale jeśli będzie potrzebował tego, jak nadmieniłeś, ogromnego świata to wtedy sie zastanowi.
Jak niemal wszyscy, jestem na nie. Owszem, zrobiłeś komiks w G3, ja go zjechałem ( XD ), ale i tak szacun dla ciebie. Jednak w G3 komiks mimo wielu porad i trików, byłby słabszy i trudniejszy do zrobienia pod względem wykonania w grze. NIE.
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
JakubcioPL -> Komiksowa nisza! No właśnie! A ile fajnych komiksów można by zrobic? I o to właśnie mi chodzi. Nikt nie robi komiksów z G3 a takie komiksy mogłyby wcale nie byc najgorsze.
Ado'o -> Tak oczywiście. A do szkoły chodzie w koszulce z napisem "robię komiksy w G3". Ale to nic. Niedługo takie napisy pojawią się w telewizji i na billboardach w całym kraju! Oczywiście, że to nie jest żadna reklama. Tu chodzi o to, żeby zachęcic ludzi do robienia komiksów w Gothicu 3 ! Robienie komiksów w G3 wcale nie jest trudne. Wiem bo jako jedyny z osób wypowiadających się w tym temacie taki komiks zrobiłem. A wy w kółko powtarzacie, że to trudne! Klimat? Jeśli ktoś potrafi umiejętnie tworzyc komiksy to i klimat się znajdzie.
KamilzLasu -> Jak już napisałem to niekoniecznie trudniejszy do zrobienia. Zależy od umiejętności i myślenia.
Do wszystkich -> Piszecie, że komiksy z G3 są cieńkie. Ja nie jestem zbyt dobry w robieniu komiksów z G3 więc nie oceniajcie odrazu wszystkiego po jednym komiksie.
To, że ktoś nie robi komiksów w G3 chyba właśnie świadczy o tym, że nie chce, i po co sie tu "wpychać z wielką akcją wspomagania komiksów w G3"? Jeżeli ktoś będzie chciał pomocy, a jej nie znajdzie na forum,, to sam zapyta, szczegółowo opisując problem. To trochę dziwne myślenie "Ile komiksów mogło by powstać" - może i sporo, ale jak nikt nie chce (z powodów opisanych przez innnych) to po co sie na siłę pchać?
A więc przegłosowane . Osobiście uważam, że to był dobry temat ale chyba tylko ja tak myśle. A więc temat można zamknąc . Dyskusja skończona i chyba macie racje. Kto chce zrobic komiks w G3 to go zrobi.