Wysłany: 31-07-10, 12:56 Farmerzy to mod do Gothica 2 Nocy Kruka.
Witam. Chciałbym przedstawić wam mod nad którym pracuje już 1 albo 2 miesiące. A więc oto fabuła:
Farmerzy to mod do Gothica 2 Nocy Kruka. Będzie to dość mały mod zapewniający kilka godzin gry, ale nowości w nim będą zachęcające. Nowości w nim będą takie:
To będzie:
-Nowe textury zbroi(farmerów, obywateli i strażników miejskich).
-Dwie nowe małe bronie, czyli Mały sierp i Duży sierp.
-Trzy worldy, czyli Farma, Przełęcz między farmą a miastem i Miasto z portem.
-Nowe przedmioty(w tym warzywa czyli: Marchewki, Rzodkiewki, Zboże(ale oczywiście po zebraniu z jednej umiejętności) i tak dalej).
-Kilka nowych animacji, m.in. rąbanie drewna(potrzebne do jednej lub dwóch nowych misji) i zbieranie zboża.
-Możliwość wybrania sobie żony z jednej z farmerek(oczywiście w 75 % gry) i w tym czasie kupienie posiadłości za pieniądze które się zarobiło od właściciela farmy i pobocznych misji.
To jest dość prawdopodobne:
-Być może będą nowe voby(chyba wie każdy co to jest).
fabuła: Jesteś zwykłym farmerem. Pracujesz dla właciciela pewnej farmy, Opolosa(imię może ulec zmianie). Oczywiście przed tym miałeś swoją historię: Byłeś zwykłym chłopcem i mieszkałeś w mieście ze swoją rodziną. Ale twoi rodzice zginęli i twój dom się zawalił przez pożar...ale miałeś szczęście i pewien właściciel farmy przygarnął cię. Teraz dorosłeś i musisz dla niego za to pracować...
Farmer ten nazywa się Berth(imię może ulec zmianie).
Obowiązkowe:
-Znajomość programu SPACER
-Umiejętność texturowania;
-Umiejętność wstawiania vobów i mobów;
-Umiejętność wstawiania waypointów i startpointa;
-Zamienianie formatu 3ds na ZEN i na odwrót;
Nieobowiązkowe:
-Rozmrażanie wody(ja sam tego nie umiem );
-Inne...(bardzo się takie sprzyda);
SKRYPTERÓW - Pisanie skryptów
Obowiązkowe:
-Robienie nowych obiektów(nawet jeżeli robisz programem);
-Robienie nowych postaci(nawet jeżeli robisz programem);
-Robienie dialogów(nawet jeżeli robisz programem);
Nieobowiązkowe:
-Robienie nowych obiektów z dostarczonymi texturami, modelami 3d i ASC(nawet jeżeli robisz programem);
-Robienie zaawansowanych dialogów(nawet jeżeli robisz programem);
-Robienie dodatkowych gildii(Bardzo szanowane);
-Robienie efektów specjalnych w skryptach zaawansowanych(Bardzo szanowane);
-Dodawanie animacji stworzonych przez animatorów do skryptów(Bardzo szanowane);
-Inne......(także bardzo szanowane, jeżeli coś bardzo ważnego);
GRAFIK 3D - Grafika 3d
Obowiązkowe:
-Robienie nowych worldów;
-Robienie nowych vobów;
Nieobowiązkowe:
-Tworzenie modeli 3d do animacji(lub podobne)
-Inne........
Co do tego rozmrażania wody, to trzeba nie w Spacerze, tylko w innym programie do moddingu.
Niestety, na tym forum jest mało osób które się na tym znają.... szukaj, może ci się uda.
A modu nie ocenię, jestem bardziej oceniaczem komksów. Co by tu powiedzieć.... fabuła jest no...farmerrzy.... wiesz co, najlepiej mi się oceni jak już się grupa zbierze. Powiem jedno: Fabuła jest ciekawa, pewnie też coś ciekawego wyjdzie...
nie wiem czy prace kontynuowane ale ja mogę do obsługi spacera
_________________ Witam jestem Maciek moja działalność na forum jest oczywista, komiksy i filmy ( głównie filmy bo robi się je przyjemniej ) Pozdrawiam