Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
OJCZYZNA
Autor Wiadomość
Galeria_Ciastek 

Wysłany: 03-03-08, 20:34     

Sorry, że dopiero teraz pisze komentarz, ale wcześniej coś forum mułiło :| No dobra, zaczne od minusów. Tylko 2.
1. Za dużo arkuszy, ciągle się gubiłem.
2. Na wielu obrazkach nie pisało NIC. Takie odrazu przewijałem.
3500 ileś tam obrazkó, no, musze pogratulować :D To jest NAJLEPSZY, i NAJWIęKSZY komiks od Gothicu. Pokażemy go Niemcom? XD 10/10, bo plusów nie trzeba prrzedstawiać.

Dankaw-> OMG, OMG i jeszcze raz OMG.

Papcio ChmieLL 
Nieugięty

Monet: 5
Medale: 5

Wysłany: 04-03-08, 17:38     

Hymm... No tak. Przeczytałem całą pracę, niewiem ile mi to zajeło...nieważne. Komiks mnie... rozczarował. Zacznę moze od oceny jaką jest 8/10, czyli dobra. W takim razie dlaczego rozczarował? Myślałem że będzie to komiks o cierpieniach polski za czasów Hitlera, myślałem ze będzie pokazane w jakich warunkach musieli żyć partyzanci, myślałem że to będą tamte czasy... a to jest... to jest... coś zupełnie odstającego od realiów teraźniejszego świata, coś INNEGO. W przekonaniu że robisz coś dla ludzi, dla Polaków, zrobiłeś... hyhmm... To nie jest ładny komiks. To nie jest wzruszający komiks. To nie jest pokazanie wojny. TO NIE JEST odzwierciedlenie bólu i cierpienia jakie panowały w okresie wojny. DLATEGO zawiodłem się na pracy. Jeśli dalej pozostaje to dlawas niezrozumiałe, to mam nadzieje ze reszta mojej wypowiedzi wam to wyjaśni.

Wypowiem się teraz w kwestiach przebiegu i wyglądu komiksu. Niemusze chyba mówić że komiks był długi. Grafika jak zwykle idealna. Równe obrazki, dobre dymki (i dobrze że nieponumerowane bo to by zepsuło czytanie), optymalna ilość obrazków na arkusz, odstępy itd. TEKSTY. Najpierw zaczne od oceniania standartowego. Błędy ortograficzne mam w dupie, bo sam robię ich niezliczoną ilość. Ale za to dużo powtórzeń. Czasami za dużo razy użyte słowo żołnierz itp. Fabuły nieoceniam, wiadomo.
Teraz może kwestie 'mentalne' komiksu. Grafika: heh, za mało gothica w tym komiksie. stanowczo za mało. A niektóre momenty były takie że dało się je zrobić w gothicu. Teksty: Tu się rozgadam, ale jeszcze wspomne o tym pod koniec wypowiedzi. Dobre było to, ze w tej twojej wojnie nie było ulg słownych. To jednak była wojna i cenzurowanie przekleństw, było by śmieszne. za to plus. No, miałem sie rozgadać ale zostawie sobie rozgadywanie na koniec.
uwagi (jak myślicie sobie ze uwagi, to pewnie że kończe? właśnie nie. Dopiero zaczynam) to dokończe moją wypowiedz o tekstach. I odrazu wplącze w to przebieg "fabuły". W wojsku... heh. W wojsku nie ma tak fajnie jak w twoim komiksie. W wojsku się tępi, krzyczy, gnoi, kopie w tyłek, karze. a tu? "brawo Morawski, bardzo dobrze" DO ?OŁNIERZA? Jeszcze po nazwisku, przy wszystkich?? Niedopuszczalne! "TYLKO NA TYLE CIę STAć? Z CZEGO SIę CIESZYSZ? RUSZAJ DUPSKO, WALCZ!" nie... jeszcze zbyt łagodnie. Ale sądze że zrozumieliście. Zauwazyłem, że generałowie walczyli razem ze swoimi ludźmi na polu bitwy. HAHA! I to w roku 2010! Generałowie robią to, na co sami narzekali w komiksie. Czyli siedzą za biórkiem z urzędasami, i wydają rozkazy na odległość. Najwyższy stopniem człowiek, który walczy ze swoimi ludźmi to Major. Nie widzi się w walce półkowników, a co dopiero GENERAŁÓW...! Telefon do kumpla? ZAPOMNIJ! Komórki? ... "dowódco, czy mogę zadzwonić do kolegi?" "hmm... ech, no dobra" nieeee zupełnie nie tak. "sir, czy mógłbym (wyciągając ręke w kierunku telefonu polowego)" " macie za dużo wolnego czasu szeregowy? ostrokół jeszcze nie rozwieszony, a namioty nieokopią się same." reszty można się domyślić. No właśnie... czy wy wogóle wiecie co to jest OKOP? ech... to na inną okazję. co jeszcze. Telefon, lub stację radiowo łącznościową odbiera albo dowódca grupy albo specjalnie do tego wyznaczony człowiek. NIE MA czegos takiego że podchodzi sobie Boguś lub Heniu i gadają sobie z kumplami. ale kwestie rozmów telefonicznych juz omówiłem. Co jeszcze? hmmm.... A TAK! Bardzo podobała mi się akcja w starym kościele. Było mnóstwo błędów ale była świetna. To może podam te błędy. Był taki koleś, co mówił ze zbliza się do nich oddział niemców. Jakies 3000, a ich było kilkadziesiąt. :shock: I oni ich jeszcze przepędzili! Totalna bzdura. Jagby tych niemców było...100 to moze by się uratowali. 200 to byli by na stówę martwi. a tu 3000 i jeszcze prawie żadnych strat plus przepędzenie wroga. :/ dajcie spokuj. Rozumiem dobrze strategiczny obiekt ale... no bez żartów. I jeszcze jeden taki poważny błąd. Gdy podeszli pod ten klasztor, niztego ni z owego Piotr został dowódcą i rozstawiał ludzi po kontach. Ej no zaraz, a gdzie wyzsi stopniem? a gdzie narada, głosowanie... gdzie to wszystko? Tak fajnie to niema niestey. przychodzą o chop siup dowódca. nie nie.
Co do scen na polach walki. Dowódcy nie są tacy, że cały czas krzyczą "Bóg honor ojczyzna, za Polske!", ponad to żołniez na polu bitwy ma pełne gacie strachu i raczej z nerwów zapomina jak idą słowa hymnu. Dowódca daje jasny rozkaz, ustawia ludzi, pada komenda ZA MN!, i idą w bój. Coś jeszcze miałem powiedzieć, ale zapomniałem
zbliżamy się do końca wypowiedzi. czytając 10 arkusz miałem nadzieje na coś ciekawego, i przeżyłem szok! Koleś po jednej bitwie dostaje Order Orła Białego, VIRTUTTI MILITARI!, i MEDAL HONORU :shock: !!! Virtutti Militari to NAJWY?SZE odznaczenie wojskowe, jakie może dostać żołnież. Za zasługi w boju! Owszem były takowe, ale... VM! OOB to juz wogule. za zasługi dla wojska i dla państwa. bez przesady! A MH to odznaczenie Amerykańskie, więc niemamy oczym gadać. to ostatnia rzecz w komiksie jaka mnie zbulwersowała. Kwesti miłosnych nieoceniam. a i jeszcze to ze z szeregowego nie stałby się odrazu półkownikiem :]

To chyba tyle, biorąc pod uwagę czynniki zwykłych kryteriów oceniania to daje 8/10 za pare błędów i... jak dlamnie żadną fabułe.
Mi ten komiks nic nieuświadomił, ale wiadomo dla czego. Lecz mam nadzieje że zbliżył do naszej ojczyzny młodych ludzi, i uświadomił im że warto oddać życie za kraj.

CZUWAJ!

Piotr_PL 

Monet: 9
Medale: 7

Wysłany: 04-03-08, 17:52     

Heh :D Widzę że mamy tu kogoś kto zna się na wojsku ;) Cóż, Papcio. Masz całkowitą rację z opisem tego jak wygląda wojsko. Błędów które mi wytknąłeś jestem całkowicie świadomy i dobrze że je zauważyłeś ;) W każdym razie z oceny się cieszę, oraz bardzo dobrej porady experta :) W każdym razie dlatego tak zrobiłem że główny nacisk stawiałem tu na pokazanie skutków wojen. Fikcja przeze mnie wymyślona i forma ostrzeżenia, co może spowodować współczesny konflikt. W każdym razie wiem że to wojsko trochę za bardzo podkolorowane itp rzeczy :P Mimo to cieszę się że wykonanie komiksu ci się podobało i mam nadzieję że jeszcze wiele rad mi dasz jak będę robił jakieś podobne komiksy ;) :D Pozdrowienia.

Wrath of the Lich King

Rogash 

Medale: 1

Wysłany: 04-03-08, 22:28     

No cóż Piotr. Widzę żeś się napracował...Są jednak ale... Wytknęli już literówki, to co Papcio powiedział itp. itd. Fabuła w 100% przemyślana i jak myślę pomyłki w opisach i dialogach są po prostu skutkami przemęczenia. Jednak uważam że nie jest to twój najlepszy komiks (Dla mnie ciągle pozostaje nim Xardas kontra Werter) Przewidziałem już że Piotr Morawski zginie...Nigdy nie podoba mi sie śmierć głównego bohatera...Podobało mi się zakończenie wojny z pomocą ataku nuklearnego. Jeszcze mam do tego coś...nie jest mój typ komiksów :/ wojny i takie tam. Ocena 8/10

Bartek 120 

Monet: 7
Medale: 2

Wysłany: 07-03-08, 15:09     

Jestem w szoku to najdłuższy komiks jaki w życiu widziałem. :)

Saschy

Wysłany: 09-03-08, 01:10     

10/10 Fajny ;D Tylko ździebełko za długi. Mogłeś dawać go "w kawałkach".

Indiana 

Monet: 24

Wysłany: 09-03-08, 09:00     

Powiem że komiks ten czytałem ze dwa dni (z przerwami). Ogólnie powiem ci że... dokładny nalot bombowy jest nie możliwy. Zamiast powiedzieć że to zawodowcy mogłeś dać że samoloty mają celownik laserwoy który naprowadza bomby. Tu pierwszy, ale mały minus. Drugi był na samym początku komiksu. Kiedy Norbet i Piotr rozmawiali z kumplami o ataku na Polskę zamiast napisać Norbert, napisałeś Diego :P . Wogóle komiks może nie jest realistyczny ale pokuje straszliwe oblicza wojny. Daje ci 10/10.

Lee 

Monet: 1

Wysłany: 09-03-08, 13:56     

No cóż na pierwszy rzut oka komiks jest wielki :P Ale po jego przeczytaniu było parę błędów i literówek o których już mówili moi poprzednicy lecz ogólnie to ten komiks przemówił mi do serca a zwłaszcza zakończenie ocena 9/10 mistrzu :D

Donavan

Wysłany: 06-04-08, 11:23     

no no, aż tyle obrazków? :shock: to już wogóle masakra. Komiks naprawdę bardzo dobry tylko że jak koledzy wcześniej mówili ze z tym wojskiem to troche przesada :P no i czasem były obrazki zupełnie nie potrzebne :/ a tak to komiks świetny :D 10/10

Siwy_PL

Wysłany: 10-04-08, 17:02     

Niby długi komiks,wszyscy go tak chwalą ,ale dla mnie to jest głupi komiks
gdyż niemcy zawsze są źli ,mówiłeś na zapowiedzi że to to jest komiks nieantyniemiecki ale jednak po przeczytaniu komiksu ,pomyślałem gów** prawda'' ,komiks jest chamsko na stawiony na niemcy ,ciekaw jestem jak byś się poczuł jakby tak nasrali na twoje ojczyznę ,końcówka mnie rozwaliła
niemcy podzielone na dwa kraje ,a ameryka znów oczywiście obroniła polskę przed złem :? ale a myślicie że polska tęż nie jest święta (nie że by mnie był patriotą) ,wiecie jak polska traktowała kozaków a ameryka jak traktuje indian ,wystrzelali prawie wszystkich ,a teraz indianie siedzą w jakiś rezerwatach i tylko tam bieda jest.Zrozmucie oni tam nawet szkół
nie mają a ty jeszcze pokazujesz tych amerykanów jako świętych,indianie
chcą zrobic własny kraj ale nie mają żadnych szans na zrobienie kraju .
Wojna się dawno skończyła :!: :!: :!:

Możecie teraz mówic że jestem chamem ale taka jest bolesna prawda.
Ja nie będe kłamał mówie co myśle o tym komiksie

Moja Ocena:
6/10 za długoś komiksu

Wolę komiksy Dartama i Beliara

Moje komiksy:
Upadek
Robione:

Piotr_PL 

Wysłany: 10-04-08, 19:46     

Siwy_PL napisał/a:
gdyż niemcy zawsze są źli ,mówiłeś na zapowiedzi że to to jest komiks nieantyniemiecki ale jednak po przeczytaniu komiksu ,pomyślałem gów** prawda'' ,komiks jest chamsko na stawiony na niemcy ,ciekaw jestem jak byś się poczuł jakby tak nasrali na twoje ojczyznę ,końcówka mnie rozwaliła
niemcy podzielone na dwa kraje ,a ameryka znów oczywiście obroniła polskę przed złem :? ale a myślicie że polska tęż nie jest święta (nie że by mnie był patriotą) ,wiecie jak polska traktowała kozaków a ameryka jak traktuje indian ,wystrzelali prawie wszystkich ,a teraz indianie siedzą w jakiś rezerwatach i tylko tam bieda jest.Zrozmucie oni tam nawet szkół

Możecie teraz mówic że jestem chamem ale taka jest bolesna prawda.
Ja nie będe kłamał mówie co myśle o tym komiksie

Moja Ocena:
6/10 za długoś komiksu

Wolę komiksy Dartama i Beliara

Boże, ludzie. Dlaczego wy wszystko bierzecie zawsze na poważnie, na serio i w ogóle? Nie sprzeczam się z twoją oceną, ale chcę wyjaśnić kilka spraw odnośnie wypowiedzi.
Przede wszystkim już kilkaset razy mówiłem że to był sprzeciw przeciwko wojnom, więc MUSIAŁO być to pokazane w sposób brutalny i agresywny. Masz do mnie żal że wybrałem Niemcy. A kogo miałem wybrać? Ukrainę? Niemcy to potęga militarna i ekonomiczna, dlatego ich wybrałem. A może miałem wziąć Rosję, która by się nie cackała tylko wystrzeliła tu atomówkę. Mówisz że ja jestem antyniemiecki? Ja nie piszę Niemcy z małej litery. A jedyni Niemcy do jakich mam powody do czepiania się to ci ze Zw. Pruskiego oraz Neonazistowscy. Poza nimi nic do Niemców nie mam. Mam nadzieję że już nie będę musiał tego powtarzać.
I cholera jasna wiem że Amerykanie nie są święci, ale zaczynacie mnie już naprawdę wkurzać że jeżeli nie pokażę ich jako złych, brudnych, nazistowskich i tchórzliwych a komiksu nie przesiąknę antyamerykanizmem to już jest źle. Wiem jak Polska traktowała Kozaków, Wiem jak Amerykanie indian itp. rzeczy. Ale to jest historia, a ten komiks to NIE jest komiks historyczny. Przestańcie brać go na serio, bo to tylko komiks.
I nie rozumiem tego hamskiego nastawienia do Niemców. A co miałem ich pokazać jako bogobojnych najeźdźców? Już mówiłem że brutalność i agresja były żeby pokazać okropieństwo wojny. Również ten wybuch atomowy.

Proszę was, nie bierzcie na serio takich rzeczy, bo to nie jest nic innego jak komiks. Nikogo tu nie zamierzam obrażać, upokarzać, ani kwestionować poglądów.

Wrath of the Lich King

Siwy_PL

Wysłany: 11-04-08, 14:33     

Sorry trochę przesadziłem ale szlak mnie trafia jak ktoś pokazuje ameryke jak nie wiem co ,ale komiks ma głupie teksty według mnie i podzielam zdanie Papacia Chmiella,generał na wojnie to trochę głupie ale komiks
głupkowato zrobiony raz gothic a drugi raz inna gra ,to nie pasuje :?

Moje komiksy:
Upadek
Robione:

Radwan 

Monet: 2
Medale: 1

Wysłany: 18-04-08, 20:34     

Dankaw napisał/a:
No cóż, powiem wprost: od 1 do obrony kościoła (nie pamiętam obrazka) to po prostu NUDY! Jeżeli miałbym ocenić ten fragment to 4/10! Ostatnie 2 arkusze (i końcówka 3 od tyłu) były akurat dobre i jeżeli miałbym ocenić to 10/10. Komiks BARDZO mało realny! Niemcy zdmuchiwali miasta jak świeczki, a Warszawa broniła się 10x lepiej! I W OGÓLE nie było wsparcia z powietrza w bitwach o miasta! (do czasu gdy przybyli amerykanie i jednego momentu gdzie się pojawily helikoptery) A co najgorsze to robiąc swój projekt CAŁKOWICIE forum się zniszczyło! To trochę podchodzi pod egoizm... Komiks oceniam na 8/10 za te ostanie piękne chwile komiksu. (tak by było 7/10).

Zgadzam się z przed mówcą! :evil: Komiks do d*py, przy 1.500 obrazku ziewałem z nudów... Wtedy wyszłem z tego i dopiero dziś przeczytałęm ostatnie dwa arkusze... Wielkie 0\100 :evil: Nudy, nudy i jeszcze raz nudy... tylko wojna, wojna i wojna, bitwa, pył, czołgi żołnierze, bomby i nic więcej!

P.S. Mam nadzieję, że Twój komiks-horror będzie lepszy...

Piotr_PL 

Wysłany: 18-04-08, 21:58     

Cytat:
Mam nadzieję, że Twój komiks-horror będzie lepszy...

Ten komiks-horror to ,,Las Śmierci" ;) Tylko niestety nie wiem kiedy będzie premiera bo jakoś ostatnio w ogóle nie mam weny :? Ale jeżeli trochę jej się znajdzie to robię tyle ile mogę ;) Pozdro.[/quote]

Wrath of the Lich King

FIREWOLF 

Monet: 1
Warn: 1/4

Wysłany: 18-04-08, 22:32     

ahh! zapomniałem ocenić (ale ciota ze mnie !) cóż komix baaardzo długi ale właściwie chyba w połowie obrazków nie pisało NIC co mnie trochę zas... no wiesz! ja nie uważam że to jest 0 przez duże Z ale faktycznie troszką nudnawy był ten komix. próbowałem go czytać na siłę ; ale to nie ma najmniejszego sęsu. te ostatnie piękne chwile mnie naprawde przybiły do fotela (na prawdę duży +!) ocenę końcową wystawie jaka się należy adminwi i komixowi!

OCENA WYNOSI 7+/10
DO KUJA Z POLITYKĄ :D Tu się Gothic i twórczość z niego liczy :) . Nie kłóćmy się o politykę, bo zobaczcie jak to nasze stosunki psuje... Ja + Fortuno = Korespondencyjni ziomale poróżnieni przez Politykę, ale zakopaliśmy to i cały czas ziomale. Tak samo z Darmorem. :)

laskos

Wysłany: 30-04-08, 19:32     

Boże... żałuje tylko, że stosunkowo niedawno podpieli mi neta :/

Wstęp :D
Komiks zdecydowanie najlepszy, genialnie zrobione zdjęcia(nie wiedziałem, że nasz Mistrz(Ojcze Rydzyku świeć nad jego duszą) grywa w OFP :D ). Z minusów to drażniło mnie tylko kilka ortów(może z 5)...

Rozwinięcie :D
Cóż, prawdę powiedziawszy nie spodziewałem się zachowania Marcina, odwetu USA, bombardowania Nadrenii... Wiele rzeczy widziałem zrobiłeś z wlasnego przykładu(imie i nazwisko przypadkiem nie to samo? :D ). ?ałuję tylko jednej rzeczy - tego, że uśmierciłeś Piotrka. ?le rozmieściłeś stopnie wojskowe(towarzysz kapitan Kozłowski dowodzil starszym od siebie stopniem GENERAŁEM). Przyczepie się jeszcze do tego co Papcio ChmieLL - ordery: faktycznie, VM to najwyższe odznaczenie wojskowe, a Order OB dostajemy za faktycznie... Wieeee...eeelkie zasługi dla Kraju. Order amerykański? Uujdzie...

Zakończenie :D
Ogólnie komiks najlepszy ze wszystkich Twoich dzieł(zmotywowaleś mnie do pracy nad komiksem o dniu 26.04.1986 ;) )... kilka minusów tak więc...

9,7/10 ;)

Papcio ChmieLL napisał/a:

CZUWAJ!

Czuwaj druhu ;)

http://r3.fodey.com/15770...gif[/img][/url]

Autor postu otrzymał kopa w dupę.

xxxl 

Wysłany: 31-05-08, 11:23     

Aleee komiks.Nie dziwię sie,że tyle nad nim pracowałeś.
Fabuła:Wspaniała 10/10
Teksty:Było parę błędów hmmmm... 8,5/10
Grafika:Bez namysłu 10/10
Długość:Oczywiste,że 10/10
Ocena ogólna:Mocne 9,7/10

Yoshitsune

Wysłany: 01-06-08, 16:06     

:joker: :mrgreen: :queen: :mrgreen: Najlepszy komiks jaki w życiu widziałem :shock: :shock: :shock: :farao: :king: oceny nie będe wpisywał bo mi miejsca zabraknie!!!SZACUN!!!!!!!!

Kastet 
I'm a collector!

Monet: 92

Wysłany: 05-06-08, 13:24     

Stary, 3527 obrazków - szacuneczek i respekt !!!! A co do komiksu, extra wykonanie. Nie ma co tu dużo mówić: 10/10 !!!!

Zerox 
Nabijacz postów

Monet: 14
Medale: 3

Wysłany: 07-06-08, 13:22     

Papcio ma zdecydowanie rację co do tego komiksu, no ale błędy i nieznajomość jakiejś dziedziny się zdarzają, w końcu to komiks nie rzeczywistość ;)
ZA DŁUGI, ale dobry
może sensu nie miał ale to jest komiks Piotra_PL, co zdecydowanie mówi samo za siebie - WSPANIAŁY
a teksty, standardowo z paroma błędami, ale kto by nie popełnił ich w takiej wielkiej pracy ;)

Fabuła: 5/10
Grafika: 11/10
Teksty: 10/10

RAZEM: 8,7/10 Wspaniały komiks
na bestsellera to trochę za mało, bo Piotra stać na więcej

Koniec z komiksami - czas na emeryturę

Werter_The_Killer

Wysłany: 14-06-08, 18:08     

Super Komiks PiotrPl!!!!! Jak go przeczytałem to poczułem się dumny z bycia Polakiem :wink: . Daje 100000000000000000/10

malinkarj

Wysłany: 14-06-08, 20:28     

to twój najlepszy komiks brak mi słów
naprawdę dobra robota

Ortografia 10/10
Wykonanie 10/10
Fabuła 10/10

ocena Domyślna 10/10

Gratulacje.

Nero

Wysłany: 27-06-08, 21:06     

Łoooł... Na początku myślałem, że komiks nie będzie zbyt długi. Ale jednak się myliłem. Około 2h czytania ale warto było. Jednak komiks był trochę za długi i nie spodobały mi sie za bardzo scenki w tej 2 grze. A teraz ocenki:
Fabuła 9/10
Teksty&Ortografia 10/10
Ujęcia 10/10
Długość 10/10

Ogulnie dam 9,5/10 głównie przez te długość i niewielke błędy.

PzDr i szacuneczek

To Twoja Walka! To Twoje ?ycie!
Nigdy Na Dnie! Zawsze Na Szczycie!

Dawno mnie tu nie było.

Patryk94 

Wysłany: 10-07-08, 19:33     

Świetny, boski i zajefajny komiks :D Polska została zaatakowana przez Niemców, tak jak kiedyś... Ale tym razem w nowoczesnych czasach :) Napoczątku myślałem, że przegramy, ale gdy czytałem dalej to wierzyłem, że wygramy :) Wykoanie bardzo i to jak bardzo dobrze :) Brałeś także obrazki z innej gry i to jeszcze z wojennej :) Zadużo by tu pisać... Ale jeszcze powiem, że to jest jeden z najdłuższych komiksów, których czytałem i zarazem najlepszy :D Ocenka zasługuje 10/10.

Piotr_PL 

Wysłany: 12-07-08, 09:16     

Siwy_PL napisał/a:

Przepraszam ze tak późno odpowiadam, ale pragnę zaznaczyć kilka punktów tego że twoja wypowiedź nie ma logiki. Przede wszystkim dobija mnie jedno. Wypominasz co robiła Polska w jakimś XVII wieku i Ameryka w jakimś XIX. Jednak Niemców którzy jeszcze 70 lat temu dopuszczali się najgorszych zbrodni w historii ludzkości, zaciekle bronisz. Nie widzę tu logiki żadnej. Poza tym mam powody żeby sądzić że bulwersujesz się nie z tego powodu jak tu są pokazani Amerykanie, ale dlatego że oni w ogóle tu są. Znam was dobrze, z tym waszym wymyślonym antyamerykanizmem, głoszonym przez ludzi którzy nawet w USA nigdy nie byli. Nie mówię nikomu że musi lubić Amerykanów, ale to jest MÓJ komiks i będę tutaj pokazywał to co JA chcę. I jeszcze to pytanie twoje: ,,ciekaw jestem jak byś się poczuł jakby tak nasrali na twoje ojczyznę". No ty nasrałeś na ojczyznę amerykanów, więc nie jesteś lepszy. Wiem o zbrodniach Amerykanów na Indianach, ale powiedz mi co to ma do rzeczy w tym komiksie!? Widziałeś tam gdzieś Indian albo Kozaków?? I jeszcze to cię denerwuje że najeźdźcy są przedstawieni jako brutalni i agresywni. Teraz to już naprawdę śmiech na sali zrobiłeś. Może i znasz się na bitwach, ale widzę że zupełnie się nie znasz na wojnach. I jeszcze mówiłeś o tym jacy to źli są amerykanie. A myślisz że Niemcy są święci? Byłeś kiedykolwiek w Niemczech, że tak mówisz? Ja byłem. Wiesz jaki tam czasem panuje Antypolonizm? Masz pojęcie jak wielu Niemców jest dumnych z Hitlera i domaga się zwrotu polskich ziem? I mówisz że komiks przedstawia chamsko Niemców, ale stawiam miliard złotych że gdyby był chamsko nastawiony na Amerykanów to byś się cieszył. Nikogo nie zmuszam do czytania tego komiksu, ale na koniec muszę powiedzieć coś do Antyamerykańskich ludzi: ,,Od leczenia antyamerykańskich kompleksów jest Onet, a nie to forum!"

Wrath of the Lich King

Tengron

Wysłany: 12-07-08, 12:05     

No to ja teraz walnę sobie spóźniony koment ;)
Na komiks czekałem i wiedziałem o czym będzie więc się zbytnio nie zawiodłem. Jeśli chodzi o przesłanie komiksu to jest ono dobre bo każdy normalny człek wie że wojna jest zła i okrutna. I właśnie tak potraktowałem to dzieło jeśli chodzi o ocenę 10/10. Bo według mnie ten komiks jest przesłaniem i nie należy brać pod uwagę błędów językowych jak i realizmu.
No ale jeśli chodzi o błędy to oczywiście zgodzę się z przedmówcami że to raczej nie jest wojsko tylko jakieś przeczkole ;) Brakuje mi więcej bluzgania i cierpienia. Niema mowy aby telefony komórkowe i budki działały podczas inwazji bo wróg na pewno by zniszczył stacje przekaźnikowe. Troszkę dobija mnie zachowanie polskiego dowódcy, jakieś narady z szeregowcami ;) I dobiły mnie jeszcze dwie rzeczy. Pierwsza to pomoc Amerykanów. Z której strony oni przylecieli? Z zachodu nie bo tam są Niemcy. Z Bałtyku nie bo by ich zaatakowała flota Niemiecka. Ze wschodu nie bo tam Ruskie a oni są neutralni. A z południa by musieli przerzucać przez wiele państw. Dla mnie trochę dziwne. I jedna jedyna rzecz, która mnie po prostu wkur**** i jakbym był wredny to bym ci obniżył ocenę :] Ta flaga sprzymierzonych. Połączyłeś flagę Polski i USA co dla mnie jest po prostu bezwstydnym hańbieniem symbolu narodowego. No ale wredny nie jestem.
Ogólnie jeśli chodzi o realizm to wszystkimi członkami podpisuje się pod błędami Papcia.
Ale komiks i tak jest boski i masz w pełni zasłużone 10/10. Moje gratulacje.

Zrobione:
Znamię - cz.1(25 obr.) - średnia ocena 7,3/10
Robione:
Znamię - cz.2(36 obr.)
Znamię - cz.3(22 obr.)
Planowane:
Znamię 2 (0 obr.)

Assasin

Wysłany: 26-07-08, 14:56     

Oceny :
Fabuła : 10
Grafika :10
Walka : 10
Teksty : 11
Ocena Końcowa :
100000000000000000000000/10
PS:jaka to gra na Pw napisać albo tu

Piotr_PL 

Wysłany: 17-09-08, 21:41     

Zgadzam się z przed mówcą! :evil: Komiks do d*py, przy 1.500 obrazku ziewałem z nudów... Wtedy wyszłem z tego i dopiero dziś przeczytałęm ostatnie dwa arkusze... Wielkie 0\100 :evil: Nudy, nudy i jeszcze raz nudy... tylko wojna, wojna i wojna, bitwa, pył, czołgi żołnierze, bomby i nic więcej!

P.S. Mam nadzieję, że Twój komiks-horror będzie lepszy...[/quote]

Nie mam nic do negatywnych komentów ale tutaj padło coś czym się skompromitowałeś na całej linii. Piszesz że nudy. Jest mi naprawdę przykro że ktoś oczekiwał po tym komiksie jakiejś bezmyślnej akcji w co trzecim obrazku. Tak się składa że jakbyś się dokładnie wczuł w całokształt to byś sam zauważył że ja tego komiksu nie zrobiłem po to żeby widzowie byli zadowoleni, ale żeby poruszyć ważny temat w świecie oraz stosunkach polsko-niemieckich. Ja się tu nie skupiłem na akcji. Chciałem tym poruszyć ważne tematy- śmierć, strach, poświęcenie, miłość i wszystko co człowiek może zrobić w różnych sytuacjach. O to chodziło. Morawski mimo wielkiej tragedii nadal szedł za głosem serca osobistego i patriotycznego. Tak samo miał pokazać że wojna nie ma dobrych cech. To było główne zadanie tego komiksu. Jak mi wyskakujesz z tekstem- ,,Nudy" to dajesz mi do zrozumienia że nie rozumiesz takich rzeczy i oczekujesz tylko akcji. Ten kto się wczuwał w Morawskiego ten zrozumiał komiks i wiedział że nie robiłem tego dla zadowolenia widza, a bardziej zaszokowania i dania mu do zrozumienia pewnych rzeczy. Jak ktoś tego nie rozumie i oczekuje tylko akcji z filmów rodem wziętej to już jego problem a nie mój. Ten komiks to NIE jest akcja.

PS: Jak ktoś zaczyna post od ,,Zgadzam się z..." to w moich oczach pisze komentarz w oparciu o kogoś i ma nadzieję na wsparcie z jego strony, zamiast pisać tylko swoje zdanie.

To tyle. Pozdrawiam.

Wrath of the Lich King

bartek

Wysłany: 29-09-08, 12:44     

Hahahahahahahaha XD XD XD Komiks wyszedł śmiesznie ,komiks o Polsce na gothicu XDXD hahahahahaha XD ja nie mogę ,wszędzie nuda i głupota bez granic XD Politycznie to zrąbałeś , pokazane wojsko POlskie też nie najlepiej po prostu dno ,jak chcesz robic przesłanie to nie na komiksie w gothicu XD I mam gdzieś co będzie cie pisali bo to moje zdanie i go nie zmienie a końcówka była idiotyczna idzie Diego a tu nagle zdjęcie z reala XD XD XD
Prędzej Rosja by zatakowała Polske a nie jakieś Niemcy z tego wynika że
gówno się znasz na polityce XD Diego 18 latek hahahahahahahahahaha!!! lub gorn cz bezi Hahahahahahahahahah!!! A jak znam życie to za chwile będą
mnie najeżdac bo twój komiks zgnoiłem XD Ocena 2/10 XD

Konq

Wysłany: 18-10-08, 20:14     

bartek napisał/a:
Hahahahahahahaha XD XD XD Komiks wyszedł śmiesznie ,komiks o Polsce na gothicu XDXD hahahahahaha XD ja nie mogę ,wszędzie nuda i głupota bez granic XD Politycznie to zrąbałeś , pokazane wojsko POlskie też nie najlepiej po prostu dno ,jak chcesz robic przesłanie to nie na komiksie w gothicu XD I mam gdzieś co będzie cie pisali bo to moje zdanie i go nie zmienie a końcówka była idiotyczna idzie Diego a tu nagle zdjęcie z reala XD XD XD
Prędzej Rosja by zatakowała Polske a nie jakieś Niemcy z tego wynika że
gówno się znasz na polityce XD Diego 18 latek hahahahahahahahahaha!!! lub gorn cz bezi Hahahahahahahahahah!!! A jak znam życie to za chwile będą
mnie najeżdac bo twój komiks zgnoiłem XD Ocena 2/10 XD

Wiesz co , twoja odpowiedź jest co najmniej żałosna,że co że w gothicu ? to tylko forma przekazu, wojsko polskie ,dno tak ? wiesz co , taki z ciebie polak jak z koziej dupy trąba na dodatek te kretyńskie "hahahah" . A to kto by zaatakował pierwszym też zalosne, to jest wizja mądralo . Generalnie, zakładam że jesteś małym pryszczatym,grubym 11 latkiem i podnieciłeś się możliwością pisania na forum postów(wiesz co to jest ?) .

Edit - oj masz aż 90 postów , nie zauważyłem ,czyli jest z tobą jeszcze gorzej

Autor postu dostał w mordę.

Odpowiedz do tematu