Wysłany: 13-06-10, 12:14 Amulet Gorzkiego Życzenia II Cień Przeszłości
Kontynuacja bestsellerowego komiksu mojego autorstwa, Amuletu Gorzkiego Życzenia. Amulet Gorzkiego Życzenia II Cień Przeszłości będzie opowiadał o dalszych losach Tornaca, który teraz przyjął miano Wulfryka von Roinzingera.
Założenie komiksu- Chcę zrobić ciekawy komiks, który będzie się czytało jeszcze lepiej niż AGŻI. Chcę by to było moje najlepiej dopracowane dzieło, chcę by ten komiks niósł za sobą coś więcej niż obrazki i chmurki. Chcę w nim pokazać pewne wartości i na zasadzie alegorii ukazać Wam że dorosłość, jak i całe życie to nie tylko czyny, to także odpowiedzialność za nie. Komiks zademonstruje to wszystko bardzo obrazowo i symbolicznie, jednak myślę, że Wam jako inteligentnym czytelnikom to nie umknie. Co do samego komiksu spodziewajcie się dużo- projekt jest wielki, może nie jest to druga "OJCZYZNA" ale (z całym szacunkiem dla Piotra) jest głębszy fabularnie i samo rozmyślanie nad pewnymi kwestiami zajęło mnóstwo czasu (pracuję nad AGŻII:CP rok z przerwami), ale i tak uważam że było warto. Jest 800 obrazków i zakładam że do premiery, która planowana jest na 26.06.10, powstanie jeszcze około 300.
Co do fabuły nie ujawniam zbyt dużo- powiem tylko tyle- komiks przypomina ciąg przyczynowo skutkowy. Każde wydarzenie z części I ma tu swoje odbicie, przez co wszystko to bardzo spójny materiał.
No i słowo ode mnie- o mnie i o Gothic Komiksy porozmawiamy po premierze- za dużo rzeczy muszę wyjaśnić żeby robić to teraz, chcę to wszystko zrobić na spokojnie. Do czasu premiery pojawię się tu kilka razy, żeby lepiej wypromować komiks, ale mówiąc nieskromnie, uważam że mojego komiksu nie trzeba bardzo mocno promować- przypuszczam iż sam fakt mojego powrotu zadziała niczym magnes .
Premiera nastąpi 26 czerwca (data optymistyczna), ale w moim życiu do tego czasu wiele się wydarzy, min. lot samolotem. Ale zakładając że tym razem nie będzie katastrofy możecie wyczekiwać w pierwszy dzień wakacji
Pozdro ;p
PS Ogólnie do daty premiery miałem nic nie pisać o komiksie, nie robić zapowiedzi i ogólnie pozostać w cieniu. Nie mogłem, kiedy przeczytałem to:
"Dlatego też, postanowiłem go ocenić jeszcze raz. Ryn, jeśli to czytasz, wróć do GK Nie wiem czemu, ale nie Piotr_PL, Ado'o (sory Ado'o, ;p) ani Pumo czy Kael i Doriansen (bez urazy chłopaki ) razem wzięci nie są dla mnie takimi mistrzami w komiksologii, jak ty. Mowię całko-k00rfa-wicie szczerze."
Firewolf, nawet nie wiesz jak zaje**** dużo to dla mnie znaczy. Dziękuję. Zresztą dziękuję wszystkim, z tamtego tematu, Wasze posty trzymały mnie na duchu w chwilach zwątpienia. I za to Wam dziękuję.
To będzie hit. Komiksy wracają do swojej dawnej świetności i to mnie cieszy. Coraz więcej dzieł na choryzącie. Ryn, cholera jasna nawet nie wiesz jak podobał mi się AGŻ1, jeżeli czytałeś mojego posta to powinieneś wiedzieć, że brak mi było słów. Świetnie, że wróciłeś staruszku. XD Plakat jest interesujący, nie jest niczym świetnym, ale powiedzmy, że jest 'dobry i Ok'. Jedynie mogłeś 'II" dać trochę bardziej na lewo, bo tak troche nie na środku jest ale kij. Prawda jest taka, że oczekuje kolejnego świetnego komiksu, i wiem, że możesz takiego zrobić. Nie mogę się doczekać, to będzie jeden z komiksow 2010. Powodzenia! A ocena nie potrzebna.
No, widać, że Ryn powraca w wielkim stylu . Wystarczy sobie przypomnieć AGŻ i od razu wiadomo, że część druga to będzie hit . Fabuły zbyt wiele nie naopowiadałeś, ale to chyba za bardzo nie szkodzi. Ale mimo wszystko zaciekawiłeś mnie. A jeśli chodzi o plakat, to idzie duży + za to, że widocznie wszystko zrobiłeś sam. Tylko jak MM już wspomniał, to "II" jest trochę bardziej na boku. Ale ogólnie za zapowiedź masz 9+/10
Hm... powrót króla nam się szykuje, co? XD Świetnie, że robisz kolejny swój komiks, Rynezianie. Oby był równie dobry, albo i lepszy od Amuletu Gorzkiego Życzenia I. Ale sądząc po tym, co napisałeś w poście, prognozuję, że to drugie. Co do plakatu... mogłoby być na nim więcej rzeczy, no i ten brak polskich znaków mi się nie podoba. Daję za niego 9,75/10 i życzę miłego robienia komiksu .
o krude zapowiedź niezła, wreszcie jakaś odmiana od gotyckich zapowiedzi Skoro jedynka była bsthellerem to jak sie psotarasz i dwójka bedzie! Za zapowiedź 9/10 świetne
Wybaczcie. Data premiery oficjalnie zostaje przesunięta, w związku z tym, że prace nadal trwają. Wolałbym tego nie mówić, ale taka jest prawda, odkąd wysłałem zapowiedź prace nie poszły w ogóle do przodu. Wynika to z tego, że jestem na wakacjach, jest tu internet itd, ale po prostu niektóre rzeczy wyglądają inaczej niż planowałem i nie mam na to wpływu i mam bardzo mało czasu na robienie tego komiksu. Ale spokojnie, wyjdzie on całkiem niebawem, bo mimo trudnych warunków planuję ostro wziąć się do pracy. A na dowód że pracuję 3 screeny scen walki, które według komentarzy były dużym atutem "jedynki". Jak jest teraz? Oceńcie sami
Zapowiada się bardzo ciekawie, losy Tornaca w II będą na pewno ciekawsze niż w części pierwszej. Czekam z wielką niecierpliwością. Mam nadzieję że to będzie kolejny BESTseller.
_________________ Jestem harcerzem,
i jestem z tego DUMNY !!!
Przeczytałem pierwszą część i teraz pora na zapowiedź drugiej części, komiks z tego opisu co przedstawiłeś zapowiada się świetnie, może wyjść coś na prawdę ciekawego i jeśli się postarasz będziesz miał drugiego bestsellera. Nie przedstawiłeś fabuły zbyt dużo ale to wcale nie minus bo i tym skrawkiem mnie zaciekawiłeś. Co do plakatu to dostajesz dużego plusa za to że wszystko sam robiłeś i jak już wspomniał MM i potem Indy, ta dwójka na boku jest. Do tego przedstawiłeś parę ujęć z walki które są po prostu świetne, tak samo dobre jak w jedynce a może i nawet lepsze. 9+/10
"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]
Taak.
Nie chcę tutaj pomniejszać pracy innych, ale to jest najładniejszy plakat w zapowiedzi, jaki widziałem. Gdyby tylko czcionka miała polskie znaki, byłoby wspaniale. A tak psujesz to dzieło. niemniej jednak ten wąż pasuje świetnie.
Jeżeli chodzi o fabułę, to nie powiedziałeś wiele, więc nie będę się do niej odnosił. I część była naprawdę dobra, ale przede wszystkim poruszałeś tam sprawy ważne. Jeżeli tak będzie w drugiej części... Sądzę, iż będzie bestseller.
_________________ "Pro Fide, Rege et Lege" - "Za Wiarę, Króla i Prawo" "Sic transit gloria mundi." - "Tak przemija chwała świata."