Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
3d
Autor Wiadomość
XarVer 

Wysłany: 30-11-09, 16:20     

Ok trochę poprawiłem ale łuk został wykonany przez Miltena i coś cięciwy nie widać ;x.

http://www.fotosik.pl/pok...427986fbd5.html

Daj monetę autorowi tego posta

Eskel 

Monet: 8
Medale: 1

Wysłany: 30-11-09, 16:22     

Milten, Ten miecz wyszedł ci świetnie, ten jest otexturowany :) 9/10

ArcyMag 
mI$HCz K0mIQóFf 666

Monet: 23
Medale: 5

Wysłany: 30-11-09, 16:24     

Miecz I: Model jest bardzo dobry, i fajnie wygląda, nałożyć na to lepszą teksturkę i jest bomba :) 9/10
Chatka I: Też niezła, jedynie dach, poza tym widziałbym ją w grze :) 9/10
Chatka II: Xarvera trochę lepiej wygląda :) w tej wystają belki z dachu, który sam w sobie jest brzydki :/ 7/10
Miecz II: Już prędzej jako sztylet bym to widział, bo na miecz to za grube i za krótkie :P Ale w roli sztyletu nawet nawet :P 8/10

Edit:

Chatka całkiem całkiem :D Poza dachem jest super :] A ten łuk to za bardzo pokrzywiony jak na moje oko :D
Witto, :D
Przyszłość GK, xD
Snaf, xD
Areny Innos +
Zemsta Gilberta
CI: Braterska Złość
CII: Leże Bestii
Arcyś?
:D praca się gotuje :? zawieszony ;) planowany xD skończony

Nie chcem ale muszem! Jeśli chcesz dostać komentarz, PW!

Ado'o 

Monet: 19
Medale: 4

Wysłany: 30-11-09, 17:30     

No cóż...muszę przyznać że całkiem nieźle wam idzie modelowanie w 3D. Zacznę po kolei:
- Chata Miltena, no...tak przypomina trochę chatę Cavalorna. Szkoda że nie jest do końca oteksturowana, ale niezła jest ogólnie dam 8/10.
- Miecz, no...naprawdę dobry! Dam ci 9/10. Nie wiem co tu w zasadzie pisać, no miecz jak miecz, dobrze wymodelowany i oteksturowany. Wygląda naprawdę dobrze.
- Chata XarVera, w sumie nie wiele zmieniła się od tamtej pory. Wcześniej było 8/10 teraz dostawię jeszcze +, czyli 8+/10.
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

XarVer 

Wysłany: 30-11-09, 18:06     

Aha to co zrobiłem, nie jest chatką tylko coś w stylu wieży obserwacyjnej :D . Tylko szkoda, że łuk słabo widać bo on Miltenowi nie wyszedł najgorzej ;)

Keltenback 

Wysłany: 30-11-09, 18:27     

Witam jestem z teamu lestka tez się pochwale a co !
http://ifotos.pl/zobacz/rqnnqw.PNG

Eskel 

Wysłany: 30-11-09, 18:31     

Powiem tak że domek jest ładny... Najlepszy jest balkon :P 9/10

XarVer 

Wysłany: 30-11-09, 18:40     

Keltenback - mogłeś dać chociaż podłogę w tym domu i zrobić trochę większy dom + drzwi i okna ; p. Dach mi się nawet podoba ;] Na razie daje 6/10 - popraw trochę :)

LordMysza94PL 

Monet: 6

Wysłany: 01-12-09, 13:54     

ja daję 7/10...ponieważ nie ma podłogi i ta teksturka powinna być trochę różnorodna...ale spoxik...Jak poprawisz podłogę i texturkę dachu to dam 9/10...

Milten 

Wysłany: 01-12-09, 15:23     

Zrobiłem nową prace, nóż. Nie jestem dobry w nazywaniu więc nie ma żadnej nazwy .

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 01-12-09, 17:10     

W tym scyzoryku nie podoba mi się to coś pomiędzy rękojeścią a ostrzem... Cholera, jak się to coś nazywało, Indiana mi kiedyś mówił :/ Jelec chyba. A raczej to na środku tego czegoś. Takie coś to raczej do dwuręcznych mieczy pasuje, a nie do sztyletów. Ale ogólnie to fajny scyzoryk ;) 8/10.

LEGENDA

Eskel 

Wysłany: 01-12-09, 17:12     

Fajny sztylet... Ale to kółko na tym czymś też mi się nie podoba. Fajna rękojeść i ostrze ;) 9/10

Ado'o 

Wysłany: 01-12-09, 19:10     

Co do noża to ja bym usunął tę kulkę w środku oraz te paski na samym dole, zwłaszcza te drugie. Uważam że to psuje ogólny całkiem dobry wizerunek. Dam 7/10.
A Keltenback twoja chata wygląda ładnie, podobne widziałem w Fable, może się nimi inspirowałeś? Szkoda że nie ma podłogi i jestem ciekaw czy zmieszczą się w niej schody. Dam 7/10.
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

Milten 

Wysłany: 01-12-09, 19:17     

Ok, ocenie Cię Keltenback :P . Średnio mi się podoba twoja praca, bo taka mało realistyczna :D , kto ma tam wejść ? Smerf? Ponieważ wątpię by ta chatka była dla człowieka, ale w sumie nie wiem o co ci chodziło :P . Minus też że nie ma podłogi. Co to za problem dać plane'a i go otexturować? Schodów na górę też nie widać. Ale i tak dobrze się prezentuje :P . W jakimś darmowym mmo to domek jest box'em z dachem. Moja ocena to 5/10 na zachętę :P .
PS. Jakim programem to robisz?

Indiana 

Monet: 24
Medale: 2

Wysłany: 01-12-09, 19:38     

Keltenback - chatka taka nijaka. Nie jest zła, ale nie jest też najlepsza. Ocena 7/10.

XarVer - nawet fajnie ci wyszła ta palisada i wieżyczka. Łuk nie jest taki zły, ale cięciwy nie widać, ale to chyba dobrze, bo jakby była za gruba to by to nie wyglądało realistycznie. 8/10

Milten:
Miecz - No, naprawdę fajnie. Zwłaszcza to ostrze jest super. No i wszystko o teksturowane. Jak dla mnie bomba - 9,5/10

Nóż - cienko. Cały efekt psuje ten skręcony do dołu jelec (tak KzL, dobrze pamiętasz ;) ), oraz ta wielka taszka (to te koło na środku jelca) które, jeśli chodzi o nóż, są zbędne. Te elementy pasują bardziej do miecza. Rękojeść może i fajna, to jednak na pewno niewygodnie by było za coś takiego trzymać. Ale liczy się to pierwsze :P . Jedynie do czego nie mógłbym się przyczepić, to ostrze. 7/10.

Milten 

Wysłany: 02-12-09, 18:24     

Zrobiłem swój nowy miecz/nóż: sami powiedźcie na co to wygląda :P . Oceniać!

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 02-12-09, 19:05     

Trochę kiepskie ujęcie, bo czubek tego ostrza wygląda okropnie :/ Ogólnie to ten jelec jest trochę zbyt kanciasty. Kolejna dobra robota, masz 7/10 ;)

LEGENDA

Ostatnio zmieniony przez KamilzLasu 02-12-09, 19:38, w całości zmieniany 1 raz  

Milten 

Wysłany: 02-12-09, 19:11     

Same wady piszesz, a na końcu : dobra robota ;) ! Rozwaliłeś mnie :P

Tumbor 

Monet: 1

Wysłany: 02-12-09, 19:31     

Mieczyk mi się bardzo podoba. Ciekawe jak ty je tak szybko robisz??? Mam dla ciebie radę umieść je w gothicu.

Indiana 

Wysłany: 02-12-09, 21:08     

Naprawdę dobrze wygląda. Cieszę się, że nie ma tego kółka, ale nowa taszka (ten trójkąt) jest krzywo wstawiona. Oprócz tego jelec, jak wspomniał KzL, jest za kanciasty. Jeśli chodzi o ostrze to to wygląda tak: jeśli to miałby być nóż, to oprócz czubka nie mam nic do zarzucenia, jeśli natomiast to miecz, to powiedziałbym że ostrze jest za płaskie. Jednak na pewno rękojeść jest o wiele lepsza. 7,5/10.

Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 03-12-09, 00:01     

Miecz wygląda szczerze mówiąc jak plastikowa zabawka dla przedszkolaka. Radzę obejrzeć jak wygląda prawdziwy miecz. Dla porównania, wrzucę od razu

KLIK

Widzisz różnicę? Rękojeść musi być długa, jelec tak samo, w końcu musi się to jakoś wygodnie trzymać, a twój miecz jest na dwa palce. No i to dziwne zakończenie ostrza które robisz. Pierwszy raz coś takiego widzę :P Co prawda fantastyczny miecz może mieć nawet faliste ostrze, ale nawet w najbardziej fikuśnym mieczu nie widziałem takiego zakończenia, o zwykłych średniowiecznych nie wspominając (pewnie cienko taki miecz kroi ;) ). Chociaż jak się nad tym zastanowić, to są podobne, ale gładsze, a twoje zakończenie jest kanciaste, więc raczej ich nie przypomina.
Wystawię 5/10. Bo, mimo iż całkiem ładny, nie nazwałbym tego mieczem, a już na pewno nie wziąłbym czegoś takiego do walki, raczej dał dziecku do zabawy.
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Milten 

Wysłany: 03-12-09, 14:45     

Tumbor, Nie jestem modderem :P . Jak mi znajdziesz kogoś kto umie to powiedz.

Keltenback 

Wysłany: 05-12-09, 19:13     

Nie wiem czy sie zrehabilituje za chatkę tym mieczem no ale niech będzie wiem że jelec za duży ale nie mam teraz czasu zmniejszać.
http://ifotos.pl/zobacz/mieczu_rqqnnq.PNG

Indiana 

Wysłany: 05-12-09, 19:22     

Jak dla mnie to jest super. Jedynie trzon (ta ta część za którą się trzyma miecz) jest zbyt cienki, ale po za tym to wszystko jest idealnie. Fajnie ci zwłaszcza wyszły końce jelca i głowica. Ale samo ostrze też niczego sobie ;) . 9,5/10

Pumo 
Full-Time Employee

Monet: 16
Medale: 7

Wysłany: 05-12-09, 20:02     

Rękojeść strasznie mała. Za cienka i za krótka, na taki wielki miecz to powinna być przynajmniej o połowę dłuższa. Ale ogólnie to solidna robota, miecz bardzo ładny. Jeśli miałbym go wsadzić do jakiejś gry to na pewno do Fable. Nie wiem czy pasowałby do Gothica czy czegoś innego. Jest trochę zbyt bajkowy :P Ale może tylko tak mi się wydaje? Tak czy siak, 8/10 to dobra ocena.
| Biała Śmierć | Dwa Światy

Jeśli popierasz Nową Prawicę, wklej to do podpisu.

Keltenback 

Wysłany: 05-12-09, 20:31     

Dzieki za takie dobre oceny skorzystam z sugesti zmniejsze jelec dodam jakies wyszczerbienia na ostrzu i jakas inskrypcje.

Ado'o 

Wysłany: 06-12-09, 00:28     

Widzę że sporo prac się ostatnio pojawia w tym temacie :] . Co do najnowszej, czyli tego miecza Keltenbacka, to całkiem ciekawie wygląda, trochę nie pasuje to złote kółko na dole bo mieczy wygląda na stary i lekko pordzewiały, a ten element wygląda jakby był nowy. Dam 9/10.
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

CJ 

Monet: 1
Medale: 8
Warn: 4/4

Wysłany: 19-12-09, 17:15     

No to ja tez coś dorzuce od siebie!

nie mam chwiloow czasu na ocenianie

bombki choinkowe (niestety nie na choince xD ) http://img97.imageshack.us/img97/3561/43831228.jpg

Miasto http://img695.imageshack....3/wierzowce.jpg

tutaj coś http://img64.imageshack.us/img64/4531/cho.jpg

zwycxzajny napis ale fajnie wygląda http://img69.imageshack.us/img69/6941/11507870.jpg

i znowu zwykła woda http://img691.imageshack.us/img691/4293/woda2n.jpg

Boso przez GK

Ukończono
alpha |||||||||| 100%
Beta |||||||||| 60%
ostateczna wersja |||||||||| 30%

Ado'o 

Wysłany: 19-12-09, 20:24     

To po kolei:

"bombki choinkowe" - fajne, bardzo fajnie wyszły, tylko haczyki trochę nie tego, ale tak czy inaczej jestem w stanie dać 10-/10 za bombki.
"Miasto" - średnio mi się podoba, wygląda jakby na wodzie stały te wieżowce. 6/10.
"coś" - woda ci trochę nie wyszła...ogólnie trochę nie wiem jak to ocenić, ale nie spodobało mi się. 5/10.
"zwycxzajny napis" - nie podzielam twojego zdania, może nie jest zły, ale osobiście średnio mi się to podoba 6/10.
"zwykła woda" - ta fajnie wyszła, trochę horyzont ci nie wyszedł, ale ogólnie woda i niebo fajne. 9/10.
Droga Arkhana

Aktualnie pracuję:
Symfonia Nocy

Zawieszone:
Soldier
Droga Arkhana II

LordMysza94PL 

Monet: 6

Wysłany: 19-04-10, 15:49     

Odpowiedz do tematu