Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Basket & Wigo 5
Autor Wiadomość
lordwik 

Monet: 1

Wysłany: 14-10-09, 17:55     

Najlepszy komiks na forum.
A tak wogole to cała seria Basket i Vigo jest genialna

Karik04 

Monet: 5
Medale: 2

Wysłany: 05-04-10, 08:26     

Najmniej śmieszna część B & W, ale lepiej być najgorszym pośród najlepszych niż najlepszym pośród najgorszych. Humor nadal przezabawny. Rozbrajają takie fragmenty jak "O, cześć Werter" czy "ZABIĆ BASKETA" lub "Armia Rozpieprzająca Automatycznie Basketów". Morderczy jest fragment z bazooką maszynową. Pozostałe aspekty komiksiarskie są tu na wysokim poziomie. 10/10.

SkorpionX 

Monet: 9

Wysłany: 04-07-10, 11:07     

@up - Zgadzam się najlepsza część B&W

Najbardziej rozbawiło mnie "O, cześć Werter" - To było niesamowite, spadłem z krzesła!
Nie rozpisując się zabiorę się do oceny.
Teksty 9/10
Fabuła 9/10 - Mafia + Wrzód + Bezio = Nowość
Wykonanie 9/10 - Bardzo dobre.
Humor 9,5/10 - Najlepsza część B&W.

Ogólnie 9,2/10

4lex 

Wysłany: 14-08-10, 18:13     

Ja chce 6 serię twoje komiksy o Baskecie i Wigo są po prostu genialne 10/10 (moja ocena) :P

arto 

Wysłany: 07-11-10, 11:18     

nie no piotr niesamowite to bestseller nic dodać nic ująć czesc werter albo zabić basketa i co ja ci kur...a zrobiłem że mnie tak nie szanujesz :/ 10/10

Xvier 

Wysłany: 20-12-10, 15:24     

O stary wyczapisty komiks XD. No to jedziemy jak na twoje możliwości to komiks krótki, ale grunt że bardzo dobry. Naprawiłeś błąd z czwartej części, mianowicie znowu czuć że to Basket i Wigo, czuć klimat tego komiksu. Jeżeli chodzi o humor to wyraźnie widać że trzyma wysoki poziom, najlepsze teksty: polskie dzielnice, które też są yyy "piękne", To ulubiony chrząszcz Dona Tataligii, jak kopacz na obrazku 21 mówi wszystko słyszałem, ARAB w e - mailu, o cześć Werter. Początek (droga do Wiga) i Końcówka TV to najlepsze akcje w całym komiksie. Wykonanie jak zawsze dobre, fabuła znakomita (zalatuje grą mafia :D ), dialogi niektóre bardzo dobre, a niektóre tylko dobre. Podsumowując najlepszy komiks serii Basket&Wigo, dobra już was nie przynudzam :D .
10/10

Ancykwadrt 

Wysłany: 20-06-11, 10:15     

Nie ma to jak kolejny ekstra śmieszny komiks Piotra_PL.. :) GRATULACJE !! :mrgreen:

Ancykwadrt

Avidimalo 

Warn: 1/4

Wysłany: 24-07-11, 08:46     

Hmm, to zdecydowanie gorsza i mniej śmieszna część od poprzednich dwóch, ale sam pomysł i założenie były dobre.
Humor taki jak zwykle, bo żarty znowu na temat twoja stara i tak dalej aż tak nie śmieszą, ale i tym razem się trochę uśmiechałem. Może dwa, czy trzy razy się zaśmiałem na głos, a to z powodu cześć, Werter! i paru innych gagów. Sam początek był już bardzo śmieszny, a komiks zachował klimat szaleństwa aż do końca.
Choć w sumie chciałem, aby to tym razem Basket dokopał Wigo, no ale już tak musiało być.
To co raziło najbardziej, to bluzgi - człowieku, ty się opanuj z tym k***a, ch*j i p***doleniem!
Wszędzie gwiazdki normalnie :)
Tak, czy siak było zabawnie i świetnie, nic nie może trwać wiecznie (jak Moda na Sukces), więc to bodajże ostatnia część. W końcu nie można w kółko drążyć tego samego, Basket i Wigo znudziłby się pewnie już w ósmej części. Ale z pewnością będzie (jest?) to legendarna seria moich ulubionych ciamajdowatych Polaków. Więc pozostaje już tylko mieć nadzieję, że kiedyś wyjdzie Basket & Wigo 6. :-)

Klockowa Dolina jest wniebowzięta i z szacunku do całej serii daje
9/10
^^

kris2001 

Wysłany: 26-12-11, 11:06     

Ten komiks jest najlepszy na stronie. Mogę go czytać cały czas. Tak samo jak twoja Saga o Żywych Trupach. 10/10

Odpowiedz do tematu