Przedstawiam wam zapowiedź pod tytułem "Wybraniec"...Wiem tytuł nie zachęca, myślicie "Kolejny komiks o bohaterze", ale bohater tu, owszem będzie silny, ale nie na początku
Najpierw będzie biedakiem... Tu plakat:
Plakat też nie jest dziełem sztuki...Ale jakoś straciłem swą moc do plakatów
Dobra... Fabuła:
"Wyspa Garlan, miasto Braverock to tu mieszka Olav...Biedny kupiec, dzień jak co dzień
w krainie gdzie trwa wyniszczająca wojna z orkami, Olav idzie do wioski Breen, lecz znajduje posążek boga Dobra, Valanda. Bóg w postaci posążka, mówi że przeznaczeniem Olav'a jest bycie wojownikiem, ale aby nim zostać musi wyruszyć do zapomnianej doliny Khaan gdzie żyją najdawniejsi wojownicy broniący wyspy... Olav będzie pozyskiwał u nich nauki i będzie musiał wykuć swój jedyny, magiczny pancerz... ostatecznym etapem jest ocalenie wyspy przed siłą orków, czy Olav'owi się uda ? Zobaczycie "
Gatunek: Poważny
Długość: Chyba 20 arkuszy ( może mniej, może więcej )
Premiera: nie wiem
Proszę o komentowanie i ocenianie...
_________________ Witam jestem Maciek moja działalność na forum jest oczywista, komiksy i filmy ( głównie filmy bo robi się je przyjemniej ) Pozdrawiam
Mam wrażenie, że cała fabuła zapowiada się... bajkowo. Normalnie uznałbym taki opis i plakat za standard, ale mam jakieś dziwne wrażenie, że ten komiks może ci się udać. Zrobiłeś dość bajkowy opis, jednak... Wszystko to rozwiewa plakat. Nawiasem mówiąc (według mnie) bardzo ładny. W tle jakaś bitwa z orkami, a na pierwszym planie ostro wykonturowane dwie postacie, a raczej dwie postawy bohatera.
Mam także przemożne wrażenie, że fabuła jest podobna do Eragona... A książkę tę czytałem ładnych parę lat temu, więc skojarzenie wcale nie pojawiło się nagle, po przeczytaniu książki.
Ogólnie to mam mieszane uczucia. Mogę ci postawić 6/10, taka ocena chyba będzie odpowiednia.
Zacznijmy od tego że komiks o takim tytule już był. Druga sprawa że fabuła oklepana plakat też nie zachwyca (teni pierwszy render to chyba w paincie wycięty) Co ja ci mogę dać... Hmmm. Zgodzę się z przedmówcą masz ode mnie 6/10
"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]
Fabuła: taka... niby oklepana, ale jednak nie do końca. Wątek szkoleń, kucia zbroi i inych tego typu dupereli jest bodajże nowością.
Podobnie jak Malbertowi, u mnie też przy czytaniu skojarzył się "Eragon". A, jako że to nienajgorsze fantasy (AS lepszy ) to na minus ci tego nie poczytam.
Orkowie zbyt oryginalni nie są. Chociaż w gruncie rzeczy innych pcji tu brak.
8/10.
Wykonanie: Plakat byłby genialny, ale musiałeś dać tą czcionkę. Przy poprzednich komiksach się sprawdzała, ale tu pasuje niczym pięść do nosa. Jeśli nie znajdziesz kilku innych czcionek ta stanie się nudna. Co ja gadam: ona JEST JUŻ nudna, To już twoja siódma zapowiedź z tą czcionką i tym samym kolorem, więc pora na małe zmiany.
Poza tym plakat bardzo dobry. Bitwa w tle a na pierwszym planie bohater i jego zbroja z nim w środku.
Byłoby 9/10 a tak masz tlko 7+/10. Czcionka psuje cały efekt.
Fabuła nie oklepana? Karik, karpczonsko (czy jakoś tak ) to mogą tak sadzić, ale ty Malbert...
Motyw główny, przewodni:
Od zera do bohatera!
Ludzie, może i są oryginalne jakieś tam szczegóły, ale co z tego:
Cytat:
ale bohater tu, owszem będzie silny, ale nie na początku
Najpierw będzie biedakiem...
- tak jest w każdym komiksie, praktycznie. Tylko ci ledwo co oryginalniejsi robią inaczej. Chwila. Oryginalni nie robią już komiksów o Wybrańcu .
Ja, całkiem niedawno czytałem Eragona, i podobieństw też jest nie mało.
Podsumowując:
Fabuła w większości nie Twoja.
Oklepany motyw.
Ale bardzo ładny plakat . Za plakat miałbyś 9, gdyby nie ta durna czcionka. Zawsze ta sama i zawsze ten sam kolor.
Ogólnie:
Jak dla mnie, nie zapowiada się dobry komiks.
4-/10.
Safirka, baranie przeczytaj post Malberta do końca...Do cholery wiesz, że ja nie robię "zajebistych" komiksów...Ale jakoś próbuje zrobić nawet jakiś w Gothic'u bo w Men of War to starczy na razie...A czcionka nie jest ciągle taka sama w tylko jakoś wam się nie podobało... no i jeszcze do ciebie idioto,Malbert napisał, że ten komiks MOŻE mi się udać!!! Czytaj uważnie posty...Albo nie komentuj moich zapowiedzi!!
karpczonisko, Xardass1 ma taki sam tytuł...Nie zauważyłem tego
Ale jego jest humorystyczny A mój poważny.
Karik04, ... Zawsze znajdziesz coś co mi podwyższy ocenę
Postaram się by w tym miesiącu powstał jakikolwiek arkusz
_________________ Witam jestem Maciek moja działalność na forum jest oczywista, komiksy i filmy ( głównie filmy bo robi się je przyjemniej ) Pozdrawiam
Tytuł: 0/10 Wybraniec... wybraniec... na świecie chyba 1.000.000 wybrańców jest i zawsze jest ten jedyny...
Gatunek: Poważny... 8/10
Opis: A weź się... co to za opis? "Najpierw bohater jest biedakiem a potem super herosem" ??? 2/10
Plakat: 6/10 Postaci ładne, ale coś odrzucającego w nim jest... może ta czcionka...
Ogólnie: To mi wygląda tak:
Biedny kupiec, jakaś figurka, kucie zbroi... a dlaczego kupiec biedny? Oni to najbogatsi w mieście byli! I nie sądze żeby taki biedny kupiec umiał wykuć zbroję... Nie podoba mi się zapowiedź.
Pisanie długich komentarzy do komiksów, opłaciło się... Teraz nie wyobrażam sobie by mój komentarz był krótki więc zaczynamy...
Fabuła jest... no taka niby oklepana i mało oryginalna, zresztą... to można było stwierdzić czytając tytuł komiksu wraz z początkiem fabuły. Jednak potem zrobiłeś coś, co fabuła o Wybrańcu stała się trochę nowością. Nauka u najlepszych wojowników broniących wyspy - plus, bo w większości komiksów o Wybrańcu, koleś od początku komiksu jest super koxem.
Kłucie własnej zbroi, miecza? Plus. Tak jak wyżej napisałem, tylko różni się tym że nas Wybraniec ma już świetną zbroje i miecz. Oczywiście jako osoba która czytała Eragona, Najstarszego i teraz Brisingr stwierdzam że są tu pewne podobieństwa. Ale jako że to fantasy jest jednym z lepszych jakie są na mojej półce (Inne to tylko Wiedźmin ) to na minus tego nie zaliczę, a raczej na plusa.
Tak samo przyczepić się można do Orków, bo oni są bardzo nie oryginalni, wszystko kręci się wokół Orków choć innej wrogiej rasy tu nie ma
Co do samego plakatu to byłby zajebisty, gdyby nie czcionka która robi się... cofnij! jest już z lekka bardzo nudna. W tle, lekko rozmazana walka (albo... tylko ja mam takie wrażenie) i na pierwszym tle bohater jako zwykły mieszkaniec wyspy, a obok jako Wybraniec we własnej zbroi która jest świetna, przynajmniej tak wygląda.
Fabuła: 8/10
Plakat: 8-/10
Ocena: 8-/10
Ps. I nie mogę się opanować do tego by to napisać, wiedziałem, a raczej byłem niemal pewien że któryś przeczepi się do podobieństw do Eragona i napiszę że "fabuła w większości nie twoja". Teraz mówię do ciebie Safirka. Co za ludzie...
Matko . Od razu tytuł. Nawiązało mi się skojarzenie do pracy Xardassa, ale jak się okazało nie komentowałem i to ty byłeś autorem. Miałem nadzieję, że może to też będzie komedia, ale nieee... I Elminster (bodajże) też miał komiks pt. Wybraniec (chyba z podtytułem jednak).
Kolejny schemat - jakiś gość został wybrany, ale jest słabiakiem, na koniec zostanie potężnym człowiekiem i w ostateczności to on pokona całe zło. Klasyk. Niestety, to się już nudzi. Co z tego, że masz tam jakieś nowe elementy, że niby musi wykuć zbroję, ale ze szkoleniem już było. Uczeń przerósł mistrza? Nie, dla mnie to już jest zbyt oklepane. Jakiemuś nowemu bym to wybaczył, ale ty nie jesteś wcale taki nowy... Za fabułę masz u mnie 3/10.
Ale jeżeli chodzi o plakat, jest już lepiej. Fajna zbroja, hełmik. Ogólnie fajne ujęcie, tylko czcionka wszystko psuje. Jak ją zobaczyłem to szlag mnie trafił - taki fajny plakat, a czcionka zwalona. Jej kolor dopełnił tylko tego wszystkiego - dla ścisłości, też mi się nie podoba. Aczkolwiek plakat i tak jest lepszy od fabuły, masz 6+/10.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.
Dla mnie to zbyt oklepane. Byle jaki gościu zostaje super wojownikiem-wybrańcem i ratuje świat/wyspę/miasto przed zagładą. To już było setki razy i nawet dzieci z przedszkola wiedzą, że coś takiego jest już zbyt oklepane. I tyle o fabule. Plakat prezentuje się nawet fajnie, ale ta postać jest taka trochę rozmazana (rycerz wygląda o wiele lepiej). Nie ma tu za bardzo co mówić, rodzi się nam tu typowy komiks klasy B. 5+/10
Zygfryd96, po 1, to mnie nie obrażaj. Po 2, zacznij się normalnie wysławiać, bo czegoś takiego:
Zygfryd96 napisał/a:
A czcionka nie jest ciągle taka sama w tylko jakoś wam się nie podobało...
to ja bardzo przepraszam, ale nie rozumiem. I po 3: Malbert umie oceniać, i jest dobrym komiksiarzem, ale pytam się, po co do cholery ja miałbym się go we wszystkim potwierdzać, bądź słuchać? To moje zdanie. Jeśli nie chcesz negatywnych ocen w zapowiedzi, to rób je takie, żeby nikt nie dawał złych ocen... I po 4:
Są 3 komiksy o nazwie Wybraniec . Elminstera, Xardassa1 i twój.
E$kel, już to chyba kiedyś Xardassowi mówiłem. Ja za ściąganie czegoś, nie obniżam oceny, tylko to wytykam, żeby było wiadome. No chyba, że ktoś zrobi komiks na podtsawie książki/filmu/gry i uważa, że fabuła jest jego.