Wysłany: 12-03-09, 15:35 Modyfikacje przydatne do komiksów
Długo zastanawiałem się nad tym, czy założyć ten temat. Ale jako, że modyfikacje są czasem używane, postanowiłem zrobić ich spis. Proszę o niezamykanie tego tematu, bo chciałbym, by inni również napisali jakie mody polecają.
1. Snowmod - Ta modyfikacja sprawia, że kolonia zamienia się w zimową krainę. Zmodyfikowano wygląd zbroi, oraz dodano nowego głównego bohatera.
Oficjalny opis Download
2. Mroczne Tajemnice - wszystkim dobrze znana modyfikacja. Nowe zbroje, obozy... Niema się co rozpisywać, wszystko przeczytacie w oficjalnym opisie. Jedyne o czym musisz pamiętać, to o wyłączaniu się się gry w ciągu paru minut po wpisaniu marvina.
Oficjalny opis Download
Do Gothic II: Noc Kruka:
1. The Winter - modyfikacja zmienia Khorinis na zimową krainę (Tak jak Snowmod Kolonię Górniczą).
Oficjalny opis
Download - niestety, na gothicmods.info nie działa, a ja osobiście nie mogę znaleźć innego.
Bardzo krótki ten spis, po za tym to nawiązuje do modyfikacji, więc przerzucam do działu Modding. - DartaM
OK, temat zostanie, mam tylko nadzieję że szybko znajdzie się tu więcej modów - Pumo
4. Five in One Mod
Osobiście nie grałem, ale może się przydać w jakiś sposób do komiksu.
Gothic II+Noc Kruka 5. Bumshack
Wcielasz się w orka. Może ułatwić trochę tworzenie komiksu o orkach i dodano parę nowych rzeczy
6. Dragons Tale
Mod ten dodaje mały nowy świat, ale całkiem ładny.
7. Jaktyl
Najlepszy - razem z Khoraną - mod do G2. Nowy świat i świetnie zrobione miasto. Polecam!
8. Khorana - Prolog
Świetny mod! Nowy świat z wieloma NPCami i bujną roślinnością. Największą nowością jest olbrzymia interakcja z otoczeniem - można tu nawet ścinać drzewa!
9. Piratenleben
Tego moda chyba nie trzeba przedstawiać. Bardzo ciekawe questy i nowe przedmioty.
10. Velaya - Historia Wojowniczki
Niestety, nie po polsku. Jest to za to jeden z największych modów, jaki kiedykolwiek powstał. Opowiada historię Velayi - byłej kobiety/niewolnicy Gomeza.
11. Die Sekte
Rozszerza grę o nowe zadania, bronie, zbroje itp.
12. Returning
Olbrzymi mod dodający mnóstwo nowych lokacji. Niestety, nie po polsku.
Ja znam 2 mody. Mało znam bo dopiero nauczyłem się wkładać mody do Gothica. Gdy jakiegoś ściągnę to dam jego opis.
GothicStrike
Gra: G1
Opis: Mod dodający nowe teraźniejsze bronie i nowe przebrania.
Mod Noworoczny
Gra: G1
Opis: Mod wykonany przez polski zespół "Gniew Beliara". Mod w którym nasz bohater został przeteleportowany na małą ciasną wyspę która jest zajęta przez ten sam team. Naszym pierwszym celem jest dołączenie do nich, dalszej fabuły jeszcze nie znam.
Uch! Znam jeszcze dużo więcej, ale tyle może wystarczyć. Nie grałem we wszystkie tutaj. Są tu także mody z innymi językami. Może za te mody, jakaś monetka się znajdzie?