No więc tak - zrobiłem dialog (do mojego new moda, którego wrzuce wkrótce na GK), ale przy kompilacji mam błąd "Unknown Identifier :". Sam bym sobie poradził, ale już mi te małe znaczki z notatnika się mi przed oczami rozmazują.
INSTANCE DIA_Pr_M_ORIGIN (C_INFO)
{
npc = NONE_5001_Pr_M;
nr = 0;
condition = DIA_Pr_M_ORIGIN_Condition;
information = DIA_Pr_M_ORIGIN_Info;
permanent = FALSE;
Important = TRUE;
};
FUNC INT DIA_Pr_M_ORIGIN_Condition()
{
return TRUE;
};
func VOID DIA_Pr_M_ORIGIN_Info()
{
AI_Output (self, other ,"DIA_Pr_M_ORIGIN_15_01"); //Synu! Twój ojciec czeka na ciebie! Jeśli teraz wrócisz, oduści Ci twoje przewinienia.
AI_Output (self, other ,"DIA_Pr_M_ORIGIN_15_02"); //Teraz nic nie pamiętasz, ale nie przejmuj się, ten proces można jeszcze odwrócić.
AI_Output (self, other ,"DIA_Pr_M_ORIGIN_15_03"); //Zgadzasz się?
//========================================
//-----------------> WHO
//========================================
INSTANCE DIA_Pr_M_WHO (C_INFO)
{
npc = NONE_5001_Pr_M;
nr = 4;
condition = DIA_Pr_M_WHO_Condition;
information = DIA_Pr_M_WHO_Info;
permanent = TRUE;
description = "Kto z Was jest jeszcze tutaj?";
};
FUNC INT DIA_Pr_M_WHO_Condition()
{
if (Npc_KnowsInfo (other, DIA_Pr_M_ORIGIN))
{
return TRUE;
};
};
func VOID DIA_Pr_M_WHO_Info()
{
AI_Output (other, self ,"DIA_Pr_M_WHO_15_01"); //Kto z Was jest jeszcze tutaj?
AI_Output (self, other ,"DIA_Pr_M_WHO_03_02"); //Tylko Dziwak. Ale uważaj na niego. Dziwny z niego człowiek.
AI_Output (self, other ,"DIA_Pr_M_WHO_03_03"); //Jeśli chcesz go spotkać, idź do gospody, niedaleko rozstajów. Będzie gdzieś w okolicy.
};
_________________ "Miecz Przeznaczenia ma dwa ostrza, Ty jesteś jednym z nich"
Chyba już wiem o co chodzi.
Garrador nie ma linii podanej, bo to jest wirtualny błąd, którego tak naprawdę nie ma. Najlepiej jest skompilować skrypty ponownie, aż do skutku (warto w Spacerze, albo w GothicStarterze).
Druga metoda, to napisanie skryptu od nowa (tylko dla desperatów i któtkich skryptów).
_________________ "Miecz Przeznaczenia ma dwa ostrza, Ty jesteś jednym z nich"