Witam, mam pewien problem. Jeżeli chodzi o modding, to nie jestem nawet zielony - po prostu się na tym nie znam, bo mnie to nie kręci. Ale mam problem. Chciałbym zrobić komiks, tylko potrzebowałbym kilku rzeczy, które właśnie dzięki moddingowi można dodać. I czy jest ktoś, kto byłby tak miły, i zrobił mi małego moda?
Chodzi o to, że...
Kod:
Jak jest brama do Górnego Miasta (w Khorinis), to żeby przed tymi schodami zrobić taką barykadę, a w bramie żeby była ta zasuwana krata, taka jak w zamku w Górniczej Dolinie. Jeszcze przed bramą zrobić barykadę. I drabina, żeby móc wejść na bramę i tam zrobić dźwignię, która otwiera tą kratę. Jak jest wejście z Dolnego Miasta do portu to żeby też ustawić taką barykadę i może jakąś małą wieżyczkę strażniczą.
Czy jest ktoś, kto by to zrobił? Oczywiście - za takie coś to 2 albo 3 monety, bo to dużo roboty .
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Lodem zmrozi twoją duszę.
Ja aktualnie nie mam spacera, ale w najbliższym czasie zrobię ci to.
EDIT
Wszystko ściągnąłem zaraz zabieram się do pracy.
Ale jest jedno ale. Nie zabardzo znam się na robieniu paczek więc żeby odbalić przeróbkę, będziesz musiał podmienić światy. Do tego potrzebne jest G2MDK, któro zniemczy ci skrypty, więc trzeba będzie poprać polskie.
Wszystko jest na stronie PolskiModding. Łącznie do pobrania masz ok 30 mb.
Gdy będziesz to miał, a ja skończę to podeśle ci przeróbkę.
MOŻE BYĆ?
EDIT2
Jest pewien problem, brama jest za duża i wystaje.
Może być.
EDIT3
Gdy się otwiera wystaje jeszcze więcej, ale ustawiłem ją tak że styka się z wieżami, i wygląda już przyzwoicie.
EDIT4
1.Po której stronie ma być drabina?
2.Ma być dźwignia czy kołowrót?
Drabina niech będzie po stronie Górnego Miasta.
Wolę dźwignię, bo akurat w tej sytuacji to będzie na miejscu.
A tak przy okazji - to wygląda po prostu świetnie. Zaraz biorę się za ściąganie G2MDK. Jak wstawisz mod i ściągnę, zobaczę, że działa, to dostaniesz monety (3).
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Dzięki. Około 13.00 padł mi prąd. Teraz zabieram się z powrotem, została do zrobienia drabina i strażnica, tylko tu jest problem, może być bez strażnicy? Bo nie mam modelu ( w gothicu też nie ma) strażnicy, a na WOG nie widziałem.
EDIT
Znalazłem model strażnicy, ta z obozu piratów, ale gdy ją przeniosłem do new world, to ona była trzy razy większa niż wieża...
EDIT2
Uploaduję, ale to trochę potrwa bo zwykły newworld.zen zajmuje 79mb a przerobiony 83mb.
EDIT4
Zapomniałem dopisać .zen . Ściągnij ten plik, a na końcu dopisz ".ZEN" (dużymi literami!) puźniej tylko zamień za orginalny Work/DAta/Worlds/NewWorld/NewWorld.zen
Wszystko fajnie, tylko drabina jest w złą stronę ustawiona, i można po niej wchodzić tylko kodem na animacje, ale spoko, to już sobie sam będę robił. Doskonale, brawa i 2 monety (chyba, że napiszesz trzeci post XD).
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,
Napiszę, drabina złą stroną? Sorry, ale wiesz tam nigdzie nie pisze która strona jest która . Mogę ci wysłać drugiego zena, szybko przerobię, tylko tym razem nie zapomnę o spakowaniu do paczki .
Nie, używam po prostu kodu na animację wchodzenia po drabinie, nie ma sensu, żebyś zmieniał, jest dobrze .
Temat do zamknięcia.
Co uczynić mogę
I z kim się zbratam,
Aby to zachować,