Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez:
Dartam
21-11-09, 23:33
Komercha!
Autor Wiadomość
JakubcioPL 

Monet: 25
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 21-11-09, 20:01   Komercha!  

Słuchajcie. Dzisiaj zauważyłem, że pojawił się "panel bryłkowy". I ogólną jego zasadę pochwalam. Ktoś płaci kasę - niech sobie ma te medale, VIPa czy zmianę nicku. ALE KOMPLETNIE SIĘ NIE ZGADZAM Z TYM, ŻEBY MOŻLIWE BYŁO ZDJĘCIE WARNA!

Warn przyznawany jest za złamanie regulaminu. Chociażby weźmy sobie spam. Przyjmijmy, że spamuję sobie w komiksach Papcia, i dostaję za to warna. No, ale że jestem kasiasty, to sobie wykupuję zdjęcie warna, i hulaj dusza, piekła nie ma? No dajcie spokój. To, że zapłaciłem kasę, nie znaczy, że w jakikolwiek sposób odpowiedziałem za to, co zrobiłem! Warna na 30 dni jest o wiele większą karą niż kupienie jakiś bryłek. Jestem stanowczo za taką komercjalizacją - niedługo za kasę sobie moda będziemy kupować? Albo dział komiksiarzy?!

Co wy o tym sądzicie?

Autor postu otrzymał kopa w dupę.

Daj monetę autorowi tego posta

Garrador 
Arcymag arcylisz

Monet: 13
Medale: 1

Wysłany: 21-11-09, 22:43     

Jestem Za. Ale nie tylko warnami - za całym tym obrazem płacenia za VIP czy coś w tym stylu.
Warny mają być odzwierciedleniem kary. Jeśli użytkownik złamał regulamin, to dostaje go jako karę. I co, wykupi się go? Po co niby? Użytkownik wycierpi i może coś sobie przemyśli. A tak? Zapłaci i tyle.
VIP ma być odzwierciedleniem zasług dla forum. Tak połowa forum sobie uzbiera, kupi i tyle. Forum będzie mieć tylko VIpów. Na co?
Jestem na CAŁKOWITYM USUNIĘCEM PŁACENIA ZA COKOLWIEK
Przychodzę tu pogadać z ludźmi, a nie płacić.

A jeśli coś takiego robicie, to potem nie gadać ciągle o traconym klimacie gdzie się da, gdy sami go tracicie...

"Śmierć, Zemsta i Furia to trzy podstawowe składniki Chaosu"
I believe i am pie!

Lestek147 
Oyashiro-sama

Monet: 12
Medale: 2

Wysłany: 21-11-09, 22:59     

No cóż, ja jestem za Garradorem --.-- Co będzie potem ? 200 bryłek / moderatora ? Nie, jestem zdecydowanie, w 100% PRZECIWKO komercjalizacji forum.

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21
Medale: 1

Wysłany: 21-11-09, 23:05     

A ja wiem... Ja bym proponował w zamian za bryłki zrobić coś takiego jak jest na stronie anime-shinden(NIE REKLAMUJE! BROŃ OJCZYZNO), gdzie możesz sobie zamówić koszulkę ze wzorem z anime. Trzeba się tylko dogadać z firmą, która koszulki dostarcza.
A na pewno nie zgadzam się na możliwość wykupywania się z warnów. To tak jak były odpusty w Kościele pod koniec średniowiecza. Kościół w ogólnym rozrachunku dobrze na tym nie wyszedł więc czemu forum miało by wyjść???
Co do VIP... To powinno być za zasługi. Nie za SMS-y.

Dartam 

Monet: 27
Medale: 6

Wysłany: 21-11-09, 23:33     

:arrow: Usunąłem kupno medali.
:arrow: Zmniejszyłem ilość bryłek za zmianę nicku z 140 do 45

Więcej zrobić nie możemy, jeśli chcemy kiedyś zorganizować jakiś porządny konkurs z porządnymi nagrodami to forum musi mieć na to finanse. A widać po waszych komentarzach, że opłata za ostrzeżenie byłaby gorsza niż odczekanie 30 dni. Bo wkońcu lepiej poczekać niż wydać na to 10 zł.

Zamykam

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi