Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Radley - Nowy Świat (cz. 1)
Autor Wiadomość
Papcio ChmieLL 
Nieugięty

Monet: 5
Medale: 5

Wysłany: 08-04-09, 11:40   Radley - Nowy Świat (cz. 1)  

Czcigodni

Powracam po dłuuuuuuuuuugiej przerwie z nowym komiksem! :D Wiem wiem, już nie mogliście się doczekać :P :D Prawdę powiedziawszy nie liczę na super sukces, bo cholera wyszedłem trochę z wprawy (mówie wam, jak długo obrazki sklejałem :D ) ale jeśli komiks się spodoba, to będę bardzo zadowolony :) Obecnie robię ambitniejszy projekt, a nie chciałem aby o mnie zapomniano. Tak więc macie :)

Nie będę tutaj streszczał teraz o czym opowiada praca, bo po co, jak i tak to zaraz przeczytacie :D Jednak parę uwag/próśb:

Nie wrzucam już na fotosika, bo jest MEGA ZBUGOWANY! ANTY FOTOSIK!
Jak wiecie, prowadzę galerię najlepszych ujęć. Chciałbym żebyście się trochę do niej przyczynili, i wskazali obrazki które się nadają. PO TO JE PONUMEROWAŁEM! :D Jak będziecie pisać komentarz do komiksu, to pod waszym postem bardzo proszę, dopiszcie numery obrazków, które waszym zdaniem powinny wylądować w galerii Przykład:
"Tym komiksem to nawet ciężko było by się podetrzeć, 0/10.

obrazki do galerii? chyba kpisz!"

Ewrybady kontakt? :) No to już nie gadam. ZAPRASZAM NA KOMIKS :D

Vesten 
Hand of the King

Medale: 1

Wysłany: 08-04-09, 11:56     

Eeee...

Z góry mówię, że nie mam pomysłu, który obrazek nadaje się do galerii, bo nie ma tutaj jakiś specjalnie "wyjątkowych".

Wykonanie: Nie ma problemu z oceną. Proste 10/10. Opisy zbędne.
Fabuła: Hm... Cóż, nie zaprzeczę, że jest w niej wiele oryginalnych momentów. Razem prezentuje się dosyć ciekawie, choć nie rozumiem niektórych rzeczy. Ale może to i lepiej, bo nie zawsze jest dobrze, gdy wszystko jest pouładane, bo fabuła staje się bardziej przewidywalna. Ogólnie na razie niewiele jest do oceniania. 9/10.
Teksty: Najgorsza część komiksu. Dziwny tekst po angielsku + błędy + "fuck" = 7/10
Ogółem: Bez zbędnego ględzenia dam 9/10. Jest jak na razie nieźle. Czekam na kolejne części ;) .

Poeta
Milten

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Papcio ChmieLL 
Nieugięty

Wysłany: 08-04-09, 12:02     

Heh, z tym fuck to nawet mnie się nie podoba. A ten tekst po angielsku, to masz na myśli wypowiedź Wulfgara, no nie? :] To takie zdanko z utworu "Back in Black" AC/DC, dodane po to, żeby przedstawiało zadowolenie szeryfa. ;)

Zapomniałem dodać, że robiąc komiks fabułę troszkę wzoruje na filmie. Może niektórzy domyślą się jakim :)
Dzięki za komentarz :D

EDIT:

Co wy z tymi błędami? Jedyne drobne błędy jakie tu zrobiłem, to brak odstępu między np: "co ty nATo?". Bez przesady.

Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 08-04-09, 12:10     

Spodobał mi się początek pomysłu. Fajnie wyglądało że budzi się na zatopionym statku, a w środku komiksu pokazuje się jakaś retrospekcja (niestety ciężko zobaczyc co na niej jest). Jeśli chodzi o teksty to jest kilka błędów, np. "pożądek", ale same w sobie są całkiem niezłe. Do gadania po angielsku się nie przyczepię, twój komiks więc może byc tak że to średniowiecznna Anglia, lub coś w tym stylu. Troszkę dziwnie biegła akcja, dużo takich bezimiennych obrazów, no i troszkę szybko to się wszystko czytało. Ale, komiks fajny, tylko za szybko go przeczytałem, więc dam 9/10. Dałbym 10 ale przez to że za szybko to przeczytałem, nie dam :P I świerzbiło mnie żeby dac 8 za teksty ale było mało błędów.

Galeria? Chyba kpisz. Znaczy, nie zauważyłem żadnego obrazka który by mnie zauroczył.
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Safirka 

Warn: 2/4

Wysłany: 08-04-09, 12:23     

Ech.. Ten komiks nie trzyma poziomu. Trzyma tylko pod względem fabuły za która jest świetna! Ciekawa zaskakująca itp. Ale tylko ona. Wykonanie... No dobra tu też nie jest tak źle ale to jest poziom Grega a nie Winlou! Jak wstał po upadku to od razu biegł? Trochę realistyki. Teksty: Są BEZNADZIEJNE. Łączniki - co to ma być?! Teraz trzeba się wysilić, nie to co w czasach Georga. Fuck czy ten tekst po Angielsku wszystko psuje. Ogólnie teksty nie są dobre nawet nie średnie.

Fabuła - 10/10
Wykonanie - 8/10
Teksty - 2/10.

Ogólnie 6/10.

Specjalnie dla ciebie. Galeria? No ty se chyba kpisz. Już lepsze było Tajemniczość! XD, Nie no joke. Ale ja bym się nim nie potarł XD.
Uniwersytet Alibaba i Wielki Pożar
Poszukiwacze
Inny Wymiar
Upadła legenda

Moje słowa, moje wpisy - mój blog. Tylko o sporcie.

Ostatnio zmieniony przez Safirka 09-04-09, 07:08, w całości zmieniany 1 raz  

JakubcioPL 

Monet: 25
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 08-04-09, 13:02     

Jako, że AC/DC się słuchało, to tekst po angielsku mi akurat przypasił :] Ale niestety, co do reszty to już gorzej.

Co do przedstawiania sytuacji na obrazkach; bardzo fajnie wszystko wyszło, pozy, pozycje itp. są okey. No, jedno mnie wkurzało, jak była ta twarz Radleya, kiedy nic nie mówił, jakoś inczej by się przydało to zrobić.

Co do tekstów - za dużo 'sukinsynów', parę synonimów by się przydało ;) A dymki jako dymki średnie, głównie z tego powodu, że niekiedy górne końcówki tekstów zlewały się z ich ramkami.

No i teraz fabuła - albo jej nie ma, albo się bardzo wolno rozkręca. To znaczy, niby coś się dzieje, ale nie wkręca to za bardzo w klimat. Podobał mi się ten przebłysk - wtedy uświadomiłem sobie, że komiks jest stylizowany na film Rambo (coś wygrałem? XD).

Jako, że moje odczucia są mieszane, na razie daję 8/10. Czekam na dalszy ciąg.

Autor postu otrzymał kopa w dupę.

Eregrin 

Monet: 13

Wysłany: 08-04-09, 19:10     

Już od samego początku nie wiedziałem za bardzo o co chodzi. Jakiś pirat obudził się w zatopionej łodzi, idzie do miasta, zarządca go odprowadza, on wraca, zostaje złapany, przesłuchiwany, jakaś akcja i... koniec. Ostatecznie nic nie zrozumiałem. Obrazki 111 - 114 wyglądały co najmniej śmiesznie e połączeniu ze sobą. Niestety, mogę ocenić na 4/10, bo do ideału daleka droga... Może w następnych arkuszach to się wyjaśni.

Screeny nie były jakieś szczególne, zatem żadne z nich nie nadają się do galerii.

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 08-04-09, 19:19     

Mi się komiks spodobał ;) Ale i tak to twój najgorszy. Fabuła standardowa, nawet bardzo, zero oryginalności. 5/10. Teksty mogą być, ale mistrzostwo jeszcze daleko - było trochę błędów. Ten tekst z AC/DC mnie rozłożył XD 7/10. Wykonanie niestety nie jest świetne. Przez łączniki ocena idzie w dół. A same dymki średnie, zwłaszcza, że często tekst wychodzi za niego. 5/10.

Obrazki do galerii... Jako tako 9 i 53. :P No i nie wiem, czy to jest komedia czy poważny komiks. Trochę z wprawy wyszedłeś. ;)

Lepszych ocenia się surowiej ;) 6/10 jednak masz. :P

LEGENDA

Gwyn 

Monet: 4

Wysłany: 09-04-09, 07:13     

Fabuła: Chyba wiem, na jakim filmie się wzorujesz (przynajmniej początek). Mianowicie na mojej Drodze Pirata XD. Trochę dziwne, ale teraz widzę, co mogłem lepiej zrobić w odcinku pierwszym Drogi. 7/10

Wykonanie: Łączniki pozostawiają wiele do życzenia, ale dobre, białe przerwy ;) 7/10

Teksty: Literówki, no i angielskie zwroty mi nie pasują :/ 5/10

Ogółem: Komiks dobry, o fajnej, ciekawej fabule, jednakże są w nim błędy, które można poprawić w następnych arkuszach. 6/10

the world belongs to those who see its potential

Archanix 

Monet: 1

Wysłany: 11-04-09, 15:24     

Teraz mi się przypomniało skąd znam tą fabułę Rambo prawda?

Fabuła 5/10 sam rozumiesz dlaczego
Grafika 10/10 bez zastrzeżeń
Teksty nie oceniam (sam się nie znam)

masz ode mnie ocenę: WARTO ZOBACZYĆ (inaczej niż słowami się nie da)
Urodziłem się 9 czerwca, to wielka data gdyż wtedy pojawiła się pierwsza kreskówka z Kaczorem Donaldem. Wiele lat później urodził się Don Rosa (też 9 czerwca) wg. mnie najlepszy rysownik tego uniwersum który wprowadził w bajkę dla dzieci łzy cierpienia i prawdziwe ludzkie marzenia.

Papcio ChmieLL 
Nieugięty

Wysłany: 11-04-09, 15:30     

Oczywiście, fabuła to Rambo :] Gratuluje wszystkim którzy zgadli :]

Cytat:
Fabuła: Chyba wiem, na jakim filmie się wzorujesz (przynajmniej początek). Mianowicie na mojej Drodze Pirata

HAHAHAHAHAHA XD Nie, Biały Wilku, nie XD

Garrador 
Arcymag arcylisz

Monet: 13

Wysłany: 11-04-09, 15:35     

Hmm... komiks nie jest zły ale ma kilka błędów. Po pierwsze teksty: nie żebym miał coś do błędów bo ich nie ma, ale teksty typu fuck naprawdę psują wrażenie. Po drugie: Akcja leci za szybko. Najpierw na statku zaraz w mieście. Potem dalej tak szybko akcja pędzi. No... wykonanie i sam sens fabuły jest bardzo dobry, więc powiedzmy, że dam Ci... 8/10 ;)

"Śmierć, Zemsta i Furia to trzy podstawowe składniki Chaosu"
I believe i am pie!

Ramzes 

Wysłany: 11-04-09, 18:05     

Komiks całkiem niezły, ale:
Fabuła: Nawet może być, ale czasem za szybko akcja się działa, 8/10.
Wykonanie: Może być, ale kiepsko wyglądają te załączniki, 8/10.
Teksty: Również mogą być, tylko np.słowo FUCK występujące w którymś obrazku, lekko nie pasuje do komiksu, 8/10.
Ogólnie: 8/10.

Screeny zaś do twojej galerie, nie znalazłem. Być może w kolejnych arkuszach może się znajdzie.

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21

Wysłany: 11-04-09, 18:20     

Średniawy początek ale myślę że komiks się jeszcze rozkręci. Ogólnie wykonanie jest dobre. Bez ortografów, byków itd. Na razie 7/10.

KrissEEEk 

Wysłany: 11-04-09, 18:35     

Całkiem fajnie przedstawiony ten rozbity statek na początku.
Ale ten "TWÓJ" angielski jest taki sobie.A to "fuck" nie po prostu nie pasuję do komiksu.Ale fabuła jest ciekawa, a to u mnie jest bardzo duży plus.A ta fabułą z Rambo fajnie się w Gothicu prezentuję.Screeny są ładne i przejrzyste.A co do oceny to 9/10 - ale to i tak twój najgorszy komiks XD

JakubcioPL 

Monet: 25
Warn: 1/4

Wysłany: 12-04-09, 07:33     

A mi się fuck podobało (koleś git XD). Oddaje takie emocje, że albo by krzyczeli "kur*a" albo "fuck" a wolę "fuck" bo mnie razi w oczy Polaka ;)

Autor postu otrzymał kopa w dupę.

xxxl 

Wysłany: 12-04-09, 20:07     

Komiks nie jest zły, niemniej jednak inne twoje komiksy były lepsze. No, biorę się do oceniania.
Długość:8/10
Fabuła:Eeee? Dziwna, prymitywna i nijaka. 6/10
Teksty: Pełno błędów, poza tym słowo fuck :/ 6/10
Grafika:Nie była zbyt dobra, ale słaba też nie 7/10
Ogólnie:6,75/10

http://gothickomiksy.pl/viewtopic.php?t=1969

Komentujcie i oceniajcie.

jornbladnir 

Wysłany: 15-04-09, 11:49     

Fabuła:6/10 nierozumiem troche tego Wątku.
screeny:9/10 Ładne czyste.
Ocena:8-/10

8)

Moje Komiksy:

W Robocie:
-Inwazja

Zapraszam:www.gothicman.ubf.pl
Lepsze od gothickomiksy.pl

www.gothic-man.aaf.pl
http://rycerze.wp.pl/?ac=...49157&ref=flink
8)

Aken 

Wysłany: 17-04-09, 12:40     

niezłe tylko na początku za szybko się wszystko dzieje

8/10

Cytat:

Fabuła : ~/10
Postacie : ~/10
Całokształt : ~/10

Milten Michał 

Monet: 1
Medale: 3

Wysłany: 17-04-09, 23:41     

Jak dla mnie 9/10 drogi Papciu, naprawdę komiks jak dotąd jest wart uwagi, bardzo, ależ to bardzo mnie wciągnął! Fabuła jak na razie 'nie czytelna' - nic nie wiemy, ale na pewno to się rozkręci. Co mogę powiedzieć? Nosz, w dupę! Czekam na następnę cześci, MIGIEM! :D Komiks super, tylko czasem wedlug mnie... łączniki mogł byś zrobić troche bardziej 'trójkącisate' :D to 'Fuck'...według mnei bardzo realne, itd - Wykonanie też fajne. No cóż Papciu, 9.5/10, ale jeżeli ten komiks zakończy się tak dobrze jak się zaczął dostanie on kolejną dychę!!

Jedynie obrazke numer 49 wyszedl dość ciekawie - oczywiscie bez dymka :)

Ostatnio zmieniony przez Milten Michał 19-04-09, 00:24, w całości zmieniany 1 raz  

Indiana 

Monet: 24

Wysłany: 18-04-09, 11:51     

Już na pierwszy rzut oka zauważyłem że wzorowałeś się na "Rambo". Nawet fajnie ci to wyszło. Jako że to było przeniesienie filmu na komiks nie ocenię ci fabuły bo nie jest w pełni twoja. Natomiast obrazki są wykonane świetnie. Jedynę zastrzeżenie mam do tekstów które nie są zawsze klimatycne (za dużo przekleństw i używanie przez strażników angielskich słów). Ocena: 9 to by było za dużo, a 7 nie mogę dać więc musisz się zadowalić 8/10

Lestek147 
Oyashiro-sama

Monet: 12

Wysłany: 18-04-09, 22:16     

Komiks dobry, ale teksty go psują. Byłoby 9/10, ale jest 6/10. Niestety.

Kaamilek 

Wysłany: 07-05-09, 14:25     

Komiks nawet fajny tylko te teksty rzeczywiście walą po oczach nie chodzi mi o błędy tylko ogólnie jak na razie 7/10

Dawcor 

Monet: 11

Wysłany: 07-05-09, 15:45     

No, to mój post od dłuższego czasu XD. Cóż, komiks jest co najmniej dziwny. Nie wszyscy musieli oglądać Rambo, więc mogą się nie połapać, chociaż ja w sumie po części oglądałem... Nieważne. W tekstach jest kilka błędów, jednak nie jest to takie straszne. Czuje się, jakbym czytał twoje pierwsze komiksy :D . Też kilka błędów, a się miło czytało :P . Tylko te ciągłe ''hahy'' Wulfgara XD. Grafika, tu nie mam się co przyczepiać, jest, jaka jest i powinna. Fabuła... opowiedziałem już na początku, więc tu tylko pozdrowię rodziców. Planujesz wydać więcej części tego komiksu? Jeśli tak, to postaraj się jakoś niektórym objaśnić fabułę komiksu w komiksie (XD), aby nie było negatywnych ocen. Ode mnie masz 6+/10.

"Pokora i spokój wewnętrzny idą z sobą w parze."

Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 25-06-09, 14:12     

Kurde...miałem ten komiks przeczytać tuż po premierze, ale jakoś zapomniałem, później brak czasu i tak jakoś wyszło. Tak czy inaczej zabierzmy się za ocenę. Pierwsze co mnie drażni to teksty typu "koleś" "fuck" w komiksie który opowiada o rozbitku. Nienawidzę takiego mieszania klimatów. Wykonaniem co prawda nie dorasta do Myśliwego Winlou, ale nie jest źle, w niektórych momentach drażni brak narratora, ale ogólnie nawet umiejętnie wykorzystałeś jego brak. 8-/10 to odpowiednia ocena.
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Eskel 

Monet: 8

Wysłany: 31-08-09, 15:11     

Komiks ciekawy... Fajna fabuła... Nie podobało mi się tylko w 3 Arkuszu słowo FUCK :/ Jakby nie pasowało do tego komiksu to :P czytało się bardzo przyjemnie, nie zauważyłem żadnych rażących błędów. Wykonanie też niczego sobie. 9/10

Karlos_Is_Back 

Monet: 12

Wysłany: 10-10-09, 22:12     

Genialny komiks, fabuła - majstersztyk, na prawdę CIEKAWY, czekam na następne części, wciągnął mnie ten komiks, muszę to przyznać. Pora na oceny:

Grafika: 9/10
Akcja: 10/10
Fabuła: 9/10

Ogólnie: 9/10

Odpowiedz do tematu