Ogłoszenie

Oscary GothicKomiksy 2012!
Zapraszamy do wzięcia udziału w zabawie!

Został edytowany regulamin porad. Od dziś zezwalamy na komentarze w tym dziale.

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez:
Dartam
20-09-10, 09:26
Propozycja:
Autor Wiadomość
Garrador 
Arcymag arcylisz

Monet: 13
Medale: 1

Wysłany: 04-04-10, 09:57     

A ja powiem tak: Odchodzę.
Miałem pewien plan, co do teamu, ale jak widzę, to są sami ludzie z GK których znam. Poza tym, mimo wszystko, nie chcę być wyśmiewany jak pracujący nad modem, nie dość że z denną fabułą ( Kurczę, wiedźmini w Myrtanie? ) to jeszcze bez konkretnego scenariusza, pomysłu. A więc jeszcze raz - odchodzę, nie chcę być po prostu pośmiewiskiem.
Btw. ja TAKŻE pracuję nad innym modem.

"Śmierć, Zemsta i Furia to trzy podstawowe składniki Chaosu"
I believe i am pie!

Razvay 

Wysłany: 04-04-10, 10:38     

On ma racje. ustalcie fabule i dobiero wtedy bierzmy się za moda.
Co fakt to fakt najpierw robi się fabule a potem mod :? Na razie w teamie jestem ale jak mamy robić mod ''na ślepo'' (trochę bezsensu) odejdę.

Major_Zyla 

Wysłany: 04-04-10, 17:59   Chcieliście to macie...  

Ajajaj ale się porobiło.... fabułę mam.... tylko chciałem najpierw zebrać ekipę i nie pisać na forum fabuły(bo by ktoś jeszcze ją zarąbał) wiecie środki ostrożności.... team się sypie.... co tu zrobić.... czasu nie mam.... bo wiecie egzaminy.... ten mod miał być odskocznią od życia w kompletnym dołku.... co do fabuły to jest do negocjacji.... bo ja sam już nie wiem.... Co mam zrobić?

łapię się brzytwy bo statek zaczyna się nie bezpiecznie chwiać....

A c*** z tym chcecie wiedzieć jaka ma być fabuła....

To wam ją zdradzę! :-(

Myrtana jest pogrążona w chaosie... Król zostaje zamordowany... Jego nieślubny syn zasiada na tronie... Aby królestwo nie pogrążyło się w kompletnym chaosie Młody Królewicz wysyła w świat wiadomość: "Wzywam wszystkich śmiałków zaprawionych w boju aby stawiły się na me wezwanie. Dla najodważniejszych skarbiec mego królestwa stoi otworem. Każdy kto stawi się na me wezwanie zostanie wynagrodzony. Naszym przeciwnikiem będą okrutne i bezlitosne ORKI! Panoszą się po moim królestwie. Niema dnia i nocy aby nie paliły i plądrowały. Tak więc powtarzam: Wzywam wszystkich śmiałków zaprawionych w boju aby stawiły się na me wezwanie. O wynagrodzenie nie musicie się martwić...

Na wezwanie odpowiedziały: Elfy, Ludzie, Krasnoludy, Driady, Gnomy... i oczywiście Wiedźmini.

Miejscem zbioru tych wszystkich Ras jest mała wyspa zwana Korinis...

Ostatnio zmieniony przez Major_Zyla 04-04-10, 18:47, w całości zmieniany 1 raz  

MattiR 
Gray Hat Pirate

Monet: 21

Wysłany: 04-04-10, 18:11     

Hmm... Fabuła jest w porządku. Lepiej zrób jakieś forum dla ekipy i tam będzie gadane co i jak...

Major_Zyla 

Wysłany: 04-04-10, 18:46     

Chcecie więcej... Jeśli tak to pisać bo jestem tak wk******* jak czarny troll... :evil:

Na Innosa po co ja to pisałem. Przepraszam za te Ch* i K*. Mam nadzieję że fabuła trochę was zainteresuje bo starą wyrzuciłem do kosza i wymyśliłem nową, lepszą i bardziej pasującą do Gothic-owej fabuły. Przepraszam wszystkich, chyba Beliar mnie opętał. Wybacz Adanosie...

A co do tego w czym jestem dobry... No cóż... Jestem dobry w 2D, trochę skrypty(ale lepiej abym nie robił w skryptach bo jeszcze coś tak pogmatwam, że ho, ho, ho).
Moim atutem jest wyobraźnia; znajomość średniowiecznych zbroi, mieczy, broni obuchowych, łuków, kusz. Trochę znam się na kowalstwie i płatnerstwie; trochę na taktykach konnych i pieszych; działaniu machin wojennych i oblężniczych.
Tak więc chciałbym przelać całą moją wiedzę do tego moda(wcale nie jest taka obszerna), ale sam nie mam szans aby temu sprostać bo bym musiał się jeszcze wiele nauczyć o moddingu Gothic-a i najprawdopodobniej robił bym to jakieś 5 - 7 lat, a wtedy to by wszyscy zapomnieli o grze, i o modach do niej zrobionych.

:arrow: :!: A i do tych "odchodzących"... Skoro odchodzicie to mogliście chociaż mi to powiedzieć prosto w twarz<napisać na pocztę, GG lub PW>, a nie na forum bo może nie zauważy i zrobimy z niego idiotę. Ale proszę zastanówcie się... Teraz wiem co zrobiłem nie tak... Wiem, że mogłem najpierw obmyślić całą fabułę, a potem zbierać team ale działałem impulsywnie i z chęcią podzielenia się z innymi mym "pomysłem"[który okazał się kompletną klapą]. Mam "Pomysł"<nie wiem czy doby, oceńcie sami> i mam <prawie> kompletną Fabułę... Lecz nie mam Teamu! Są osoby, które w każdej chwili mogą odejść...

Tak więc chciałbym prosić o szczere odpowiedzi co do mojego pomysłu i mojej fabuły, i jeśli ktoś jest chętny to niech się przyłączy...

:arrow: P.S.: Mod będzie się nazywał "Orkowa Zagłada"<nazwa do negocjacji>

Dziękuję

Major_Zyla 

Wysłany: 04-04-10, 18:48     

Forum jest w czasie tworzenia...

Garrador 
Arcymag arcylisz

Wysłany: 04-04-10, 20:00     

Człowieku, już sam pomysł wiedźmini w Gothicu... Elfy, gnomy, krasnoludy?! To już się tak cholernie przejadło... ja nie mam zamiaru wracać. Fabuła jest z lekka strawna, poza tym, nic. Nie chcę się marnować. Wolę tworzyć dalej swoje projekty z moim współpracownikiem, niżeli tego moda.
Orkowa zagłada... omg.

Salve ;)

I believe i am pie!

Major_Zyla 

Wysłany: 05-04-10, 16:47     

Garrador propozycja: wal się na ****! I tak żadnego pożytku z ciebie by nie było. A co do elfów i innych ras to za kilka dni będę ich już miał Ha.

Indiana 

Monet: 24
Medale: 2

Wysłany: 06-04-10, 09:10     

Eee... Facet, nie obraź się, ale pomysł wiedźminów w Myrtanie jest kompletnie bez sensu. Już rozumiem, jakby było w świecie wiedźmina i chodziło się jakimś wiedźminem, ale tak, to nie liczę, żeby ten mod miał zbyt wielkie szanse. Po za tym tytuł "Orkowa zagłada"... lepiej przemilczę.

PS. Z drugiej strony to nawet ciekawe, orki wychodzą z wody i zaczynają atakować ludzi xD .

Major_Zyla 

Wysłany: 06-04-10, 10:10     

nazwa do negocjacji jak coś

Major_Zyla 

Wysłany: 08-04-10, 16:12     

a może być nazwa :
Armagedon: Orkowa Zagłada

Kentis 
Najemnik

Monet: 8

Wysłany: 08-04-10, 16:16     

To jest jeszcze gorsze. Jeśli mam być w takim nie zorganizowanym czymś to dziękuję. Mam lepsze rzeczy do roboty.

Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie

W pracy:
Powrót zbanowanych
Duch (NoName Studio production)
Artefakty

Plany:
Paladyni vs. Łowcy Smoków
Nekrologi (NoName Studio production)

MattiR 
Gray Hat Pirate

Wysłany: 08-04-10, 17:16     

Major_Zyla, panie Majorze. Rzuć pan w diabły łączenie Wiedźmina z Gothic'em. Mam bardzo fajny pomysł na moda, ale nie wyjawię go dopóki nie powstanie specjalne forum.

Razvay 

Wysłany: 08-04-10, 19:56     

Forum najszybciej zrobisz jak wpiszesz w google vgh.
Dalej kliknij stwórz stronę www i rób fora.

To nie SB żeby doradzać innym jak robić fora, kiedy nie pytają tylko rozmawiają o modyfikacji - Pumo.

Saviol 

Monet: 9

Wysłany: 08-04-10, 21:02     

Razvay napisał/a:
Jest pierwszy mieczyk. wszystko w paczce. a oto link:
http://w491.wrzuta.pl/plik/0JKpPaXbQNh/nowa_bron

Nie napracowalem się nad nim zbytnio bo to tylko zmieniony miecz orków.

Jak ktoś nie ma programu do 3d i nie może tego odworzyć, proszę:
http://i42.tinypic.com/2d7zhub.jpg
Całkiem ładne jak na gothicowe standardy, ale bardziej niż miecz, przypomina mi to ułamaną maczetę.

PS. Z tego co wyczytałem w skrypcie, to broń jest dwuręczna, ale wcale na taką nie wygląda.

Major_Zyla 

Wysłany: 09-04-10, 12:14     

forum jest ale nazwa wiem że do bani <kiepski żart co>

a co do miecza to... do dupy

Kastet 
I'm a collector!

Monet: 92
Medale: 7

Wysłany: 09-04-10, 13:04     

Szczerze, to nie widzę przyszłości tego moda. Założę się, że nic nie wyjdzie z twoich krasnoludów, elfów, wiedźminów i mrówków w Gothicu.
Już po nazwie widzę, co to będzie za modyfikacja, oczywiście jeśli w ogóle miałaby wyjść ;)

Yoro 

Wysłany: 09-04-10, 13:50     

Człowiek od Fabuły i Zadań <Znajomość: Gothic 1 ALBO Gothic 2, ALBO Gothic 2 NK, ALBO

Mogę pisać Questy Znam G1 G2nk i G2

MattiR 
Gray Hat Pirate

Wysłany: 09-04-10, 14:30     

Major_Zyla, może się nawet nazywać "Je*** Jasia". Ważne żeby było.
No dobra. Fabuła tylko Gothicowa.

Kod:
Zeroooo... xD
Ale serio. Jak się zdecydujecie to podam raz jeszcze.

Ostatnio zmieniony przez MattiR 02-05-10, 15:11, w całości zmieniany 2 razy  

Przemek098 

Monet: 1

Wysłany: 09-04-10, 18:36     

Ta fabuła o wiele lepsza

Cavalorn 

Wysłany: 18-04-10, 16:51     

Krasnoludy, elfy i gnomy w Gothicu?! To zupełnie bez sensu. Moim zdaniem, powinieneś od razu z tego zrezygnować. No tak, ale to jednak ważny element wiedźmina. :> Mówię, nie rób żadnego połączenia Gothica i wiedźmina. Możesz najwyżej parę elementów zaczerpnąć.

Ciekawy ze mnie człowiek... zawsze, gdy wszystkim komiks się podoba maksymalnie, gdy wystawiają oceny 10/10, ja i tak znajdę dziurę... :D

Major_Zyla 

Wysłany: 19-04-10, 06:58     

gnomów i krasnoludów nie będzie a elfy tylko jako pomoc w bitwie a potem się zmyją i tyle ich będzie widać

karpczonisko 

Monet: 5
Medale: 2
Warn: 1/4

Wysłany: 24-07-10, 23:07     

Ja mogę pisać questy. Przeczytałem całego wiedźmina i mógłbym pomóc. Tylko NIE łączyć Gothica z Wiedźminem. Stworzyć WŁASNEGO wiedźmina w Gothicu O! No i w 2D też mogę zawsze coś pomóc jakby co.

"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]

KamilzLasu 

Monet: 34
Medale: 3

Wysłany: 25-07-10, 09:56     

Dzieje się coś z tym modem? Bo oprócz masy pustych dyskusji, żadnych planów w tym temacie nie widzę...

LEGENDA

Garrador 
Arcymag arcylisz

Wysłany: 25-07-10, 12:38     

Major_Zyla już skończył z owym projektem, a jeśli dalej go robi to już odszedł z GK raczej. Więc tak czy siak temat już jest nieaktualny, przydała by się kłódeczka.

I believe i am pie!

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi