Witam. Mam zamiar zrobić nowego moda. Być, może ostatniego moda w mojej karierze. Chcę by wypadł jak najlepiej pod względem wykonania i fabuły. Wykonaniem skryptowym zajmę się ja. Po co zakładam temat? Szukam osób, którzy silnie podeprą fabułę w modzie poprzez questy bazowane na głównym wątku modyfikacji. Daje szanse wykazać się osobą nieznających się na moddingu, lecz mający wyobraźnie i dobre pomysły. Oczywiście pomoc w 2d, 3d też się przyda.
Może coś o modzie:
Niestety Bezimiennemu bohaterowi nie udało się zniszczyć magicznego więzienia(bariery). Gomez spłodził dwóch synów, Alvina i Payrona. Nie powiem w którego się wcielimy bo narazie to nie istotne. Gdy nadszedł czas , kiedy Gomez stał się stary i siwy dać władzę jednemu z synów. Jak tradycja nakazuje starszemu, lecz młodszy bardzo się upiera więc ojciec organizuje pewien konkurs. Gdy nasz postać spełni wszystkie wymagania i wygra tron zaczną się przygody z rządzeniem.
Mianowicie, problemy typowe władcy. Petycje kopaczy, morderstwa w obozie, opancerzenie itp. Chcę też trochę modyfikacje upodobnić do polskiej klasyki Wiedźmin dodając do moda np wulgaryzmy..
Odrazu mówię, że mój nowy projekt nie jest całkowitym klonem MGLY Gothera! W modzie będziemy rządzić lokacją, która była już dana w grze.
Także czekam na zgłoszenia. Pokażmy, że Polak potrafi. Pozdrawiam
Cytat:
Nazywam się ********.
Jestem wojownikiem o szlacheckiej krwi, lecz wstydzę się tego.
Może wielu z was nie wie kim jestem, ale wkrótce się dowie.
Chciałem zniszczyć w kolonii pacyfikujące zło.
A później dostrzegłem, że to my jesteśmy wytwórnią zła.
Gdy do tego doszedłem odrzuciłem prawa królewskie.
Miałem dość skurwysyństwa i zawiści jakie zaznałem w starym obozie.
To polityka zmusiła mnie do zbrodni i prania mózgu innym
I samemu sobie....
Gdyby nie jeden błąd człowieka, który próbował nas uratować od więzienia magicznego,
Nie było by mnie, mojego brata i Gomeza
Mojego Ojca...
Ja coś mogę pomóc Znam tylko 2D i w tym mogę coś zrobić, jak będziesz chciał, to jestem do usług Mod wydaje się mieć ciekawą fabułę Może coś pomogę Pozdro
Super!! Mógłbym co pomóc w fabule i w texturkach zbroi mogę tez wymyślać questy no i rozdziały Powiem kiedy mnie nie było w GK (wrzesień) Układałem fabułe do moda Niestety team był n00bowski i szybko się rozpadł
Ale G1 Na Modingu nie znam się najlepiej A resztą musiał bym mieć G1 naprawionego do robienia textur
Ale jeżeli mógł bym pomoc to jestem chętny ! I może to być każdy rodzaj pracy Nawet : Przynieś, podaj pozamiataj XD XD XD
Mógłbym pomóc w fabule OD CZASU DO CZASU w 2d, jakbyś chciał, ale zajmuję się obecnie modem zmieniającym tekstury (nazwy nie zdradzę) więc czas też ograniczony.
DRODZY USERZY!
Po wykonaniu Prologu i I rozdziału moda, należy pokazać wam parę screenów. Wpierw chciałbym podziękować mojemu koledze z klasy "Soilderowi", że zbetatestował alpha-bete moda (:D) i wystawił dobrą ocenę. Jak będzie w przypadku waszym, czas pokaże. Główny nacisk stawiany na fabułę - chcemy ją uczynić wspaniałą, przejrzystą i wciągającą. Niektóre pomysły zaczerpnąłem z Wiedźmina, jego twórcy są dla mnie wzorem do naśladowania. Dobra, nie będę już pieprzył. Oto Screeny
01 02 03 <- nasi konkurenci (Liam, Blade, na screenie brakuje Leo, gdyż będzie przebywał w innym miejscu) .
PS: To tylko mała, mała cząsteczka co zrobiłem. Jest już sporo questów, lecz ujawnie je w swoim czasie, kiedy mod będzie miał już 60%.
jeśli mogę ocenić...
screen 01 to chyba tylko zmiana tekstur.
screen 02 to... niezłe. podoba mi się bardzo.
screen 03, co w nim innego oprócz innego imienia jakiegoś gościa?
PS:Mógł bys w końcu odpowiedzieć
_________________ http://myplay.com/video-player/michael-jackson
Każdy fan (oraz nie fan) Króla, bezpretensjonalnie musi wejść na tę stronę.
"Nazywam się Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy. Żyję na tym świecie czterysta dwadzieścia osiem lat według waszego rachunku, sześćset czterdzieści dwa lata według rachuby elfów. Jestem potomkiem rozbitków, nieszczęsnych istot uwięzionych wśród was po kataklizmie, który wy nazywacie Koniunkcją Sfer. Uchodzę, delikatnie mówiąc, za potwora. Za krwiożercze monstrum. "
jeśli mogę ocenić...
screen 01 to chyba tylko zmiana tekstur.
screen 02 to... niezłe. podoba mi się bardzo.
PS:Mógł bys w końcu odpowiedzieć
1 - Liczy się to, że pobawiłem się spacerem a nie GoManem.
3- Eee? Chyba nowy skrypt npc?! Głupie pytanie.
A przypatrzyłeś się Patrz na miecz I zobacz jak imię napisane, jak zmieniamy eab to całe jest dużymi literami, a tu jest z dużej i małymi Może da się zrobić to w skryptach, ale ja w każdym razie nie umiem
A przypatrzyłeś się Patrz na miecz I zobacz jak imię napisane, jak zmieniamy eab to całe jest dużymi literami, a tu jest z dużej i małymi Może da się zrobić to w skryptach, ale ja w każdym razie nie umiem
No chyba nie myślicie, że jestem tak głupi by pokazywać zmienione imię w dodatku zwykłym kodem . Istotnie na plecach Liam ma nową broń, nie było jej w Gothic'u. Przedstawię wam jej wygląd i dodam, że taką broń noszą wyłącznie magnaci.
.
Wagner popraw link/screen bo nic nie widac a tak to fajnie wygladaja te screeny np ten jak on ma....... mniejsza fajnie wszystko wyglada i mysle ze mod sie uda! zyzce powodzenia tobie i wszystkim co w nich uczestnicza
PS. Tez chcialbym jakos pomuc np. z Questami ale niestety nie umiem robic nic wiec raczej nie bede potrzebny... ale: ?ycze Szczescia!
_________________ Teraz bede rzadziej na forum Bo Mody Niechca zadnych zabaw na Off-topicu a wlasnie od tego jest ten dzial...
Jak by co, to ja mam pare świetnych pomysłów, odnośnie fabuły, i 2 dosyć ciekawe qesty, które mogły by w modzie być, a mianowicie: Qest miłosny, i Qest związany z polowaniem, i pewną tajemnicą... Szczegóły, na PW jak by co.
Wagner! Administratorze kochany napisz że coś więcej o tym jak lecą prace nad modem. Chyba wszyscy się niecierpliwią.
_________________ http://myplay.com/video-player/michael-jackson
Każdy fan (oraz nie fan) Króla, bezpretensjonalnie musi wejść na tę stronę.
"Nazywam się Emiel Regis Rohellec Terzieff-Godefroy. Żyję na tym świecie czterysta dwadzieścia osiem lat według waszego rachunku, sześćset czterdzieści dwa lata według rachuby elfów. Jestem potomkiem rozbitków, nieszczęsnych istot uwięzionych wśród was po kataklizmie, który wy nazywacie Koniunkcją Sfer. Uchodzę, delikatnie mówiąc, za potwora. Za krwiożercze monstrum. "
mam jedno pytanie jak idą prace nad modem bo już sporą czasu minęło a ty nie odpowiadasz Ale warto na niego zaczekać bo może być ciekawy jeśli masz wersje demo to wstaw ją ale nie musisz i przydała się porcja Obrazków .
Nad modyfikacją "Ciężar korony" pracę cały czas stoją. Wersja demonstracyjna już wyszła, którą testowało ok. 11 osób. Grający ocenili demo na 9/10. Może kiedyś je tu zamieszczę. Przypuszczam jednak, że ten mod zostanie przekształcony na inny. Jednak nikt nic nie wie.
Tak dziś sobie czytałem jeden komiks, następnie chciałem go ocenić - no dobra, patrze, ale cóż to ktoś ma w sygnie? (Chyba Reseken) Ciężar Korony? Od razu ta modyfikacja mi się przypomniała, i nie wiem co zapytać, Są jakieś postępy? Jak przebiegają pracę? Czy w ogóle są?
Tak dziś sobie czytałem jeden komiks, następnie chciałem go ocenić - no dobra, patrze, ale cóż to ktoś ma w sygnie? (Chyba Reseken) Ciężar Korony? Od razu ta modyfikacja mi się przypomniała, i nie wiem co zapytać, Są jakieś postępy? Jak przebiegają pracę? Czy w ogóle są?
Wszelkie prace nad moimi modami zostały przerwane do czasu wakacyjnego, który już niedługo nastąpi.