Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez:
Malbert
27-02-11, 17:20
Amatorzy
Autor Wiadomość
Fortuno 

Monet: 3

Wysłany: 04-08-10, 20:46   Amatorzy  

Przed wyjazdem na SB pisałem, że po powrocie zapowiem nowy projekt, na którego pomysł na pewno wpadnę w Grecji. Otóż wpadłem na pomysł. A więc...

AMATORZY
PLAKAT

Derrick, Frod, Akrus i Andy to banda najemnych zbirów, choć sami siebie nazywają "wojakami". Cały czas wykonują kolejne zlecenia i inkasują pieniądze - takie życie im się podoba, nie chcą zmian.
Lecz niestety jeden z nich zostaje zamordowany. Pozostali trzej przyjaciele, mimo kompletnego braku doświadczenia w dziedzinie detektywistycznej, muszą znaleźć mordercę i się zemścić... lub w najgorszym wypadki zginąć...

Komiks będzie poważny, żeby nie było.

Może krótko opowiem, co mnie zainspirowało.
Otóż podczas wycieczki do Grecji wziąłem sobie książkę, aby w autobusie było co czytać (podróż przez te kilka krajów nie należy do najciekawszych przeżyć). Ta książka to Gwiezdne Wojny: Ścieżki Mocy. Ale jest to tylko inspiracja, bo reszta jest zupełnie inna.
Poza tym pojawi się kilka innych motywów, które zostały zainspirowane samą wycieczką, czy też innymi sytuacjami.

Aktualny postęp prac: Wszystkie obrazki zrobione. Komiks będzie liczył 20 arkuszy po 50 obrazków.

UWAGA! Jeśli nie lubicie, kiedy w komiksie są jakieś modyfikacje (konkretnie to dodałem w jednym miejscu pewną rzecz, aczkolwiek dużą, na pewno jej nie przeoczycie XD), to ten komiks nie jest dla was.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.

Cytat:
Ready to set the world on fire...

Brand

Ostatnio zmieniony przez Fortuno 24-08-10, 12:52, w całości zmieniany 7 razy  

Miłosz 

Monet: 4

Wysłany: 04-08-10, 21:20     

Fajne, lubię powieści Detektywistyczne.

Plakat: Wszystko fajne, aczkolwiek zawsze mówiąc aczkolwiek mam na myśli coś co mi się nie podoba. Nie, nie mówię o Czcionce, bo akurat ona jest fajna [; Chodzi mi o... hmmm... taką... sztuczność. Ci dwaj łucznicy... oni są w takim samym kierunku nakierowani, no wiesz o co mi chodzi.... Wkomponowanie oczu= bezbłędne! Świetnie wyglądają... tylko są rozmazane... Trzeba robić screeny na max. rozdzielczości gothica, no i w dobrym oświetleniu, w dobrej odległośći... Kolor to taki jakby róż. Ciekawiej wygląda niż np: w Sepii czy w czymś innym... Daję 8/10

Fabuła: Tak to ujmę: ,,Jeden z nich zniknął w tajemniczych tajemniczościach''. Dla mnie takie coś nie było by złe. Super że oni są najemnikami, tacy to mają wprawę w morderstwach! Tylko proszę o jedno! Humor + Detektywistyczność = (w przypadku Miłosza) D.-N.-O , kieruj się moimi słowami. Jednak jak ty powiedziałeś ,,Nie mają doświadczenia w dziedzinie detektywistyczniej'' to czyni komiks o wiele ciekawszym! Oby żadnego Sherlocka Holmsa, czy jak to się pisze! 6/10

Długość? To zawsze się zmieni. Według mnie powinno się pisać długość w SCREENACH. Arkusz to arkusz. Możesz robić w 40 arkuszach po 5 obrazków, możesz pisać w 2 arkuszach po 100 screenów. Liczę na długą powieść detektywistyczną! Nie zawal tego, Fortuno! 3maj się!

A kiedy premiera? Oby jak najszybciej! Komiks na fajną przygodówkę się zapowiada. Detektywistyczność... o ile istnieje takie słowo to będzie w nim super! Zauważ że brakuje mi słownika do opisania komiksu xD DOCEŃ TO!!!
Cała fabuła jest mocno oryginalna... najemnicy, poszukiwanie... nie czytaj komentarzy poniżej, które wystawią 4- za tą zapowiedź. Liczę na szybkie wyjście komiksu!

Ostatnio zmieniony przez Miłosz 04-08-10, 21:41, w całości zmieniany 1 raz  

Bartek 120 

Monet: 7
Medale: 2

Wysłany: 04-08-10, 21:40     

Zapowiada się całkiem nieźle. Dodam, że lubię komiksy detektywistyczne, a wręcz uwielbiam. Spodobała mi się fabuła za to masz ocenę wyżej. ;) Natomiast plakat, nazwę go "średniakiem". Nie postarałeś się zbytnio. Jedynie ratuję cię hmmm... zaczerwienienie. W każdym razie na pewno wiesz o co chodzi. Za zapowiedź daję 8\10. Gdyby nie średni plakat ocena byłaby na pewno wyższa.

Pomóż mi uzbierać 120 złotych. xD

karpczonisko 

Monet: 5
Warn: 1/4

Wysłany: 04-08-10, 22:29     

Plakat wg. mnie jest super. A czcionka to się chyba Nervus nazywa :P Detektywistyczne komiksy traktuję tak samo jak inne. To znaczy nie są moim ulubionym gatunkiem ale je lubię. Fabuła zapowiada się ciekawie. No cóż inspiracja nie typowa... Ale za zapowiedź daję 9/10

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

Eskel 

Monet: 8
Medale: 1

Wysłany: 05-08-10, 19:43     

Zacznijmy od plakatu który według mnie ocenia się najłatwiej. Trzeba przyznać że jest świetny, szczególnie czcionka... Choć biegnący 4 najemników z wyciągniętymi mieczami, i łukami a wszystko lekko zaczerwione i obserwują ich jakieś oczy... To wszystko połączyło się w jedno, tworząc jedną zajebistą całość. A teraz trochę o fabule... która przedstawia się w sposób fajny, i może wyjść coś na prawdę ciekawego. Plus za to że będzie to komiks detektywistyczny, a ja lubię takie bardzo... ;) Ocena ode mnie dla ciebie to: 9/10

I liczę na to że komiks wyjdzie jak najszybciej i by byłby tak świetny bo inaczej... xD

Indiana 

Monet: 24

Wysłany: 06-08-10, 07:08     

Heh, szczerze mówiąc tytuł jest dla mnie dziwny xD . Ale co tam, plakat wygląda naprawdę dobrze (zwłaszcza te oczy fajnie wyciąłeś). Fabuła nie jest może jakaś super oryginalna, ale te nie jest oklepana, czyli nie jest źle. Ogółem, liczę że ten komiks ci się uda i dostajesz 8/10.

Karik04 

Monet: 5

Wysłany: 06-08-10, 07:19     

Ciekawy komiks. Nie będę się zbytnio rozpisywał, więc będzie krótko xD

Fabuła: ciekawa, interesująca. Zapowiada się ciekawie. Kompletni laicy biorący się za śledztwo. Może być jedna z lepszych fabuł ostatnich tygodni.
Komiksu detektywistycznego dawno nie mieliśmy. A w każdym razie takiego dobrego.
9+/10.

Wykonanie: Czterej bohaterowie na pierwszym planie. Dwóch szarżuje, dwóch celuje. Ponad tym czyjeś oczy i bajerancki napis. Ładna kolorystyka. Dobór twarzy niezły.
9/10.

Ogólnie: narobiłeś mi apetytu. Czekam!

Ocena: 9/10.

ReDmAsTeR(PL) 

Monet: 3

Wysłany: 06-08-10, 18:59     

No, raczej będzie z tego super komiks. Fabuła oczywiście ciekawie się zapowiada, tacy amatorzy którzy nazywają siebie wojakami to dobra fabuła. Plakat jest super. Dopiero za drugim razem gdy wszedłem w plakat zobaczyłem te oczy :)

No dam Ci 9/10. Jeśli komiks będzie lepszy to obiecuję dać Ci znaczek wartości bo miejsce w opisie już masz ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi