Link do plakatu na wypadek gdyby nie działało: LINK
Nazwa komiksu: Navil: ,,Początek,,
Gatunek:Poważny
Premiera:W Grudniu
Fabuła: Bóg światła Angavo,Bóg równowagi Hordtram oraz Bóg cienia Nysharr postanowili stworzyć świat,oraz stworzenia w nim żyjące. Skupiając w sobie siły stworzyli Navil różnorodną krainę w której możemy zobaczyć praktycznie każdy typ klimatu. Jedna Bogowie uznali że ten Navil jest puste że potrzeba im stworzeń. Angavo stworzył człowieka,Hordtram goblina,zaś Nysharr Orka. Aby ich istoty miały na co polować stworzyli zwierzęta. Stworzenia miały żyć w zgodzie jednak nie udało to się. Człowiek,Ork i Goblin stanęły przeciwko sobie. Sprawiło to także że Bogowie zaczęli darzyć siebie nieufnością... Od tego momentu zaczęła się wieczna wojna...
Coś od autora
Stworzyłem kiedyś własny świat Fantasy na papierze. Postanowiłem przenieść go na komiks w Gothicu. No i cóż... O ile Navil ,,początek,, będzie tylko wprowadzeniem do świata. Przedstawiającym co się stało,jak co kto co zrobił itd. Postaram się aby to nie było typowe ,,cukierkowate,, Fantasy. Postacie nie mają żadnych wyższości moralnych zaś bogowie są wiecznie ze sobą skłóceni. Przyznam jeśli chodzi o zachowanie Bogów wzorowałem się lekko na mitologii Greckiej... A zachowanie ludzi... Kiedy to pisałem (dwa lata temu) wzorowałem ludzie zachowanie na Sapkowskim. Mam nadzieję że komiks się spodoba
PS. Spodziewajcie się zapowiedzi Soldier Side III. Już nie długo. W pisaniu fabuły SS III jestem w 3/4 prac. Samej fabuły nie komiksu.
"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]
Ostatnio zmieniony przez karpczonisko 24-08-10, 18:18, w całości zmieniany 1 raz
O Bogowie! Człowieku.. ty...ty...ty...ty... DEMON JAKiŚ !?!?! Taki plakat dowalić... OMG!
Fabuła:
Super są imiona... ale tak jakoś z Avatarem mi się skojarzyło [; Co do bogów: Przypomina mi to wiecznie skłóconych braci: Innosa, Adanosa i Beliara [; Ale zawsze coś nowego kojarzy się ze starym. Stworzenia świata w komiksach nie było, liczę na dużo efektów [; 8/10
Plakat:
9.8/10
Ogólnie: Komiks chętnie przeczytam. Baśniowe krainy itd... a to wszystko w Gothicu! Do takiej zapowiedzi... słów brak!
Fabuła...no jakby ci to powiedzieć...podoba mi się , z tego co pamiętam nie było komiksów o podobnej tematyce (ogólnej nie wojny ras) więc plusik. Plakat to najmocniejszy punkt zapowiedzi,efekt wyszedł ci po prostu świetnie zwłaszcza spodobał mi się dół plakatu. Daje 10-/10 żebyś nie wpadł w euforię
No cholera jasna... Dopiero wstałem, a tu już druga tak świetna zapowiedź w tym dniu mimo że jest *khy, khy* Piątek 13. Fabuła zapowiada się znakomicie, stworzenie świata, kłótnie między bogami... Jest pewna tajemniczość, i znając inne twoje komiksy mogę ze spokojem uznać że... że tego nie spierd*lisz. Plakat jest po prostu zajebisty.
Zawsze co lubiłem w twoich zapowiedziach to plakaty. Jednak ten przebija wszystko. Z fabuły może wyjść coś niezłego. Fabuła może rewelacyjna nie będzie, jednak szykuje się dobry komiks. Plakat oceniłem powyżej. To druga świetna zapowiedź w tym dniu. Brawo! Również czekam na twój komiks, a za zapowiedź 9\10, bo fabuła mnie zaciekawiła mnie specjalnie.
Nawaliłeś w tym plakacie tyle, że aż mi się to nie podoba . Jak dla mnie sama "górna" część by wystarczyła, ale i tak za dużo efektów graficznych i wklejanek. Tak naprawdę najlepszy jest napis - strasznie fajna czcionka. Niestety, plakat u mnie ma 5/10.
Ale fabuła jest ciekawa. To wszystko jest zupełnie nowe. I to mi się podoba. Nie będę mówił, jak ciekawie jest opisana fabuła i że będę na to czekał, bo to jest oczywiste. 9+/10.
Mam tylko nadzieję, że nie będziesz z tego komiksu robił kilku części, że np. teraz jest "początek", później będzie cośtam... bo wg. mnie w Soldier Side ta trylogia jest "na siłę", bo to wszystko mogłoby być w jednym komiksie i by nie ucierpiało. Ale... nie mnie oceniać.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.
Co racja to racja, plakat ci wyszedł naprawdę fajny. I fabuła też niczego sobie, mam szczerą nadzieję, że komiks będzie co najmniej tak fajny jak zapowiedź. 9+/10.
Fabuła: świetna. Trzy rasy stają naprzeciw siebie w wiecznej wojnie. Wprawdzie nie jest to nowość, ale jednak tego typu pomysły do mnie trafiają. Gobliny jako osobna strona konfliktu to coś, co dotychczas w komiksach sie nie trafiło.
Chwali ci się, że stworzyłeś własny, autorski świat. Jeśli będzie trzymał klimat Sapkowskiego to po prostu będę w siódmym niebie.
Co więcej pisać o fabule? Mam nadzieję, że jakiś główny bohater się pojawi.
To chyba wszystko. 9+/10.
Wykonanie: plakat gniecie wszystko inne. Dużo tego, ale nie jest to wada. Im bardziej przekoksiony plakat tym lepiej. Aż ci zazdroszczę takich plakatów. Ucz mnie!
Czcionka świetna, wszystko po prostu rewelacyjne. Nie jestem w stanie obiektywnie oceniać tak wysokiego poziomu plakatu gdyż po prostu nie wiem JAK go zrobiłeś. Ograniczę się więc do subiektywnej oceny.
11+/10.
Ogólnie: Tym plakatem IMO wygrałeś sobie kolejną zapowiedź miesiąca.
Plakat. Nie cierpię, gdy plakat jest taki "wyj**any efektami w kosmos". Wolę plakaty nieprzerobione lub z minimalną obróbką. Na twoim jest po prostu za dużo. Z gothica jest chyba tylko ten zamglony rycerz i miecz. Reszta rendery. I co to ma przedstawiać? Poza tym, lepiej się skupiać na efektach w KOMIKSIE a nie na PLAKACIE. Czcionka cię ratuje. 5/10.
Fabuła. Goblin? Że co k*rwa? Przecież gobliny to słabe, małe stworzonka. Poza tym, zarówno orkowie jak i gobliny zaliczają się do grona goblinoidów, a więc mamy tylko DWIE strony konfliktu. Ja proponowałbym, żeby trzecią rasą był smok albo jaszczuroczłek. Tak jak teraz przedstawiłeś to dziwne jest. Wieczna wojna? Było. Za fabułę 7/10.
Ogólnie postanawiam wystawić ci 7-/10, bo zapowiedź nie jest najgorsza.
Można powiedzieć, że zapowiada się ciekawa historia. Całkiem nowy świat z 3 stronami konfliktu, ciekawe. Jednak zamiast goblinów powinni być jaszczuroludzie, są silniejsi. Jednak ty tu rządzisz, więc nie mogę się przyczepić. Plakat jest bardzo ciekawy. Umieściłeś w nim wszystkie potrzebne informacje i to wystarczy.