No więc coraz więcej prac jest beznadziejnych na forum. Jechanie po kimś możne go odechcieć robienia komiksów a tego nie chcemy. Dlatego proponuje stworzyć dział PRÓBNE PRACE tak żeby nie zaśmiecały prac komiksowych. W tym dziale każdy by pomagał a nie jechał po kimś XD Jeśli ktoś zrobi slaby komiks i da go do prac komiksowych można komiks odesłać do próbnych i doradzać mu co ma robić. Jeśli nie będzie słuchał to się mu coś tam zrobi .
Drugim z pomysłów jest zrobienie 4 poddziałów w prace komiksowe. A byłoby by to NOWE,SŁABE,ŚREDNIE,DOBRE. Oczywiście z nowych do jakiejś kategorii dawało by się po kilku komentarzach a nie po jednym. To wszystko by słabe prace nie zasłaniały tych dobrych.
To by zmusiło wszystkich do robienia jak najlepszych komiksów.
Jak ty to sobie wyobrażasz? Koles wrzuca temat do "Próbne prace" ok, spodobało się, dalej idzie do prac komiksowych do kategorii "slabe" Jednak koleś w następnym arkuszu się postaral i awansował do kategorii "srednie" I tak dalej.
Zdajesz sobię sprawę ile byłoby z tym roboty a co ważniejsze jaki zrobiłby się burdel!
A co do twojej opini na temat "Chcę więcje userów robiących komiksy, nawet złe komiksy" (Łopatologicznie rzecz ujmując) To jestem przeciw! W histori GK bylo kilka takich osób co wydawały ciągle nowe tak samo złe komiksy...może z leciutką poprawą...wszyscy odeszli (lub odejdą) I ja się z tego cieszę! Wolę zeby na GK zarejestrował się gośc który zrobi komiks ze średnią4 4-6\10 niż 10 kolesi których średnia ocen nie bedzie przekraczac 2\10.
1. NIE. Uważam, że każdy komiks powinien być na równi z innymi - to, że niektórzy są naprawde debilami, i nie chce im się po prostu czytać porad nie oznacza, że mamy im jeszcze robić osobny dział. Lepiej, żeby taki zrobił pracę jak najlepiej umie i wtedy powiedzieć mu co jest nie tak, niż żeby zrobić katgorię, gdzie wszyscy będa pisać "ej powiedzcie jak zrobić coś tam coś tam plz!!!" zamiast samemu się zabrać do roboty czy znaleźć odpowiednie porady.
2. TYM BARDZIEJ NIE. Otóż takie lasyfikowanie komiksów skończyło by się na tym, że wszyscy by czytali tlykoe te najlepsze. A to byłoby mocno krzywdzące. Po za tym nie wiem, jakim systemem miało by być rozstrzygane jaki komiks gdzie ma iść. Rasizm komiksowy? chyba coś w ten deseń
Czyli krótko i zwięźle - oba NIE.
To mówiłem ja, mości obenduperschwirer JakubcioPL
Ostatnio zmieniony przez JakubcioPL 27-09-09, 21:33, w całości zmieniany 1 raz
Obydwa pomysły odsyłam do lamusa. Nowym użytkownikom nie potrzebne są "próbne prace" i porady ekspertów, ale zajrzenie do działu Porady gdzie jest wszystko, ale że leniom się nie chce to później są zjeżdżani. Taka jest przykra prawda.
Drugi pomysł z segregacją komiksów już kiedyś był i oczywiście nie przeszedł. Dlaczego? Ponieważ są różne gusta i niektórzy komiks mogą zaliczyć do dobrych inny do średnich, a po za tym komiksy średnie nie byłyby komentowane, co wpływałoby na minus.
A komiksy słabe są i będą i MUSZˇ być. Ponieważ jakby nie wychodził chłam to nie docenialibyśmy tych lepszych komiksów. Tak samo jest z filmami, grami, książkami i innym szajsem.
Ja po przeczytaniu postów wyżej (wsyztskich trzech), popieram ich zdanie.. 2xNie To w ogole nie ma sensu i zrobil by się jeszcze większy burdel.. mimo, że intencje dobre.
Ostatnio zmieniony przez Milten Michał 27-09-09, 21:58, w całości zmieniany 1 raz
Próbne prace i dzielenie jakościowo to przesada. No cóż, podzielam zdanie reszty... Przykro, mi, Kael'u
_________________ Jako że wszyscy umieszczają w podpisach linki do swoich BatellKinght'ów(itp.), zrobionych komiksów, ja tego(na razie) nie zrobię.
A ty się tak nie interesuj i nie czytaj każdego napotkanego podpisu!
Miłego dnia życzę.