Komiks którego powstanie było tylko kwestią czasu. Oficjalny remake mojego pierwszego w życiu komiksu ,,Jack-Zemsta po Śmierci". Wiem że choćbym nie wiem jak się starał to nie przebiję oryginału, ale mam nadzieję że ten komiks zasługuje na miano Remaku klasyka
Trudno było robić nowszą wersję komiksu bez fabuły, ale się udało Ocena należy do was
UWAGA: Prośba. Proszę aby ten komiksu oceniali jedynie ci co przeczytali komiks ,,Jack-Zemsta po Śmierci"
Ostatnio zmieniony przez Piotr_PL 18-10-07, 17:37, w całości zmieniany 1 raz
Remake wyszedł idealny, lepszy od orginału, to jest poprostu mistrzostwo moje obawy co do tego były mylne i całe szczęście XD ocena oczywiście 10/10 za ten udany remake
To... Jest BOSKIE! Twój najlepszy komiks! Przebił oryginał! Tak , trudno w to uwierzyć ,ale czytało mi się go jeszcze lepiej niż twój pierwszy komiks na GS!
O mój Boże , nie wiem co tu dać, bo 100000000000000000000000000000000000/10 to za nisko.
Chcę Jakca 2! XD
Powiem tak - Jest lepsze i niejest lepsze! Dokładnie niewiem co powiedzieć, czytało się o wiele milej niż Jacka, znacznie więcej szczegółów, ale wszystko się za szybko dzieje! Chodzi oczywiście o koniec ale na początku też zdarzało się że działo się to w zbytnim pośpiechu. O obrazkach już niemówię ale ten czerwony kolor trochę odwraca uwagę... Zauważyłem jeszcze wiele błędów jak np. Jack spał z zamkniętymi oczami albo Horacy na 79 ma zamknięte oczy (odwróciło to moja uwagę i to bardzo). Jest też od groma powtórzeń! Ciągle w kółko Jack i Zombie, Jack i Zombie, ale za to bardzo podobała mi się teksturka Jacka Lepsza od oryginalnego Bezimiennego 9/10
Hmm..no nie wiem, torchę nie w moim stylu. Remake przypomina mi książke a poprzednia wersja jej streszczenie, choć wcale dużo w fabule się nie zmieniło. Praktycznie dodano kilka scen walki no i ten początek, który jest wzorem Gothica. Plus to, że Jack ma stosowny wygląd i ta mgła podczas ataku na zbieraczy, no nic pozatym. 8/10
Komiks jest niezły tylko na początku wieje nudą. Zakończenie było dość ponure i smutne ale to komiks o zoombie więc przymykam na tę wadę. Widzę że dałeś tu więcej scen niż w oryginale więc ocena będzie trochę wyższa. Za komiks dam ci 9/10
Wysłany: 03-10-07, 20:04
Nawet niezłe. Jednak mam kilka zastrzeżeń: jest kilka powtórzeń. Jack śpi z otwartymi oczami. No i Silas, jakoś tak mi nie pasuje, żeby on czytał coś o magii. Ale ta texturka Bezimiennego zombie jest w dechę( Konq i Wagner spisali się XD) Ogólnie ten komiks czyta się przyjemniej jego pierwszej wersji. 9/10
Z takiej ,, walecznej przygodówki'' zrobiłeś Dramat Powiem ta, jest to najgorszy komiks w twoim wykoananiu ale też niczego sobie Kilka miusów i plusów :
-
-Te czerwone pasi STRZASZNIE odwracają moją uwagę
-jest maaaaaasaaaa, powtórzeń. Typu : Jack. Zombiem Jacowi itp
-w ostatnich 2 aruszach jak on walczył z całym obozem to jest to takie... ?e za szybko się wszysto dzieje.
-Zdażały się na początu nudne sceny które czasem nawet przewijałem dalej ja wiedziałem o czym jest screen
+
-Ortografia jest na 100% dobra.
-Nie ruszyłeś zbytnio fabuły, i dobrze.
-Bardzo podovało m się wiele sceen : Np Jack zabijał -Lewusa, jak Lewus groził mu swą maczugą oraz gdy Lewus zabuhał Jacka
-Jak wy to robicie ? Ja nigdy nie mogę trafić wodpowiedni moment zamknięcia oczu.
-Myśle, że Horacy w 79 screenie ( chyba ) Spejalnie miał zamknięte oczy jeżeli tak to ta scena też mi się spodobała .
Komiks ogółem baaardzo dobry. Ale :
1) Nigdy nie przebije KLASYKU
2) Jest to TWÓJ najgorszy komis jaki czytałem
Iż jest to najgorszy komiks to nadal bardzo dobry Moja ocena to 9/10. Nie da się przebić starego Jacka .
Cóż. Zgadzam się z twoim komentarzem Michał Sam uważam że ten komiks mógł być lepszy i również jak patrzę po swoich pracach, to ten wypada przy nich kiepsko. Ale wyjaśnię teraz czemu ramki są czerwone:
Jak zapewne każdy pamięta wcześniej ramki miałem czarne, co mi strasznie utrudniało pracę, gdy montowałem screnny dziejące się w nocy. Nie wiedziałem gdzie granica zdjęcia, dlatego przerzuciłem się na czerwone. Do czarnych nie wrócę, bo utrudniają mi pracę. Pozdro
No cóż też jestem zdania ze to najgorsza praca z twoich komiksów. Jednak nie oznacza to że jest bez sensu. Owszem było kilka minusów ale po za tym komiks był świetny czytało mi się go znakomicie. Można go zaliczyć do kolejnych sukcesów komiksowych.
Minusy:
- Gdy Jack zabijał zbieraczy owszem inni mogli go nie widzieć przez mgłę ale przecież mogli usłyszeć wrzaski konających zbieraczy.
- Zombie są bardziej powolne niż żwawe.
- Zabijasz zbyt wiele osób. Trochę to dziwne wygląda.
Jest jeszcze jeden minus jednak związanych z fabułą komiks nie wciągał tak bardzo.
Ocena: 6-/6
Szczerze też uważam że to twój najgorszy komiks...tylko idą zombie i zabijają wszystko co im stanie na drodze ...wogóle Lee i Saturas strasznie łatwo zginęli myślałem że pozabijają kilka zombiaków a tu zombie machnął łapą i już nie żyje...orginał był lepszy ocena 8/10
Moim zdaniem ze swojego pierwszego skromnego komiksu stworzyłeś zarypisty komiks fajny ten skin bezimiennego zombie. A smierć Jacka wyszła ci wspaniale i ta póżniejsza żałoba EXTRA KOMIKS moje uszanowania dla ciebie o wielki mistrzu komiksów XD Ocena oczywiście 10/10
Hmmm... Wydaje mi sie jednak że większość z was nie wie za dużo o martwiakach. Zombie były dość silne a to że Lee i Saturas zabili paru to i tak za dużo bo przecież nie wiedzieli że trzeba im rozwalić mózgi. Może np. celowali w serce i nic im to nie dawało? Troche narzekacie bo gdyby załatwiali zombich jak leci to Jack by nigdy nie wygrał tej bitwy. A co do komiksu to 10/10.
To... Jest BOSKIE! Twój najlepszy komiks! Przebił oryginał! Tak , trudno w to uwierzyć ,ale czytało mi się go jeszcze lepiej niż twój pierwszy komiks na GS!
O mój Boże , nie wiem co tu dać, bo 100000000000000000000000000000000000/10 to za nisko.
Chcę Jakca 2! XD
Genialne!!!!!!! Przeczytałem Jack-zemsta po śmierci ale JACK JEST ZDECYDOWANIE LEPRZE, a ta texturka beziego zombie, po prostu...nie da się tego ocenić nie ma tak dobrej oceny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dałbym 10/10 ale to za mało...jak wyżej, nie ma tak dobrej oceny!