Wysłany: 22-03-10, 20:24 [Propozycja] Przywrócenie dawnego dawania werdyktu do ST
Witojcie A więc, chcę zaproponować, żeby przywrócono to, jak dawniej wybierane były ST. Chodzi mi o dokładniejszy powód wyboru. Przytoczę jeden przykładowy cytat dawnego werdyktu:
Cytat:
W tym tygodniu poziom był dość wysoki, nawet lepszy niż w poprzednim tygodniu . Chciałbym na stronie umieścić kilka screenów, ale niestety mogę wybrać tylko jeden. I tym jednym, w tym tygodniu najlepszym screenem jeeeeest...Screen DANKAWA!!!
Jest to najlepszy screen w tym tygodniu. Ten cieniostwór z tyłu miażdży! Moje gratulacje i prośba do Papcia abyś wstawił screen dopiero w niedzielę wieczorem jeżeli możesz .
To co teraz podaje Dartam, mi się nieco nie podoba. Bo jest ot tak, ten screen bierzemy. Żadnego powodu, uzasadnienia. Oczywiście, jeśli pomysł wam się nie podoba, może zostać jak jest. Głosujących w ankiecie proszę o ujawnienie się i uzasadnienie wyboru.
Nie rozumiem po co takie halo z tego robić. Ten post który zacytowałeś po prostu opisywał to co jest pokazane na obrazku, nie było żadnego konkretnego powodu. Wiesz czemu zostało zamknięte ST? Nie tylko dlatego że była mała aktywność. Niekiedy wybuchały dość poważne kłótnie, że ktoś niesłusznie wygrał, mój screen lepszy, beznadziejne powody itp. Każdy ma oczy, może sobie zobaczyć jak wygląda screen i porównać z pozostałymi. Poza tym każdy juror ocenia po prostu według własnego gustu. Jeżeli mu się podoba np. fakt że w screenie był efekt sepii, to ci nie wytłumaczy dlaczego, bo on po prostu to lubi. A jak powie "bo mi się takie podoba" to takie wytłumaczenie nikogo nie zadowoli. Poza tym, wydaje mi się że ci się nie podoba bo nie został wybrany twój i teraz się robi "Eeeej a ja chce wiedzieć czemu on a nie ja, przecież mój screen był zarąbisty a jego to taki szajs" Tak więc jestem jestem na NIE, bo nie widzę powodu. Ale źle zrobiłeś że nie dałeś w ankiecie możliwości "Mam to gdzieś". Zresztą zabije cię to jak się nie dowiesz czemu screen został wybrany? Nie wystarczy wyciągnąć dedukcją że był po prostu najlepszy?
Chciałbym, żeby jurorzy pokazali swoje odczucia po prostu, co im się spodobało i tyle. Krótkie uzasadnienie wystarczy, fikcyjny przykład:
Cytat:
Dartam: "Superrozmytybohnaurwisku". Ten efekt rozmycia był niezły, ten screen najbardziej mi się podoba.
Pumo: Wybieram "Superrozmytybohnaurwisku". Pozycja bohatera i ten efekt miażdżą.
Visor: Ja wybieram "Wilczekgryzącyjakąśłamagęwłopatkę". Znakomite ujęcie i screen zabawny.
Dawcor: Biorę "Superrozmytybohnaurwisku". Doskonale użyte rozmycie, pozycja bohatera i ujęcie są świetne.
Chciałbym żeby to tak wyglądało. I nie, nie spowodowało napisanie tego tematu to, że nie wygrałem pierwszego ST.
Według mnie, pomysł Xardassa1 jest niezły . Można by było dodać coś takiego, właśnie na wzór ''komentarzy jury''. Nie róbmy z ST komerchy, niech to będzie coś więcej niż nudny pokaz obrazków. Jak dla mnie, na TAK.
Ja też jestem za. Gdy jest podany powód wybrania takiego screena a nie innego, jest bardziej sprawiedliwy. Pokazuje wtedy, dlaczego ten obrazek jest najlepszy.
_________________ Ej, ty!!! Tak, o ciebie chodzi. Jeśli chcesz mieć ocenę z komiksu/zapowiedzi/MK, to pisz śmiało do mnie na PW. Jak mam czas, to ocenię każdy komiks, jaki zostanie mi zaproponowany.