Nazwa:Wybraniec Gatunek:Humorystyczny, absurdalny Data wydaniaJeśli się sprężę, to w przyszłym tygodniu, jeśli nie - początek sierpnia
Fabuła:Miejscowy pacan Marian wiedzie nieszczęśliwe życie. Każdej nocy jest napastowany przez bandę czerwonych ogórków, a za dnia pracuje jako listonosz otrzymując jedynie 10 brązowych garrnków za godzinę. Chciałby móc uratować świat, ponieważ laski na to lecą. Nagle, któregoś dnia pojawiają się przed nim bogowie, i dają mu ofertę której nie może odmówić...
Fabuła absurdalnie, absurdalna- podoba mi się
Plakat jest ładny ale mógłbyś wybrać inną czcionkę na podpis i cytat. Ładnie prezentują się ci bogowie z facepalmem. Ogólnie mówiąc sprężaj się bo czekam , a jeszcze ocena dam ci 9/10
Hmm... po samym tytule bałem się, że to będzie kolejny komiks o wybrańcu, ale do tego tak absurdalny, że już tytuł na to wskazuje. Ale jak się okazało, niekoniecznie musi być źle.
Jeżeli chodzi o plakat, to nie jest wyjechany w kosmos, ale trzyma poziom. Facepalm bogów jest w nim najlepszy. Napis taki sobie, czcionka mnie nie powaliła. 8/10.
Nie wiem do końca jak mam ocenić fabułę, z jednej stronę ma akcent humorystyczny, ale sama fabuła jest do kitu (i śmierdzi konkursem komiksowym), ale o to chyba w tym komiksie chodzi, bo jest napisane:
Cytat:
Gatunek: Humorystyczny, absurdalny
Liczę na dużo śmiechu, lecz oceny nie wystawię.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.
No ja nie mogę, to jest totalnie bez sensu . Banda czerwonych ogórków . Dobra, jako, że lubię komiksy apsurdalne, masz u mnie plus . Zapowiedź jest ładna i estetyczna, zwłaszcza ci te facepalmy fajnie wyszły. Wiem, że trochę krótka ocena, ale nie chce mi się rozpisywać . Masz 8/10 i ciesz sie.
Cóż. Fabuła komiksu zapowiada się ciekawie i humorystycznie Co najważniejsze jednak, na swój sposób jest oryginalna. Plakat jest humorystyczny, i bardzo fajnie się go odbiera. Myślę że na komiks warto czekać z niecierpliwością, i mam nadzieję że ci on perfekcyjnie wyjdzie Moja ocena: 8/10 i powodzenia!
Nie no kurde, to wszystko jest bez jakiegokolwiek sensu. O ile początek fabuły przezyłem to Bandy Czerwonych Ogórków już niestety nie... Jako że lubię takie komiksy to masz plusa. Sam plakat jest wykonany ładnie, estetycznie. Fajnie wyszły ci miny tych bogów. Ten cytat na dole także fajny. 8/10
Fabularnie komiks zapowiada się znakomicie. Jak na absurd, ofkors. Świetny pomysł wogóle. A laski lecące na bohaterów kojarzą mi się z GTO i laskami lecącymi na nauczycieli (patrząc na twój avek stwierdzam, że daleko się nie pomyliłem ). Wszystko zabawnie, wesoło i zapowiada się uczta fanów humoru. Zresztą ostatnie tygodnie w to obfitują: Sichhead II, Pan X II i to
Plakat bardzo ładny, elegancki itd. Facepalm bogów genialny a bohater zwiewający przed szkieletam miażdży. Ładny napis itd.
Czekam na to i, sądząc po tym, że to ty stworzyłeś genialne z początku M:I, raczej się nie rozczaruję. RACZEJ
No to ja będę krytyczny. Obniżę ci ocenę za nieoryginalny tytuł . Jest dużo filmów, opowiadań czy komiksów pod tym tytule. Następnie plakat. Nie podoba mi się napis, reszta jest całkiem spoko .
Fabuła no cóż... widziałem już coś podobnego. Tylko że wrzód był wybrańcem.
Jako, że ma to być coś śmiesznego to poczekam. Jednak zapowiedź średnio mnie zachęciła...
6.8\10
Miłosz Van Gogh, Freigh: K-O-M-E-D-I-A ! tytuł może i często używany, ale tu jest raczej dla jaj tylko! Dobra. Wasze zdanie jest takie i jak chcecie to możecie dać taką ocenę na jaką według was zapowiedź zasługuje.
Dobra. Myślę sobię: Przydało by się coś ocenić !, wchodzę w zap, a tu Wybranieć od razu się wkurzyłem, Znowu jakieś gó*** ?!. Patrzę się na autora: Xardass1 i od razu zkminiłem ( nie ma takiego słowa chyba ) że to będzie komedia . Kocham ten gatunek. Każdej nocy jest napastowany przez bandę czerwonych ogórków absurdem już zalatuje . Plakat jest OK, ale napis trochę niewidoczny. Na komiks pozostaje tylko czekać ! Będę oryginalny i dam: dyszkę z minusem !
_________________ "gdybym miał no koncie więcej niż trzy zera odpier**** bym zajebisty melanż" "teraz mam szacunek u najlepszych graczy w kieleckim podziemiu, to nie te czasy gdy ctg było w cieniu, a teraz zobacz do czego doszło ? kur** teraz to wstyd wyjść na osiedle w bluzie prosto, gdy najlepszym raperom zaczęło się pier*** w baniach"
CZERWONYCH ogórków? Człowieku to są moje klimaty . Ty wiesz ile ja satyr,opowiadań itd napisałem o ogórkach? Kiszonych,konserwowych,małosolnych ahhh to były akcje . A teraz w pełni na serio. Fajna scenka w plakacie to mi się podoba. Fabuła zapowiada się fajnie a niech mnie dam 9.5/10.
"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]
Łoo... Nie wiedziałem że taka zapowiedź jest na forum
Człowieku, do roboty, poprawmy ludziom humory, odbudujmy Esmeraldę! Tfu... Wiecie o co chodzi.
Zapowiedź krótka, średnio zachęcająca, ale tekst na plakacie miażdży. Trzymaj, 7+.
Liczę że komiks BĘDZIE i to lepszy .
Noo, Xardziuuu... moja opinia na temat tej zapowiedzi jest... mieszana. Ale do rzeczy i od początku.
Tytuł prosty, podoba mi się tematyka. Dawno nie było nic o "bohaterze" ratującym świat z woli boskiej. Przylgnęła do tego łatka tak schematycznego i nadużywanego motywu, że aż stał się rzadko spotykany Ale sam opis fabuły... te czerwone ogórki i brązowe garnki... he he, ho ho. To tak jakby wziąć jakiś komiks Generała, spotęgować wszystkie jego cechy do pięciu miliardów, a potem wyssać wszystkie zabawne elementy i zostawić tylko te najbardziej absurdalne, nieudane i przedobrzone. Sorry ale w tej kwestii ci nie wyszło
Natomiast rzut oka na plakat i... fajny Wygląda całkiem i zabawnie, pasuje do tematyki, a brak wybitnych efektów nadrabia sprytną kompozycją, idealną dla komedii.
Ocen do zapowiedzi raczej z jakiejś tam wymyślonej zasady wystawiać nie lubię, podsumuję tylko to co napisałem wcześniej. Pomysł jest fajny, w pewnym sensie ironiczny, fabuła opisana słabo, ale uratowana przez fajny i zabawny plakat. Boję się, ale jest nadzieja
Plakat jest dobry. Naprawdę. Nie powala efektami, ale ma takie klasyczne ustawienie plakatów komediowych. Całość wywołuje uśmiech na twarzy i nadzieję, że komiks będzie zabawny.
Fabuła... A nie wiem. Nie wiem, co napisać. Bo nic o niej nie wiem. Opis jest bardzo absurdalny, taki trochę w stylu Generała, ale - jak już chyba ktoś wspominał - wyprany z Generałowego humoru. Liczę więc, że nie będziesz się starał naśladować Generała, tylko zrobisz naprawdę oryginalne, absolutnie przesiąknięte własnym stylem dzieło.
W sumie nie wiem, co więcej napisać. Czekam na komiks i życzę powodzenia w pracach!
_________________ "Pro Fide, Rege et Lege" - "Za Wiarę, Króla i Prawo" "Sic transit gloria mundi." - "Tak przemija chwała świata."
Widzę, że zapowiada się parodia tych wszystkich komiksów o wybrańcach.
Przyznam, że pięknie dobrałeś imię bohatera! Nie ma bardziej pacańskiego imienia niż Marian (wybaczcie, forumowe Mariany). "Marian pracuje jako listonosz", no to coś nowego, nie widziałem jeszcze komiksu o listonoszu. Jestem bardzo ciekawy tych czerwonych ogórków, przeczytam komiks gdy tylko się pojawi, choćby po to, żeby je zobaczyć. Podoba mi się cel bohatera: "Chciałby móc uratować świat, ponieważ laski na to lecą". Oryginalne. Tak na prawdę każdy bohater robi to dlatego, ale twój przynajmniej przyznaje to otwarcie.
Teraz plakat. Nasz pacan, zakuty w zbroję i z wielgachnym mieczem, bohatersko ucieka przed bandą szkieletów. Bardzo ładnie wykonane facepalmy bogów (jeśli to bogowie, ale sądząc po fabule, to tak). No i cytat podsumowujący istotę komiksów o megawymiataczach.
Podsumowując, spodziewam się dobrej parodii tych wszystkich wybrańców, którzy przewinęli się przez nasze GK. Ma potencjał, możesz to zrobić naprawdę dobrze. Proszę Cię, nie skop tego!