Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez:
Pumo
23-07-10, 10:52
Konkurs Filmowy(Propozycja)
Autor Wiadomość
skejcik96 

Wysłany: 19-05-10, 22:10   Konkurs Filmowy(Propozycja)  

Ostatnio będąc na forum zauważyłem, że jest nowy konkurs komiksowy.
Wiem że był kiedyś taki pomysł, ale wtedy nie było tak wielu filmowców :/ jak dzisiaj.
Po za tym taki konkurs to dobra szansa dla filmowców GK którzy nie mają talentu do komiksów.A też chcieli by poczuć smak rywalizacji i zwycięstwa ;) .
A wy jak uważacie :?:

Daj monetę autorowi tego posta

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 20-05-10, 11:21     

Ja sądzę, że jest to możliwe (choć to tylko moje zdanie niepoparte resztą administracji), ale na pewno nie teraz. I na bank bez takich nagród, jakie są w komiksowym.

LEGENDA

Generał 

Monet: 12
Medale: 1

Wysłany: 20-05-10, 13:06     

Ja jestem przeciw. Wystarczy że administratorzy zrobili dział na filmy oraz że co rok są Oskary dla najlepszego reżysera. Nie wiem jaki ma sens robienie konkursów filmowych, jeśli naszym priorytetem są komiksy ?

Garrador 
Arcymag arcylisz

Monet: 13

Wysłany: 20-05-10, 13:27     

Generał napisał/a:
Ja jestem przeciw. Wystarczy że administratorzy zrobili dział na filmy oraz że co rok są Oskary dla najlepszego reżysera. Nie wiem jaki ma sens robienie konkursów filmowych, jeśli naszym priorytetem są komiksy ?

Absolutnie spamuję podpisując się pod owym tekstem Generała. Dział, oskar - no ok, forum się rozwija, więc trzeba przejąć osoby z różnego grona. Ale konkurs... niee, nie róbmy z tego forum 100% wielotematyki bo na to się za nosi. Konkurs filmowy może być na filmowym forum. Jeśli taki by powstał to powinien także modderski, naukowy, obrazkowy, ryusnkowy itd.
Amen.

"Śmierć, Zemsta i Furia to trzy podstawowe składniki Chaosu"
I believe i am pie!

Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 20-05-10, 18:57     

Garrador napisał/a:
Amen.

Ja bym się tak nie śpieszył, osobiście nie miałbym nic przeciwko czemuś takiemu. W końcu kiedyś już był konkurs filmowy, no i dział Raziela z filmami. A skoro teraz jest większe wzięcie, to mogłoby się udać. Oczywiście nagród nie wiadomo jakich nie ma co oczekiwać, bo one mają priorytet na komiksowe konkursy (może za 10 lat forum będzie bogatsze xD ) Ale podpisuję się pod tym co napisał KzL. Nie jest to wykluczone :)
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Gwyn 

Monet: 4

Wysłany: 20-05-10, 21:45     

Nagrodą mógłby być dział filmowy. W sumie to jestem za, musiałbym się tylko zmobilizować :P

the world belongs to those who see its potential

Karik04 

Monet: 5
Medale: 2

Wysłany: 21-05-10, 15:01     

Ja jestem za. Może nie wziąłbym udziału, ale to zawsze jakiś krok w rozwoju forum. Forum nie będzie stało w miejscu. Za kilka lat może będzie zmieniona nazwa na GothicTwórczość xD i nagrody podobne jak w tym roku w komiksowym xD

Fortuno 

Monet: 3

Wysłany: 21-05-10, 20:12     

Ja jestem za, z tym że (jak już powiedziane zostało) nagrody powinny być skromne (kolor nicku, w porywach, jako rzekł Gwyn, własny dział filmowy).
Poza tym powinno to zostać podzielone na dwie części:
1) Filmy TYLKO w Gothicu.
2) Filmy w jakiej się chce grze.

Dlaczego? Otóż wiadomo, że Gothic daje sporo możliwości, ale taki np. WoW daje o wiele więcej i starcie Gvs.WoW jest przesądzone (no, chyba że fabuła...). Więc rzekłem.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.

Cytat:
Ready to set the world on fire...

Brand

Malbert 
Filtrator komiksowy

Wysłany: 22-05-10, 13:19     

To forum o komiksach w Gothicu i ew. twórczości z nim związanej, więc chyba ci się w głowie przewróciło, że zamiast Gothica w dowolnej grze... To w ogóle nie miałoby sensu.
A ogółem, to pomysł jest niezły. Nagroda w postaci własnego działu też niczego sobie, więc według mnie pomysł może wypalić ;)

Siruviel 

Monet: 3

Wysłany: 23-05-10, 19:33     

A ja jestem za :D .
Oczywiście ja bym nie wziął udziału no bo... mam małe problemy z kompem, że się tak wyrażę. Ale forum stałoby się... bardziej wielotematyczne (XD). Rzecz jasna, nie było by nagród rzeczowych, przynajmniej w tym okresie, bo bądź co bądź, ale forum nie jest długo we własnej domenie.

Malbert 
Filtrator komiksowy

Wysłany: 23-05-10, 19:40     

Przyznam, że forum by poczyniło krok naprzód, jeśli chodzi o ogólną twórczość Gothicową, co mi się podoba, jednak... To forum o komiksach. Jeśli dorzucimy do tego filmy... To już będzie bardziej Forum Twórczości związanej z grą Gothic. Wszystko zależy od administracji. Jeśli konkursy filmowe z nagrodą w postaci działu by powstały, to trzeba się liczyć z tym, że po pewnym czasie filmowcy się obruszą i będą żądać nagród jak za komiksy...

Generał 

Monet: 12

Wysłany: 24-05-10, 08:26     

Ależ się nakręciliście z tym konkursem. Przez jedną propozycję nagle obudzili się filmowcy, którzy żądają konkursu xD .

Gwyn napisał/a:
Nagrodą mógłby być dział filmowy

No dobra, ty raczej lubisz robić filmy i ich masz sporo, ale większość osób albo robi tylko komiksy, albo ma z 2 czy 3 filmiki. Więc jeśli wygra taki user, to po co będzie mu dział filmowy ?

Karik04 napisał/a:
i nagrody podobne jak w tym roku w komiksowym

Jak powiedziałem, naszym priorytetem są KOMIKSY, więc po jakiego grzyba, takie same nagrody ? Oblicz sobie stosunek, komiksów do filmów na GK. Zgodziłbym się, gdyby iloraz wynosił 4/3, albo nawet i 3/2, ale nie 18/5 (stosunek obliczony po stronach z działów komiksowych [wszystkich] oraz filmowego). Niech pojawi się najpierw z 14 stron filmów w tym dziale, to wedy według mnie można myśleć o takich nagrodach.

Fortuno napisał/a:

1) Filmy TYLKO w Gothicu.
2) Filmy w jakiej się chce grze.

No i jeszcze to rozbijanie na dwie kategorie ? Nawet konkurs komiksowy nie jest tak złożony jak ty proponujesz z filmami.

ŻepcioTheWitcher napisał/a:
Ale forum stałoby się... bardziej wielotematyczne

Wiem że to urwany kontekst całej wypowiedzi, ale właśnie tego powinniśmy się obawiać. Fora wielotematyczne, przeważnie są o wszystkim i o niczym :P . Jak zaczniemy bawić się nie tylko w komiksy, ale i też filmy, opowiadania, może potem dział fotograficzny no i jeszcze w dyskusje na poważne tematy, to forum całkowicie straci swój urok. Oczywiście, mogą postawać takie działy, ale żeby nie były dominujące, albo podchodziły do rangi jaką mają u nas komiksy.

Ufff, ależ się rozpisałem xD No jak mówiłem, jestem dalej przeciwny konkursowi filmowemu. Podejrzewam, że niektórzy pomyślą, że "taki mały konkurs filmowy na GK nie zmieni forum na wielotematyczne" lub coś podobnego. Ja też tak myśle, ale godząc się na kolejne ustępstwa, forum może zbliżać się do tytułu "WIELE".

Ta wypowiedz, nie miała na celu poniżenia i obrażenia, ani krytykowania. Jest to moja sugestia co napisali inni i ma na celu wytłumaczenia, dlaczego ich tok rozumowania może być w pewnym stopniu niewłaściwy.

Dziękuje i smacznego.

Dzięki Doriansen za zwrócenie mi uwagi ;)

Ostatnio zmieniony przez Generał 24-05-10, 10:33, w całości zmieniany 1 raz  

Doriansen 

Monet: 6
Medale: 4

Wysłany: 24-05-10, 10:03     

Generał napisał/a:

Ufff, ależ się rozpisałem xD No jak mówiłem, jestem dalej przeciwny konkursowi komiksowemu.

Chyba filmowemu :)

Ja również się wypowiem, mimo iż póki co nie biorę/brałem udziału w żadnym konkursie. Spójrzcie na nazwę forum... "GOTHICKOMIKSY. Dalej uważacie, że forum powinno być wielotematyczne :?: Wielotematycznych for powiązanych z gothicem jest mnóstwo. Nasze wyróżnia się tym, że jest chyba jako jedyne w całej sieci główny nacisk stawia na komiksy.
Co do konkursu... Jest mi to obojętne czy będzie czy nie. Jedno jest pewne :!: Nie będzie tak cennych nagród jak w konkursie komiksowym.

karpczonisko 

Monet: 5
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 22-07-10, 23:04     

Czemu nie? Mniejsza o nagrody filmy robić potrafię i na pewno znajdą się tacy którzy też ptorafią. A jakby co mogę nauczyć no nie ;) Choć jak zobaczyłem parę filmów... I to bez tdesa... To mi się żal tego zrobiło :P . Sam dodałem film na forum (Gothic'n'Roses) i tylko parę filmów z tego forum było na poziomie. Więc mam mieszane uczucia.

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21

Wysłany: 23-07-10, 00:31     

karpczonisko napisał/a:
Czemu nie?

Bo to forum komiksowe. Powyżej zapisano już wszystkie przeciw. Nie będziemy przecież rozmieniać forum na drobne i z GothicKomiksy nie będziemy tu robić GothicFanArt.

Vesten 
Hand of the King

Wysłany: 23-07-10, 10:46     

Hm... Był konkurs opowiadań, był (dawno, dawno temu) konkurs filmowy, więc nie byłoby to nic nowego. Właściwie - dlaczego nie? Nagrody nie będą się mogły równać nagrodom za konkursy komiksowe, więc co jakiś czas można zrobić inny konkurs. Jeżeli tylko będą chętni... Jestem za.

Poeta
Milten

Pumo 
Full-Time Employee

Medale: 7

Wysłany: 23-07-10, 10:51     

Nie ma sensu się nad tym dłużej rozwodzić. Słowo się rzekło, konkurs filmowy ma szanse kiedyś powstać, ale jesteśmy forum o komiksach i na nich się na chwilę obecną skupmy, zwłaszcza że niedawno był konkurs wiosenny. Ale widać że jest duże wzięcie na filmy, więc w przyszłości i filmowcy powinni dostać szansę na rywalizację. Dwa lata temu jako nagroda jarał kolor nicka i dwie pochwały, dzisiaj już nie tak łatwo, więc udany konkurs trudniej zrealizować, dlatego ładujemy wszystko w komiksy.

Temat na razie zamykam.
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi