Wysłany: 01-11-09, 09:16 Velaya - Historia Wojowniczki
Velaya - Historia wojowniczki
* Nazwa: Velaya - Geschichte einer Kriegerin
* Nazwa polska: Velaya - Historia wojowniczki
* Twórcy*:
Torsten 'Schreiberling' Sommerfeld
Stefan 'Sektenspinner' Walzer
* Tłumacze: Velaya Team w składzie:
-Adanos
-Sentarion
-Piskor
-sebinho
-Vierzba
-eto
-Chikaio
-mixer
-muttley
-Szkodnik
-V3Q
* Wersja językowa: polska, angielska, niemiecka
* Platforma: Gothic II NK
* Premiera: grudzień 2007
* Premiera polska: 29 października 2009
Opis:
Modyfikacja przedstawia losy Velayi, którą zapewne wszyscy pamiętają z Gothic 1, jako piękność kąpiącą się w wannie w pokoju Gomeza. Historia rozgrywa się po wyjeździe Bezimiennego z Khorinis. Velaya, która także uciekła z Kolonii Karnej, dotarła na farmę Onara, gdzie pracuje jako służąca. Jednak pewnego dnia została pobita przez napastliwego najemnika. Wtedy postanowiła sobie, że nigdy więcej nie dopuści do takiej sytuacji. Chciała nauczyć się walki, chciała umieć się bronić. I tak opuszcza farmę, by spróbować szczęścia w mieście Khorinis. Ostatecznie to ona staje naprzeciw nowego zagrożenia.
Modyfikacja oferuje:
- całkowicie nową historię
- zmienione Khorinis
- spotkamy wielu starych znajomych
- kilka nowych postaci
- mnóstwo questów, cztery rozdziały gry
- około 40 godzin grania
Wreszcie jest po polsku! Czekałem na tego moda z niecierpliwością. Niemiecka wersja była bardzo fajna, ale niestety, prawie nic nie zrozumiałem. Teraz pobiorę polską wersję i sprawdzę.
Mod się przyda do komiksów. Jest kilka ciekawych rzeczy
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
Na pewno jest więcej pancerzy, ale czy damskich to nie wiem.
Mod jest bardzo fajny, muszę przyznać. Jest kilka bardzo fajnych smaczków (mini obozik koło tawerny z Wilkiem i Angarem, małe mosty między strumykami). Polecam.
_________________ Robię jakiś komiks. Życzcie mi powodzenia, po roku ich nie robienia nie pamiętam nawet jak się steruje kamerą
_________________ Urodziłem się 9 czerwca, to wielka data gdyż wtedy pojawiła się pierwsza kreskówka z Kaczorem Donaldem. Wiele lat później urodził się Don Rosa (też 9 czerwca) wg. mnie najlepszy rysownik tego uniwersum który wprowadził w bajkę dla dzieci łzy cierpienia i prawdziwe ludzkie marzenia.
Mod bardzo fajny Podzielony na rozdziały, z nową, ciekawą fabułą, można ustawić poziom trudności a questy i realia zostały fajnie zaaktualizowane. Sama bohaterka też jest bardzo ciekawa, naprawdę polecam tę modyfikację, bo to kawał dobrej roboty
Znowu poczułem klimacik Gothica... Tylko, że w nieco odświeżonych realiach, z inną fabuła oraz nową bohaterką! Miód
Ściągnąłem, zainstalowałem, zagrałem. I muszę powiedzieć, że modzik jest niezły
Wciągnęła mnie historia Velaya'i praktycznie od początku rozgrywki.
-To, co mogę powiedzieć, żeby nie zdradzać zbytnio fabuły? To, że -przynajmniej- na początku jest trudno (chociaż można zmienić poziom trudności ). Jesteśmy od razu rzuceni na głęboką wodę (w G2 bez moda mamy najpierw MŁODE wilki i MAŁYCH krwiopijców), bo trzeba dostać się do Khorinis, a po drodze będą już dorosłe osobniki.
Polecam ściągnąć - jest dużo ciekawych, nowych lokacji (i polecam sprawdzić wieżę Xardasa )
Ado'o napisał/a:
A jest więcej pancerzy damskich? Czy tylko ten jeden pokazany na screenach?
Najwyraźniej nie ma. W ogóle, jak na razie dostrzegłem tylko jednen nowy strój (taki zielony ma jeden koleś w Khorinis).
Kastet, rzeczywiście, quest z tymi osobnikami jest super
Mod jest naprawdę świetny. Niektóre zadania są bardzo długie, inne ciekawsze niż w Gothicu. Jedna z lepszych modyfikacji, jakie znam. Polecam Przy okazji (mały spoiler ) http://www.fotosik.pl/pok...382b02d688.html
A jest więcej pancerzy damskich? Czy tylko ten jeden pokazany na screenach?
Jeszcze raz odpowiadam, bo jestem dalej w modzie
Jest jeszcze jeden pancerz damski (więcej nie ma na pewno, patrzyłem w GoManie na tekstury moda) - z płytek pełzacza. Na screenie niżej porównanie męskiej i damskiej wersji:
Dodatkowo, model damski uwzględnia odpowiednie krągłości kobiet (nawet trzeba dostarczyć Wilkowi dwie płytki więcej, żeby mógł odpowiednio stworzyć pancerz)
"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]
Eee... Odpalasz przez GothicStarter i normalnie działa bez ingerencji w to co masz w podstawce. Nie istnieje natomiast coś takiego jak samodzielny mod
Istnieje jest takie określenie czyta się różne czasopisma . Aha czyli skoro normalnie mogę odpalić oddzielnie G2 NK i tego MOD-a to biorę się za ściąganie hehe
"Mów co chcesz, ale Zafina to najzajebistsza laska w tekkenie" - ja
"Ill take their fucking heads! - Trivium
Zajrzyj na mój profil do autobiografii żeby zobaczyć moje komiksy ;]
No cóż. Powiem jedno :
Ciekawy mod z nową fabułą i (upragnionym) wysokim poziomem trudności, jak to powiedział
Kastet, od razu jesteśmy rzuceni na głęboką wodę.