Liczę, że wraz z kolejną rocznicą powstania forum odbędą się oscary. Mam kilka propozycji co zrobić, żeby to głosowanie było przyjemniejsze, ciekawsze i bardziej emocjonujące.
Po pierwsze: Moim zdaniem powinno wykreślić się nominacje typu: Najgorszy avatar, najgorszy twórca itd. Dlaczego Oscary są ode tego, żeby nagradzać najlepszych. W takiej formule w jakiej jest to teraz człowiek który tworzy najgorszy komiks otrzymuje medal... Trochę nieteges...
Po drugie: Czy nie uważacie, że nie ma w tym napięcia Dlaczego Już wiem Każdy może sobie w danej chwili przeliczyć wyniki. Moja propozycja jest taka nadsyłamy swoje głosy jako PW osobie odpowiedzialnej za ich przeliczenie czyli np. do Dartama.
Po trzecie: Dodanie nowych kategorii np. "Najbardziej pracowity użytkownik" czyli osoba, która udziela się w życiu forum, tworzy najwięcej komiksów czy jak to sobie tam zinterpretujecie Na inne kategorie póki co nie mam pomysłu.
Wypowiadajcie się, co wy sądzicie o moich propozycjach lub sami dodajcie swoje
Z punktem pierwszym trochę się nie zgadzam, bo o ile pamiętam, to są też jakieś Anty - Oscary (nie pamiętam jak się nazywają), więc to akurat tak bardzo mi nie przeszkadza
Co do punktu drugiego to uważam że to genialny pomysł! Już w poprzednich Oscarach mnie to denerowało, a poza tym dzięki temu unkiniemy spin typu "Ooo, zagłosował na mnie jako na sztywniaka, to mu nie dam 10/10!". Tak więc popieram w całej rozciągłości
Z punktem trzecim także się zgadzam - taka kateogria jaką proponujesz napewno była by fajna Ogólnie można by odświeżyc te punkty z Oscarów.
Ja się zgadzam w zupełności Trochę mnie to wkurza, że ktoś ma medal, za bycie najgorszym w czymś tam I jeśli chodzi o nowe kategorie, moja propozycja to Najlepszy Krytyk, dla najbardziej obiektywnej i sprawiedliwej osoby oceniającej komiksy
Również się zgadzam ze wszystkimi punktami. Rozumiem, że jest wybór najgorszego, ale żeby otrzymywać za to medal/monetę? Cóż
A jako kategoria... Najlepsza rola drugoplanowa, i/lub Najbardziej charakterystyczne tło fabularne(świat, czasy, etc.).
Tak, ja się już wypowiedziałem
_________________ Jako że wszyscy umieszczają w podpisach linki do swoich BatellKinght'ów(itp.), zrobionych komiksów, ja tego(na razie) nie zrobię.
A ty się tak nie interesuj i nie czytaj każdego napotkanego podpisu!
Miłego dnia życzę.
No i już rok temu mówiłem żeby głosowania były tajne! Spoko, o oscary się nie martwcie, administracja jak zwykle trzyma rękę na pulsie. Wszystko się weźmie pod uwagę i dopracuje
No to tak...przeczytałem wszystkie propozycje i stwierdzam iż pomysł z tajnym głosowaniem jest jak najbardziej b. dobry! Negatywne nominacje się jeszcze rozpatrzy, ale moim zdaniem powinny zostać, tylko nie powinno być za to medalu...tylko zapis w księdze. Sie znaczy to może być trochę nie w porządku do osoby, która ten komiks utworzyła, ale jak da się zrobić dobry komiks to musi być też ten słaby. Z nowymi kategoriami nie ma co za bardzo kombinować bo te co są teraz są raczej w porządku i nie ma sensu dodawać wielu nowych. A kategorie które teraz podaliście się jeszcze rozpatrzy, ale moje prywatne zdanie jest takie:
Najlepszy Krytyk - raczej jestem na nie. To jest jak przyznawanie nagrody za pisanie recenzji czasopismom.
Najlepsza rola drugoplanowa - była w zeszłym roku taka propozycja i nie przeszła.
Najbardziej charakterystyczne tło fabularne - się rozpatrzy .
Najbardziej Ortograficzny Użytkownik - jestem raczej na nie.
Użytkownik piszący najmądrzejsze posty - chyba jest taka kategoria, albo była przynajmniej 2 lata temu na pierwszych Ocarach.
Najlepszy Krytyk - raczej jestem na nie. To jest jak przyznawanie nagrody za pisanie recenzji czasopismom.
Czy ja wiem...
Moim zdaniem dobra propozycja ponieważ jest to nagroda dla osoby która ocenia komiksy bardzo dobrze opisując jego wady i zalety. Komentarze takiej osoby są długie, treściwe i sprawiające, że tworzący komiks chce poprawić zarówno to co było słabe jak i to co było dobre
Po pierwsze: Moim zdaniem powinno wykreślić się nominacje typu: Najgorszy avatar, najgorszy twórca itd. Dlaczego Oscary są ode tego, żeby nagradzać najlepszych. W takiej formule w jakiej jest to teraz człowiek który tworzy najgorszy komiks otrzymuje medal... Trochę nieteges...
Ten pomysł mi się podoba. Takie głosowanie na np. najgorszego twórcę komiksów, a potem przyznanie "zwycięzcy" medalu, to moim zdaniem kompromitowanie takiej osoby.
Doriansen napisał/a:
Po drugie: Czy nie uważacie, że nie ma w tym napięcia Dlaczego Już wiem Każdy może sobie w danej chwili przeliczyć wyniki. Moja propozycja jest taka nadsyłamy swoje głosy jako PW osobie odpowiedzialnej za ich przeliczenie czyli np. do Dartama.
Ten pomysł jest dobry.
Doriansen napisał/a:
Po trzecie: Dodanie nowych kategorii np. "Najbardziej pracowity użytkownik" czyli osoba, która udziela się w życiu forum, tworzy najwięcej komiksów czy jak to sobie tam zinterpretujecie Na inne kategorie póki co nie mam pomysłu.
Taka kategoria mogłaby być. Jestem też za "Mistrzem ortografii" i za "użytkownikiem piszącym najmądrzejsze posty".
Wpadłem właśnie na kolejny pomysł. Nowa kategoria.
Pomyślałem może by tak zrobić kategorię: "Najfajniejszy screen tygodnia"
W związku z tym przywróciłoby się właśnie ten cotygodniowy "mini konkursik". Co wy na to
Mamy na forum album ze screnami tygodnia. Może by spośród nich wybrać najlepszy w roku 2009 Kategoria mogłaby się nazywać np. screen roku
O to chodzi. Rozumiecie
A w związku z tym skończyłoby się również zawieszenie tematu w off topicu "Screen tygodnia". I znowu przez tydzień byłyby nadsyłane prace i spośród nich wybierany ten najlepszy w danym tygodniu. Rozumiesz już
Nie wiem za bardzo czy jest sens znowu ruszać ten konkurs. Będzie może popyt przez parę tygodni, ale skończy się pewnie tak samo. Zresztą najlepiej żeby o tym wypowiedział się Ado'o bo to w końcu on rządzi Off-topem
Pomysł ze screenem jest całkiem niezły. Ale proponowałbym inną formę - czyli piszemy numer screena (gorzej, jeśli jest nieponumerowany) z obojętnie jakiego komiksu, nie tylko ze Screenu Tygodnia.
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
Chciałbym wrócic do sprawy z głosowaniem. Chodzi mi, że na początku są eliminacje. Do jednej kategorii wybiera się 10 userów, którzy są najlepsi do tej kategorii. Odbywa się pierwsze głosowanie. 5 najlepszych kandydatów jest wybierana przez adminów oraz modów, podczas konsultacji itp. Potem na tą 5 głosują userzy np w ankiecie, gdzie wyniki będą podane na końcu. Problem w tym, że każdy na siebie może zagłosowac. Drugim problemem jest, że trzeba by było zrobic na każdą kategorie inny temat zankietą. Co o tym sądzicie ?
_________________ Ej, ty!!! Tak, o ciebie chodzi. Jeśli chcesz mieć ocenę z komiksu/zapowiedzi/MK, to pisz śmiało do mnie na PW. Jak mam czas, to ocenię każdy komiks, jaki zostanie mi zaproponowany.
Cholera ale to zamąciliście.
Co do pierwszego puntku - jestem za. Osobiście jestem średni i irytowało mnie to że medal dostaje i Ado'o i Rekin. A ja nic =.=
Drugi punkt... No cóż tu nie mam zdania.
Trzeci punkt - Uważam że to jest nie fair kategoria. Jasne że więcej robi moderator a mniej np. ja. NIE!
Cóż użytkownik piszący najmądrzejsze posty jest chyba . Ortografia - tak! Ogólnie popieram tą akcje a więc bezdyskusyjne - TAK :O