Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez:
Garrador
01-01-11, 11:01
Mrok Wody
Autor Wiadomość
Miłosz 

Monet: 4

Wysłany: 18-08-10, 11:30   Mrok Wody  

Tytuł: Mrok Wody

Plakat: http://a.imageshack.us/img706/3996/plakat2v.jpg
Pół-Plakat: http://a.imageshack.us/img185/8472/prolog.jpg

Gatunek: Trochę śmiechu, trochę powagi.

Opis: Drago - czeladnik Bospera nie ma łatwo... Pewnego dnia dowiedział się od Pablo , że będzie polowanie. Następnego dnia idzie na polowanie i spotyka Thaumura... co wyniknie z tego spotkania? Wojna, czy przyjaźń? Koniec świata, czy jego początek? Po polowaniu, spotykają Bospera, który został zabity ,przybiega straż i tutaj zaczynają się kłopoty...

W komiksie znajdziesz:
-Wojny
-Brak Bezimiennego
-Bitwę między bogami
-Przyjaźń wartą każdego złocisza

(Do zapowiedzi: Wiemy, że zapowiedź uboga, ale planujemy komiks robić na zasadach:
Kompromis
Wymyślanie Fabuły
...
Czyli nie mamy ustalonej fabuły, ale znamy początek i koniec.)

(Zapowiedź w 98% Made by Anticitizen)
Dodam, że będziemy robić arkusze na przemian.

Anticitizen 

Monet: 3
Warn: 1/4

Wysłany: 18-08-10, 11:35     

Ja teraz robię pierwszy arkusz. Bezimiennego utopiłem, aby mnie nie kusił :mrgreen: . No idzie mi dobrze nie powtarzam błędów i zdradzam tylko, że Drago jest mistrzem kuszy.A poza tym nie w 98% w 60%.

karpczonisko 

Monet: 5
Medale: 2

Wysłany: 18-08-10, 12:06     

Plakat... Sam robię przeefektowane ale to jest nadużycie filtrów nie przeefektowanie. Widzę że rozmiary już zmieniliście tak to był za duży. To ok. Czcionka plakatu nie pasuje. 1 zasada grafika: Zielony pasuje tylko do jego odcieni. Tak samo bardzo jasny niebieski (ciemny pasuje do białego i czarnego). Na efekcie Lawy użyłbym raczej białej czcionki. No i sama czcionka mi się nie podoba ale to kwestia gustu. Same screeny są git a niebieska Lawa na dole wygląda słabo. Akurat ta biała czcionka co użyłeś do podpisu obrazków jest ok. Łącznik między obrazkami... Użyj jeszcze rozmycia Guassa na wartości 4,5 albo 6 i powinno być ładne. Co do fabuły... Ehhh dużo nie napisałeś. Nie ma beziego plus. Zobaczę co z tego wyjdzie. Za plakat 6/10... Razem masz 6+/10.

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

timex550 

Monet: 15

Wysłany: 18-08-10, 16:44     

Nooo... Widzę pewne podobieństwa do NoName Studio - arkusze robicie na przemian, macie początek i koniec, ale nie środek. Ale to taki szegół.
Komiks może być fajny, jeśli tego nie sp***rzycie. Mam jednak zastrzeżenia co do samej zapowiedzi. Opis fabuły w niej jest bardzo zagmatwany i chaotyczny. Plakat jest taki sobie - przeefektowany, nie wspominają jeszcze o czymś takim jak pół-plakat, który jest (jak dla mnie) kompletnym niewypałem. Podsumowując - komiks z chęcią przeczytam, ale zapowiedź wam się nie udała. Ocena za to co jest w pierwszym poście tego tematu: 5/10

Ursegor 

Wysłany: 18-08-10, 20:37     

No zapowiada się ciekawy komiks. Wojna bogów, ciekawe jak to będzie wyglądać.

Fabuła: może wyjść z tego ciekawa historia. .Mam tylko nadzieję, że bohaterowie nie będą jacyś super mocni i koksiarscy. 9+/10

Plakat: Dosyć ciekawy. Ładnie wszystko jest przedstawione. Mnie się podoba :) Pokazuje to co powinno być na plakacie. 10/10

Podsumowanie: Jak już pisałem fajnie się zapowiada i oby taki był. Będę na niego czekał 10/10 8)

edit

Przepraszam ale pokręciłem trochę zapowiedzi. :szok2: Mój błąd z tymi goblinami. Dzięki za powiadomienie Karpczonisko :D

Anticitizen 

Wysłany: 30-08-10, 20:39     

Komiks nie upadł. Mam nadal kontakty z Miłoszem, więc praca trwa dalej. :mrgreen:

ReDmAsTeR(PL) 

Wysłany: 04-09-10, 20:23     

Plakat jest fajny. Nie wiem jak tam innym użytkownikom ale mnie się bardzo podoba ;) . Jednak ten Pół-Plakat to jest kiepski ale pomińmy go. Fabuła musi, ale to MUSI być dobra. Nie ma bezimiennego co jest dużym plusem w tym komiksie, będą wojny (mam nadzieję że efektowne) dlatego też duży plus do komiksu. Mam nadzieję że komiks już prawie skończony bo bardzo chciałbym go przeczytać.

Ogółem za zapowiedź dostaniecie 9/10, ponieważ 10/10 (może) dostaniecie jak wyjdzie komiks :)

P.S: Możecie zdradzić ile macie już procent komiksu zrobionego? :P

Anticitizen 

Wysłany: 04-09-10, 20:30     

Ja tymczasowo dziwewięćdzisiąt głównie dlatego, że mam ręke w gipsie, a część Miłosza może powstanie pojutrze, bo ma coś z kompem...

Sorry za offtop...

Kentis 
Najemnik

Monet: 8

Wysłany: 04-09-10, 21:41     

Coś mi się ocenić zachciało, ale czytać komiksu mi się nie chce to padło na to. Pół-plakat to niewypał. Plakat ok tylko jedno mnie ciekawi. U góry widać dwóch ludzi. Jeden w szacie arcy maga wody - to pewnie Adanos. Drugi w zbroi Kruka - widać, ze to Beliar. Na dole jest znowu dziwna sprawa. Nowicjusz i członek wodnego kręgu - sługa Innosa i Adanosa. Dziwne trochę. Co do fabuły... czeladnik łuczarza/myśliwego o polowaniu dowiaduje się od strażnika. No wybaczcie. I ta tajemniczość...

Cytat:
co wyniknie z tego spotkania? Wojna, czy przyjaźń?

Trochę niżej:

Cytat:
Przyjaźń wartą każdego złocisza

Pozostawię to bez komentarza. Na komiks nie czekam, ale przeczytam i ocenię z ciekawości. Albo będzie się z czego pośmiać i popłakać nad beznadziejnością, albo mnie zaskoczycie pozytywnie. Oceny nie wystawię.

Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie

W pracy:
Powrót zbanowanych
Duch (NoName Studio production)
Artefakty

Plany:
Paladyni vs. Łowcy Smoków
Nekrologi (NoName Studio production)

Anticitizen 

Wysłany: 04-09-10, 21:54     

Kentis napisał/a:
Na dole jest znowu dziwna sprawa. Nowicjusz i członek wodnego kręgu - sługa Innosa i Adanosa. Dziwne trochę.

Wybacz, ale zdradzę, że Thaumur jest żebrakiem, a ten pancerz to nie mój pomysł, tylko Miłosza...
Kentis napisał/a:
Co do fabuły... czeladnik łuczarza/myśliwego o polowaniu dowiaduje się od strażnika. No wybaczcie. I ta tajemniczość...
Cytat:
co wyniknie z tego spotkania? Wojna, czy przyjaźń?
Trochę niżej:
Cytat:
Przyjaźń wartą każdego złocisza

No, bo wojna bogów, przyjaźń półbogów...

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi