Ten drugi budyneczek to trudno mi jest ocenić, bo tak naprawdę nie wiem jakie jest jego przeznaczenie i jakoś tak dziwnie się prezentuje.
Z kolei ten pierwszy to istny koks, bardzo, bardzo mi się podoba. Oteksturowany wygląda naprawdę ładnie .
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.
No proszę... Muszę przyznać, że mnie bardzo pozytywnie zaskoczyłeś, panie BunshinTaiatari (a może Naruto? ). Jeśli to rzeczywiście Twoje modele, i sam tworzyłeś je od podstaw, jestem skłonny wystawić maksymalną ocenę... Mimo że pierwsza konstrukcja o wiele bardziej podoba mi się od drugiej, i w moim mniemaniu jest bezbłędna, tak obydwie trzymają bardzo wysoki poziom. Cóż więcej dodać? Arcydzieło! Twórz dalej Oczywiście w pełni zasłużone 10/10
Taaak ten pierwszy budynek jest genialny, ale ten drugi taki nijaki
Mówisz że sam robiłeś, BRAWO ! dobra robota dobrze Ci 3D wychodzi .
_________________ "gdybym miał no koncie więcej niż trzy zera odpier**** bym zajebisty melanż" "teraz mam szacunek u najlepszych graczy w kieleckim podziemiu, to nie te czasy gdy ctg było w cieniu, a teraz zobacz do czego doszło ? kur** teraz to wstyd wyjść na osiedle w bluzie prosto, gdy najlepszym raperom zaczęło się pier*** w baniach"
Wooooooooooooooooooow! SUPER! Jedyne co ja potrafię zrobić w 3D to kwadrat
Z teksturkami to będzie bosko wyglądać a Arena robi wrażenie. 10/10 ewidentnie.
"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]
Arena wygląda super. Widzę tam chyba również wejście . Budynki również niczego sobie. A gdyby wstawić taką arenę do gry tylko bez tych budynków, pozmieniać trochę tekstury i model to wyszedłby fajny mod do Gothic II NK
WOW! Zarąbista pracka. Praktycznie to wygląda jak Władca Pierścieni Ogólnie to dałbym Ci około 9/10 ale później zauważyłem wiele szczegółów (za szybko przejechałem kółkiem myszy). Więc ciesz się tym że dostajesz 10/10!
Ja też będę musiał zainstalować 3D S Max bo spoko a wcześniej nie maiłem miejsca ;p
Tylko szkoda że będę musiał od nowa uczyć się wszystkiego, ale dla grafiki 3d warto się pomęczyć:D
Fajny ten pokój. Widać nawet kilka plakatów z Księcia Persji Ale tak ogólnie to fajnie Ci wyszedł graficznie chociaż na 10/10 to on nie zasługuje. Powiedzmy 9.5/10 wystarczy.
chciałbym pokazać mój kolejny obrazek 3D.
Od razu mówię, że to z nudów robiłem żeby się czymś zając
Normalnie to dałbym sobie hmmm...
2/100 no najwyżej 3/10 bo wiem że mogłem zrobi lepsze :d <leń>
link:
http://www.hot.jpg.pl/115764
Ciekawy ten mieczyk. Wygląda niczym miecze asasynów z Gothic 3 . A tak ogólnie to wszystko ładnie. Ja bym takiego nie zrobił bo jestem jasno-zielony ( ) w 3D. Daje Ci 9/10. Ale jeśli naprawdę chcesz 3/10 to napisz
No to ja zaprezentuje świeżo zrobiony, przerobiony pancerz paladyna, który już jest wstawiłem do mojego Gothic'a. Oto screeny i lista zmian, w porównaniu do zwykłego pancerza paladyna:
Kod:
- nowe, większe naramienniki,
- masywniejszy napierśnik,
- brak kolców,
- krótsza "spódniczka" wystająca spod pancerza,
- nieco zmienione UV,
- nowa tekstura.
Pumo - Zarąbiste! Jestem zielony w różnych programach do Gothic'a (oprócz GoMana, tam jestem już lepszy czyli czerwony ). Ogólnie to super przeniosłeś te wieżę i podoba mi się bardzo efekt końcowy. Super! 10/10 bez dwóch zdań
timex550 - Mógłbyś wrzucić tę zbroję jeszcze raz? Bo u mnie wyskakuje błąd i nie mogę jej zobaczyć, a jestem ciekaw co tam Ci wyszło
Ok to znów czas na mnie.
Na tych obrazkach jest tylko Ziemia. Na początku miałem jeszcze dodać jakieś rakiety albo coś podobnego ale zrezygnowałem. Może kiedy indziej dodam z innymi dodatkami:D
Niezbyt wiem, czy ujdzie mi płazem wrzucanie tutaj screenów modeli nie do Gothica, ale zachęcił mnie jegomość prezentujący swój model Ziemi. Niech będzie. Każdą pracę pozwolę sobie skomentować. I zaznaczę tylko to, że wiem, iż nie jestem zbyt dobry. Z każdą pracą nabieram jednak doświadczenia i przestaję robić idiotyczne błędy. Przy okazji, używam Blendera, a na 2D nie znam się wcale, więc tekstury sklejam ze zdjęć, albo nie robię ich wcale.
http://ifotos.pl/img/Gitaram_wppqxs.jpg - pierwsza poważniejsza praca. Zajęła mi cały dzień. Początkowo miała być wzorowana na prawdziwej gitarze, ale z czasem zeszło to na zupełnie inne tory. Więc od strony technicznej na pewno są jakieś niedopatrzenia. To czarne to nie cień, tylko kolor farby. Mówię to tak na wszelki wypadek, pewien osobnik już próbował mi wmówić, że "nie istnieje coś takiego, jak idealny cień"...
http://ifotos.pl/img/AK4_wwwepe.jpg - tutaj pierwsza broń, strasznie zmasakrowana przez teksturę. Zwykłe UV, nie ma nawet głupiej normal mapy. Wyjęte ze zdjęcia, na podstawie którego robiłem model. Napisałbym chętnie coś więcej, ale nie ma zbytnio co. Zwyczajnie, skopałem sprawę.
http://ifotos.pl/img/METAL_wqqxrs.JPG - eksperyment z materiałami. Zajęło mi to prawie tydzień... I gdyby ktoś próbował rozpracować moje gusta muzyczne - niestety, nie słucham nałogowo DK. Zwyczajnie spodobało mi się logo.
http://ifotos.pl/img/Abrams_wrnepr.JPG - praca największego kalibru, zajęła mi prawie miesiąc. Na końcu dosłownie nią wymiotowałem. Sam model ma kilka niedoskonałości, i szłoby go pozbawić wielu poly bez drastycznych cięć, ale jakoś nie mam ochoty do niego wracać...
?le wpasował się w rękę, ale kwestia naprawienia tego to jeden precyzyjny ruch w Blenderze. Którego mi się nie chciało wykonać, bo model i tak trafił do znajomego. Niech ma .
http://ifotos.pl/img/LOVE3_swaxqp.bmp - tutaj taka ciekawostka, skoro wygrzebałem. Zrobiłem sobie małe zawody z kolegą, mianowicie modelowaliśmy to na czas. Skromnie powiem, że zajęło mi to tylko 40-ileś minut.
I jak? Jakieś oceny? Bez żadnej taryfy ulgowej proszę.
Edycja - do Przemox96 - czemu mam wrażenie, że to ico ? Ewentualnie wygładzone ico ? Nie, żebym się czepiał, ale o wiele lepiej wyszłoby to na UV. Wyższa rozdzielczość tekstury też byłaby mile widziana. W dalszej perspektywie zabójczo fajnie byłoby użyć spec, normal i bump mapy. Po co to piszę ? By towarzysz miał jakiś punkt zaczepienia. Czemu sam ich nie używam ? Bo jestem zbyt leniwy.
Khazar zmień hosting zdjęć bo (przynajmniej u mnie) pokazuje się
Cytat:
No input file specified.
A bardzo chciałbym obejrzeć twoje prace i skomentować .
MrArchas
Taki sobie ten mieczyk, ja bym mu dał najwyżej 6/10. Po prostu mi się nie podoba ten kształt.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Przyznam szczerze, że też miałem taki problem ( z moimi screenami ), ale już działa... tak czy inaczej, wrzucę na IS. Jeśli jestem tak ładnie proszony...
A to taka nowsza praca. Jeszcze w trakcie. Mnóstwo pracy zostało.
Gitarka naprawdę bardzo ładna, prawie że wygląda jak prawdziwa. Moim zdaniem jednak kolorystyka jest troszeczkę za ostra (głównie ten czerwony).
Model kałaszka bardzo ładny, aczkolwiek tekstura... jak wspomniałeś zepsuła efekt.
O logu się nie wypowiem, bo nie wiem czyje to jest.
Czołg... perfecto. To jest bodajże Abrams? Chyba, nie znam się na tym XD. Ale naprawdę świetna praca, aż po prostu...
Broń moim zdaniem trochę przekoksana, osobiście mi się nie podoba, kolorystyka nawet ładnie dopasowana, ale model moim zdaniem przedobrzony.
Ostatniego nie ocenię, bo przez mój internet niektóre obrazki nie wczytują się czasem do końca, więc przy okazji jak kiedyś zajrzę może się wczyta .
A ogólnie? Ogólnie jesteś bardzo dobrym modelem... modelarzem... modelatorem... no kurde, robisz ładne pracki w 3D i tyle powiem .
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Dobry, niedawno skończyłem pracę, która poprzednio była jeszcze w produkcji. Znaczy, to Camaro. Jak na moje to jest ono powodem do dumy - takie ukoronowanie mojej twórczości, wątpię, bym w najbliższym czasie zrobił coś lepszego. Wielkim osiągnięciem było też to, że w ogóle skończyłem ten model, zabrał mi kilka miesięcy z życiorysu i dosłownie miałem go na końcu już dość. Ale do rzeczy:
Dla ludzi, którym nie działa ifotos, albo chcących obejrzeć nieco więcej renderów - paczka w .rar: