Ojej dostałem ostrzeżenie! No cóż może to tego nie zmieni ale jednak napiszę.
Powiem że film zły nie jest. Wymieniłeś wszystkie zalety (jak i wady) gier RPG. Dostaniesz 5/10.
_________________ "Ale Innos podpatrzył czyn Beliara i przemierzył Ziemię by znaleźć człowieka!"
"Wtedy zwrócił się Beliar do innej istoty. Ale Adanos zesłał potężną falę która zmyła ją z powierzchni Ziemii"
"Ale wraz z nią, odeszły także drzewa i zwierzęta. Więc Adanos wielce się zasmucił"
"Mam w dupie przeznaczenie!"
Dobra w tym filmie "+" to:
+ Prawda o Gothicu
+ Widać że nie pierwszy raz robisz film
No a "-" to:
- Jak dawałeś napisy to zjadło ci jeden wyraz
- Jak było że po 1-2 dniu jeteśmy paladynem nie tą zbroję dałeś
No ale te minusy nie wpłyną zbyt na ocenę 8.5/10
Jakiegoś Brainiaca mógłbyś jeszcze zrobić kiedyś bo to było po prostu genialne
_________________ "gdybym miał no koncie więcej niż trzy zera odpier**** bym zajebisty melanż" "teraz mam szacunek u najlepszych graczy w kieleckim podziemiu, to nie te czasy gdy ctg było w cieniu, a teraz zobacz do czego doszło ? kur** teraz to wstyd wyjść na osiedle w bluzie prosto, gdy najlepszym raperom zaczęło się pier*** w baniach"
Za film mogę dać c najwyżej 6/10. Czemu? Bo nie wnosi nic nowego, a zadania które podałeś, są rzeczywiście oklepane, ale bez czegoś takiego gatunek RPG nie byłby już RPG Z resztą, widać, że nie grałeś w prawdziwe RPG'i typu choćby Neverwinter, Torment, Baldur czy nowiuśkie Dragon Age. Żarty są... słabe. I Ivona. Ble.
Dlatego ocena końcowa to 6/10.
Za film mogę dać c najwyżej 6/10. Czemu? Bo nie wnosi nic nowego, a zadania które podałeś, są rzeczywiście oklepane, ale bez czegoś takiego gatunek RPG nie byłby już RPG Z resztą, widać, że nie grałeś w prawdziwe RPG'i typu choćby Neverwinter, Torment, Baldur czy nowiuśkie Dragon Age. Żarty są... słabe. I Ivona. Ble.
Dlatego ocena końcowa to 6/10.
lol... Wysoko sobie cenisz film.
A w stare RPG chyba rzeczywiście nie grałeś. I nie mówię tu o NWN, NWN2 (BG czy ICW nie zdążyłem jeszcze przejść), bo tam fabuła nieznacznie kwalifikuje się pod film, ale pod prawdziwe cRPG (właśnie - cRPG, nie RPG.), takie jak Planescape: Torment czy Maska Zdrajcy, (dodatek do NWN2). Dlatego też za film dostejesz 2/10
No taka jest prawda o grach RPG...i w kółko to samo, ale mimo wszystko przyciągają. Myślę po prostu że klimat fantasy, rycerzy, magii itp. jest świetny i to przez to gry tj. Gothic przyciągają mnóstwo osób.
Filmik bardzo dobry, mówi o tym co jest w każdym RPG, nie tylko w Gothicu. Wykonanie średnie, wystarczyłoby w kilku momentach inaczej ustawić kamerę i już byłoby lepiej. I jeszcze jedna rzecz: Ivona. Filmy z Ivoną to zwykle syf, ale w twoim jeszcze to możliwie wykorzystane. No to 6/10. Dać suba czy nie dać - oto jest pytanie . A co mi tam, dam .