Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Zamknięty przez:
Dartam
12-10-09, 17:57
Licznik postów w Quizach i Zabawach.
Autor Wiadomość
Indiana 

Monet: 24
Medale: 2

Wysłany: 11-10-09, 15:59     

Ja uważam że powinno zostać przywrócone naliczanie postów w "Quizach i zabawach". Na pewno wielu userów ze mną się zgodzi. Czym niby przeszkadzały wam tamte posty? Jedynie co o tym sądzę to "bęs sęsu".

Daj monetę autorowi tego posta

Dartam 

Monet: 27
Medale: 6

Wysłany: 11-10-09, 16:15     

Indiana napisał/a:
Czym niby przeszkadzały wam tamte posty? Jedynie co o tym sądzę to "bęs sęsu".

Tym, że poprzez takie zabawy post stracił na ważności, ktoś aby zwiększyć licznik spamował w Quizach, a nie w Pracach Komiksowych, czyli tak jak powinno być. Ideą GothicKomiksy są komiksy i działy na ten temat powinny mieć największe zainteresowanie.

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Lestek147 
Oyashiro-sama

Monet: 12

Wysłany: 11-10-09, 16:17     

Cytat:
post stracił na ważności

Pozostawię to bez komentarza - ale po tym mam mniej postów, a przecież większość postów było z Prac Komiksowych. Moim zdaniem "zwiększanie" wartości postów, przez zmniejszanie ich wartość w innych działach ---.--- jest głupie.

Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 11-10-09, 16:19     

Papcio jednak jesteś jasnowidzem XD.
To taka drobna uwaga, ale tak czy siak...sami do tego doprowadziliście i możecie to zawdzięczać wyłącznie sobie :] .
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Karlos_Is_Back 

Wysłany: 11-10-09, 16:26     

Ado'o, to, że kilka "noobków" spamowało w Mafii, nie znaczy, że każdy musi ponosić za nich konsekwencji, nie uważasz??

JakubcioPL 

Monet: 25
Warn: 1/4

Wysłany: 11-10-09, 16:36     

To post ma niby jakąś ważność? Nie rozśmieszajcie mnie ... Piszę posty tam gdzie chce, bez względu na to, czy mi się policzą czy nie. Ponieważ każdym postem chcę przekazać jakąś informacje, a nie po to, żeby mieć większy numerek czy po to, żeby mieć nową rangę. Nie wiem ile postów mi ucięło, szczerze mówiąc mam to w dupie.

Ale z drugiej strony na pewno nie pomoże to nic a nic przy akcji większego komentowania komiksów.

EDIT

Za to o wiele bardziej wkurza mnie opcja zmiany nicków, bo z tego co widzę to większość ludzi wymyśla same idiotyzmy. Gdyby je mieli wysłać do admina na PW to by się jeszcze 100 razy zastanowili, a tak ... Boże.

Autor postu otrzymał kopa w dupę.

Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 11-10-09, 16:41     

Tak więc skoro macie "w pupie" licznik postów to po co ta dyskusja?
I "Ado'o, to, że kilka "noobków" spamowało w Mafii, nie znaczy, że każdy musi ponosić za nich konsekwencji, nie uważasz??"
Po pierwsze...czemu to do mnie żale? Skoro wszyscy admini, modzi chcieli żeby zrobić coś z Quizami.
Po drugie...to nie tylko dlatego.
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Indiana 

Monet: 24

Wysłany: 11-10-09, 17:09     

Cytat:
Po drugie...to nie tylko dlatego.

No to oświeć nas dla czego?

Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 11-10-09, 17:15     

A ja mam pytanie. Krzywda wam się stanie że nie naliczy wam się te kilka postów? Czy to naprawdę jest ważne? Ja zawsze byłem pewien, że kiedy wchodzę na forum, to żeby przeczytać komiks, ocenić go, wystawić własny, pogadać z kumplami z którymi dzielę hobby i żeby się zabawić w off-topie lub podyskutować na jakiś temat. A tu proszę! Dziś zostałem oświecony, że wszyscy mają gdzieś forum i przychodzą tu tylko dlatego żeby zaszpanować kto ma więcej numerków pod avatarem i kto zada trudniejszą zagadkę w jakimś quizie. Tak więc proponuję zmienienie nazwy forum na GothicQuizy i usunięcie z niego wszystkich komiksów, zostawienie tylko Off-topu i wspólne nabijanie postów.
| Biała Śmierć | Dwa Światy

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21
Medale: 1

Wysłany: 11-10-09, 17:16     

To może od razu wyłączmy naliczanie postów na całym forum, co wy na to?

Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 11-10-09, 17:19     

MattiR napisał/a:

A czemu nie? Czy forum straci przez to na jakości? Komiksy, dyskusje, mody, filmy itd. zaczną dawać mniej przyjemności?
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Matis 

Monet: 4

Wysłany: 11-10-09, 17:21     

Ale co wam to przeszkadza czy tam jest naliczanie czy go nie ma. Mi to by nie przeszkadzało jakby wogóle tego naliczania nie było.

Klikać ludzie.

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21

Wysłany: 11-10-09, 17:27     

Pumo napisał/a:
MattiR napisał/a:

A czemu nie? Czy forum straci przez to na jakości? Komiksy, dyskusje, mody, filmy itd. zaczną dawać mniej przyjemności?

Właśnie, a czemu nie?
Rzuciłem propozycję, czekam na odzew...

Siruviel 

Monet: 3

Wysłany: 11-10-09, 17:29     

To ja też wezmę udział w tej dyskusji.
Ja na to forum wchodzę, żeby czytać i oceniać komiksy, pokazywać swoje prace, pogadać z resztą userów, a nie po to, żeby nabijać posty. Ja nie patrzę na to ile mam już napisanych postów, bo po co? Mnie nie interesują posty, ja się chce tu tylko dobrze bawić.

JESTEM ZA USUNIĘCIEM NALICZANIA POSTÓW!

Wagner 

Monet: 7

Wysłany: 11-10-09, 18:20     

Oburzenie jest poniekąd nie słuszne i głupie. Wyłączyli naliczanie postów - katastrofa, Apokalipsa wg. św. Wagnera. Co teraz z nami będzie? Ile osób zginie? Może lepiej niech to wszystko utonie a sami zdezerterujemy? Jedno słowo - nonsens.

Albowiem GothicKomiksy jest forem służącym do demonstrowania własnych prac komiksowych a także graficznych; filmowych; z dziedziny moddingu. Działalność jest na tyle obszerna, że powinno się w jakiś sposób promować i zachęcać do udziału w tej twórczości. Tymczasem miast siedząc po nocach, pić kawę prawą ręką o późnych godzinach wieczornych a lewą tworzyć komiksy, wy w większości poświęciliście się piszecie bzdury na łamach OFF-TOPICU. Smutne, czyż nie? Jeszcze rok temu TE forum było inne od wszystkich, o niesamowitym klimacie twórczej rywalizacji, wspólnego czekania na kolejny komiks Basket & Wigo (Autorstwa Piotrapl)... Jedynie mała namiastka pozostała po tamtych czasach. Moim zdaniem te całe wyłączanie liczników ma spróbować wybudzić charakter mobilizujący na niektórych użytkownikach. W jakim stopniu to się uda, zobaczymy.

Pomijając powyższe fakty. NA TYM FORUM NIE SIEDZIMY BY NALICZYĆ SOBIE POSTY, jedna z głównych zasad. Grupa ludzi, która wspólnie spędza czas wymieniając się doświadczeniem i informacjami. Zabawy OFF-TOPIC'owe to tylko mały dodatek (W sumie jak dla mnie nie potrzebny. Wierzę, że ten dział mógłby być na nieco poważniejsze tematy). Tok myślenia iż administratorzy/moderatorzy są bestiami bo wyłączyli naliczanie postów w niektórych działach jest błędny bowiem postąpili jak najbardziej słusznie.
Warto dodać, że ilość postów nie powinno zaliczać się do jakichkolwiek potrzeb człowieka, jeżeli ktoś sądzi inaczej polecam pozbyć się takowych kompleksów na przyszłość.

Mając na uwadze wartość sentymentalną proponuję nie wyłączać liczniku postów na całym forum. Rangi forumowe zostały stworzone dla bywalców działów określających daną twórczość i niech tak pozostanie.

Amen.

Elminster 
1/2/3/24/4

Monet: 8
Medale: 3

Wysłany: 11-10-09, 18:29     

Może i posty podstawową potrzebą cżlowieka nie są ale wiele osób zabiega o jak największą ich ilośc. A co byście powiedzieli na to aby wylączyc naliczanie postów w pytaniach i off-topicu? Te działy są niejako demoralizujące i to one przyczyniają się glównie do rozpadu klimatu forum. Gdyby wyłączyc naliczanie w tych działach to "Nabijacz postów" musiałby sobie znaleźc inny dział do ich nabijania. Więc nie miałby wyboru i MUSIAŁBY oceniac ewentualnie tworzyc prace róznego typu...już nieważne jakie. Zapewne na początek byłoby tak że napisałby koment typu: Zajefajny komiks, 10\10" Zapewne by dostal warna aż w końcu by sie opamiętal i zacząl pisac normalniejsze posty

Co wy na to?

"the smell of your flesh
so rancid and fresh
it keeps me alive"
~Bloodbath - Cry My Name

VchrisV 

Monet: 14

Wysłany: 11-10-09, 18:33     

Ja tam postów w pytaniach nie nabijam(się zdziwiłem, jak monetę za błahostkę dostałem :) ), ale Elminister ma rację. I tak dobrze, że ruszyła akcja 'Odbudowa Statku' - niedługo będzie co oceniać :P
Ale tutaj to już wola Adminów...

Chocolate 

Monet: 1

Wysłany: 11-10-09, 18:46     

Ekhem.
Jestem nowa, ale obserwuję to forum od dość długiego czasu.
Więc (jako osoba znana z nabijania postów XD ) zgadzam się z decyzją administracji forum.
Ta strona została stworzona, żebyście(my) mieli gdzie pogadać, podzielić się swoją twórczością, a nie bawić się w zgadywanki. Mi to absolutnie nie przeszkadza. Czasem pewnie sama wezmę udział w jakiejś zabawie, ale to nie służy do 'nabijania postów'.
Myślę, że nikomu się krzywda nie stanie, nikt nie zachoruje, ani nie umrze, jeśli licznik w tych działach zostanie wyłączony. Bo i tak, ci co brali czynny udział w życiu forum, dalej będą to robić., a ci, którzy byli tylko dla zabawy, przestaną się udzielać.
I nie mówię, że jeśli komuś 'wyparowała' spora część postów, to znaczy że jest na forum tylko dla zabawy. Bo są tacy użytkownicy, którzy udzielają się na forum, oceniają i tworzą komiksy/opowiadania/wiersze/itp. ale też często 'bawią się' w off-topicu.

Tyle. Dobranoc.

To MOJE! :
Karykaturalne Rysunki
Srebrne Pióro
II i IV wartościowi

Eregrin 

Monet: 13

Wysłany: 11-10-09, 18:57     

Na forum bywam ostatnio rzadziej, a tu tyle zmian. Pozwolę je sobie skomentować. Po pierwsze, podział Off-Topica na QUIZy i dyskusje to bardzo dobra zmiana, już od dawna chciałem sam napisać taka propozycję, teraz wygląda to ładnie, przejrzyście itd. Po drugie, nienaliczanie postów w zabawach. Od razu pragnę zaznaczyć, że nie interesuje mnie, czy ktoś ma 100 czy 1000 postów. Mimo tego, że post jest ciągle postem i teoretycznie nie powinien istnieć "podział", według mnie to dobry pomysł.

PS. Po co tyle rang za ilość postów? Moim zdaniem powinno być max. 5 - Np. Obserwator (od 0), Kopacz(od 1), Cień(od 100), Strażnik(od 200), Magnat(od 300). Po co więcej?

Spiacy 

Monet: 3

Wysłany: 11-10-09, 19:01     

A więc wyłączyliście nabijanie postów w 2 działach...
Zwisa mi ile mam aktualnie postów (58 :P ) i ile ich (tej liczby niestety nie przytoczę z przyczyn, że nie pamiętam :P ) miałem przed tym niecnym procederem. Bardziej niż ilość obchodzi mnie jakość ich jakość. W związku z tym dbam o wygląda każdego mojego posta, nieważne czy jest on komentarzem komiksu czy też może spamem ( :P ) w Mafii. Ale jeśli dzięki temu zabiegowi "klimat forum" (którego prawdę mówiąc nie zdążyłem zaznać) ma powrócić, jestem jak najbardziej za.

JakubcioPL 

Wysłany: 11-10-09, 19:02     

Ludzie :roll: Jak czytam wypowiedzi niektórych gości, to mam wrażenie, że siedzę tutaj z bandą dzieciaków. Oburzeni? No to patrzcie - propozycje ogólego wyłączenia postów czy ograniczenie rang ... A komu to przeszkadza? I teraz są dwie opcje - albo ktoś jest małym dzieckiem i reaguje tak emocjonalnie, że wszystko albo nic, albo chce podlizać tylnią część ciała niektórym tu obecnym moderatorom czy adminom. Tak więc proponuję "dyskusję" uznać za zakończoną i poczekać, aż ktoś będzie miał jakąś inną sprawę.

Garrador 
Arcymag arcylisz

Monet: 13

Wysłany: 11-10-09, 19:14     

A więc klimat nie stracił się przez to, co myśleliśmy, a przez to, że teraz GK to forum ogólnotematyczne w którym głównym celem osób takich jak Indiana czy Eskel jest nabicie jak najwiekszej ilości postów i chwalenie się tym. A jako iż w w quizach czy zabawach jest najłatwiej, to się rzucają.
Np. ja mam tylko 350 postów a jestem tu już od prawie dwóch lat. Darmor - pół miesiąca ( chyba ) wcześniej niż ja? Około 100. A jednak, czujemy isę tu dobrze, bo jesteśmy tu po co innego, niż nabijanie postów w offtopicu.
Amen. Sigilum Sagius.

"Śmierć, Zemsta i Furia to trzy podstawowe składniki Chaosu"
I believe i am pie!

Generał 

Wysłany: 11-10-09, 20:33     

Ja jestem w ogóle za tym, aby skończyć naliczaniem postów. Bo z tego wychodzi wyścig szczurów, kto będzie miał najwięcej postów, albo kto pierwszy zostanie Królem/Bogiem. Większość postów jest napisana na siłę, albo robi się tematy aby je nabić w dużej ilości. Jestem za tym aby:
- w ogóle zostały liczone posty (mogłyby być tylko liczone z komentarzy)
- usunąć rangi za ilość postów (byłyby tylko: admin, mod, vip i user)

Może to by poprawiło jakość pisanych postów, bo nie byłoby po co tak nachalnie pisać ?

JakubcioPL 

Wysłany: 11-10-09, 20:49     

Uważam, że ten pomysł jest do dupy. Powiem to szczerze, bez owijania w bawełnę "to tylko moje zdanie". To AŻ moje zdanie.

Licznik postów i rangi są po to, żeby z nich korzystać, a nie żeby w jakimś geście Matki Teresy z Kalkuty się ich pozbywać w "imię wyższych idei". Jak to mówiła moja nauczycielka od chemi podczas alkoholi - wszystko jest dla ludzi, byle by z umiarem. Rangi czy licznik postów nie jest złą rzeczą. Poza tym moim zdaniem modzi robią dobrą robotę i radzą sobie z postami, które ewidentnie są tylko po to, żeby nabić licznik. Dziękuję za uwagę.

Generał 

Wysłany: 12-10-09, 16:15     

Mówisz dużo i o niczym. "Licznik postów i rangi są po to, żeby z nich korzystać" lub "Rangi czy licznik postów nie jest złą rzeczą.". Szczerze mówiąc to puste słowa, które nic nie wnoszą. Gdybyś podał argumenty do swojej tezy, to może bym się zgodził, a tak nie wiem dlaczego nie są złe i jak z nich korzystać. To tak samo jak: "Nasze mleko jest dobre, bo nie jest złe.".

Karlos_Is_Back 

Wysłany: 12-10-09, 16:32     

Chodzi o to, że komu przeszkadzają posty?? Nie oszukujmy się, żyjemy w takim społeczeństwie, że każdy chce być pierwszy, taka jest teraz domena, być pierwszym. To samo jest z postami, co wam przeszkadza, że będą zaliczane posty w Quizach i Zabawach?
Skoro "nie obchodzi", was ilość postów, to czemu miałaby wam przeszkadzać? Tak naprawdę, posty to tylko statystyka naszych wypowiedzi, nie którzy mają więcej, niektórzy mają mniej, ale CZYM SPOWODOWANE JEST TO, ŻE ZABLOKOWALIŚCIE NALICZANIE POSTÓW W QUIZACH I ZABAWACH?

Cytat:
Mówisz dużo i o niczym. "Licznik postów i rangi są po to, żeby z nich korzystać" lub "Rangi czy licznik postów nie jest złą rzeczą.". Szczerze mówiąc to puste słowa, które nic nie wnoszą. Gdybyś podał argumenty do swojej tezy, to może bym się zgodził, a tak nie wiem dlaczego nie są złe i jak z nich korzystać. To tak samo jak: "Nasze mleko jest dobre, bo nie jest złe."

Drogi Generale, widzę, że zmieniłeś tok myślenia, jeszcze 2-3 dni temu, byłeś za tym, aby jak najszybciej odblokowali naliczanie postów, co spowodowało nagłą zmianę? Chcesz się dostosować do innych, nie wyrażając swojego zdania?? Nie rozumiem Cię, to tak jakbyś kibicował jednemu klubowi, gdy będzie miał słabe wyniki, zaczynasz kibicować innemu, któremu idzie świetnie, gdzie sens, gdzie logika?

Generał 

Wysłany: 12-10-09, 16:54     

Stwierdziłem jednak i ostatecznie, że to naliczanie postów powoduje niezdrową rywalizację, czyli ujmując, słabą jakość pisanych postów. Chociaż jak powiedziałeś, ze kilka dni temu byłem przeciwny pomysłom adminów, ale człowiek musi niektóre sprawy przemyśleć dwa razy, a nie walić prosto z mostu, bez zastanowienia się.

JakubcioPL 

Wysłany: 12-10-09, 17:50     

Po co Ci mam podawać argumenty? To raczej TY powinieneś podać agrumenty MI, bo to ty chcesz zmiany na ogólne wyłączenie postów, nie ja.

Cóż mam Ci rozwinąć w zdaniu "Licznik postów i rangi" sa od tego, żeby z nich korzystać? Chyba jako człowiek intelignetny i starszy rozumiesz, co to znaczy. Bo znaczy to ni mniej ni więcej, że nikomu nie przeszkadzają, a buduja pewną hierarchię i klimat forum.

Co do wyłączenia licznika postów w Quizach i zabawach - jak najbardziej uważam to za trafne posunięcie, więc Karlos nie wykorzystuj tego co piszę na twoje agumenty!

Dartam 

Monet: 27

Wysłany: 12-10-09, 17:57     

Dobra zamykam ten temat bo schodzi na niewłaściwy tor. A licznik postów i tak nie wznowimy, więc dyskusja jest zbędna. Przyzwyczaicie się. ;)

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi