Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez:
Garrador
01-01-11, 11:05
NIE PO JAJACH!
Autor Wiadomość
Karik04 

Monet: 5
Medale: 2

Wysłany: 04-08-10, 15:02   NIE PO JAJACH!  

Prace nad "Grą" trwają w najlepsze. Zresztą dziś lub jutro na 100% pojawi się nowy odcinek. Ale do rzeczy. Ten komiks zacznę robić po zakończeniu pierwszego sezony "Gry" (czyli ok. 10 odcinków). Dziś mnie natchnęło do zrobienia zapowiedzi, więc jest.

Tytuł: NIE PO JAJACH!

Gatunek: Horror oczywiście xD A na serio: Komedia z dużą dozą absurdu.

Długość: ok. 10 arkuszy.

Metoda wydawania: W całości.

Plakat: http://zapodaj.net/bbfa2ae3f485.jpg.html

Opis fabuły: Rychu jest strażnikiem miejskim w wiosce Bógwiegdzie. Od dziecka marzy o zostaniu mistrzem sztuk walki. Pragnąc zrealizować marzenia wstąpil do straży miejskiej. Niestety, jego marzenia szybko zweryfikował brak umiejętności walki i fakt, że wszyscy bandyci w okolicy to mistrzowie kung- fu. Szybko wylądował za biurkiem a sztuki walki mógł sobie najwyżej pooglądać w telewizji. Niedawno zaczął mieć sny w których tłucze wrogów ile wlezie. Gdy opowiedział o tym swojemu koledze (i domorosłemu psychiatrze w jednym), Franiowi, ten doradził mu zrealizowanie dziecięcych marzeń i wyruszenie w podróż w poszukiwaniu mistrza, który by go nauczyl. Zaproponował przy tym swoje towarzystwo. Rychu i Franio ruszają w podróż z której... mogą wrócić.

Teraz słówko ode mnie:
Na plakacie przedstawiłem marzenia Rycha, więc nie czepiać się, że nie pasuje do opisu. Tak było wygodniej.
Opis ma po prostu wprowadzić dlatego przesadnie śmieszny nie jest.
I... to chyba wszystko pozostaje mi tylko czekać na oceny.

PS. Byłbym zapomniał: komiks zrobię jeśli w tym temacie pojawi się 100 komentarzy z oceną 10/10 xD

Eskel 

Monet: 8
Medale: 1

Wysłany: 04-08-10, 15:26     

Nie rozumiem jednego! Dlaczego tytuł to "NIE PO JAJACH"? xD Bedą go po jajach walić? xD No ale dobra... Komiks może być na prawdę niezły, z duża dawką humoru. Nie czytałem nigdy twoich komedyjy więc nie wiem na co cię stać, ale trzeba być dobrej myśli i wierzyć że komiks wyjdzie dobrze. Opis fabuły nie jest jakiś przesadnie śmieszny, ale jak napisałeś... ma on tylko wprowadzić lekko w fabułe komiksu. Plakat jest zwykły... w formie mini-komiksu. Mam dziwne wrażenie że obrazki są lekko przejaskrawione. Ale ujęcia ładne. Mniemam że jak Rychu walczy to używałeś "play ani"? Jeśli tak to fajnie wyszło... :P

Fabuła: 8/10
Plakat: 6+/10

Ocena: 7.25/10

karpczonisko 

Warn: 1/4

Wysłany: 04-08-10, 15:39     

Hehehehe. Już tytuł pokazał że komiks zapowiada się zawaliście :D . Opis... Hmmm jestem zaciekawiony jak to będzie wyglądać :P . Chciałbym to zobaczyć jak najszybciej a nowy odcinek gry zobaczę na pewno bo pierwszy arkusz mi się podobał. Plakat raczej typowy. Mini-komiks taki. Za plaka 8/10 bo ładne ujęcia. Fabuła... 10/10 głupio-fajnie się zapowiada a taki głupio-absurdalno-fajny humor lubię. Noo to dam ci 9/10 i czekam.

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

Miłosz 

Monet: 4

Wysłany: 04-08-10, 20:26     

Absurdy... dzisiaj mam na nie ochotę, po komiksie E$kela... wracając do rzeczy:

Tytuł: No akurat do absurdu to lepszego bym nie wymyślił! 8/10
Plakat: Akurat tutaj pasuje... wszystko ładnie użyte, efekty flary są ładne. Piękne, żywe kolory... ucz mnie robić plakaty xD ! 6/10
Absurdomierz: Wskazuje na... o kurde, muszę dokupić większą skalę. Wpuszczę to w koszty własne...
A tak na prawdę, Rychu jako Strażnik Miejski... imię dość popularne, chociaż do absurdów się nadaje, to mi się nie podoba, takie ,,Dresiarskie''. Minusik...

Ogólnie: W absurdomierzu trochę o tym napisałem. Zapowiada się na ciekawy komiks, pełny przygód, komedii, akcji... ale to wszystko zależy od mangowego autora, jakim jest Karik04!

Wrażenia: Przeczytam chętnie, jeżeli oczywiście będzie komiks pełen: Przygody itd.... wiadomo. Mam nadzieję że ten komiks będzie również ciekawy. Trzymam kciuki, Karik!

Fortuno 

Monet: 3

Wysłany: 04-08-10, 20:39     

No, już przypomniały mi się filmy z Brucem Lee (czy tak być powinno XD?), Jackie Chan też tak w pamięci prześwituje. Może być nieźle XD. Zresztą - dzisiaj rano oglądałem kawałek jakiegoś niskobudżetowego filmu o kung-fu, więc na pewno twój komiks będzie lepszy (nawet, że jest w grze komputerowej, a nie realu :D ).

Plakat jest taki sobie, 5 ujęć i tekst. Mi się tego typu plakaty nie podobają, ale to tylko plakat, więc w sumie :D . Jak dla mnie 6/10.

Ale z kolei fabuła zapowiada się ciekawie :) . Moim zdaniem śmiechu może być całkiem sporo. Ostatnio absurdu dużo, ale ja to lubię, więc masz moje błogosławieństwo chłopie! Choć trzeba przyznać, że i tak jest bezsensu XD. 8/10.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.

Cytat:
Ready to set the world on fire...

Brand

Bartek 120 

Monet: 7

Wysłany: 04-08-10, 21:36     

Już sam tytuł jest niezły. :D Plakat średnio mi się podobał. Dodam, że 4 screen wyszedł genialnie. ;) Co do fabuły to może być całkiem niezła, jeśli odpowiednią ją zrealizujesz. Jakoś ciężko mi to ocenić, a co dopiero się rozpisać. XD Za zapowiedź 7+\10 no i czekam na komiks.

Pomóż mi uzbierać 120 złotych. xD

Safirka 

Warn: 2/4

Wysłany: 05-08-10, 11:41     

Karik04 napisał/a:
Rychu i Franio ruszają w podróż z której... mogą wrócić.

Gleba :D . Nie wiem czemu, to mnie rozwaliło :mrgreen: . Cóż, komedia też powinna mieć fabułę, najlepiej po 100 razy wykorzystaną w poważnych komiksach. I twoja taka jest :D . Brawo!
Z plakatem trochę gorzej, nie fajne to przedstawienie marzeń, czcionka tytułu też nie za fajna.

6/10 za ten plakat.
Uniwersytet Alibaba i Wielki Pożar
Poszukiwacze
Inny Wymiar
Upadła legenda

Moje słowa, moje wpisy - mój blog. Tylko o sporcie.

ReDmAsTeR(PL) 

Wysłany: 06-08-10, 18:54     

No ciekawie się zapowiada. Fabuła myślę że będzie fajna, taki Bruce Lee :D . Nic więcej do ocenienia nie mam ale zaraz... chyba jeszcze plakat. No więc plakat jest taki ''dobry''. Dałbym Ci 7/10 ale daję 8/10, niech stracę xD

Gavin 

Wysłany: 13-08-10, 00:11     

Muszę przyznać, że do ocenienia tej zapowiedzi zmusił mnie tytuł, do absurdalnej komedii pasuje jak ulał. Plakat...no dobra, skoro to jego marzenia senne to się nie czepiam, ale ogólnie wyszedł ładnie. Za wszystko będzie 8/10.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi