Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez:
Malbert
27-02-11, 17:21
! Yoro !
Autor Wiadomość
Yoro 

Wysłany: 09-04-10, 13:42   ! Yoro !  

Witam.
Przedstawiam wam 1 komiks jaki wymyśliłem.
Nie będę owijał w bawełnę przejdę do rzeczy.

Nazwa: Yoro
Plakat:
http://img186.imageshack....0918164543.png/
Zapowiedz:
Yoro był synem Onara.Onar chciał aby przejął po nim farmę, stworzył wielką armię najemników i niszczył tych którzy będą jego wrogami.Niestety jego przeznaczenie było inne.
Pewnej nocy porwano Yoro i kilku innych ludzi z farmy i rzucono na nich czar, który zmienił im
pogląd na życie.A dokładnie teraz myślą, że to co dobre jest złe a to co złe jest dobre.
Od tej pory Yoro zabijał ludzi dla relaksu....

A kto powiedział, że w każdym komiksie musi być Happy End?

Nowy plakat !

Premiera: jak będą większe oceny niż 1/10

Ostatnio zmieniony przez Yoro 09-04-10, 17:29, w całości zmieniany 1 raz  

Malbert 
Filtrator komiksowy

Monet: 16
Medale: 1

Wysłany: 09-04-10, 13:57     

No rzeczywiście, ten płomyk jest iście metaforyczny.
Plakat do kitu, 1/10.
Fabuła: nie powiedziałbym, że do kitu, ale jedna z głupszych jakie widziałem. "Jak będziesz duży, to pomożesz tatusiowi zabijać strażników miejskich i grododzierżców, którzy tatusiowi przeszkadzają". Lmao.
Druga cześć fabuły też nijaka. Dlaczego porwano? Po co? Dlaczego to jakichś zwykłych wieśniaków załatwiono?

Nędzna fabuła + plakat-którego-nie-ma =...

Na zachętę, dostaniesz 2-/10.

Karik04 

Monet: 5
Medale: 2

Wysłany: 09-04-10, 14:16     

Dobra synu Onara :mrgreen: . Jedziem z tym koksem.

Plakat, czyli ostoja zapowiedzi. Tu jest iście tragiczny. Co prawda ogień nawet, nawet, ale nie o to chodzi w plakacie. Powinieneś pokazać Yoro jak kogoś zabija, czy coś... Za plakat dwója.

Fabuła, czyli klucz do sukcesu. Tu jest nienajlepsza. Nieco nudna, ale bywały gorsze. Ba, ta plasuje się gdzieś pośrodku skali. Niestety, jest pewna nielogiczność. Mianowicie: Czemu zostali porwani? Po co ten czar? No nic, poczekam do premiery. O ile będzie. Fabuła na 5/10.

Ogólne odczucia są niezłe. Po zapowiedzi wnioskuję, że będą świetnie zarysowane postacie, konflikt wewnętrzny Yora, rozpaczliwe starania Onara itd. O ile nie nawalisz.

Ocena- 4/10. To wszystko za zapowiedź. Gdyby nie tragiczny plakat, byłaby szóstka.

Słówko od oceniającego: Może masz potencjał? Ciężko ocenić po paru zdaniach. Jakby co, standardowe rady wujka Karika :mrgreen: : przeczytaj porady, popracuj nad scenariuszem i przyłóż się do pracy.

Yoro 

Wysłany: 09-04-10, 17:06     

Ok 1 Arkusz wyjdzie jutro.

A plakat zmienię jeszcze dziś

Generał 

Monet: 12
Medale: 1

Wysłany: 09-04-10, 17:06     

Hmm... pierwszy raz widzę plakat z głębszym, ukrytym przesłaniem i na dodatek nie wiem jak to oceniać. Ale jeśli chodzi o fabułe, to zbyt łatwa do przewidzenia (tak uważam). Ale nie ma co się rozpisywać. Komiks oceniam na: 3/10 :/

Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 09-04-10, 17:13     

Pomysł jest niczego sobie. Fabuła jest naprawdę oryginalna, nie będę chrzanił czemu go porwali i po co go zaczarowali bo przecież nie czytałem komiksu, a to się tam może wyjaśnić, więc nie będę wymyślał. Ale pomysł z Onarem i jego synem całkiem mi się podoba.
Jeśli o plakat chodzi... tak się akurat złożyło że dziś w szkole miałem zajęcia z plakatów i to co pokazałeś plakatem na pewno NIE JEST i nie wmówisz mi że jest inaczej.
Tak więc ogólnie rzecz biorąc, fabuła mnie zaciekawiła, ale plakat nie zachęca. Jednak to tylko zapowiedź, więc nie odzwierciedla poziomu komiksu. Dam ci za to 6/10, bo fabuła naprawdę mnie zaintrygowała.
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Yoro 

Wysłany: 25-06-10, 17:57     

Ok ten komiks Kontynuuje, bo ma lepsze oceny niż nowy.

1 arkusz prawdopodobnie wystartuje za jakiś tydzień.

SkorpionX 

Monet: 9

Wysłany: 02-07-10, 19:01     

Fabuła 6/10 Nawet nawet, jeszcze nie widziałem żeby dobro było złem i na odwrót.

Plakat 3/10 Do kitu, taka czcionka to do komedii. Te dymki, bez sensu. Sam plakat nijaki.

(6+3):2= 4,5 = 4+

Simple Jan 

Wysłany: 05-07-10, 01:35     

Trochę dziwny pomysł, ale oryginalny. Miejmy nadzieje, ze wykonanie komiksu będzie lepsze od wykonania tego plakatu. Bo obniży Ci on ocenę o przynajmniej 2 punkty; 6/10

.:KERTH:. 

Monet: 1

Wysłany: 05-07-10, 11:48     

Cóż. Fabuła teoretycznie interesującą, oryginalna, i powinna wciągać w komiksie, jednak ja mam na jej temat niestety odmienne zdanie. Według mnie jest ona denna i zwyczajnie głupia ;/ Plakat jest dobry, nic więcej, nic mniej.
Na komiks nieszczególnie czekam, jednak mam nadzieję że się pomylę, i jak wyjdzie będzie interesującą i wciągającą opowieścią ;) Na zachętę masz 4/10

Yoro 

Wysłany: 02-10-10, 08:00     

Odświeżam.

Postanawiam stworzyć ten komiks od nowa i dlatego ten temat odświeżam.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi