No nie wiem co mam powiedzieć, mój ty kumplu, ogólnie pracowałeś ponad rok, ale NIE NA DARMO!! Komiks jest... ZAJEDWABISTY Komiks jest długi, a zarazem ciekawy, trudno teraz połączyć te dwie cechy. No cóż, komiks cały czas trzyma w napięciu, nie ma takiego momentu, bym się nudził/zasypiał Ale to samobójstwo Trochę mnie zdołowało, ale cóż, nie każdy dobry komiks, kończy się Happy Endem.
Hmmmm......Powiem tak komiks był dla mnie dość denny nie lubije wojennych.Było bardzo dużo literówek a jak gadali przez telefon to mnie to dołowało 1+ to że obrazki są ładne sorry 2/10
ŻART!!
Przeczytałem ten komiks ze 2 razy(był za długi żeby przeczytać więcej) i jestem bardzo zadowolony...nawet więcej...był to najlepszy komiks we wszechwsiwiecie i to nie jest żart rozłożyłeś wszystkie komiksy na łopatki wgniotłeś w ziemie i potraktowałeś atomówką (tak jak na końcu komiksu ) w całą pewnością powinni ci dać coś jak ,,Super Bestseller" albo ,,Komiks roku....." moja ocena to.............................................12213123123123123/10
sory że tak mało ale wyszło dennie(xD)
PS:.
Zauważyliście,że wszystkie komiksy piotra kończą sie albo śmiercią albo zranieniem duchowym bohatera no cóż piotr jest.............wyrąbisty,a w następnym daj że mu rodzinę wybili co?
Tyle to jest na forum, a ja jeszcze tego nie oceniłem .
Na początku (jak pierwszy raz zobaczyłem ten komiks) to pomyślałem sobie ,,A co mi tam przeczytam", a jak zobaczyłem jego długość to się rozmyśliłem XD. Po tym czasie robiłem parę podejść, ale kończyło się max. na 10 arkuszu, aż w końcu się przemogłem i przeczytałem cały. I nie zawiodłem się, komiks cały czas trzyma klimat, zauważyłem, ze jest bardzo mało scenek robionych w Gothc'u, a to jest plus .
Dobra masz 10/10.
Czytałem to od wczoraj... I dopiero dziś wieczór skończyłem... Ale warto było poświęcić czas na tak wspaniały komiks. Komiks jest długi, ba, bardzo długi ale też i bardzo ciekawy. Trzyma w napięciu do końca, było kilka momentów gdzie się nudziłem np. obrazki gdzie był same walki i teksty narratora, czasem już je omijałem.
Straciłem 2godziny czytania które uważam za nie zmarnowane W trakcie czytania poszłem do kibelka z kilka razy Fabuła fajna dosyć Ale jaka dłuuuuuuga dłuższego komiksu to chyba na świecie nie ma chłopie Screeny fajne 9,5/10, a zapomniałbym bym za fabułe 9,5/10 gdyż nie lubie komiksów powiązań dzisiejszych lecz ten jest niezły bardzo , teksty takie sobie 8/10 Ogółem 10/10 Bo zarąbiste
Pouczająca i ciekawa historia...Wojna jest zła,my wiemy to z gier,książek i komiksów.
Żołnierz czuje prawdziwy strach.Ty tu bardzo dobrze odwzorowałeś wszystko,strach,nic tak nie pomaga jak przyjaciel.W komiksie pokazałeś jak walczy PRAWDZIWY polak,człowiek który WIE czym jest jego ojczyzna.Niestety szkoda,że Piotrek popełnił samobójstwo (Zabawne Moja dziewczyna też ma na imię Marta ) Błędy widziałem,ale miałeś przy tym sporo pracy i nie łatwo było by wypatrzeć takie błędy.
Daje 10/10 bez zastanowienia Pozdrawiam
_________________ Witam jestem Maciek moja działalność na forum jest oczywista, komiksy i filmy ( głównie filmy bo robi się je przyjemniej ) Pozdrawiam
Jak dla mnie: BOMBA! Najlepszy komiks na forum. Świetna fabuła, wzruszające zakończene, wspaniałe bitwy. Klimatyczne teksty i doskonałe wykonanie. 11/10. To nie BESTSELLER. To coś więcej.
hmmm... tylko 1 mi się nie podoba aż za dużo tych scen z innej gry ciągle jakieś wybuchy dupy itp. A więc podsumujmy:
fabuła:10/10
Teksty: nie ma co się czepiać 10/10
Akcja: bardzo dużo -jak to na wojnie 9/10
i Wykonanie:za dużo mi się wydaje scen z tej gry strategicznej 8,5/10
Ogólnie:9,375 tak obliczyłem w kalkulatorze bo mi się nie chciało xd
Fabuła 10/10. Za pomysł na który ja (a znajomi uważają mnie za osobą która potrafi wymyślić prawie wszystko) bym nie wpadł. Gratulacje masz wielki łeb.
Błędów dużo nie było ale przy takim długim komiksie mogą się zdarzyć literówki (rozbiło mnie to: jak pierdyknie to wróg zniknie.)
Wykonanie 10/10 Fajne sceny walk fajna gra użyta (Operation Flashpoint... dobra gierka ale trudna jak diabli),ładnie wszystko zrobione ruchy żołnierzy w Gothicu realistyczne...
Średnia: 10/10 moja ocena za komiks. I po za tym końcówka... Te myślenie o samobójstwie po zawodzie miłosnym. Do diabła też o tym myślałem nie dawno ale nie będę opowiadał bo to nie od tego jest to forum a po za tym jest to tak dziwne żeby mi nikt nie uwierzył. Tylko dlaczego tak się na Niemców wszyscy uwzięli? Akurat teraz Niemcy by nas nie zaatakowali prędzej zrobiła by to Rosja.
"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]
Jeden z najlepszych komiksów na forum o czym świadczy przede wszystkim status Bestsellera i liczba komentarzy. O Ojczyźnie można by opowiadać długo, chyba jednak każdy kto go czytał wie że jest to komiks bardzo złożony i dość skomplikowany, ale raczej w pozytywnym znaczeniu. Jedyna rzecz na jaką mógłbym tu narzekać to czasami nudne bitwy, obrazki przewijające się przez całe arkusze przedstawiajace różne walki (obrazki te były zrobione chyba w grze World In Conflict), o wiele ciekawsze były te zrobione w Gothicu z większą iloscią tekstu. Tak czy inaczej "Ojczyzna" w pełni zasługuje na przyznanego jej Bestsellera, moja ocena to: 9+/10.
_________________ Jestem nowy, na stronę wchodzę już od bardzo dawna i przeczytałem już sporo komiksów ale zarejestrowałem się dopiero niedawno.
Stary ten komiks wymiata. Opłacało się 2h przesiedzieć przed tym komiksem. Myślałem ,że Piotrek tam z Ewą ułoży se życie ,ale jak widać popełnił samobójstwo. Ja myślałem ,że się w tym momencie rozkleję ,ale powstrzymałem emocje.
komix głupi!!!!!!
fabuła - nudna nieciekawa zenujaca i wogole to do kitu.kto by wymyslil ze Polska walczy z Niemcami!!!Znalazl sie patriota
wykonanie dobre.masz tu plusa
ocena koncowa 6/10
Fabuła jest zawalista, chodzi mi tutaj w szczególności o wykorzystany przez Ciebie pomysł. Literówki niby jakieś tam były, ale ostatecznie nie dużo. Przy tak długim komiksie można podarować. Na pochwałę zasługują również sceny walk. Ciekawy motyw OFP
No ogólnie komiks bardzo fajny, jeden z moich ulubionych Twojej roboty. Tylko trochę mało Polska używała czołgów, czasem wyglądało to tak, jakby w ogóle ich właściwie nie miała. Ale moja ocena: 10/10
_________________ "Ten, komu starczy odwagi i wytrwałości, by przez całe życie wpatrywać się w mrok, pierwszy dojrzy w nim przebłysk światła" - Chan.