Wysłany: 19-06-10, 19:15 Modelowanie głowy głównego bohatera.
No więc jak w temacie. Czy wie ktoś jak zmienić głowę bezimiennego w G2? Nie chodzi mi o teksturę twarzy ale o sam model głowy. Szukałem tego na forum i nie znalazłem więc założyłem ten oto temat. Byłbym wdzięczny gdyby ktoś wytłumaczył mi to wszystko krok po kroku lub przynajmniej zamieścił linka do odpowiedniego poradnika na ten temat. Chodzi mi o zmianę "Pony" na "Bald" , czy coś w tym stylu.
Nie. Chodzi o coś w skryptach. Nie mam pojęcia gdzie jaki plik się znajduje a mianowicie modele tych cholernych głów. Dobra, powiem jaśniej. Chodzi mi o to, żeby bezimienny zamiast kucyka miał krótkie włosy, np. jak Milten czy chociażby Gorn bez używania żadnych kodów na przywołanie facehelpera.
I masz cacy Dawno nie modowałem,a zwłaszcza bezia nigdy tam jest więcej linijek z tym "Hum_Head_Pony" i chyba trzeba wszystkie zmienić...Ale nie wiem dokładnie.
Liczę na podziękę Pozdrawiam.
_________________ Witam jestem Maciek moja działalność na forum jest oczywista, komiksy i filmy ( głównie filmy bo robi się je przyjemniej ) Pozdrawiam
Nie ma się co bawić z robieniem nowej głowy. Najlepszy sposób to ten podany prze Zygfryda. Ale pamiętaj: Żeby mieć te pliki ze skryptami musisz mieć GMDK. Ja jestem grafikiem i kiedyś chciałem się pobawić głowami, ale nie umiałem znaleźć żadnego modelu głowy oprócz szkieletu
_________________ "Miecz Przeznaczenia ma dwa ostrza, Ty jesteś jednym z nich"
To zmieniasz na na przykład
Kod:
"Hum_Head_FatBald"
I masz cacy Dawno nie modowałem,a zwłaszcza bezia nigdy tam jest więcej linijek z tym "Hum_Head_Pony" i chyba trzeba wszystkie zmienić...Ale nie wiem dokładnie.