Kraina Narotmateya, miasto Yllas. Po niedawno wygranej batalii z Neukańczykanami i ludami południa, wydawało się że nic nie zatrzyma rozwoju gospodarczego. I tak było. W mieście kwitło rolnictwo, handel towarami z innymi miastami, a w ostatnich latach także literatura. Ba, może nawet głównie! Pisarze opisywali dzieła armii ich miasta, poeci w wierszach opiewali czyny bohaterów... Wszystko prawdziwe. Jednak złą stroną miasta było sprzedawanie narkotyków i nielegalny przemyt broni i innych towarów. W tym świecie, dorastający młodzieniec, Rewona Retey'a, który po ojcu odziedziczył względny majątek zaczyna szukać pracy. Postanawia zostać pisarzem, lecz wszystkie sławne czyny zostały już opisane. Zaczyna więc szukać materiału do powieści. Zaczyna mu świtać pomysł wymyślenia nieprawdy – fikcji. Przychodzi mu na myśl książka o narkotykach i innych problemach miasta. Dokładnie opisuje tą organizację. Nie wie, że to co miało być fikcją, może okazać się prawdą...
Uwaga:
Druk jest już wynaleziony, ale komiks dzieje się w średniowieczu. To mój własny świat.
Miejsce akcji:
Książka:
G1 + mody
Normalna historia o Rewonie:
G2 + mody.
Gatunek:
Komiks poważny, może się trochę humoru znajdzie.
Data premiery i długość:
Nie wiem i nie wiem. 1 epizod szacuje na Lipiec, ale nie jestem pewien.
Co do fabuły komiksu to zapowiada się fajnie i dość ciekawie. Co do plakatu to powiem tak że mi się nie podoba... Ta ramka z czerwonych kółek, brzydota. Tak samo napis mi się nie podoba... Trochę screenow z plakatu jest ładnie pstrykniętych... 7+/10
Po pierwsze: Fabuła. Moim zdaniem, jest ona przyzwoita. Przedewszystkim dlatego, że porusza temat ,,przedmiotu", wypieranego przez komputer: książki. Jeśli ci dobrze wyjdzie, to może ona być całkiem dobrą ,,reklamą" literatury XD. Mniejsza, jeszcze ten wątek, że koleś wymyśli coś nowego, fikcję jest też dobry.
Tylko... Żeby nie było zbytnio przewidywalne, np. ,,jest se koleś, który znajdzie tą szajkę od narkotyków, potem bohatersko 1 na 666 ludzi wszystkich wybije do joty a potem napisze jakąś książkę, albo zacznie coś tam bazgrać, a potem go załatwią..." . Napisaem to, żebyś nie palną jakiegoś przewidywalnego wątku głównego
A Plakat? Cóż, trochę dziwny... moim zdaniem to niezbyt dobry... ale ja nie jestem taki dobry w grafikach, więc Plakat pominę.
Ocena: eee... nie dam oceny, po prostu wiedz, że trzymam kciuki i ,,nie spitol tego"
_________________ DO KUJA Z POLITYKĄ Tu się Gothic i twórczość z niego liczy . Nie kłóćmy się o politykę, bo zobaczcie jak to nasze stosunki psuje... Ja + Fortuno = Korespondencyjni ziomale poróżnieni przez Politykę, ale zakopaliśmy to i cały czas ziomale. Tak samo z Darmorem.
Hmm...Fabuła?
Zapowiada się ciekawie za fabułkę dam 8/10
plakat?
Też mi się nie podoba takie,takie...Dziwne takie 5/10
Ogółem: 7-/10
_________________ Witam jestem Maciek moja działalność na forum jest oczywista, komiksy i filmy ( głównie filmy bo robi się je przyjemniej ) Pozdrawiam
Zapowiada się napradę dobrze i masz u mnie swoisty kredyt zaufania. Liczę, że go nie zmarnujesz i stworzysz bardzo dobry komiks.
Fabuła: ciekawa. Fascynujący i intrygujący zamysł. Jak już OGNISTYWILK napisał, możesz zrobić książkom swoistą reklamę. Fabuła bardzo mnie ciekawi i liczę, że komiks nie zawiedzie. 8+/10.
Wykonanie: ramki z NN mi tu wogóle nie pasują. Ale ujęcia ładne, nic im nie brakuje. 8-/10.
Teksty: tu nieco gorzej, ale robią apetyt (plakat) i są na moje dziwne (wprowadzenie) .
Safirka napisał/a:
dorastający młodzieniec, Rewona Retey'a
To zdanie jest nieco dziwne. Nie powinno być "(...)Rewon Retey"
Safirka napisał/a:
W tym świecie, dorastający młodzieniec, Rewona Retey'a, który po ojcu odziedziczył względny majątek zaczyna szukać pracy
To cale zdanie wogóle brzmi dziwnie. Poddałbym je lekkiej korekcie, ale to zależy od ciebie.
Za teksty: 7+. Poza jednym zdaniem były bardzo dobre.
Ogólnie: zapowiada się może nie BestSeller, ale na pewno bardzo dobry komiks.
No fabuła mnie zaciekawiła nie ukrywam, lecz plakat słaby białe krechy pomiędzy screenami i ta ramka jakaś dzika... Aha jeszcze teksty są ukryte za ramką !
No ale screeny ładnie pstryknięte tak więc pozostaje tylko czekać na komiks
7.5/10
_________________ "gdybym miał no koncie więcej niż trzy zera odpier**** bym zajebisty melanż" "teraz mam szacunek u najlepszych graczy w kieleckim podziemiu, to nie te czasy gdy ctg było w cieniu, a teraz zobacz do czego doszło ? kur** teraz to wstyd wyjść na osiedle w bluzie prosto, gdy najlepszym raperom zaczęło się pier*** w baniach"
No, no... Panie Safirka muszę przyznać że całkiem całkiem.
Przede wszystkim ciekawy pomysł na fabułę. Udało Ci się mnie zainteresować, choć nie jest to może jakiś nadzwyczajny wyczyn. Fabularnie wszystko wygląda nieskazitelnie. Takiego czegoś jeszcze nie było. Cieszy mnie to, bo to zawsze jakaś innowacja Co do plakatu to niestety podoba mi się mniej. O ile pierwsze dwa obrazki trzymają poziom i są klimatyczne, to już kolejne dwa są nieco gorsze. Jakiś dziwny filtr zastosowałeś. Jak dla mnie lepiej by było, gdybyś zrobił je w sepii tak jak te dwa pierwsze.
Może zechcesz mnie posiekać, ale te pomarańczowo - czerwone plamki podobają mi się najmniej. Dobrze, wcale mi się nie podobają. Naprawdę jak dla mnie mogłeś sobie darować. No i ten napis "Pisarz" . Też niestety nie za bardzo mi tu pasuje. Jest... Brzydki. Na szczęście są jeszcze teksty które tu troszkę ratują sytuację. Są napisane (uwaga dziwne wyrażenie) klimatyczną czcionką (mówiłem ) tzn. przyciągają uwagę, ale również same w sobie są ciekawe i ładnie wprowadzają w atmosferę komiksu.
Pisarz może być na prawdę świetną produkcją. Nie czytałem twoich prac. Zamierzam się zabrać do tego w przyszłości. Nie wiem więc na co Cię stać. Mam jednak nadzieję, że nie zepsujesz tak dobrego pomysłu i poradzisz sobie. Liczę na ciekawą produkcję 8/10
Plakat 9/10 Podoba mi się, + za użycie napisu mojej roboty . Trzeba było mówić że chcesz na czarnym tle...
(9+9):2= 9
@down
Jak dla mnie ten czarny jest fajny, taki mroczny, trzyma w niepewności, kiedyś słyszałem takie przysłowie, jeśli nie wiesz co namalować zostaw kartkę białą, w tym przypadku czarny to dobry odpowiednik.
Ale każdy ma inny gust
Ostatnio zmieniony przez SkorpionX 03-07-10, 10:31, w całości zmieniany 1 raz
Jeżeli chodzi o fabułę, to bez dwóch zdań może być ciekawie. Jak dla mnie zasługuje to na 8+/10, bo nie wiem czemu, ale trochę mi się to takie naciągane wydaje, ale pożyjemy, zobaczymy.
Zaś plakat... mi się nie podoba. Za dużo czarnego, napis fajny i ogólne przesłanie, ale po prostu te czarne psuje cały efekt... fajna otoczka z krwi (która czasami przysłania napis, ale to szczegół), ale... to czarne naprawdę jest obrzydliwe. Bez tego byłoby lepiej. 6/10
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.
Bardzo dobry motyw główny (to co Rewon napisze - stanie się prawdą). Rewon będzie rozpowszechniał dobro za pomocą swojego daru, albo być może władza uderzy mu do głowy i będzie go ożywał by posiąść większa moc. Nikt nie wie, nie wiem jak inni, ale ja CHCE się dowiedzieć. 10/10 za pomysł. Powodzenia w tworzeniu komiksu.
Cóż. Fabuła zapowiada się ciekawie i z pewnością jest intrygującą, jednak wydaje mi się ona nieco dziwna, i mam wrażenie, że będzie nieskładna w komiksie. Obym się jednak mylił Co do plakatu, jest on świetnie wykonany. Efekty specjalne, obrazki... Miodzio! Wzbudza w oglądającym odpowiedni nastrój i niepewność, która jest głównym czynnikiem tego, że na komiks się czeka. Czyli w skrócie: wszystko jest tak, jak ma być. Na komiks czekam z niecierpliwością, i pokładam w nim duże nadzieje. Moja ocena: 9/10