Witam was wszystkich w moim, dawno już nie otwieranym (przynajmniej przezemnie dziale), w którym zebrało się dużo kurzu, brudu i kiepskich pomysłów. Czas tu posprzątać!
Wiem, że bardzo byście chcieli zjechać teraz na dół tego posta i zacząć czytać, co tam nowego spłodziłem, no ale MUSICIE TO PRZECZYTAĆ!!!
Trochę historii i wyjaśnień słowem wstępu:
Jest to komiks specjalny. Nie taki zwykły, nie taki z osobną historią, i wogóle "MAM TU ZUPEŁNIE COŚ NOWEGO!" Wyjaśnijmy najpierw tytuł, a konkretnie najmniej zrozumiałą jego część:
P&P Otoż, jest to poprostu skrót od pełnej nazwy "Piotr i Papcio". Jest to... hmmm... Moja 'spółka' komiksowa z Piotrem. Postanowiliśmy już całkiem spory czas temu, że fajnie by było, jak byśmy popracowali razem nad czymś ciekawym; znanym, ale przedstawionym w 2 x śmieszniejszym, 2 x lepszym i 2 x lepiej okraszonym wydaniu. Dlatego połączyliśmy siły, i wpadliśmy na pomysł połaczenia sagi "Basket & Wigo" z komiksem który zaraz będziecie mieli okazje przeczytać; "Kwidzyn & Abstrax"!
Ogólnie rzecz biorąc; zakładam że wszystkie komiksy z Kwidzynem i Abstraxem będą miały status [P&P Limited Deluxe Edition], ponieważ nastawiam się na to że komiks ten nie będzie w dodatku osobną historią, tylko zawsze będzie się łączył z B&W. Ale zobaczymy, czas pokaże.
Co do B&W, to Piotr właśnie wchodzi w tą drugą stronę. Basket i Wigo żyją swoim życiem, ale jeśli zobaczycie przy jego temacie [P&P] no to już wiecie co to oznacza; mamy nałożenie fabuły!
TO TYLE odnośnie mojej spółki z Piotrkiem, powiedziałem wam i tak aż za dużo! Nie drąże już tematu... czas pokaże wam wszystko.
Niezłe. Nie ma błędów komiks dobry. Nie śmiałem się niestety za bardzo. Już więcej było śmiechu przy M&M. I teksty z dymka przechodzą do następnej linijki!! ARGHHH...
Wykonanie dobre, fabuła niezła ale śmiechu zero. Teksty ujdą "D.
No sorry, ale komiks jakość ci nie wyszedł. Jedynie za co cię mogę pochwalić to zdjęcia, które są bardzo dobrze zrobione. Teksty mogą być, ale czasami jedno słowo wchodzi na dwie linijki. A jeśli chodzi o humor... nie zaśmiałem się ani razu. Po prostu komiks jest nie śmieszny. Ocena: 5/10.
Jako że obiecałem że ocenię, biorę się za to. Zacznę może od tekstów. Niby nie ma błędów ale jeden zauważyłem. "Cuż" podczas kwestii komentatora, ale ortografia to u mnie najmniej ważne bo sam walę byki Bardzo mi się podoba, że został ograniczony narrator Tzn. Nie było czegoś takiego: "Abstrax podał piwo Kwidzynowi" I na screenie właśnie taka sytuacja przedstawiona. Za to jest u mnie duży plus Nie zrozumiałem angielskich tekstów pisanych na pomarańczowo bo angielskiego dopiero zaczynam się uczyć
Screeny: Bardzo mi się podobają. Na prawdę obrazki są uchwycony celująco. Pokazują to co mają pokazać i robią to w świetny sposób.
Fabuła i humor: Tą kategorię postanowiłem ocenić razem. Twierdzicie, że nie ma humoru A może nie zrozumieliście go Weźmy sobie np. taki "POST OFFICE". To jest ewidentna w cudzysłowie "parodia". No bo skąd wziąłby się tam znaczek "poczty polskiej"? Albo teksty pół angielskie pół polskie przypadły mi bardzo do gustu Nie były one co prawda aż tak bardzo śmieszne ale sprawiały uśmiech.
Fajną musiałem mieć minę kiedy na obrazkach w barze zauważyłem Basketa i Wiga
Spodobała mi się akcja "YOU...ARE...FIRED?!"
Ogólnie podsumowując w kilku słowach: To jest prolog. Nie spodziewałem się w prologu dużo akcji. Humor był ale nie aż taki potężny. Screeny fajne. Zapowiadająca się ciekawie fabuła. To tyle 4-/6
Komiks jest dobry... Fabuła ujdzie. Z niektórych tekstów się śmiałem, niektóre był słabe. Ładnie pstryknięte foty. Wykonanie niczego sobie... Twoje ocena to: 7-/10
Zrobię wyjątek i wyrażę swoje zdanie na B&W w wykonaniu Papcia, mniej jakże okropnego i naciąganego humoru z poprzednika, a więcej inteligentnego dowcipu (czy ktoś oprócz mnie zauważył Basketa i Wigo za kulisami?). No nic, wykonanie takie sobie, typowe dla Ciebie. Jak 40% komiksów tutaj - zwykły średniak.
Hahaha, parę było momentów w których nie mogłem się powstrzymać od śmiechu Jak zobaczyłem Basketa i Wigo jak siedzą na tych stołkach XD Po tej akcji w barze Jak w domach się żalili Kilka jeszcze było tekstów wywołujących uśmieszek, lecz czasem miało być śmiesznie, a niekoniecznie było Wykonanie na poziomie, teksty też w miarę, nie widziałem jakichś rzucających się w oczy byków Ogólnie nieźle dam 7/10 i czekam na kontynuację
Nie jest to ani twoje, ani Piotra najlepsze dzieło. Jest dobrze, ale nie fantastycznie. Rozbawiło mnie niewiele momentów "Yeah! No nie..." - stary motyw, ale bawi Niestety, w komiksie nie było wielu śmiesznych momentów (a na bank miała to być komedia). Wykonanie i teksty dobre, kilka literówek i usterek. Ogólnie wystawiam 6+/10, bo nie jest to arcydzieło.
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
Nawet fajna komedia choć nie jest tak dobra jak Basket i Wigo.
Humor w kilku miejscach dobry a do tego zauważyłem w barze Basketa i Wigo.
Fajna była akcja w barze oraz ostatnie obrazki trzeciego arkusza.
Jednak humor w kilku miejscach trochę naciągnięty.
No dobra, ocena to 7/10.
Hmmm... Papcio się bierze za coś a la Basket&Wigo... I wychodzi mu to średnio. Z jednej strony oczywiście perfekcyjna operacja dostępnymi środkami, z drugiej totalny brak jakiegokolwiek elementu który przyprawiłby moją twarz o choćby najmniejszego banana...
FABUŁA: 6/10 - Basket&Wigo w wersji light... Nic odkrywczego.
WYKONANIE: 9+/10 - niemalże perfekcyjnie. Trochę mnie czasami przyblokowały przeniesienia w dymkach...
TEKSTY: 9/10 - porządne, niemal bezbłędne...
HUMOR: 1+/10 - tu niestety kicha. Niby miało być śmiesznie(jak sądzę), ale tak niestety nie było.
PLUSY:
+ P&P LDE
+ Basket i Wigo w tle
+ sceny w barze
MINUSY:
-brak humoru
OGÓLNIE: 7-/10...
Miałem tu dylemat... 6+ czy 7-, ale ostatecznie komiks wydaje mi się bliższy siódemce niż szóstce. Ja ne.
Ekhm, nie chcę być niekultularny i mam nadzieję, że nie będę.
Byłem pewien że pojawią się komentarze w stylu "marna podróba B&W". Ale jako że to ma być jak już wiecie projekt P&P, to musi to być podobne. Może jak Piotr wyda swoją wersję, to wam to jakoś otworzy oczy, no nie wiem. Ja jestem bezradny, niewiem jak wam to wytłumaczyć, pokazać.
Dzięki za komenty.
Mi się podoba i widzę że się ciekawie zapowiada Najfajniejszy wg. mnie był moment kiedy ich zwolnili i sama końcówka Jestem tu nowy więc jak ocena będzie za wysoka lub za niska to się ,,nie obrażaj" wg. mnie będzie 8/10
No cóż, BESTSELLEREM bym tego nie nazwał. Wykonanie wprawdzie świetne, do tekstów nijak nie można się przyczepić. Niestety, humor kuleje na obie nogi. Zabawne było np. Zgrzyyyt, ale takich momentów było malutko. Siłą B & W jest absurdalna liczba żartów na minutę. Tu tego niestety brak... Fabuła należyta, niestety, osłabia ją humor. Za komiksik 7/10. Może inne tego typu dzieła "bedom" lepsze (będą w ogóle?).
Szczerze? Komiks mi się podobał. Aż dziwne, że jeszcze go nie czytałem Ale do rzeczy...
Jest jedna ważna rzecz, o której muszę wspomnieć...
Nie mam już 15 lat i nie mogę czytać tak małych literek!
No a poza tym nie jest źle. Humor się pojawił i o to chodzi Miłoby było poczytać jeszcze o ich przygodach
Fabuła: 9/10 - miało być 8, ale za stare dobre czasy Papciu... XD
Grafika: 7/10
Teksty: 8/10
No, na początku miałem małe na twarzy, jednak potem to zamieniło się w i tak już pozostało do końca. Podszedłeś do tematu odwrotnie, niż Piotrek. Zrobiłeś coś bardziej poważnego, wręcz dołującego o prawdzie Nowego Yorku i o Polakach żyjących w stresie. Mam nadzieję, że z założenia nie miało być to nic tak śmiesznego, jak na przykład Basket & Wigo, bo wyszło coś naprawdę dobrego, ale nie z gatunku komedia, ale raczej... hm, coś obyczajowego.
Bardzo fajne podejście do tematu, komiks trochę krótki, ale za to daje sporo frajdy i ma ten klimacik miasta pełnego syfu i gnoju. Fabuła spoko, ludzie nerwowi - tak jak jest i naprawdę w życiu. No i to swobodne podejście do tematu. Fajnie.
Świetny komiks. Sztuka, ot co!
Klockowe Królestwo pogrążone w zadumie uśmiechnęło się do komiksu
8/10