Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez:
Malbert
14-02-11, 15:14
Soldier Side III ,,Powrót,,
Autor Wiadomość
karpczonisko 

Monet: 5
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 17-08-10, 16:04   Soldier Side III ,,Powrót,,  

LINK DO PIERWSZEJ CZĘŚCI
LINK DO DRUGIEJ CZĘŚCI

Nazwa Komiksu: Soldier Side III ,,Powrót,,
Gatunek: Poważny
Premiera:Jeszcze w Sierpniu (przeniesiona na końcówkę września)

Streszczenie Fabuły:
Harel wyruszył do Khorinis aby pomóc w obronie miasta przed Orkami. Po drodze zahaczy o farmy,by zachęcić najemników do dołączenia w szeregi oddziałów królewskich. Wróci potem do swojego rodzinnego miasta, Khorinis powiadomić Lorda Andre o zbliżającym się niebezpieczeństwie...

Od Autora
W końcu koniec tej telenoweli. Ostatnia część. Otóż postanowiłem z plakatem pójść na kompromis. Jedni mówili że przebajerzam drudzy że plakat jest zarąbisty. No to zrobiłem prosty plakat mam nadzieję że się podoba (To znaczy prosty jak na moje graficzne pomysły :P ). Co dalej... A tak Soldier Side II ma wciąż mało komentarzy dlatego proszę bardzo o komentowanie :D . A teraz kolejna sprawa. W zapowiedzi dwójki pisałem o wszystkich wymienionych przez was błędach. Ale nie których nie poprawiłem po za tym doszły też nowe :D . A więc czego chce uniknąć i co poprawiłem i co jest git:

-Teksty. Nie poprawiłem tylko pogorszyłem. O ile w pierwszej części były głosy na tak i na nie to w drugiej z tekstami były głosy TYLKO na nie. A więc styl tekstów, wraca do pierwszej części czy to się komuś podoba czy nie. Chyba lepiej jak paru osobom się podoba a paru nie niż jak nikomu się nie podoba :P

-Bezimienny jako bohater. Tak zrobiłem zmianę twarzy bohatera. OK nie wyszła ale przynajmniej nikt nie będzie narzekał w kolejnej części że Bezi jest na kontynencie a tu jakiś brat bliźniak Beziego walczy z Orkami. A więc poprawione choć nie najlepiej.

-Teksty obcojęzyczne. O ile tytuł to tytuł i nie do zmiany to już nie był żadnego To Be Continued tylko ,,Ostatnia część trylogii już nie długo,, Czyli poprawione.

-Interpunkcja i literówki. Tjaaaa. Tu było dużo narzekania. Zdarzały się (tego wcześniej nie było) błędy ortograficzne. Sorry kończyłem o później porze (Miłosz Van Gogh coś o tym wie :D )

-Akcja leci za szybko,przewidywalność i brak wątków pobocznych. Ta dam! To mi się udało poprawić. Jak pisało w komentarzach akcja zwolniła (rozumiem że to dobre tempo?) przewidywalność... Tak średnio ale uśmiercenie paru postaci (nie będę zdradzał których jeśli nie czytaliście SS II. Ci co czytali to wiedzą) chyba trochę zdziwiło (i spodobało się Elminsterowi :P ). Wątki poboczne to retrospekcje do których tylko lekko się przyczepił Karik ale narzekał chyba że za dokładne są ale dobra :P .

-SCENY WALKI! ?LE,?LE I JESZCZE RAZ ?LE! Elminster napisał że jedna walka mu się podobała z Orkowym dowódcą a reszta była do kitu. OK a więc będę robił w stylu tej walki z Orkiem.

-Gomez żyje? Naprawione i widać z niezłym skutkiem bo ogólnie tym co napisali takie wyjaśnienie się podobało. Ufffffff. POPRAWIONE.

-Brak logiki i długość. Były błędy logiczne (nagroda dla Harela od Garonda oraz Turniej w środku wojny no ale ci co brali udział by nawet Orka nie zranili więc nie wiem czemu się uczepił jeden :P ). Długość poprawiona. Komiks jest nie długi nie krótki. Jest średni. I git.

I jak zwykle tłumaczenie podtytułu: Powrót bo Harel wraca do miasta,w którym się wychował... Tak,tak lepiej poznacie Harela,kim był i co robił zanim został wrzucony do woja... Komiks na pewno wyjdzie wcześniej niż Navil ,,Początek,, moje najważniejsze dzieło. Bo Navil wyjdzie raczej w Grudniu bo chcę aby to było naprawdę długie. (chce pobić rekord :D )

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

Ostatnio zmieniony przez karpczonisko 01-09-10, 21:16, w całości zmieniany 2 razy  

Anticitizen 

Monet: 3

Wysłany: 17-08-10, 16:17     

karpczonisko napisał/a:
Nazwa Komiksu: Soldier Side III ,,Początek,,
to jest twój największy bład ponieważ na plakacie jest napisane Soldier Side III ,,Powrót,,. Ale za to reszta zapowiedzi to cud, miód za to 7\10.

PW... // V

karpczonisko 

Wysłany: 17-08-10, 16:20     

Anticitizen napisał/a:
karpczonisko napisał/a:
Nazwa Komiksu: Soldier Side III ,,Początek,,
to jest twój największy bład ponieważ na plakacie jest napisane Soldier Side III ,,Powrót,,. Ale za to reszta zapowiedzi to cud, miód za to 7\10.

Akurat na plakacie dobrze napisałem :D Tytuł poprawiłem :P

Karik04 

Wysłany: 17-08-10, 16:32     

Chłopie, uwielbiam cię! Siedzę tu i myślę sobie, e nudy bo nie ma co oceniać. A ty tu wyskakujesz jak Gomez w SS I i dajesz nową zapowiedź. Dzięki :D

Fabuła: Powrót do rodzinnego miasta... hmm... przeczuwam retrospekcje. No, ale jeśli zrobisz je bardziej ogólnikowo a nie tak dokładnie. W końcu Harel to nie drell (dla niekumatych: rasa w ME 2 szczycąca się pamięcią doskonałą. Potrafią ze szczegółami oddtworzyć każdy moment swojego życia) a człowiek.
Zbiera wsparcie w farmach. To może być ciekawe. Wielcy nieprzyjaciele muszą połączyć się w walce ze wspólnym wrogiem.
Mam nadzieję, że komiks będzie zauważalnie dłuższy od dwójki. W końcu musisz jakoś godnie tę serię zakończyć ;)
Ciekawi mnie zakończenie. Dwie ostatnie części "hepi endem" się nie kończyły i liczę, że tradycję podtrzymasz. Kto chce po raz -enty czytać nudne zakończenie w którym bohater zbawia świat.
Za fabułę 9+/10.

Wykonanie: plakat jest naprawdę ładny i cieszy oko, że hej! Przyczepiłbym się trochę do przejaskrawienia. Obraz jest za jasny. Więcej błędów nie dostrzegłem.
Ujęcie niezłe. Czcionka ładna. ładnie to wszystko obrobiłeś, więc jest git.
Faktycznie, nie dałeś tu wielu bajerów. Szkoda. Robisz naprawdę świetne plakaty i po fenomenalnym Navil tu spodziewałem się więcej.
8/10.

Ogólnie: Obie części przeczytałem z wielką uwagą jak najszybciej i wątpię bym tego nie przeczytał. Słowo "karpczonisko" w rubryce autor to gwarancja miłego spędzenia czasu przy komiksie.

Ocena: 9/10.

Eragorn 

Wysłany: 17-08-10, 18:00     

Co się czepiasz według mnie ten turniej był nie na miejscu :P
Fabuła no cóż co do opisywania czysta kontynuacja tego komiksu. Ciekawe jak będzie z tym przekonywaniem najemników. Plakat jest niezły, tylko zaraz po tymi orkami jest po prostu beznadziejny efekt, całokształt plakatu mi się podoba. Myślę,że 10-/10 cię zadowoli

Siruviel 

Monet: 3
Medale: 1

Wysłany: 17-08-10, 21:51     

Zapowiedź ostatniej części... Jest plus i minus: Plus to, to że będzie kolejny świetny pomysł, a minus, że już nie będzie dalszych części.

Plakat jest zaje*isty, po prostu nic dodać nic ująć, ale mógł by być troszeczkę mniejszy.

Fabuła, jak w każdej części będzie zapewne świetna.

Ocena: 9/10

karpczonisko 

Wysłany: 14-02-11, 15:11     

Dziękuje można zamknąć temat. Dzisiaj wrzucam komiks (W KOŃCU!). Kurde liczba znaków.
ŁEEEELELEEEŁELELEŁEŁELĘŁELŁELELELELL AFRYKA DZIKA!
Dobra chyba nabiłem.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi