Gatunek: nie wiem.
Długość: krótki, maksymalnie 10 arkuszy.
Data premiery: być może początek sierpnia.
Fabuła: wielu bohaterów w waszych komiksach to niedorajdy lub ludzie którym się w życiu nie powiodło. Paul jest inny. Jest bogaty, ma własny, dobrze prosperujący, sklep i zasiada w radzie miasta jako powszechnie szanowany obywatel. Pewnego razu przyjaciel Paula, Imler, postanawia pokazać przyjacielowi nieznane mu dotąd oblicze miasta.
Na razie komiks ma 160 obrazków.
Ciekawostki:
Odtwórcą głównej roli jest znany aktor komiksowy( ), a mianowicie Lee, z którym miałem przyjemność współpracować przy tworzeniu komiksu na konkurs. (przy okazji proszę was o ocenę ) Na potrzeby komiksu tekstura twarzy została nieco zmodyfikowana.
Mając w głowie fabułę długo nie miałem pomysłu na imię, a co z tym idzie tytuł. Ostatecznie główny bohater dostał imię po... ośmiornicy Paulu, która bezbłędnie typowała (?) wyniki meczów na tegorocznym Mundialu.
Teraz trochę o fryzurze bohatera. Otóż Paul jest mocno rudym gościem. To ukłon w stronę innego Paula, Scholesa, pomocnika Manchesteru United.
Spora akcji komiksu będzie działa się w nocy, więc od razu was ostrzegam że będzie trochę ciemnawo.
Zapraszam do komentowania. Arr.
Tak, wiem. Naznaczony, Strażnicy i Ostatnie Przyjęcie. Na pewno czekacie na te trzy komiksy(w przypadku Naznaczonego na kolejne części) ale chyba jeszcze trochę poczekacie. W Naznaczonym się kompletnie zaciąłem, podobnie ze Strażnikami, których miałem niemalże skończonych w momencie gdy w niewyjaśniony sposób utraciłem wszystkie komiksy i teraz nie mogę się za to wziąć. Inna sytuacja jest z Ostatnim Przyjęciem gdzie scenariusz jest gotowy, chęci też są... ale gra odmawia współpracy. Fabuła wymaga by komiks był wykonany w modyfikacji The Winter, która za nic nie chce się u mnie zainstalować.
Gdy tylko poradzę sobie z powyższymi problemami na pewno ujrzycie kolejne części Naznaczonego, oraz premiery pozostałych dwóch(?) komiksów. A na razie zostaje nam Paul.
Czyżbym był pierwszą osoba, która to ocenia? Obaczymy.
Najpierw zacznę od plakatu, bo najłatwiej jest go oceniać. Powiem po prostu wprost - nie podoba mi się. Jakoś trochę ci nie wyszedł. Głównie to mi się te trzy obrazki po środku nie podobają, bo tło klimat jakoś trzyma. W sumie to plakat nic nie pokazuje, nie wiem czy się z tego cieszyć czy nie. Jak dla mnie 5/10, co złą notą prawdę mówiąc nie jest.
A jeżeli chodzi o fabułę to, cholera, cały czas mam wrażenie, że gdzieś to już widziałem, chyba nawet na GK, tylko nie wiem gdzie... w każdym razie mam pewne dziwne uczucie... nie chodzi mi o imiona bohaterów, ale o fabułę właśnie. Może się mylę. Komiks źle się nie zapowiada, bo też mało nam powiedziałeś... Jak dla mnie 7/10.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.
Plakat: NIe podoba mi się... 3\10. W twoim plakacie brakuje... tego... czegoś...
Gatunek: Nie wiem... no ale mądrze ! 0\10
Fabuła: Mam to samo zdanie co Fortuno. A co do tego tekstu: ,, Wasi bohaterowie to słabeusze''- Ja robię komiks o bogach... 3\10
Co do fabuły to mało przedstawiłeś, więcej powiedziałeś o bohaterze ale... krótki opis z tym że Imier pokazuje mu nieznane oblicza miasta wystarczył by częściowo zrozumieć o co chodzi w komiksie. Pokazałeś trochę tajemniczości, dzięki czemu trochę bardziej zaciekawił mnie. Plakat... no nie jest jakiś mistrzowski, ale standardowy. Jedno duże ujęcie pokazujące miasto i trzy małe. Dość ładne ujęcia mają te małe screeny. 8+/10, Mocne 8+/10
A co do tego tekstu: ,, Wasi bohaterowie to słabeusze''
Tego nie powiedziałem. Napisałem że
MattiR napisał/a:
wielu bohaterów w waszych komiksach to niedorajdy lub ludzie którym się w życiu nie powiodło.
Prawda jest taka że większość bohaterów z komiksów to postacie w stylu "od zera do bohatera", weźmy choćby na ten przykład bohatera komiksu "Stracone Dziedzictwo" Elma. Jest to najbardziej nielubiana osoba na świecie a kończy jako... o tym jako kto kończy wiedzą ci co przeczytali komiks.
W żadnym miejscu nie napisałem że wasi bohaterowie są słabeuszami. ?le mnie zrozumiałeś, Miłoszu.
@Miłosz Van Gogh albo to narzekacz albo 10 latek Przecież wiadomo że z tymi nie dorajdami to była przenośnia no nie?
Co do zapowiedzi fajny pomysł wg. mnie. W konću bohaterem nie jest ani totalna ciota ani jakiś napakowany koleś ale nie jest to też ani biedak, anie przeciętny człowiek tylko bogacz. To się rzadko zdarza. Plakat... Hmmm. Parę efektów w gimpie i te obrazki by tak nie wyglądały jak zwykłe kwadraty obok siebie... Zmniejszyć krycie i rozmazać krawędzie narzędziem do rozmazywania. I ten napis jak wszystkim znany serial. No,no ładna robota. No to ja czekam dam ocenę 9,3/10.
"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]
No nic, przechodząc dalej. Fabuła komiksu może być bardzo ciekawa. Jeżeli nie zrobisz z tego komiksu, w którym to bohater nagle staje się bezmyślnym mordercą, mimo zupełnie innego podejścia do fabuły początkowej, wszystko może wyjść całkiem dobrze. Nie ma tu napakowanego mięśniami i ociekającego potem z testosteronem bohaterem zakutym w zbroję. To najważniejsze. Niestety, obrazek nie trzyma poziomu pomysłu. W sumie, jest dość przeciętny. Za to wszystko wystawiam 8+/10. Chciałbym postawić wyższą ocenę, ale przeciętność obrazka mi na to nie pozwala. Mam nadzieję, że wyjdzie produkcja na co najmniej 9/10 .
Rzeczywiście, ciekawie się zapowiada ale na twoim miejscu zająłbym się jedną pracą a nie wszystkimi na raz. "Paul", jakiś "Naznaczony" i jeszcze "Strażnicy" . Dobrze Ci radzę, zastanów się od którego komiksu chcesz zacząć, który będzie ciekawszy i dopiero później zajmij się pozostałymi komiksami. Taka mała rada na przyszłość. Wracając do tematu to tak jak na początku tego posta napisałem, ciekawie się zapowiada. Plakat niezbyt dużo zdradza, jakieś sakiewki ze złotem leżące na stole i tajemnicza postać w rogu zaciemnionego pokoju. Ocena to 8.5/10. Pozdro.
Fabuła: narazie przedstawiłeś tylko bohatera i zapowiedziałeś, że odkryje mhroczne oblicze miasta. Trochę mało, ale zapowiada się ciekawie
Opis fabuły jest bardzo dobry pod względem treści. Fajnie się, zwłaszcza, zaczyna:
MattiR napisał/a:
wielu bohaterów w waszych komiksach to niedorajdy lub ludzie którym się w życiu nie powiodło.
Nosz, kurka wodna, trafiłeś w sedno!
Za fabułę 8/10.
Wykonanie: plakat klasyczny. Jeden duży, kilka mniejszych. Ale ujęcia są naprawdę ładne i nieźle się prezentują. Napisy ładne, czytelne. Tytuł jest napisany ładną czcionką.
Pytanie mam jedno: nie mogłeś bohatera zwrócić profilem do nas, czytelników?
8/10.
Ogólnie: klasyka czyli: "Bardzo czekam i życzę powodzenia w pracach"