TYTUŁ: Ostatnie Przyjęcie.
Gatunek: Kryminały, detektywistyczne
Długość: 250 obrazków (ok. 5 arkuszy)
Data premiery: koniec kwietnia/maj
FABUŁA:
Kod:
Podczas przyjęcia w domu członka miejskiej rady umiera jego gospodarz. Badający sprawę inspektor Hegle Hodst stwierdza że radny popełnił samobójstwo. Nieoczekiwanie na scenie pojawia się nowy gracz, który stwierdza iż teza inspektora jest błędna.
CIEKAWOSTKI:
Jest to pierwszy z serii komiksów detektywistycznych, które zamierzam zrobić.
Fabuła powstawała przez ponad dwa miesiące.
Podczas pisania scenariusza wzorowałem się na utworach Conan Doyle'a, Agaty Christy oraz serii mangi Goshoo Aoyamy.
Moim zdaniem dobra zapowiedz. Fabuła jest przyzwoita, z resztą lubię komiksy detektywistyczne. Plakat również na poziomie. Tylko mam nadzieję, że poradzisz sobie z tym komiksem i nas zaskoczysz. Jeśli będą jeszcze jakieś zagadki to powinieneś wysilić się graficznie, tak jak przy plakacie. Osobiście wolałbym żebyś najpierw skończył Naznaczonego, ale nie mogę ci zabronić. A za zapowiedz dam 7+\10.
Świetna zapowiedź. Bardzo ładnie zrobiłeś plakat. Ale jak na razie mam dosyć co jest związane z słowem detektyw Trochę mało przedstawiłeś, ale to i dobrze. Plus - trudno zgadnąć co i jak. Minus - za co oceniać fabułę ? Ocena: 9/10
_________________ Ej, ty!!! Tak, o ciebie chodzi. Jeśli chcesz mieć ocenę z komiksu/zapowiedzi/MK, to pisz śmiało do mnie na PW. Jak mam czas, to ocenię każdy komiks, jaki zostanie mi zaproponowany.
Karik04, chodzi właśnie o to że w tamtych komiksach się zaciąłem fabularnie. Ten komiks ma pełną fabułę napisaną, tamte wciąż są niepełne. Dlatego gdy zabrakło mi na nie weny zabrałem się za to co mam gotowe.
+ za to że masz już przygotowaną fabułę
+ za pokazany tutaj zarys fabuły
+ za świetny plakat
+ za wzorowanie się na znanych tytułach
- to taki raczej niepełny minus, za to, że nie wiadomo ile w komiksie będzie twoich pomysłów, ile twoich własnych dedukcji, a ile tych podebranych z książek, filmów, mangi.
Ogólnie pomysł jest naprawdę dobry, nie spieprz tego 8+/10
Zapowiedź jak i plakat wyszły ci świetnie. Niezbyt dużo przedstawiłeś ale to dobrze, jednak zarys fabuły jaki przedstawiłeś... to komiks zapowiada się super. Daję ci 9/10
Plakat: Temat dość oklepany ale mi się podoba 8/10
Fabuła: No jako tako 6/10
Ogółem: 7/10 ale jako że Cię lubię i wiem że komiks będzie świetny 9/10.
Czekam na komiks.
Z powodu utraty danych projekt zostaje zawieszony. Prace wznowię najprawdopodobniej w czerwcu. Administrację proszę o niezamykanie tematu, a użytkowników o komentowanie projektu.
-------------MattiR
O rany!
Wielka szkoda że porzuciłeś nad tym prace .
Najlepszy w całej zapowiedzi był moim zdaniem ten doskonale zrobiony plakat.
Fabuła też zapowiadała się naprawdę dobrze.
Za zapowiedz dam ci 9/10.
Mam nadzieję że kiedyś to jednak zrobisz.
Fabuła streszczona krótko i nie ujawniająca zbyt dużo takie zapowiedzi lubię .
Niestety plakat mi się nie wyświetla .Szkoda że utraciłeś dane. Fabuła ciekawa ale z powodu niewyświetlania się plakatu nie mogę napisać więcej.Ocena zapowiedzi to 8/10
Pomysł jest dość oryginalny. Szkoda tylko, że brak tutaj obrazka, który niejako również ma zachęcać do samego komiksu. Mi w sumie fabuła przypomina trochę tę z ''Death Note'', mniej więcej po 2-3 odcinkach . Mam nadzieję, że będzie trzymał w napięciu oraz w ciekawości pt. ''Co się stanie dalej?!''. No cóż, czas chyba kończyć te dysputy i ocenić. 7/10 (boli brak obrazka ). Powodzenia w pracy.
Edit: Jako, iż dowiedziałem się o tym, że plakat komiksu został usunięty przez serwis hostingowy jegoż, to muszę podnieść ocenę do 8+/10.