Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez:
Dartam
12-01-11, 01:02
Przygody Pana X 2 - Szwadrony Śmierci
Autor Wiadomość
Indiana 

Monet: 24
Medale: 2

Wysłany: 22-06-10, 19:20   Przygody Pana X 2 - Szwadrony Śmierci  

Minęło kilka miesięcy od kiedy Pan X rozwiązał sprawę znikających ołówków. Przez ten czas on i jego przyjaciel Stefan zostali przyjęci do Agencji Rolnej i rozwiązywali wraz z Francoisem Pignon drobne sprawy związane ze złodziejami mięsa czy uprowadzeniem pani Basi. Jednak pewngo dnia, z czeluści piekielnych pojawiły się Szwadrony Śmierci. Pan X wraz ze swoimy przyjaciółmi musi ich powstrzymać oraz dowiedzieć się po co oni przybyli.

Jest to mój trzeci "pełnometrażowy" komiks humorystyczny (oraz drugi który zamierzam ukończyć). Początkowo Szwadrony Śmierci miały się pojawić jako trzecia część przygód Pana X, ale brat mi powiedział, że ta nazwa jest bardziej chwytliwa od drugiej, więc na "prawdziwą dwójkę" będziecie musieli trochę poczekać :P . Tym bardziej, że zamierzam dokończyć historię z komiksu konkursowego, oraz poprawić dwa arkusze z pierwszego Pana X :P .

Bartek 120 

Monet: 7

Wysłany: 22-06-10, 19:24     

Powiem, że zapowiada się całkiem nieźle. ;) Plakat bardzo dobrze wykonany, wpada w oko. :D Fabuła nieco oklepana, ale tak poza tym wydaje się być w porządku. Pierwsza twoja część wyszła dobrze i mam nadzieję, że i tym razem tak będzie, a za zapowiedź daję 9\10. ;)

Pomóż mi uzbierać 120 złotych. xD

Karik04 

Monet: 5

Wysłany: 22-06-10, 19:29     

Stary! Powiedzieć, że zapowiedź bardzo dobra to powiedzieć za mało!

Fabuła: opis nie rozbawia. A to powinien robić opis fabuły komiksu humorystycznego. Ale, jak to mawiają starzy górale "Nie ucz ojca dzieci robić" xD Jeśli chodzi o samą fabułę, to jest genialna. Zapowiada się naprawdę hicior! Może nawet BestSeller! Fabularnie zapowiedzi nie mam nic do zarzucenia, pomijając fakt, że nieco zabrakło mi tu humoru. Chociaż, przy uprowadzeniu pani Basi lekki uśmiech się pojawił :D
8/10.

Wykonanie: Plakat MIAŻDŻY! Świetny napis, efekt screenu na samym dole genialny, postacie wycięte i wklejone obłędnie! Plakat- marzenie. Estetyczny i wogóle.
10/10.

Ogólnie: Lubię komiksy z twojej "stajni". Bardzo dobre. Masz świetne poczucie humoru i czuję, że komiks mnie rozwali. Ba, musi mnie rozwalić. To rozkaz xD

Ocena: 9/10.

Eskel 

Monet: 8
Medale: 1

Wysłany: 22-06-10, 19:32     

Heh, o fabule nie wiem co powiedzieć bo w końcu to komedia, ale musi zawierać fabułę która zapowiada się fajnie. Może być trochę sytuacji do śmiechu i znając ciebie, będzie więcej. :P Plakat jest... no kurde, rewelacyjny... innego słowa na to nie znam, jedynie czcionka jakoś mi nie przypadła tylko do gustu. ;)
8+/10

Generał 

Monet: 12

Wysłany: 23-06-10, 11:40     

Według mnie wszystko jest git. Plakat, akurat taki, jaki ja lubię (typowy plakat). Szkoda że nie wytłumaczyłeś o co chodzi z tym klasztorem oraz z tymi trzema osobnikami (ja tam wiem o co chodzi, ale lepiej byłoby gdyby reszt by się dowiedziała :P ). Po drugie, posłuchałeś się mnie i zrobiłeś tak jak chciałem xD . Według mnie, Szwadrony Śmierci, to chwytliwa, przyciągająca nazwa. W sam raz na komiks humorystyczny. Dobrze, że nie zrobiłeś ich w stroju poszukiwaczy, ponieważ te togi już się przejadły :P .

Wystawiam bardzo zasłużoną ocenę.

Ocena: 9+/10.

Indiana 

Wysłany: 23-06-10, 11:59     

Generał napisał/a:
Szkoda że nie wytłumaczyłeś o co chodzi z tym klasztorem oraz z tymi trzema osobnikami (ja tam wiem o co chodzi, ale lepiej byłoby gdyby reszt by się dowiedziała ).

Widzisz, taki ze mnie wredny koleś, że wszysykich lubię trzymać w niepewności.

Generał napisał/a:
Dobrze, że nie zrobiłeś ich w stroju poszukiwaczy, ponieważ te togi już się przejadły .

A jak tylko zobaczę jakiś twój komiks w kolesiami w strojach poszukiwaczy to cię zabiję xD

Generał napisał/a:
Ocena: 9+/10.

Tak mało?! Jak tylko wrócisz z pracy ZGINIESZ! xD

Spiacy 

Monet: 3

Wysłany: 23-06-10, 12:04     

Nie lubię kontynuacji dobrych komiksów/filmów/anime/czegokolwiek. Zazwyczaj są znacznie gorsze w stosunku do poprzedniczki. Dlatego radziłbym ci definitywnie zakończyć "Pana X' i rozpocząć jakiś nowy, świeży projekt. Ale jako że doskonale wiem, że nie obchodzi cię zdanie jakiegoś tam Spiacego, pozostaje mi zdać się na twoje komiksiarskie umiejętności xD

Fabuła twojego nowego projektu jest, jak to zwykle bywa w komedyjach, głupia, bezsensowna itp. ale w najmniejszym stopniu mi to nie przeszkadza xD

Plakat stoi na bardzo wysokim poziomie, jeden z lepszych jakie na GK widziałem.

8/10 za całokształt

Jakoob 

Wysłany: 23-06-10, 12:16     

Plakat wymiata :D
Zapowiedź ogólnie ok jest, myślę że będzie to ciekawy komiks ! Pierwsza część wyszło bardzo dobrze więc jest OK, ale sobie poczekamy na komiks xD
Masz dziewięć plus ;)
"teraz mam szacunek u najlepszych graczy w kieleckim podziemiu, to nie te czasy gdy ctg było w cieniu, a teraz zobacz do czego doszło ? kur** teraz to wstyd wyjść na osiedle w bluzie prosto, gdy najlepszym raperom zaczęło się pier*** w baniach"

Eragorn 

Wysłany: 18-07-10, 13:33     

Druga część dość udanej komedii już czekam :P
W fabule rozśmieszyła mnie jedynie wzmianka o złodziejach mięsa :mrgreen: .Plakat jest oryginalny to znaczy ustawienie obrazków itd jak już zaznaczono ;) . Bardzo dobrze ustawiłeś Iksa,Stefana i Pigeona. No cóż pozostaje tylko czekać 10-/10 ;)

ReDmAsTeR(PL) 

Wysłany: 18-07-10, 15:40     

Plakat wygląda dość fajnie. Dostaniesz za niego 10/10. Czytałem te Przygody Pana X o Zaginionych Ołówkach i było ciekawe. Mam nadzieje że to nie będzie gorsze. Cierpliwie czekam na komiks. :)

.:KERTH:. 

Monet: 1

Wysłany: 19-07-10, 18:42     

Wprawdzie nie czytałem pierwszego Twojego komiksu, opisującego przygody Pana X, ale coś mi się zdaje, że druga część będzie lepsza od pierwszej, i ogólnie jest na co czekać ;) Komiks humorystyczny, jeden z moich ulubionych gatunków ;) Plakat jest super, fabuła zapowiada się ciekawie i niezwykle śmiesznie... Ogólnie nic więcej chyba nie trzeba dodawać. Komiks wkładam bez wyrzutów sumienia na moją listę najbardziej wyczekiwanych projektów, życzę ci powodzenia w tworzeniu go, a jako ocenkę daje 10/10

Vesten 
Hand of the King

Wysłany: 21-07-10, 10:08     

"ale brat mi powiedział, że ta nazwa jest bardziej chwytliwa od drugiej,"

Co się tak brata słuchasz? XD

Pierwsza część przygód X'a była dobra. Ta również zapowiada się ciekawie i śmiesznie. Plakat bardzo dobrze wykonany, a fabuła... Niewiele napisałeś, więc muszę poczekać na komiks. Oczywiście oceny liczbowej nie wystawiam, bo ocenianie zapowiedzi nie ma sensu. Niemniej jednak czekam na komiks ;) .

Poeta
Milten

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

CJ 

Monet: 1
Medale: 8
Warn: 4/4

Wysłany: 21-07-10, 19:06     

Ja powiem ze juz czekam Bo Pierwsza czesc byla genialna xD Naprawde świetnie sie zapowiada, mam nadzieje ze będzie świetny-albo i lepszy-od pierwsze czesci :D a za zapowiedz daje 7/10

Boso przez GK

Ukończono
alpha |||||||||| 100%
Beta |||||||||| 60%
ostateczna wersja |||||||||| 30%

karpczonisko 

Monet: 5
Warn: 1/4

Wysłany: 23-07-10, 00:21     

Błehehehehehehe. Taka moja reakcja na przeczytanie zapowiedzi. Bo to fajne jest budzi śmiech od razu. Uprowadzenie pani Basi... Hehehehe. I takie pytanko możesz mi wysłać rendery z Gothica na PW? (Jakbyś nie wiedział render to obrazek jakiejś postaci na przezroczystym tle). Potrzebuję ich trochę a sam jeden render potrafię cały dzień wycinać i i tak źle wyjdzie ;/ Za zapowiedź dam 10/10 bo i plakat jest i fabuła fajna jest.

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

Fortuno 

Wysłany: 23-07-10, 16:39     

Powiem ci, że Panem X (cz.1) postawiłeś sobie poprzeczkę baaardzo wysoko, ale liczę, że nie brak ci komiksów i ją przeskoczysz, ustawiając ją jeszcze wyżej.

Plakat jak plakat - plakatem stoi. Nie, na poważnie - bardzo fajnie wygląda, nieźle wyszedł ci ten efekt. Kolejny grafik na forum? Nie no, nazwijmy ja "GrafikaGothica + GothicKomiksy", wtedy na pewno będzie odpowiadało tobie i innym :D . W każdym razie za plakat 9/10, co oznacza, że mi się podoba.

Z kolei fabuła. Pan X. Wszystko, co kojarzy mi się z Panem X, wydaje się być śmieszne. Oczywiście liczę na to, że będzie kupa śmiechu. Po prostu KUPA. Znaczy się, wiesz, że dużo, nie? W każdym razie jak na komiks humorystyczny to fabuła jest dobra - bo oklepana. Przybywa jakieś zło i ktoś musi to rozwiązać :) . Ale tu chodzi o humor, nie? 9+/10.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.

Cytat:
Ready to set the world on fire...

Brand

Indiana 

Wysłany: 11-01-11, 21:55     

Proszę o zamknięcie tematu, pojawiły się już pierwsze arkusze Pana X 2, a następne pojawią się w niedługim czasie.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi