Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
JACK
Autor Wiadomość
Misticsony

Wysłany: 08-06-08, 13:16     

Komiks jest Boski według mnie 10/10
Robię:
Dowód Niewinności

Ezio 
Il Mentore

Monet: 8

Wysłany: 13-06-08, 16:27     

To jest lepsze niż Jack Zemsta Po śmierci, jest Toggle Desktop dłuższy ciekawszy 10/10 za komiks.

FIREWOLF 

Monet: 1
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 19-06-08, 22:19     

KURWA MAć! I kolejny spsamer :roll: no ale do ocenki się biorę ;) a więc- twarz Dżeka (XD) wyszła bardzo (no... :roll: w końcu to gra) realistycznie, powiązania do poprzedniej, 3 arkuszowej części zwalają z nóg ;) mgła na polach ryżu dodaje atmosfery ;) a grom w jezioro też jest niczego sbie :) Na początku troszke waliło nudą ale... w końcu to(p) twój komiks-requim ;)

PS. Ocena jest w poście, ale tylko mądry potrafi ją wyczytać :devil:
PS do zenuś'a. TAK SIę PISZE POSTY :evil: ZAPAMIęTAJ (thx za uwagę ;) )
DO KUJA Z POLITYKĄ :D Tu się Gothic i twórczość z niego liczy :) . Nie kłóćmy się o politykę, bo zobaczcie jak to nasze stosunki psuje... Ja + Fortuno = Korespondencyjni ziomale poróżnieni przez Politykę, ale zakopaliśmy to i cały czas ziomale. Tak samo z Darmorem. :)

Donavan

Wysłany: 21-06-08, 12:01     

:shock: masakra!! ZAJE*ISTY KOMIKS!! musze przyznać że naprawdę BARDZO dobry komiks.

Fabuła 10/10
Teksty 10/10 - bez zastrzeżeń
Grafika 9.9/10

ogólnie masakra :D

bartholo 

Wysłany: 25-06-08, 18:31     

DSobra . Fajny Remake czy jak tam szkoda Jacka i Fajnie wyglądał jako Zombie XD ocenka 10/10 :twisted:

xxxl 

Wysłany: 03-07-08, 12:15     

Wyczepisty komiks. Po prostu brak mi słów.
Grafika: 9/10
Długość: 9/10
Fabuła: 10/10
Teksty: 10/10
Ogółem: 9,5/10

Ostatnio zmieniony przez xxxl 05-07-10, 21:34, w całości zmieniany 1 raz  

Vesten 
Hand of the King

Medale: 1

Wysłany: 09-07-08, 16:01     

Powiem tak:
Ten komiks pod wszystkimi aspektami przebił oryginał. Oprócz jednego - tamten jest klasykiem, więc to mu daje przewagę. Ale ten komiks i tak jest świetny. A teraz ocenka.
Wykonanie: 10/10
Fabuła: 10/10
Teksty: 9+/10 (bo jest parę błędów)
Ogółem 10/10 :wink:

Poeta
Milten

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Eregrin 

Monet: 13

Wysłany: 23-11-08, 10:04     

Fabuła: Na początku, komiks był bardzo ciekawy i wciągający... Szybko go wrzucili za barierę, potem Jack taki zagubiony i niezorientowany szedł drogą do Starego Obozu i spotkał myśliwego. Za jego radą, udał się do Nowego. I teraz zaczyna sie najlepsze: Woda, przemyślenia Jacka, szacunek u zbieraczy ryżu itd. To jest najfajniejsza część komiksu. Druga połowa... Jack zostaje zabity. Później zmartwychwstaje jako Zombie, po czym zabija zbieraczy i bandziorów na polu ryżowym... To jeszcze ujdzie. Jednak później, gdy masakruje cały Nowy Obóz... Wieje nudą, cały czas to szkodnik ucieka, to ktoś staje do obrony... Wreszcie zabił Lee i Saturasa i rusza na dalsze podboje... Mogłeś skrócić trochę to zabijanie Nowego Obozu. Tak to może być, komiks czyta sie przyjemnie, lecz mogłeś nie robić tak długiej walki o Nowy Obóz. Tam jest z 80 screenów, a wystarczyło by 30. A teksty związane z Wolną Kopalnią, były tak klimatyczne... Super. Ogólnie to będzie 8+/10

Wykonanie: Przy każdym obrazku jest napis, więc oko czyta je automatycznie. Mogłeś tego nie robic, gdyż to są właśnie te powtórzenia: ktoś staje do obrony. "Innosie! Dodaj mi sił!". Albo ktoś ucieka. Błędy, takie jak brak przecinka, czy zapomniałeś dopisać słowo... 8/10

Ocena ogólna: 8/10

DuoGum 

Wysłany: 23-11-08, 15:27     

Lepsze od klasyka.Remake się udał
10/10.
Następne częsci by się przydały

Safirka 

Monet: 5
Warn: 2/4

Wysłany: 23-11-08, 19:26     

chyba jestem jedynym ktoremu komiks sie nie spodobal.
Grafika - 9/10
teksty - 9/10b
fabuła - nie no bez jaj. Jak mogłeś wymyślić tak słabą? 0/10
Ogólna ocena - 5/10 tylko! Najgorszy twój komiks

Kentis 
Najemnik

Monet: 8

Wysłany: 03-02-09, 21:16     

Kilka powtórzeń i błędów w tekstach, lecz dziwi mnie to jak Silas wyszedł z karczmy? Wymordowali też ludzi przed kopalnią? Saturas gadał z zombiem zamiast rozsmarować jego mózg na ścianie? 8.7/10.

Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie

W pracy:
Powrót zbanowanych
Duch (NoName Studio production)
Artefakty

Plany:
Paladyni vs. Łowcy Smoków
Nekrologi (NoName Studio production)

Ramzes 

Wysłany: 11-04-09, 19:18     

Po przeczytaniu tego komiksu, myślę, że jest to wg. mnie najlepszy komiks. jest bardziej rozbudowany od Jack - Zemsta po śmierci. Wszystko mi się spodobało, jednak było parę powtórzeń słownych. Fabuła była zaś istna, pokazująca początek życia Jack'a w kolonii. W ogóle to jeszcze lepiej wygląda Jack w postaci zombie od poprzedniej postaci. Napisałem już wszystko, co chciałem napisać i zostało tylko jedno... Dać ci ocene za komiks, 10/10.

jornbladnir 

Wysłany: 15-04-09, 13:00     

Następny twuj Komiks dobrze wykonany!
Świetny Pomysł i Piękne wykonanie!
Fabuła:10/10
Ocena:10/10

8)

Moje Komiksy:

W Robocie:
-Inwazja

Zapraszam:www.gothicman.ubf.pl
Lepsze od gothickomiksy.pl

www.gothic-man.aaf.pl
http://rycerze.wp.pl/?ac=...49157&ref=flink
8)

Roguex 

Wysłany: 15-04-09, 22:18     

po prostu boski ten komiks. 10/10 szczególnie spodobał mi się charakter jacka. Dobrze że zrobiłeś z niego inteligentne zombie a nie durnego umarlaka :D 10/10

Jakoob 

Wysłany: 16-04-09, 19:32     

Dużo lepszy od starego Jack-a :D oczywiście 10/10 ;-)
"teraz mam szacunek u najlepszych graczy w kieleckim podziemiu, to nie te czasy gdy ctg było w cieniu, a teraz zobacz do czego doszło ? kur** teraz to wstyd wyjść na osiedle w bluzie prosto, gdy najlepszym raperom zaczęło się pier*** w baniach"

Lestek147 
Oyashiro-sama

Monet: 12

Wysłany: 17-04-09, 18:43     

Komiks o wiele lepszy od oryginału. 10/10. Znowu...

Matis 

Monet: 4

Wysłany: 17-06-09, 14:46     

Moim zdaniem lepsze od orginalu 10/10 8) 8) 8)

Klikać ludzie.

Karik04 

Monet: 5

Wysłany: 05-04-10, 08:54     

Remake Legendy... Znacznie lepszy od pierwowzoru bo:
Primo- dłuższe
Secundo- masz więcej expa (doświadczenia).
Tertio- lepiej poprowadziłeś fabułę.
Dalej nie umiem, więc zostańmy przy tych trzech :mrgreen: .
Lepszy pod każdym względem. Klimat, fabuła, wykonanie, teksty- na każdym polu bije Dżeka: Zemstę bo Śmierdzi na głowę. Co prawda dziadziuś Jacek to klasyk, ale nie zmienia to faktu JACK przez duze JACK jest lepszy i powinien zastąpić go na stanowisku Najlepszego Selera. 10/10

Fortuno 

Monet: 3

Wysłany: 05-07-10, 20:10     

To jest lepsze od pierwszej wersji, naprawdę.
Po pierwsze fabuła się rozrosła. Fajnie pokazałeś relacje między Zbieraczami. Jest tdes i wszystko co trzeba, naprawdę - super. Nie wiem co mam powiedzieć, ta wersja też powinna mieć bestsellera. 10/10.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.

Cytat:
Ready to set the world on fire...

Brand

Przemox96 

Wysłany: 11-12-10, 21:51     

Ten komiks jest extra. Sam nie wiem czy lepszy od poprzedniej części, ja już tak mam, że nie lubię czytać długich komiksów ale jak już się za czytam to już czytam i czytam i czytam :) Ocena oczywiście bez zmian 10/10 Ta cześć ma oczywiście wiele więcej...jak to nazwać...detali. Mgła daje atmosfery i realizmu temu, że nikt nie widział Jack'a wychodzącego z wody. W ogóle wszystko fajnie, piorun, długa walka w Nowym Obozie, bitwa (krótka ale jest) z Saturasem (bo w oryginale to była od razu jego śmierć). Więc jednym słowem czad i szacun. ;)

Xvier 

Wysłany: 16-12-10, 14:42     

No więc jako że przeczytałem komiks Jack - Zemsta po śmierci i mam pisemne pozwolenie od mamy :D ( wcześniej musiałem obiecać że nie będę już kradł tej wypłaty XD ) to mogę sobie pozwolić na skomentowanie tego komiksu. No więc Piotrze zawiodłem się na tobie xd jako że to jest remake to ma prawo być gorszy od swojego poprzednika, no i rzeczywiście jest fabuła może trochę lepsza jest, ale jest sporo błędów. Zacznę od błahostki na obrazku numer 7 Jack mówi: " Panowie strażnicy nie powinniście mnie tam wrzucać " lepiej by brzmiało: " nie powinniście mnie tam wrzucać ", ale jak pisałem to błahostka. Kolejny błąd to czego zbieracze nie zrobili buntu z Jackiem za czele dali by radę pokonać Ryżowego Księcia i Lewusa. Dałeś za dużo akcji przez co wszystko działo się za szybko, walki z zombie były monnotone, no i gdyby ludzie z NO wiedzieli że zombie zbija cios w głowę to by wygrali i jeszcze czemu Lewus jak się gniewa ma zamknięte oczy? No i tyle minusów pora na plusy fabuła świetna, wykonanie. Podsumowując: całkiem dobre, chodź monnotone remake które nie przebija oryginału.
8/10

Odpowiedz do tematu