Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
OJCZYZNA
Autor Wiadomość
Karlos_Is_Back 

Monet: 12

Wysłany: 10-10-09, 21:51     

No nie wiem co mam powiedzieć, mój ty kumplu, ogólnie pracowałeś ponad rok, ale NIE NA DARMO!! Komiks jest... ZAJEDWABISTY :] Komiks jest długi, a zarazem ciekawy, trudno teraz połączyć te dwie cechy. No cóż, komiks cały czas trzyma w napięciu, nie ma takiego momentu, bym się nudził/zasypiał :-) Ale to samobójstwo :/ Trochę mnie zdołowało, ale cóż, nie każdy dobry komiks, kończy się Happy Endem.

Oceny:

Grafika: 10/10
Akcja: 10/10
Fabuła: 10/10

Ogólnie: 10/10

bfalb11 

Wysłany: 14-11-09, 01:39     

Hmmmm......Powiem tak komiks był dla mnie dość denny nie lubije wojennych.Było bardzo dużo literówek a jak gadali przez telefon to mnie to dołowało 1+ to że obrazki są ładne sorry 2/10 :( :( :(

ŻART!!
Przeczytałem ten komiks ze 2 razy(był za długi żeby przeczytać więcej) i jestem bardzo zadowolony...nawet więcej...był to najlepszy komiks we wszechwsiwiecie i to nie jest żart rozłożyłeś wszystkie komiksy na łopatki wgniotłeś w ziemie i potraktowałeś atomówką (tak jak na końcu komiksu xD ) w całą pewnością powinni ci dać coś jak ,,Super Bestseller" albo ,,Komiks roku....." moja ocena to.............................................12213123123123123/10
sory że tak mało ale wyszło dennie(xD)

PS:.

Zauważyliście,że wszystkie komiksy piotra kończą sie albo śmiercią albo zranieniem duchowym bohatera no cóż piotr jest.............wyrąbisty,a w następnym daj że mu rodzinę wybili co? :P :P :P :P

Siruviel 

Monet: 3
Medale: 1

Wysłany: 14-11-09, 12:12     

Tyle to jest na forum, a ja jeszcze tego nie oceniłem xD .
Na początku (jak pierwszy raz zobaczyłem ten komiks) to pomyślałem sobie ,,A co mi tam przeczytam", a jak zobaczyłem jego długość to się rozmyśliłem XD. Po tym czasie robiłem parę podejść, ale kończyło się max. na 10 arkuszu, aż w końcu się przemogłem i przeczytałem cały. I nie zawiodłem się, komiks cały czas trzyma klimat, zauważyłem, ze jest bardzo mało scenek robionych w Gothc'u, a to jest plus :P .
Dobra masz 10/10.

Eskel 

Monet: 8

Wysłany: 15-11-09, 20:42     

Czytałem to od wczoraj... I dopiero dziś wieczór skończyłem... Ale warto było poświęcić czas na tak wspaniały komiks. Komiks jest długi, ba, bardzo długi ale też i bardzo ciekawy. Trzyma w napięciu do końca, było kilka momentów gdzie się nudziłem np. obrazki gdzie był same walki i teksty narratora, czasem już je omijałem.

Twoja ocena to: 10

Grzenia 

Monet: 9

Wysłany: 18-11-09, 11:08     

Teraz już wiem dlaczego się boje wchodzić na dział twórców komiksów :P

Ale ten komiks jest.... bez pudła. GENIALNY.

10/10

Huraaaaa :D

A niechaj narodowie wżdy postronni znają, iż Polacy nie cioty, iż GothicKomiksy mają.

Myrtan 

Wysłany: 05-12-09, 15:54     

Straciłem 2godziny czytania które uważam za nie zmarnowane :) W trakcie czytania poszłem do kibelka z kilka razy :P Fabuła fajna dosyć :) Ale jaka dłuuuuuuga :P dłuższego komiksu to chyba na świecie nie ma chłopie ;) Screeny fajne 9,5/10, a zapomniałbym bym za fabułe 9,5/10 :) gdyż nie lubie komiksów powiązań dzisiejszych lecz ten jest niezły bardzo ;) , teksty takie sobie 8/10 Ogółem 10/10 Bo zarąbiste :]

Mario147 

Wysłany: 27-12-09, 14:02     

Świetny komiks.Naprawde wciąga i chce sie go czytać,aż łezka mi poleciała jak sie dowiedziałem,że Piotr sie zabił :|

10/10

michur99 

Wysłany: 11-01-10, 17:45     

to jest super!!!!!!!!!!! Po prostu rewelka!!!!! :-) lepszego komiksu nie czytałem z chęcią daje max. punktów :)

MaCio$ 

Monet: 2

Wysłany: 15-02-10, 15:27     

Pouczająca i ciekawa historia...Wojna jest zła,my wiemy to z gier,książek i komiksów.
Żołnierz czuje prawdziwy strach.Ty tu bardzo dobrze odwzorowałeś wszystko,strach,nic tak nie pomaga jak przyjaciel.W komiksie pokazałeś jak walczy PRAWDZIWY polak,człowiek który WIE czym jest jego ojczyzna.Niestety szkoda,że Piotrek popełnił samobójstwo (Zabawne ;) Moja dziewczyna też ma na imię Marta ;) ) Błędy widziałem,ale miałeś przy tym sporo pracy i nie łatwo było by wypatrzeć takie błędy.

Daje 10/10 bez zastanowienia ;) Pozdrawiam :)

Komiksy:

Mini komiksy:

Filmy:
Gothic: Krwawa wojna
Gothic: Wojownik
Gothic: Krwawa wojna 2
w planach:

Ostatnio zmieniony przez MaCio$ 17-06-10, 16:51, w całości zmieniany 1 raz  

edw@rd_98
[Usunięty]

Wysłany: 25-03-10, 18:34     

WOOOOOOOOW! TEN KOMIKS JEST ZAJEBISTY!!! NAJLEPSZY TWUJ KOMIKS! 1000000000000000000000000000000000000/10!!!! ANJLEPSZY KOMIKSA NA FORUUUM!! :mrgreen: :mrgreen:

Asinus 

Wysłany: 01-04-10, 22:42     

Ow Shiet Będzie co czytać komiks ciekawy jednak denerwuje mnie to że bedzie mniej gothica narazie jestem na cz 8 więc przekonam sie za komiks 9/10

Karik04 

Monet: 5
Medale: 2

Wysłany: 04-04-10, 09:33     

Jak dla mnie: BOMBA! Najlepszy komiks na forum. Świetna fabuła, wzruszające zakończene, wspaniałe bitwy. Klimatyczne teksty i doskonałe wykonanie. 11/10. To nie BESTSELLER. To coś więcej.

SkorpionX 

Monet: 9

Wysłany: 01-07-10, 12:03     

Fabuła 10/10 - Aż się łezka w oku kręci. Ładnie połączyłeś patriotyzm z lekkim humorem i akcjami wojennymi. To samobójstwo...

Teksty 10/10 - Zdarzało się kilka błędów, ale po za tym git!

Wykonanie 10/10 - Tu jest idealnie, + za fajne sceny walki w innej grze.

OGÓLNIE 10/10

michur 

Wysłany: 13-07-10, 07:34     

hmmm... tylko 1 mi się nie podoba aż za dużo tych scen z innej gry ciągle jakieś wybuchy dupy itp. A więc podsumujmy:

fabuła:10/10
Teksty: nie ma co się czepiać 10/10
Akcja: bardzo dużo -jak to na wojnie 9/10
i Wykonanie:za dużo mi się wydaje scen z tej gry strategicznej 8,5/10

Ogólnie:9,375 tak obliczyłem w kalkulatorze bo mi się nie chciało xd

karpczonisko 

Monet: 5
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 21-07-10, 23:34     

Fabuła 10/10. Za pomysł na który ja (a znajomi uważają mnie za osobą która potrafi wymyślić prawie wszystko) bym nie wpadł. Gratulacje masz wielki łeb.

Błędów dużo nie było ale przy takim długim komiksie mogą się zdarzyć literówki (rozbiło mnie to: jak pierdyknie to wróg zniknie.)

Wykonanie 10/10 Fajne sceny walk fajna gra użyta (Operation Flashpoint... dobra gierka ale trudna jak diabli),ładnie wszystko zrobione ruchy żołnierzy w Gothicu realistyczne...

Średnia: 10/10 moja ocena za komiks. I po za tym końcówka... Te myślenie o samobójstwie po zawodzie miłosnym. Do diabła też o tym myślałem nie dawno ale nie będę opowiadał bo to nie od tego jest to forum a po za tym jest to tak dziwne żeby mi nikt nie uwierzył. Tylko dlaczego tak się na Niemców wszyscy uwzięli? Akurat teraz Niemcy by nas nie zaatakowali prędzej zrobiła by to Rosja.

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

Diegos 

Wysłany: 13-08-10, 21:40     

Jeden z najlepszych komiksów na forum o czym świadczy przede wszystkim status Bestsellera i liczba komentarzy. O Ojczyźnie można by opowiadać długo, chyba jednak każdy kto go czytał wie że jest to komiks bardzo złożony i dość skomplikowany, ale raczej w pozytywnym znaczeniu. Jedyna rzecz na jaką mógłbym tu narzekać to czasami nudne bitwy, obrazki przewijające się przez całe arkusze przedstawiajace różne walki (obrazki te były zrobione chyba w grze World In Conflict), o wiele ciekawsze były te zrobione w Gothicu z większą iloscią tekstu. Tak czy inaczej "Ojczyzna" w pełni zasługuje na przyznanego jej Bestsellera, moja ocena to: 9+/10.

Da Vinci 

Wysłany: 06-10-10, 11:22     

Ten komiks to jest jedno wielkie ierdolone gowno jak jego autor. 0/10 i zarac bestsellera kurwa bo to obraza!

mat18x 

Wysłany: 13-12-10, 20:35     

Stary ten komiks wymiata. Opłacało się 2h przesiedzieć przed tym komiksem. Myślałem ,że Piotrek tam z Ewą ułoży se życie ,ale jak widać popełnił samobójstwo. Ja myślałem ,że się w tym momencie rozkleję ,ale powstrzymałem emocje.

10 bez dwóch zdań.

gornpudzian2 

Warn: 2/4

Wysłany: 10-05-11, 15:10     

komix głupi!!!!!!
fabuła - nudna nieciekawa zenujaca i wogole to do kitu.kto by wymyslil ze Polska walczy z Niemcami!!!Znalazl sie patriota :mrgreen:
wykonanie dobre.masz tu plusa
ocena koncowa 6/10

Spiro 

Warn: 1/4

Wysłany: 11-05-11, 11:28     

Fabuła jest zawalista, chodzi mi tutaj w szczególności o wykorzystany przez Ciebie pomysł. Literówki niby jakieś tam były, ale ostatecznie nie dużo. Przy tak długim komiksie można podarować. Na pochwałę zasługują również sceny walk. Ciekawy motyw OFP :D

Ocena: 10/10

Ancykwadrt 

Wysłany: 19-06-11, 13:00     

Ten komiks to arcydzieło! :) Jest świetny, wciąga i porywa swoją fabułą w tamtejszy świat.. Zdecydowanie 10/10! ;)

Ancykwadrt

diego1 

Wysłany: 03-11-11, 16:22     

wyrąbane ty to jesteś mistrzu weź jaki naj większy w historii gothic komiksy brawo całość komiksu oceniam na 1000000000na10 :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :fuuu:
:fuuu: :fuuu: :fuuu: :fuuu: :fuuu:

Sandro 

Wysłany: 06-01-12, 12:15     

No ogólnie komiks bardzo fajny, jeden z moich ulubionych Twojej roboty. Tylko trochę mało Polska używała czołgów, czasem wyglądało to tak, jakby w ogóle ich właściwie nie miała. Ale moja ocena: 10/10

Odpowiedz do tematu