Witam. Chciałbym przedstawić mój pierwszy mini-komiks.
Oczywiście czytamy od lewej do prawej i jeśli na 1 obrazku są dwa dymki tekstowe
to zaczynamy czytać od tego wyżej (ale to chyba oczywiste )
Mam nadzieję, że będzie się podobać i oczywiście proszę oceniać i wytykać błędy
abym mógł na przyszłość je poprawić.
format: jpg gdyż png by się nie zmieścił
Ale zaspamiłem
link:
http://zapodaj.net/7e93abceb6a5.jpg.html
Dawno nie oceniałem mini-komiksów, w sumie to ogólnie żadnych prac. A jako, że przy mini-komiksach nie trzeba się wysilać pisząc to skomentuję twoją pracę. Dobra nie badolę już, no więc pierwsze co rzuciło mi się w oczy to dość słabe wykonanie: obrazki zbyt duże, dymki niezbyt profesjonalne i ujęcia cyknięte nie fachowo, ale sama treść jest ok. Takiego zakończenia w sumie się nie spodziewałem, niezbyt to oryginalne, ale mi się podobało. Jakiś uśmiech na twarzy się pojawił. Jak dla mnie praca jest w porządku. Ocena 4/6
Jakoś do oceniania mini-komiksów nigdy mnie nie ciągnęło... Czasami jakiś się tam oceniło i ten trzeba też. Pierwsze co rzuciło mi się w oczy to słabiutkie wykonanie, niezbyt fajne dymki i za trochę za duże obrazki. Co do tekstów to są dobre, nic, a raczej błędów w nich nie zauważyłem. Ujęcia także są słabe, ale... ale jedno przy końcu spodobało mi się. Samo zakończenie było takie dziwne, zamiast Wilka przyniósł mu człowieka imieniem Wilk. Już wiadomo czemu taki tytuł Ale mi się zakończenie podobało, jakiś tam mały uśmieszek się pojawił. 6-/10
Naprawdę końcówka była śmieszna. Tylko jak robiłeś bez TDES ujęcie to mogłeś uciąć obrazek o pasek zdrowia. Na początku myślałem, że to badziewie, ale zakończenie rozwiało takie myśli. Co do wykonania to nie narzekam. Masz czas, żeby nabrać doświadczenia w tej kwestii. Ciesz się z 7/10.
_________________ Piszę poprawnie po polsku.
Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie
Dzięki za komenty i oceny. Następnym razem postaram się poprawić wielkość obrazków, dymki i ujęcia (gdyż one były wymienione).
Cieszę się z ocen gdyż są dla mnie bardzo dobre tym bardziej, że to mój pierwszy w życiu komiks z gry
Jeszcze raz dzięki.
Wiesz, postawię ci 7/10. Bo komiks jest przyzwoity, są małe kiksy z dymkami, obrazki trochę też nie tego... Ale za to treść jest nawet zabawna. I wiesz co? Trzeba było (przynajmniej według mnie) włączyć tedeesa (;p), żeby nie było widać imienia, tak siła autosugestii i zagwozdka dla weteranów Gothica ;p
W każdym razie MK jest nawet nawet, życzę kolejnych sukcesów
Nieźle, nieźle. Obrazki trochę za duże, ale ujecia ładnie cyknie cyknięte. Końcówka gniecie, ale można jej się było domyślić. No, ale się roześmiałem co mi się ostatnio nieczęsto zdarza przy czytaniu komiksów (dobrze, że istnieją anime bo wogóle czułbym się jak emo )
Zbyt dużych błędów w tekstach nie zauważyłem co nie oznacza, że są one jakims ósmym cudem świata. Ale czyta się je nawet przyjemnie, co poczytam ci za duuuuży plus.
Powinieneś również wyciąć pasek zdrowia, albo wogóle dać TDES'a.
Naprawdę dobry MK. 8+/10. Trochę poćwicz a twoje następne projekty będą jeszcze lepsze
Chyba każdy ci to wypomniał, ale ja powtórzę. Obrazki są zdecydowanie za duże. Do dymków, tekstów, łączników i innych dupereli zastrzeżeń nie mam. Przy końcu pojawił się nawet u mnie uśmiech, a to się chwali. Szkoda tylko, że zapomniałeś, bądź nie znasz TDES no i ten pasek życia. Ogólnie dobry MK, uśmiechnąłem się dlatego masz 7+\10.
Komiks nawet fajny. Wszystkie teksty są w miarę dobre, a obrazki... no mogą być. Operacja kamerą za bardzo mi nie przypadła do gustu ale... walić to! . Tak czy siak nawet fajny komiks tylko myślałem że przyniesie wilka z lasu, a nie Wilka najemnika
Pierwsze, co rzuciło mi się w oczy to bezimienny. Czy nikt nie zna FaceHelperów? Ocena niżej.
Niektóre screeny niezbyt ładne, nie podobają mi się. PrzedPrzed ostatni screen- można było usunąć pasek życia. Humor mi się nie za bardzo podoba, to z wilkiem. No cóż 4/10
Ogólnie pierwsze wrażenie to TROCHĘ za duże obrazki. I nie jest to przenośnia, tylko prawda. Troszeczkę. Dymki i teksty wydają mi się być takie... bezpłciowe, słabe, szczególnie treść tekstów, ale forma też kuleje. Screeny w Gothicu wykonane średnio
Pomysł... przewidywalny. Nie jest także zbyt ciekawy, zdaje mi się, iż gdzieś podobna pomyłka już się pomyliła... ale mogłeś trafić gorzej.
Podsumowując, komiks 100% średni, więc wiadomo, że wystawię ocenę 5/10.
_________________ "Śmierć, Zemsta i Furia to trzy podstawowe składniki Chaosu"
I believe i am pie!
Ten wilk na końcu to był idealny pocisk by mnie powalić XD XD XD
Reszta słaba humorystycznie, bez wstępu.
Wykonanie dobre, małe błędy w tekstach - teksty na średnim poziomie.
Nawet fajny mini-komiks. Co prawda łączniki z dymkami wyglądają nieco kiepsko, ale obrazki są niezłe (choć mogłoby być lepiej). W tekstach dostrzegłem tylko jeden mały błąd, poza tym było dobrze. A humor... najmocniejsza strona pracy. Ale ten pasek życia trochę razi. Ogólnie daję 7,5/10.