No więc tak. Ostatnio zaprojektowałem skrypt reputacji do Gothic 2:NK
Tak więc chciałbym zobaczyć jakie Wy skrypty przegotowalibyście, żeby ta reputacja w Gothicu była i działała. Może to być mini konkurs. Jak chcecie wziąć udział to wklejcie swój skrypt na reputaję (oczywiście razem ze wszystakimi string'ami, const'ami, int'ami func'ami, vat'tami i innym badziwiwem) do posta. Ja swój zamieszcze, jak już będzie kilka uczestników.
(Jak zły dział to przecieście.)
START!
_________________ "Miecz Przeznaczenia ma dwa ostrza, Ty jesteś jednym z nich"
Eee... Timex, jest tylko jeden mały szkopuł. NIKT, prócz Ciebie, Wagnera ( który ma to gdzieś ) i mnie ( Chociaż nigdy nie robiłem takiej reputacji - ale to kwestia czasu ) nie potrafi prawie nic, więc myślę, że taki konkurs, gdzie da skrypt jedna osoba ( Ty ) jest bez sensu. Po prostu tu mało ludzi zna modding
_________________ "Śmierć, Zemsta i Furia to trzy podstawowe składniki Chaosu"
I believe i am pie!
Mhm ok masz rację. Więc wstawie ten skrypt, tak żeby wszyscy mogli sobie go zobaczyć
Aha, to jest skrypt zmiany reputacji reputacji u mojej nowej gildii, w małym modzie, który robie w wolnych chwilach.
Teraz, jeśli chcemy, żeby to działało, to np. w dialogu (na końcu "infos") wpisujemy:
B_ChangeReputation_Prion (liczba, o którą chcemy zmniejszyć/zwiększyć naszą reputację) np.
B_ChangeReputation_Prion (10)
Teraz nasza reputacja zwiększy się o 10. Reszta wykona się automatycznie.
I jeszcze. Należy dodać sciezkę do kompilatora. Tak więc notatnikiem otwieramy Gothic.src i dodajemy linijkę: STORY\B_Reputation.d (w cześniej trzeba skopiować ten tekst, w notatniku zapisać go jako plik .d, w lokalizacja Gothic\_Work\Data\Scripts\Content\Story).
Cytat:
var int REP_Prion;
const string Prion_REP = "Reputacja u Prionu:"
Hmm... Dałbym twój ostatni post do porad do innej twórczości, a resztę wykasowałbym (tu powinien wkroczyć moderator, przenieść ostatni post, a resztę [w tym mój] skasować).
_________________ Piszę poprawnie po polsku.
Moja twórczość:
Zawieszone:
Asasyn Shargan - opowiadanie
Temat niech sobie będzie, a nuż się ktoś zainteresuje? Nigdy nic nie wiadomo. Modding nie jest taki powszechny na GK, ale jak znajdzie się parę osób które się zaciekawią, to mogą sobie tu zawsze podyskutować.
Bardzo proszę moderatora, o usunięcie tego tematu, gdzyż miał to być konkurs, jedak nie cieszy się popularnością. Założę taki temat w dziale Pomocy do innej twórczości, z tym, że dokładnie wytłumacze. Dziękuję, timex550
_________________ "Miecz Przeznaczenia ma dwa ostrza, Ty jesteś jednym z nich"