Właśnie planuję zrobić mój pierwszy komiks pt.'Tajemnice Bogów'
Plakat:
Fabuła: Rzeźnik Drago z obozu najemników idzie na polowanie. Spotyka Karmazyna, który jest ostatnim wyznawcą śniącego. On zaprowadza rzeźnika do jaskini, do, której przybył sam Beliar. On daje mu swoj pancerz i Mroczny Kij Zagłady. Drago, pod władzą Beliar'a wybija całe Khorinis. Innos i Adanos widząc to wysyłają na ziemię pana '?' który ożywia wszystkich, którzy zginęli od ataków Drago wyposażonego w Mroczny Kij Zagłady. Samemu rzeżnikowi daje Święty Serek - dar od Adanosa, który oczyszcza go i niszczy Mroczny Kij Zagłady. Adanos uznał, że czas pokonać Beliara, Innos nie chciał go jeszcze bardziej zniszczyć. Wyznawacy Beliara zapszysięgli mu, że chcą walczyć. Drago zaś biedaczek nie wiedział nadal, że jest wybrańcem bogów. Innos dał mu Ognisty Miecz Zniszczenia, a zaś Addanos własną szatę. Pokonywał wszystkich wyznawców Beliara. Kiedy wściekły podszedł do Beliara jednym szybkim machnięciem miecza uciął mu głowę.Zaś wtedy po jego śmierci obudził się prawdziwy największy wróg Beliara Pan Szkieletor. Kiedy zobaczył, że obok niego jest Xardas zabił go, niszcząc całe zło.
Czas akcji:Rok po wydarzeniach z Gothic'a 2 NK
PS:Planuję zrobić Prolog w mini komiksach, który jest zilustrowaniem historii opowiadanej przez Vatrasa
Zgaduję że będzie to komedia, tak? Cóż, fabuła jest trochę mętna, niepotrzebnie zdradziłeś aż tak wiele w samej zapowiedzi. Plakat ujdzie, chociaż jest to tylko przedstawienie postaci, w dodatku tak powklejanych. Mogłeś zrobić jakąś scenkę, coś w tym stylu Trudno to trochę ocenić, bo w sumie komiks może być dobry, ale zapowiedź jest mętna i niewiele idzie zrozumieć. Cóż, za dostaniesz 5/10. Mam nadzieję że dobrze pociągniesz fabułę w komiksie.
Niestety nie mogę wystawić zbytnio pozytywnej oceny.
Muszę wystawić spory minus za opis fabuły, tak można by streścić cały komiks , kiedy opisujesz fabułę staraj się ujawnić minimum informacji a tutaj na pewno tak nie jest. Plakat nie ratuje oceny mogę jedynie na siłę wstawić plus za czcionkę tytułu,ten plakat jedynie pokazuję postacie,które będą występować w komiksie. Myślę,że sumując wszystko co napisałem mogę wstawić 4-/10
Komedia komedią ale jak dla mnie tak. Plakat: Słaby. No wiem że nie którzy nie ogarniają programów graficznych innych niż paint ale wg.mnie plakat jest... No słaby. Za plakat 4/10. Fabuła? Komedia... Na to wygląda. Cholernie zgmatwana szczerze mówiąc to boję się że akcja będzie działa się za szybko i wyjdzie komiks... No taki które dostają status kaszany czyli w na przykład 8 obrazku koleś walczy z Demonem w Khorinis a w 19 ze smokiem w górniczej dolinie... No chyba że po prostu nie czytałeś wielu zapowiedzi a wtedy to mogę ci darować. Mam nadzieję że będzie to dobre. No i uczciwie dam ci tą samą ocenę co Pumo bo w sumie jest to ocena akurat odzwierciedlająca zapowiedź. 5/10
"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]
Dodam wiele zmian. Już myślę nad nowymi postaciami i wątkami, a plakat zrobiłem w pośpiechu. Grafikę robię w Gimpie i nie chciałem aby plakat był tak zwanym wyczynem na start a potem wszystko rozwalić. Jest to zapowiedż pierwszej części, o drugiej tylko powiem,że opowiada o jednej z przedstawionych postaci. Ja uchyliłem rąbek informacji tylko może go odrobinkę skróce. A poza tym po co krytykować fabułą tylko, dlatego, bo jest długa.xD
Plakat: 5/10. Czcionka mi się nie podoba, jest różna. Czasem razi w oczy. Efekty są lepsze. Jednak to przedstawienie postaci, to powinno być w komiksie.
Fabuła: Dziwaczna. Adanos się rozebrał i mu to dał? "Mroczny kij zagłady". Nazwij go jakoś! Oryginalniej proszę! No to, że Drago jest rzeźnikiem itd. no to jest oryginalne. Ale jak mówiłem... 6/10
Ogólnie: Na pewno będzie warty obejrzenia, liczę na: ciekawość, klimat itd. no i na wątki, dłuższe kiedy trzeba, krótsze kiedy nie trzeba.
58/100. Dobranoc!
@Karik04
Lepiej naucz się go Tolerować [; W rzeczywistości to bardziej komiks o ludziach, nie bogach. Bogowie to tacy... epizodyczni...
_________________ czytaj mój opis w profilu!
Ostatnio zmieniony przez Miłosz 09-08-10, 13:59, w całości zmieniany 1 raz
Eee... nie bardzo potrafię ten komiks zakwalifikować. Nie zadbałeś nawet o elementarną estetykę zapowiedzi.
Fabuła: ... co napisać o fabule wymyślonej jakby przez dzieciaka z piaskownicy? Jeśli to komedia to opis nie śmieszy. Nie dostrzegam też sensu Cała fabuła jest naciągana i zwyczajnie bezsensowna. Koleś ma Mhroczny Kijaszek, rozwala wszystkich, tamtych się wskrzesza, koleś żre Święty Serek i staje się Dobry, zabija Beliara, ucina łeb Xardas(s)owi(1), zabija Xardasa (a ten tu czego?) i wszyscy są "hepi". Sam powiedz: jak to brzmi?
Nazwy są kiepske (pomijając te żywcem wydartem z Gothica a więc Drago, Vatras, Innos, Adanos, Beliar itp. ). W twojej głowie zrodził się Pan Znak Zapytania, Karmazyn (jak można tak dziecko skrzywdzić?! ) czy Święty Serek ( nie rozśmieszyłoby mnie to nawet po sporej dawce rozweselacza). Pan Szkielecior brzmi jako- tako.
Poza tym komiksów o bogach było od groma. Teraz z trudem akceptuję Thaumura
2/10.
Wykonanie: powklejałeś zdjęcia i dodałeś napis a wszystko wypełniłeś czarnym. Jak nie umiesz robić takich plakatów, to nie rób. U mnie ta zasada działa przyzwoicie.
Ujęcia są bylejakie. Poinsertować, dać zbroje i po robocie. Poza insert to ty chyba żadnego kodu nie użyłeś. Jakiejkolwiek animacji. Stoją na baczność jak trepy podczas wizyty generała. Chociaż jakaś walka, czy coś. Spójrz na karpczonisko, on robi zapowiedzi, że palce lizać.
3/10.
Ogólnie: jakbym miał oceniać estetykę czy poprawność gramatyczną to dostałbyś jeden za całą zapowiedź. Bo tego tu po prostu nie ma.
Bardzo osobiście zdradzę, że już parę rzeczy zmieniłem. Ale o tym nic nie powiem. Jedyna co mogę zdradzić, że myślę nad ulepszeniem i ulepszeniem komedii. Będą nawiązania do Starcrafta tzn.(tylko dla ludzi co grają w SC) m&m's, z&a's,, technika na hydry... Mówiłem,że trzeba grać w Starcraft'a, bo inaczej dużo to nie zrozumiecie. Pana ? wywalamy, Święty Serek jest pod znakiem zapytania,a zaś na zmianę nazwy kija mrocznej zagłady, to wysyłajcie mi na PW lepsze pomysły.Nad Drago jest tak samo, bo po prostu mam pustkę w głowie. Uwaga, Ser znika, gdyż jest idiotyczny choć wątek z serami będzia, a jego głównym bohaterem będzie największy postrach mórz - Skip..