O tuż nie dawno odbył się Konkurs Komiksowy... i czytając dziś parę Mini-Komiksów wpadłem na pomysł by można by zorganizować konkurs na najlepszy mini-komiks. Nagorda mogła by być jakaś "Mini" np. Jakiś medal czy kolor? By nie tracić funduszy... A tematyka to mogłaby być: O GothicKomiksy
Mini-komiks to mini-komiks. Krótka historyjka, za to niby miałby być kolorek albo medal? Nie, to troszkę za dużo jak dla mnie.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.
Niby dlaczego nie? Dlaczego jesteście PRZECIW konkursom? Zdaje mi się, że nie rozumiecie podstawowej cechy forów cechujących się publikowaniem swoich prac. czyli konkursów. Bez konkursów tu jest nudno, nie zauważyliście tego? Gdy był KK2010, to przynajmniej coś się działo, mówiono o tym, to było jakieś wydarzenie. A Komiks Mini - Komiksów 2010, to byłoby coś "na drugą nogę" Jestem za.
Kiedyś był konkurs na najśmieszniejszy mini-komiks. Cóż. Sam konkurs mógłby się odbyć gdzieś w październiku albo w listopadzie, czy coś takiego. Tematykę i nagrody proponowałbym pozostawić w do ustalenia administracji. Jestem na TAK.
Mini-Komiks to taki sam rodzaj twórczości własnej jak zwykły Komiks. MK też trzeba umieć zrobić, a jeśli myślicie, że to takie proste - zajrzyjcie do działu z nimi i zobaczcie ile tam materiału prosto do szamba. W Mini-Komiksach tak wielkiej roli nie grają wykonanie czy inne techniczne szczegóły co pomysł. Ale ten pomysł trzeba mieć, a potem znać podstawy tworzenia komiksów i mieć odrobinę wyobraźni by go dobrze zrealizować. A nie każdego na to stać, bądź też nie ma zupełnie wyobraźni... czy też humoru, bo dla mnie MK mają rolę głównie satyryczną.
Tak więc - Mini-Komiks, to zaraz obok Komiksu najbardziej forumowa forma twórczości dlatego też jestem jak najbardziej za. Z tym, że opowiadałbym się za samym medalem bez żadnych kolorków.