Opis: Drago - czeladnik Bospera nie ma łatwo... Pewnego dnia dowiedział się od Pablo , że będzie polowanie. Następnego dnia idzie na polowanie i spotyka Thaumura... co wyniknie z tego spotkania? Wojna, czy przyjaźń? Koniec świata, czy jego początek? Po polowaniu, spotykają Bospera, który został zabity ,przybiega straż i tutaj zaczynają się kłopoty...
W komiksie znajdziesz:
-Wojny
-Brak Bezimiennego
-Bitwę między bogami
-Przyjaźń wartą każdego złocisza
(Do zapowiedzi: Wiemy, że zapowiedź uboga, ale planujemy komiks robić na zasadach:
Kompromis
Wymyślanie Fabuły
...
Czyli nie mamy ustalonej fabuły, ale znamy początek i koniec.)
(Zapowiedź w 98% Made by Anticitizen)
Dodam, że będziemy robić arkusze na przemian.
Ja teraz robię pierwszy arkusz. Bezimiennego utopiłem, aby mnie nie kusił . No idzie mi dobrze nie powtarzam błędów i zdradzam tylko, że Drago jest mistrzem kuszy.A poza tym nie w 98% w 60%.
Plakat... Sam robię przeefektowane ale to jest nadużycie filtrów nie przeefektowanie. Widzę że rozmiary już zmieniliście tak to był za duży. To ok. Czcionka plakatu nie pasuje. 1 zasada grafika: Zielony pasuje tylko do jego odcieni. Tak samo bardzo jasny niebieski (ciemny pasuje do białego i czarnego). Na efekcie Lawy użyłbym raczej białej czcionki. No i sama czcionka mi się nie podoba ale to kwestia gustu. Same screeny są git a niebieska Lawa na dole wygląda słabo. Akurat ta biała czcionka co użyłeś do podpisu obrazków jest ok. Łącznik między obrazkami... Użyj jeszcze rozmycia Guassa na wartości 4,5 albo 6 i powinno być ładne. Co do fabuły... Ehhh dużo nie napisałeś. Nie ma beziego plus. Zobaczę co z tego wyjdzie. Za plakat 6/10... Razem masz 6+/10.
"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]
Nooo... Widzę pewne podobieństwa do NoName Studio - arkusze robicie na przemian, macie początek i koniec, ale nie środek. Ale to taki szegół.
Komiks może być fajny, jeśli tego nie sp***rzycie. Mam jednak zastrzeżenia co do samej zapowiedzi. Opis fabuły w niej jest bardzo zagmatwany i chaotyczny. Plakat jest taki sobie - przeefektowany, nie wspominają jeszcze o czymś takim jak pół-plakat, który jest (jak dla mnie) kompletnym niewypałem. Podsumowując - komiks z chęcią przeczytam, ale zapowiedź wam się nie udała. Ocena za to co jest w pierwszym poście tego tematu: 5/10
_________________ "Miecz Przeznaczenia ma dwa ostrza, Ty jesteś jednym z nich"
Plakat jest fajny. Nie wiem jak tam innym użytkownikom ale mnie się bardzo podoba . Jednak ten Pół-Plakat to jest kiepski ale pomińmy go. Fabuła musi, ale to MUSI być dobra. Nie ma bezimiennego co jest dużym plusem w tym komiksie, będą wojny (mam nadzieję że efektowne) dlatego też duży plus do komiksu. Mam nadzieję że komiks już prawie skończony bo bardzo chciałbym go przeczytać.
Ogółem za zapowiedź dostaniecie 9/10, ponieważ 10/10 (może) dostaniecie jak wyjdzie komiks
P.S: Możecie zdradzić ile macie już procent komiksu zrobionego?
Coś mi się ocenić zachciało, ale czytać komiksu mi się nie chce to padło na to. Pół-plakat to niewypał. Plakat ok tylko jedno mnie ciekawi. U góry widać dwóch ludzi. Jeden w szacie arcy maga wody - to pewnie Adanos. Drugi w zbroi Kruka - widać, ze to Beliar. Na dole jest znowu dziwna sprawa. Nowicjusz i członek wodnego kręgu - sługa Innosa i Adanosa. Dziwne trochę. Co do fabuły... czeladnik łuczarza/myśliwego o polowaniu dowiaduje się od strażnika. No wybaczcie. I ta tajemniczość...
Cytat:
co wyniknie z tego spotkania? Wojna, czy przyjaźń?
Trochę niżej:
Cytat:
Przyjaźń wartą każdego złocisza
Pozostawię to bez komentarza. Na komiks nie czekam, ale przeczytam i ocenię z ciekawości. Albo będzie się z czego pośmiać i popłakać nad beznadziejnością, albo mnie zaskoczycie pozytywnie. Oceny nie wystawię.
_________________ Piszę poprawnie po polsku.
Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie
Na dole jest znowu dziwna sprawa. Nowicjusz i członek wodnego kręgu - sługa Innosa i Adanosa. Dziwne trochę.
Wybacz, ale zdradzę, że Thaumur jest żebrakiem, a ten pancerz to nie mój pomysł, tylko Miłosza...
Kentis napisał/a:
Co do fabuły... czeladnik łuczarza/myśliwego o polowaniu dowiaduje się od strażnika. No wybaczcie. I ta tajemniczość...
Cytat:
co wyniknie z tego spotkania? Wojna, czy przyjaźń?
Trochę niżej:
Cytat:
Przyjaźń wartą każdego złocisza