Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Dartam
17-09-11, 10:34
USUNIĘTE
Autor Wiadomość
Eskel 

Monet: 8
Medale: 1

Wysłany: 04-08-10, 19:18   USUNIĘTE  

Zapowiedzi nie było, nie ma i nie będzie tak samo z tym komiksem. NEVER. Treść usunięta przez autora postu.

Ostatnio zmieniony przez Eskel 16-09-11, 16:31, w całości zmieniany 2 razy  

Miłosz 

Monet: 4

Wysłany: 04-08-10, 20:38     

Hah, E$kel polubił ... w ogóle, GK rzucili się na takie plakaty, jakie ma np: E$kel. Czyli takie przerwane coś na środku....

Nie chcę mi się podpunktów typu tytuł itp. pisać. Opiszę to w jednym zdaniu (znasz moją matematykę xD )
Komiks mi się spodoba. Plakat wyszedł ci fajnie, tylko przyczepie się (mam trochę doświadczenia w tym) ,że trochę nie równo przycięte. A wierz mi, Miłosz to czepialski jest.... Może komiks poważny ci lepiej wyjdzie? Tak ci poradzę: Poważne mają jedną zaletę: nie musisz na siłę wymyślać żartów, widać że tak robisz czasem a to jest BARDZO złe. Nie zmuszaj się do robienia tego czego nie chcesz. Chcesz przerwać na chwilę pracę nad tym komiksem, a nie masz fabuły do innego? Pochódź po dworze, na rowerze.... w gothicu... zrelaksuj się! O boniu.... jestem jak swoja babcia xD Mówię o wszystkim i o niczym.... dobrze że się jeszcze nie wyżalam [;

Wracając do tematu: Komiks chętnie przeczytam, ciekawy na pewno będzie. Liczę na przygody, na to że po prostu... poczuję ten klimat! Trzymam kciuki, E$kel!

Fortuno 

Monet: 3

Wysłany: 04-08-10, 20:52     

Zacznę od plakatu, ale powiem ci, że kiedy zobaczyłem słowo "poważny", od razu kamień spadł mi z serca.

Plakat jest jak dla mnie taki sobie. Wiesz, nie mam nic do screenów z nocą w tle, ale w twoim wykonaniu na ich widok chce mi się rzygać. Za często do ST je dawałeś ;) . Ale tak to nie jest tak źle, fajny efekt i w ogóle nieźle to wyszło. Dziwi mnie, czemu ci goście mają taką samą twarz... Ale nic, jak dla mnie 8/10.

Co do fabuły, to jak już wspominałem - cieszę się, że robisz komiks poważny. Komedie po prostu (moim zdaniem) ci nie wychodzą. Dlatego już czekam na tą prackę. W każdym razie fabuła zapowiada się ciekawie. Mam nadzieję, że nie będzie to "od wielmożnego pana do zera i do bohatera", co chyba już gdzieś widziałem, ale nie powiem gdzie, bo nie chcę robić antyreklamy tamtego komiksu. W każdym razie czekam na ten komiks i za fabułę wystawiam ci soczyste 9/10.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.

Cytat:
Ready to set the world on fire...

Brand

Eragorn 

Wysłany: 05-08-10, 07:34     

Nazwy zerżnięte z "Dziedzictwa", ciesz się nie zaliczę na minus :]
Zaintrygowała mnie ta fabuła bo wiadomo jedynie,że będzie próbował zdobyć księgę, ciekawe również co on takiego zrobił,że wyrzucono go z rady. Plakat jest świetny, ten podział był świetnym pomysłem,ale najbardziej spodobała mi się czcionka,jest idealna. Masz 9+/10

Bartek 120 

Monet: 7
Medale: 2

Wysłany: 05-08-10, 10:21     

Zapowiada się dobrze. ;) Zacznę od plakatu. Czcionką wyszła ci rewelacyjnie, natomiast efekt przerwania i połączenie obu screenów wyszedł tak sobie. Nie pasuje mi choćby pod względem kolorystyki, ale liczą się chęci. No, a fabuła wygląda na dobrze zaplanowaną i to chyba twój lepszy punkt pod względem zapowiedzi. Za zapowiedź dam 8+\10 no i czekam na komiks. ;)

Pomóż mi uzbierać 120 złotych. xD

Eskel 

Wysłany: 05-08-10, 14:11     

Eragorn, Lol? A czy to źle ze moze Cykl Dziedzictwo mnie zainspirował i ze chciałem użyc te dwie nazwy? No ludzie, wiedzialem ze zaraz sie ktos taki znajdzie co sie przyczepi... ale uzycie tych nazw to nie jest zadna zbrodnia chyba ze wg. ciebie - ale jesli tak to stwierdzam ze dziwny z ciebie czlowiek.

Fortuno, Heh... KIedy mi sie najbardziej podobaja screeny noca ;d Po dwoch komiksach komediowych, trza sprobowac sil w powaznych, nie? :D

Karik04 

Monet: 5

Wysłany: 05-08-10, 17:01     

To jest, jak rozumiem pierwsza część jakiegoś większego cyklu?

Fabuła: Zapowiada się ciekawie. Człowiek zdegradowany społecznie rusza po księgę opisującą najgorsze zbrodnie. Tego jeszcze nie było. Same założenia, czyli "Od bohatera do zera i znów do bohatera" są popularne (by daleko nie szukać wymienię chociażby moją "Grę"), ale cóż poradzić? Lepsze to niż komiks obyczajowy o hodowcach kukurydzy.
Nazwy pochodzą z "Dziedzictwa", ale za minus tego ci nie poczytam. Spodobało ci się to wstawiłeś.
8/10.

Wykonanie: plakat gniecie. Efekt połączenia dnia i nocy a pośrodku efektowne przecięcie miażdżą. Bohater ma wprawdzie tyle uroku osobistego co Ra'zac ( xD ), ale poza tym plakat bez zarzutu. Efektowna jest także czcionka.
9/10.

Ogólnie: zapowiada się komiks na który warto czekać.

Ocena: 9-/10.

Eskel 

Wysłany: 05-08-10, 18:34     

Karik04, Rozpracowałeś mnie. :mrgreen: Myśle nad zrobieniem z tego Cyklu :D Nie koniecznie znów stanie się bohaterem, a raczej na pewno nim się nie stanie... A co do bohatera, to może tak wyglądać. Wyjaśnię też to bo ktoś napisał że są twarze tego samego gościa, tak chciałem by było. Po jego degradacji... Stanie się niczego nie wartym obywatelem pilnującym karczmy, a po zdobyciu księgi będzie działał nocą i dokonywał tych strasznych zbrodni. ;)

karpczonisko 

Monet: 5
Warn: 1/4

Wysłany: 05-08-10, 18:58     

Plakat super zwłaszcza napis i czcionka. Fabuła... Hmmmm zapowiada się ciekawie. Hah nazwy brzmią bardzo znajomo :P . Ja używam zlepków angielskich lub łacińskich słów nie zapożyczam sobie nazw od książek ale cóż każdy ma własne upodobania. Fabuła przedstawia się wg.mnie pomysłowo i ciekawie. Ocena to 9+/10

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

Chocolate 

Monet: 1

Wysłany: 08-08-10, 15:45     

Nie lubię oceniać zapowiedzi...
Raz tak zrobiłam, co prawda nie z komiksem, ale z książką... Czytałam opis wiele razy, nawet miałam szansę kupić sobie książkę, ale jakoś mnie do niej nie ciągnęło... Ale w końcu przeczytałam.
Teraz jest to jedna z moich ulubionych książek.
Dlatego nie lubię opisów i zapowiedzi.

Ale koniec mojej filozofii i oceniam!

Fajny plakat, bardzo mi się podoba ten pomysł :D
Komiks też zapowiada się fajnie - nie zepsuj tego ;)
No i jak zwykle wychodzi więcej mojej filozofii niż komentarza dotyczącego tematu...

Ale podoba mi się.
Postaraj się robiąc ten komiks i pisząc uważaj na błędy!

No.
9/10.

To MOJE! :
Karykaturalne Rysunki
Srebrne Pióro
II i IV wartościowi

Xardass1 

Monet: 10
Warn: 3/4

Wysłany: 14-08-10, 08:49     

Ta.

Fabuła: Oryginalne są tylko dwa ostatnie zdania. Reszta to typowe "Bogacz staje się zerem, mieszka w biednej dzielnicy, kradnie by zarobić na chleb". Wydawało by się, że nuda, gdyby właśnie nie te dwa ostatnie zdania. Księga z zapisem najgorszych zbrodni? Nie mam pojęcia, do czego Ergol chciałby ją wykorzystać, i chyba dobrze, bo komiks nie powinien być przewidywalny. No i jeszcze ten opłacony łowca. Zapowiada się świetny wyścig do celu, z podkradaniem się i wgl. Podoba mi się :P Za fabułę 7/10, bo początek nieoryginalny. No i jeszcze ten "Helgrind" i "Galbatorix". Trochę rzeczy wziąłeś z Eragona :P

Plakat: No, wycinanki ci nie wyszły, na kolesiu po lewej wyraźnie widać że wklejony. Skrzyżowanie mieczy trochę za nisko. Plusik wielki dam ci za czcionkę i jej kolor, jest po prostu świetne. Tak to plakat jest średniawy. 6/10.

Ogółem dam ci siódemkę z plusem. Zaintrygowałeś mnie.

Chrząszczu 

Wysłany: 26-09-10, 22:01     

Heh. Nie ma to jak nazwy z dziedzictwa (żeby nie było nie krytykuję cię :P ). A co do zapowiedzi to szczerze mówiąc jest to jedna z najlepszych zapowiedzi na forum. Fabuła wydaje się być bardzo fajna. Zastanawia mnie tylko czy będą tam jakieś nagłe zwroty akcji tak jak w dziedzictwie. A co do plakatu, to w czym go robiłeś i skąd masz taką czcionkę co???? :P mam nadzieję, że uda ci się ten komiks. za zapowiedź 12/10 xDDD

Hubi2 

Monet: 1

Wysłany: 27-09-10, 06:57     

Hmmm...

Fabuła: Zapowiada się ciekawie. Zastosowano motyw jak już ktoś powiedział: "Od bohatera do zera i z powrotem do bohatera". Myślę, że przeczytam komiks. Tylko te nazwy z Eragona :/ 9/10
Plakat: Też bardzo fajny. Napis fajny, to "przerwanie" też. 10/10

OGÓLNIE: 10/10

xxxl 

Wysłany: 15-10-10, 13:01     

Hm... komiks w uniwersum Dziedzictwa. Już za samo to zapowiedź ma ode mnie plus :P . Na podstawie ujawnionego fragmentu fabuły widzę, że zapowiada się ciekawie. Mam też nadzieję, że takie będzie. Co do plakatu - nie powala, jednak jest dobry. Czcionka świetnie wygląda. Wystawiam za zapowiedź ocenę 9/10.

http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=1969

Komentujcie i oceniajcie.

Ostatnio zmieniony przez xxxl 04-02-11, 15:13, w całości zmieniany 1 raz  

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 31-12-10, 21:44     

Ergol, kurde, brzmi to jak nazwa pasty do zębów :P
Tak czy inaczej, zapowiedź - zarówno opisowa jak i plakat - wyszła bardzo dobrze. Obrazek, a właściwie dwa, również dobrze wykonany. Bardzo ładna czcionka. A zapowiedź pisemna wprowadza w odpowiedni klimat i zaciekawia odbiorcę. Wystawiam 9, bo tak.

LEGENDA

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Monet: 23
Medale: 5

Wysłany: 07-01-11, 20:52     

Plakat skomentował się sam: 403 - Forbidden
A jeśli chodzi o fabułę, to pomysł niezły, zobaczymy jak to rozkręcisz, tylko jakaś taka niejasność w tym opisie. Chodzi dokładniej o ten kawałek:
Cytat:
Pewnego dnia otrzymuje informację że w fortecy zwanej Helgrindem znajduję się Księga opisująca najgorsze zbrodnie. Cesarz Galbatorix po omówienie sprawy z Radą Pięciu wysyła swojego najlepszego Łowce by zlokalizował i zabił Ergola.

Otrzymuje informacje, i? Wnioskuję, że zamierza się po to wybrać, ale równie dobrze może się tym podetrzeć, precyzuj takie rzeczy :P I nie wyjaśniłeś, z jakiego powodu cesarz chce go zabić, czy za to, że chce zdobyć książkę? Czy za to, że przeszedł na czerwonym... yyy to może nie najlepszy przykład xD Ale chodzi mi o to, że nie ma tutaj takich informacji, jak skąd cesarz wie? dlaczego zleca zabójstwo? czym jest książka? I nie mam na myśli tu nie wiadomo jakich opisów, małe wzmianki, do rozwinięcia w komiksie, albo zatajone, ale w sposób jakiś taki widoczny, a nie po prostu ominięte :P Liczę, że wiesz o co mi chodzi :D
Czyli ogólnie plakatu nie zobaczyłem, ale fabuła zapowiada się dobrze i mam ochotę przeczytać ten komiks w dobrym wykonaniu ;)
Witto, :D
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
CI: Braterska Złość
CII: Leże Bestii
Arcyś?
:D praca się gotuje :? zawieszony ;) planowany xD skończony

Nie chcem ale muszem! Jeśli chcesz dostać komentarz, PW!

Eskel 

Wysłany: 08-01-11, 09:33     

ArcyMag, Zara naprawię plakat. Tak, parę informacji chciałem zataić by dodało trochę tajemniczości i by czytelnik czekał na komiks ;p Taki mój niecny plan ;D

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Wysłany: 08-01-11, 16:10     

Plakat dalej nie działa.
No tak, tylko zataiłeś to tak, że aż nie wiadomo o co chodzi :P Używaj takich zwrotów jak, "o potężnej/nieznanej/nieprzewidywalnej mocy", "z nieznanych/tajemniczych źródeł", nie mówisz tu nic konkretnego, ale zaznaczasz tego czegoś obecność :P
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
Arcyś?

Eskel 

Wysłany: 08-01-11, 18:58     

ArcyMag, Spoko. Przy nastepnych zapowiedziach sie dostosuje. ;) Plakat mozesz smialo oceniac. :P )

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Wysłany: 08-01-11, 19:11     

No, działa :D Wyszło Ci to całkiem fajnie, może tam troszkę widać ślady wycięcia, ale da się to przeżyć :P A poza tym ustawienie postaci i sam pomysł jest bardzo ciekawy. Ten miecz wpasowany w napis jest taki przyjemny dla oka, nie mówiąc już, że sama czcionka powala swoją zajebistością, podoba mi się w stopniu znacznym. Plakat dobry i oby taki był komiks ;) Życzę powodzenia :D
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
Arcyś?

Vesten 
Hand of the King

Wysłany: 09-01-11, 21:25     

Na plakacie razi przede wszystkim "I". Wygląd jak "Ł" lub coś podobnego. Wyjątkowo dobrze wyszło ci przecięcie obrazka na pół i ta scena walki... Najlepszy plakat jaki od dawna widziałem.

Dalej... Czy ta opowieść będzie się działa w tym świecie z dziedzictwa (bodajże zwał się on "Alagaesia") czy nie? Jeżeli tak, to nie mam nic przeciwko nazwom zaczerpniętym z książki, gdyż komiks będzie wówczas oparty o cudze uniwersum. Jeśli jednak świat jest inny... Mógłbyś się wówczas postarać i wymyślić własne nazwy.
Sama fabuła... Napisałeś bardzo mało, nawet za mało: "opisująca najgorsze zbrodnie". Czyje zbrodnie? A może to kodeks karny? Trochę nie rozumiem. Do tekstu, jak napisał już ArcyMag, przydałoby się także dorzucić kilka słówek typu: "tajemnicza"; "nieznana".
Cóż... CZekam na komiks i liczę, że Ci on wyjdzie. Powodzenia w pracy ;) .

Poeta
Milten

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Kentis 
Najemnik

Wysłany: 14-01-11, 22:20     

No cóż, zapowiedź mnie nie zachwyciła. Plakat niczego sobie - ten sam koleś w dwóch wcieleniach. Niestety nie podoba mi się tło. To dwa różne miejsca i lepiej by było gdybyś zrobił ich w tym samym otoczeniu. Wiesz, tło idzie dalej tylko już inna pora dnia. Rozumiesz? Co do zapowiedzi - strasznie nie jasna. Najpierw piszesz coś o książce, a później zaczynasz o czymś innym. Ogólnie tekst bardzo dziwny, a oceny nie wystawię. Nie czekam z niecierpliwością, ale przeczytać mogę. A może mnie zaskoczysz?

@Up - Grasz w chińczyka?

Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie

W pracy:
Powrót zbanowanych
Duch (NoName Studio production)
Artefakty

Plany:
Paladyni vs. Łowcy Smoków
Nekrologi (NoName Studio production)

Gwizdek 

Monet: 7
Warn: 2/4

Wysłany: 31-01-11, 18:47     

Wracam do pisania komentarzy.

Zacznę od plakatu. Można go interpretować na wiele sposobów. Patrząc na podział dzień-noc można by powiedzieć że Ergol (tak mu jest?) pod koniec komiksu będzie tym "złym". Że "dawny" Ergol(będę pisał bohater) będzie starał się mu przypomnieć kim jest, że nie musi zabijać. Nie podoba mi się oręż bohatera. Jeśli w "ciemniejszym" wcieleniu jest trafny, to nijak pasuje ten miecz w "jaśniejszym". Na logikę. Czy złodziej może mieć taką potężną broń? Jeśli ma majątek. Skonfiskowany przez skarb. Nawet jeśli okrada mieszkańców, musiałby zbierać przez kilkadziesiąt lat. Nie podoba mi się to. Ale to ty pokazałeś ten miecz. Umieść go, jak chcesz.

Fabuła, hmm. Całość jest spójna i gładka, zapowiada się miłe czytanie. Jednak jeśli był szanowanym mieszkańcem Gladrith musiał mieć wielu przyjaciół. Czy nie mógłby poprosić któregoś o pomoc? Jeśli tak, sprawa miecza byłaby wyjaśniona.

Tekst zapowiedzi mnie martwi. Na Shoutboxie piszesz fajnie, spójnie z zasadami interpunkcji, to tu kulejesz.

Cytat:
W jednej chwili stał on się niczego nie wartym obywatelem Miasta zamieszkującym najbiedniejszą dzielnicę - Dzielnicę Portową.

Lepiej by pasowało "najbiedniejszy dystrykt - Dzielnicę Portową".

Cytat:
Pewnego dnia otrzymuje informację że w fortecy zwanej Helgrindem znajduję się Księga opisująca najgorsze zbrodnie. Cesarz Galbatorix po omówienie sprawy z Radą Pięciu wysyła swojego najlepszego Łowcę by zlokalizował i zabił Ergola.

To zdanie z Księgą wbiłeś w ten opis bez ładu i składu. Nie opisałeś po co mu ona i dlaczego chce ją wykorzystać.

Zapowiedź oceniam na 7+/10. Zapowiada się fajny komiks!

Ocenił: Gwizdek

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21

Wysłany: 20-07-11, 10:46     

Hmm... Wracasz do tego... Powiem co mi się w tym nie podoba. Przede wszystkim osadziłeś to w świecie, który jednoznacznie kojarzy mi się z uniwersum wykreowanym przez Christophera Paoliniego. Helgrind, Galbatorix. Wali po oczach aż usychają.
Fabularnie... Średnio. Szanowany człowiek, który traci pozycję, spada na margines i próbuje się zemścić, w czym antagoniści nie omieszkają przeszkodzić. Niezbyt zachęcające.
Plakat. Nawet w porządku wiesz.
Ogólnie. 7/10.

Garrador 
Arcymag arcylisz

Monet: 13

Wysłany: 20-07-11, 10:50     

W przeciwieństwie do Vestena powiem, że ta przerwa w plakacie jest jakoś tak mało klimatyczna. Po prostu... Przecięcie. I nic więcej. Napis i sama idea plakatu jest jak najbardziej w porządku.
Fabuła, no cóż, trudno mi tutaj coś głębszego powiedzieć. Dzielnica portowa i bieda to temat dosyć oklepany, zobaczymy, co z niego wyciągniesz. Najbardziej zirytowało mnie połączenie informacji o informacji o księdze i wysłaniu na Ergola zabójcy. Jedno wielkie zdziwienie, bo najpierw myślałem, że to ma jakiś związek. Źle żeś to napisał. Rozumiem, że akcja będzie dosyć napięta, a mam nadzieję na dobre rozegranie. Za zapowiedź 7/10. Niezła, chociaż niedoskonałości psują trochę ocenę.
Przynajmniej poważny komiks. Mam dosyć humorystycznych.

"Śmierć, Zemsta i Furia to trzy podstawowe składniki Chaosu"
I believe i am pie!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi