Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Nóż z Ciemności III- Werter idzie do Piekła
Autor Wiadomość
MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21
Medale: 1

Wysłany: 22-02-08, 20:28     

Panie Piotrze_pl.
Profesjonalizm w każdym calu.

Adi 

Wysłany: 23-02-08, 12:15     

Komiks jest świetny, tylko że pan Piotrek za dużo naoogłądał się Freedy vs. Jason i teraz zrzyna z filmu :P
Np. komiks Xardas vs. Werter to jest IDENTYCZNA fabuła co w Freedy vs. Jason nawet pamiętam to scenę jak Jason lał się z Freedym i wpadli do jeziora po czym Jason wyszedł trzymając głowę Freedyego. Nawet Jason miał tą maczetę co jest w komiksie.
Tak czy siak komiks przedni i trzyma to napięcie tylko szkoda że tak wcześnie pojawił się wątek w którym pokazana jest tożsamość Wertera.

Piotr_PL 

Monet: 9
Medale: 7

Wysłany: 23-02-08, 12:17     

Co do Wertera to nie jest wykluczone czy nie pojawi się jeszcze jakiś komiks z nim ;) Wszystko jest możliwe i kto wie czy nie pomyślę nawet o nowej trylogii. Czas pokaże.

Wrath of the Lich King

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21

Wysłany: 23-02-08, 15:25     

wspaniale

Darmor 
Primus Inter Pares

Wysłany: 25-02-08, 00:39     

Komiks doskonały . Nie widzę błędów , mistrzowska , to najlepszy komiks jaki dotąd czytałem z wszystkich twoich Piotrze_PL , ocena oczywiście 10/10

Bartek 120 

Monet: 7
Medale: 2

Wysłany: 19-04-08, 11:06     

Niezły komiks. Ocenie całość. Zdziwiło mnie to że bezimiennym był mordercą ale to twóje dzieło oczywiście należy ci się 10\10.

Pomóż mi uzbierać 120 złotych. xD

Kastet 
I'm a collector!

Monet: 92
Medale: 7

Wysłany: 06-06-08, 08:47     

Trzecia część najlepsza i najciekawsza. To za Jasona, to za Laresa... :)
Ocena to 10/10.

bartholo 

Wysłany: 25-06-08, 18:06     

Zajeb*** fajna była walka Wertera z Diego . I szkoda Sary . Ale to i tak nie zmieni ocenki 10/10

xxxl 

Wysłany: 04-07-08, 14:16     

Komiks jest zaje...fajny!
Długość:8,5/10
Grafika:10/10
Fabuła:10/10
Teksty:10/10
Ogólnie:9,7/10

Rasly 

Monet: 3

Wysłany: 05-07-08, 07:36     

Plusy:
Fabuła
Akcja
Grafika
Minusy:
W II mogli go zabić a se uciekli
Ocena +9/10

Kamilzot 

Wysłany: 05-07-08, 15:30     

Ten komiks jest do......doskonały. Lepszego to nie widziałem. Zdecydowanie Nóż z Ciemności jest najlepszym twoim komiksem. Gratulacje !!!!!!!!!!!! 10/10.

Ktoś poniżej nabazgrał:

Nowe komiksy, brak czasu i inne pierdoły

Z trudem to odczytałeś

beliar arturro 

Wysłany: 05-07-08, 23:09     

ja powiem tak en komiks to MISTRZOSTWO, MISTRZOSTWO i jeszcze raz MiSTRZOSTWO :D

Tylko trochę szkoda Sary :o

Plusy: skoda wymieniac nie zmiescily by się w poscie :)

Minusy: co ja pieprze minusów brak :D
KOMIKS IDEALNY
" Jadę do góry wyżej niż na dziewiątej windzie.. a zażalenia proszę kierować gdzie indziej, bo od tego jest sromotny kierownik do spraw nieistotnych ja zajmuję się hip-hop’em zawrotnym lepiej się orientuj, kontaktuj, nie konszachtuj,
PFK jest na mocy paktu tu" :P

Xardas80

Monet: 1

Wysłany: 22-08-08, 17:50     

Kolejny szajs jakiegoś nowego... czytaj porady! Oj sorry, nie ten komiks...
Twój najlepszy komiks, co ja gadam, najlepszy komiks na forum! BA! Na świecie! To jest lepsze od Kaczora Donalda XD.
Plusy:
Nie chce mi się wymieniać.

Minusy:
Nie ma żadnego... chociaż! Za dużo opisów :/ .

Ocena: 10000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000000/10

PS. Ktoś zrób dłuższą ocenę od mojej to stanę się Werterem.

Cavalorn 

Wysłany: 24-09-08, 19:22     

Co za idiota dałby nóż tajemniczej, zakapturzonej postaci, a następnie odwróciłby się do niego plecami? Czemu drugi strażnik bramy nie zawołał straży? W jaki sposób Werter wcześniej wychodził z gospody w tym swoim stroju (choćby wtedy, kiedy Lares do niego strzelał), nie zauważony przez szefową (na to wygląda)? No dobra, wtedy pilnował ktoś inny. Ta nowa broń Wertera to nie jest maczeta... kształt może się zgadzać, ale maczeta do duży nóż, a nie duży miecz... Jak Andre mógł uznać za dowód jakąś ranę Diega? Czemu, gdy Diego szukał kryjówki i na chwilę wyszedł parę metrów za miasto, nie było strażników miejskich (Andre musiał przecież postawić tam nowych)? Coś mało strażników udało się do kanałów. W takiej sytuacji wadą rozdzielenia jest to, że Werter ma ułatwioną walkę, ale jeśli wszyscy się oddalą od wyjścia, a Werter połapie się, że nie da rady, będzie mógł uciec. Strażnicy mieli po prostu szczęście. Za to Werter był głupi, bo nie poczekał, aż dwóch strażników się oddali. Dlaczego Werterowi nie zdjęli tego stroju? Miał tam przecież pod spodem jakieś ubranie? A nawet Andre miał dreszcze, gdy widział Wertera. Ale to drobnostka. Ale go nie przeszukali? Jak tak można zlekceważyć sprawę? Troszkę dziwne, że ani jeden obywatel nie zdołał nawiać Werterowi, który właśnie uciekł z więzienia. Werter wyrżnął połowę miasta? Każdy szermierz d..a, kiedy wrogów kupa. Werter mógł zabijać paru ludzi i nawiewać, codziennie znajdywać luki w patrolach (w końcu Werter jednak jest świetnym wojownikiem). Ale to nie pasowałoby do komiksu... Aha, a Diego sam mówił, że Werter nie wie, gdzie Diego mieszka, dlaczego więc tam na niego czekał? No i na końcu mały, typowy dramatyzm, akurat cios za Sarę był śmiertelny... ale to drobnostka. Było też parę innych drobnych niedociągnięć.
Naprawdę mam se sobą problemy, wynajdując tyle niedociągnięć. :P A mimo tego, komiksy są bardzo klimatyczne i w ogóle. Tutaj nie potrafię wystawić oceny. W jakiś sposób komiks klapą nie jest.

Ciekawy ze mnie człowiek... zawsze, gdy wszystkim komiks się podoba maksymalnie, gdy wystawiają oceny 10/10, ja i tak znajdę dziurę... :D

Archanix 

Monet: 1

Wysłany: 07-10-08, 18:31     

Chwilami ta seria wdaje mi sie nierealna ale jest klimatyczna.

Werter przypomina mi Lorda Vadera.

Miroku 

Monet: 3

Wysłany: 07-10-08, 21:15     

Ostatnia część trochę mniej klasyczna ale ciągle ma w sobie to "cuś" xD Daje 10/10 nie ma żadnych niedociągnięć więc jest git :D
Czekam na następną trylogię w tym stylu bo jak to czytałem to przechodził mnie nawet mały dreszczyk :D

Pan Nieznajomy

Wysłany: 21-01-09, 17:54     

Komiks jest dalej świetny,ale poprzednia część była lepsza.
Długość:8,5/10
Grafika:10/10 Superowa
Fabuła:10/10 Ciągle świetna
Teksty:10/10 Doskonale wymyślone
Ogólnie:9,7/10
to ku górze,chmielu nieboze

Oj,chmielu,chmielu,syrokie liście,
oj,juz Zosiunie ocepiliście.
Oj,chmielu,oj,nieboze,
to na dół,to ku górze,
chmielu nieboze

?ebyś ty chmielu po tyckach nie loz,
nie przerobioł ty byś z panienek niewiost.
Oj,chmielu,oj,nieboze,
niech ci Pan Bóg dopomoze,
chmielu nieboze

Ale ty chmielu po tyckach łazis,
niejedno panne z wionecka zdradzis.
Oj,chmielu,oj nieboze,
wloz na gruske,zliźć ni moze,
chmielu nieboze

Kentis 
Najemnik

Monet: 8

Wysłany: 29-01-09, 12:21     

Cavalorn wymienił minusy które bym dał więc po co je kopiować, zauważyłem również błąd myśliwy powiedział mowiem, co to znaczy? Komiks nie jest taki świetny jak go malują 9/10.

Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie

W pracy:
Powrót zbanowanych
Duch (NoName Studio production)
Artefakty

Plany:
Paladyni vs. Łowcy Smoków
Nekrologi (NoName Studio production)

Jakoob 

Wysłany: 16-04-09, 21:13     

nareszcie ten fanatyk idzie do piekła ale szkoda że to już koniec komiksów o Werterze ;-)
"teraz mam szacunek u najlepszych graczy w kieleckim podziemiu, to nie te czasy gdy ctg było w cieniu, a teraz zobacz do czego doszło ? kur** teraz to wstyd wyjść na osiedle w bluzie prosto, gdy najlepszym raperom zaczęło się pier*** w baniach"

Lestek147 
Oyashiro-sama

Monet: 12

Wysłany: 18-04-09, 17:50     

Eehhh mimo świetnych ocen, komiks raczej mi się nie podoba. Górnicza dolina, pełna dziwnych i niebezpiecznych stworzeń, a koleś daje broń nieznajomemu ubranemu w czarną szatę ? Demonowi albo szkieletowi też by oddał broń ? Werter wyrżnął strażników bramy i właścicielkę gospody, a strażnicy nie domyślili się gdzie się ukrył ? Co oni niedorozwinięci umysłowo są ? Blizna Diega mogła być nawet od noża kuchennego, a Andre mu uwierzył ? Jak by mu Diego powiedział , że chmury są zielone to też by uwierzył ? I co wyrżnął w pojedynkę pół miasta? Co on terminator jest ? Nie lepiej by było gdy by zabił tylko Sarę ? . Bezsens. Dwaj paladyni pilnowali bramy i go nie zatrzymali ? LoL. I co za dureń wchodząc do kryjówki psychopatycznego mordercy rozdziela swoich żołnierzy na dwuosobowe grupy ? Co on samobójca jakiś ? Ta część nie ma ani grama klimatu II i I. Ocena to : 5/10.

fil_st 

Wysłany: 22-06-09, 11:43     

Nie wiem co napisać... Super 10/10

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 06-09-09, 11:51     

Mógłbym tu napisać to samo, co w komentarzu do poprzedniej części. Wykonanie i teksty na najwyższym poziomie. Ale strażnik, który wchodzi do celi mordercy, bo ten mu nie odpowiada? Morderca wybijający całe miasto? Komiks nie musi być realistyczny, ale nie można też przesadzać. 79/100 to odpowiednia ocena.

LEGENDA

Eskel 

Wysłany: 11-12-09, 14:43     

Napiszę to samo co w poprzednich częściach... To jest Świetne.! Był jeden drobny błąd, Werter nie odpowiadał mu to on tak po prostu otworzył celę i tam wszedł? ;O A potem wybija on pół miasta. :/ 9/10

Eskel 

Wysłany: 11-12-09, 14:43     

Napiszę to samo co w poprzednich częściach... To jest Świetne.! Był jeden drobny błąd, Werter nie odpowiadał mu to srażnik tak po prostu otworzył celę i tam wszedł? ;O A potem wybija on pół miasta. :/ 9/10

Karik04 

Monet: 5

Wysłany: 05-04-10, 07:34     

Trzecia cześć mojego ulubionego cyklu nie zawodzi. Jest wszystko, co powinno być. Nie ma elementów których być nie powinno. Klimacik jest, genialna fabuła jest, świetne wykonanie jest, pasujące teksty jest... tfu, są :D , mistrzowski szlif jest. 10/10.
Wogóle wydaje mi się, że moja skala ocen dla ciebie to nie 1-10 tylko 9-10 :D .

SkorpionX 

Monet: 9

Wysłany: 04-07-10, 11:13     

Komiks trzyma klimat poprzedniej części, ale nie pierwszej.
Wszystko ładnie cacy, ale głównym bohaterem jest Werter, a wydaje się że jest nim Diego.

Wykonanie 9/10
Teksty 8/10
Fabuła 9/10

karpczonisko 

Monet: 5
Warn: 1/4

Wysłany: 30-07-10, 09:13     

Jak zwykle nie schodzisz poniżej poziomu bo niżej niż 9 to ci oceny nigdy nie postawiłem :D Fabuła jak w jedynce i dwójce świetna tak samo jak postać Wertera. Czyli ciekawa tajemnicza i pewnym sensie fascynująca wielki plus. Ładne też ujęcia zrobiłeś i fajny sposób na zakończenie życia upadek z urwiska prosto do morza. Ale zabrakło logiki w zachowaniu Boltana tego strażnika bo przecież Werter jakby chciał to by gołymi rękami zabił Boltana :P . Więc to było nie logiczne ale cóż... Teksty były dobre ale ,,tylko" dobre. No ale cóż cały komiks to po prostu mistrzostwo. 10/10.

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

Vergilus 

Wysłany: 04-08-10, 16:10     

Ja po....prostu jestem w szoku!
:szok: :szok: :szok: :szok:
Tak dobrego komiksu nie widzialem juz dobre kilka lat!
Chyba umre z podziwu!
Ocena na jaką ten komiks zasłuzżyl to nieskonczonosc/10

;)

Got 

Wysłany: 08-08-10, 11:04     

Nie wierze w to. Takiego fajnego i wciągającego komiksu nie czytałem. A jeszcze lepsze by było jak byś zrobił komiks Powrót Werter'a, ale w gothic 3 albo w 2.

Daje 10/10 ale to za mało. :P

Xvier 

Wysłany: 11-12-10, 17:53     

Na wspępie powiem przykro że nie dam dziesiątki. Za dużo niedociągnięć, nie będe się powtarzał bo cavalorn już o tym napisał, lecz nie zewszyskim co napisał się zgadzam.
8/10

Odpowiedz do tematu