Wysłany: 12-12-09, 21:33 Ogłoszenia na głównej stronie
Witam
1)Tak sobie pomyślałem że skoro jest to forum o komiksach. To przydało by się je jakoś rozgłaszać na tym forum. I moja propozycja jest taka żeby w ogłoszeniach na stronie głównej podawać jakieś komiksy wyszły dziś lub w tym tygodniu. Można by zrobić tak że jeśli wyszedł cały komiks to zostawia się wiadomość w ogłoszeniach na cały tydzień, a jeśli arkusz(e) to na 1 dzień.
Wiadomości o wyjściu komiksu,arkusza pisano by w temacie, na następny dzień by dawano wszystkie te informacje w ogłoszeniach, a wszystkie posty usuwane były , by nie zrobić zbyt wielkiego bałaganu. Najlepiej żeby informacje nie były zawijane żeby od razu można je zobaczyć.
Mogło by to wyglądac tak
Wyszły nowe komiksy: Blableblu, Klawiaturą po mordzie, itp.
Wyszły nowe arkusze komiksów: Bohater, Istota, Wirg, Bogowie wojny itp.
2) To już mniej ważny pomysł. W ogłoszeniach na stronie głównej można by pisać że szuka się naboru do komiksu(np uniwersytetu alibaba itp.) Ogłoszenia te mogły by być w formie zwijanej. Żeby za dużo miejsca nie zabierały.
Ostatnio zmieniony przez Kael'thas 12-12-09, 23:28, w całości zmieniany 2 razy
Klawiaturą po Mordzie XD Ciekawa nazwa. Moze użyję Jestem za obiema propozycjami. Chociaż biorąc pod uwagę częstotliwośc wychodzenia nowych prac na GK... to może lepiej robić jakie komiksy i jakie arkusze wyszły w tym miesiącu XD
Pierwsze jest zupełnie nie potrzebne. W Księdze Komiksów są oznaczane które komiksy są nowe (chyba że Ado'o się zapomni). A jeśli chodzi o drugie, to rekrutacje powinny być tak jak wcześniej. Jedynie jednak na co trzeba gonić, to to że wtedy ludzie nie oceniają zapowiedzi. Ogólnie, pomysły są dobre tylko... to już jest. Dlatego więc nie zagłosuje.
Chodziło mi raczej żeby było bardziej widoczne. Żeby się wrzucało w oczy na pierwsze wejście. Żeby nie trzeba było spamować całego sb że wyszedł nowy arkusz. chociaż i tak to będą robic
Aaaa, chodziło ci o ogłoszenia na głównej stronie. Bo myślałem, że tobie chodzi o to żeby to dawać w dziale "Ogłoszenia na forum" . Jak tak to jest w 100% na tak za punktem pierwszym .
Cóż... Ciekawy bajer i... jestem jak najbardziej ZA! Może wreszcie skończy się super spam na sb... No... Chyba że żadnego admina nie będzie w pobliżu. Ale ogólnie pomysł genialny.
Hmmm. Pierwszy pomysł mógłby się sprawdzić. Tylko trzeba by go wystawić na jakiś okres próbny, ale może coś z tego wyjść. Tylko sprecyzuj czy chodzi ci o temat w ogłoszeniach czy komunikat na głównej stronie?
Podoba mi się pierwszy pomysł (chyba chodzi o te ogłoszenia na głównej stronie forum). Ja jestem jak najbardziej za. A co do drugiej propozycji, to raczej nie. Zainteresowani i tak odnajdą
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
Nie jestem za pomysłem pierwszym. Po pierwsze - to by było sporo roboty, ale pomijając to, jestem za jak najmniejszą liczbą wodotrysków na Stronie Głównej. Poza tym popatrzcie jeśli ktoś, żeby przeczytać komiks/arkusz wchodzi w PK czy MK, to jest duża szansa, że zobaczy też jakiś inny komiks, natomiast opcja takiego szybkiego wyświetlania narzuciła by klapki na oczy. Dlatego jestem stanowczo na nie.
Co do drugiego, to nabory niech sobie każdy sam organizuje.
Cóż...pierwsza opcja jest całkiem interesująca, ale nie konieczna. Ogólnie obeszłoby się bez niej, ale jeżeli komuś by się chciało to robić to można to wprowadzić w życie. Drugi pomysł jest raczej zbędny i tak zazwyczaj nabór kończy się w najbliższych 5h od wystartowania tematu . W ankiecie zaznaczyłem "Tylko za informacjami o komiksach które wyszły".
Dla mnie ten pomysł jest po prostu nieciekawy. A dlaczego? Ano z kilku, konkretnych powodów. Społeczność powinna przeglądać forum oraz zawarte na nim nowości. Nie widzę konieczności rozgłaszania wszystkich prac w ogłoszeniu, tym bardziej, że ono informuje już o nowych funkcjach wprowadzanych do GothicKomiksy. Warto wziąć pod uwagę, iż niektóre z dzieł są totalną porażką, poniżej jakiejkolwiek przeciętnej. Proszę zaufać - wszystkie komiksy warte przejrzenia [Bestsellery] na pewno będą promowane przez administracje w największym z możliwych stopniu.
Co do drugiego. Biorąc pod uwagę liczbę takowych naborów, a sfinalizowanych z nich twórczości (Efekt słomianego zapału), nie preferowałbym.
Jestem za oboma punktami. A w szczególności za drugim, bo dałeś do przykładu UA .
Pomysł I - na coś ten panel ogłoszeniowy by się przydał na dobre. Przeważnie, jedna wiadomość wisi aż tydzień i według mnie to jest zmarnowany czas. Jak będą umieszczane informacje o nowych komiksach itp, to były ułatwieniem i reklamą dla userów. Dlaczego ułatwieniem ? Ponieważ wiele osób nie zauważa lub nie sprawdza nowych komiksów.
Pomysł II - skończyłyby się kłopoty z moimi rekrutacjami .
_________________ Ej, ty!!! Tak, o ciebie chodzi. Jeśli chcesz mieć ocenę z komiksu/zapowiedzi/MK, to pisz śmiało do mnie na PW. Jak mam czas, to ocenię każdy komiks, jaki zostanie mi zaproponowany.
Wagner ta wiadomość odnosi się głównie do ciebie. W jednym Temacie piszesz że najwięcej powinniśmy pisać w Pracach Komiksowych a tu piszesz że powinniśmy oglądać inne tematy. Zdecyduj się XD XD XD.
A jak dla mnie to bardzo dobry pomysł. Zaznaczyłem oba.
Wagner ta wiadomość odnosi się głównie do ciebie. W jednym Temacie piszesz że najwięcej powinniśmy pisać w Pracach Komiksowych a tu piszesz że powinniśmy oglądać inne tematy. Zdecyduj się XD XD XD.
A jak dla mnie to bardzo dobry pomysł. Zaznaczyłem oba.
Hm. Chyba, ty czegoś nie zrozumiałeś. Uważam, że każdy zauważył iż temat tyczy się głównie sprawy forumowych od strony komiksów, dlatego uważałem, że meritum tyczy się jasno działu "Prace Komiksowe" - jak na rozum Homo-Sapiensa przystało. Nie wiem czemu skojarzyłeś to akurat z udzielaniem się na całym forum, aczkolwiek powinno tak być.